Машина за хляб-38 част

  • 50 427
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Сложи я в http://prikachi.com/ и публикувай адреса на снимката после  Peace


Брашното на Панино ми изглежда прекалено финно за пълнозърнесто ..  newsm78

# 211
  • Мнения: 3 695
Хайде сега и аз да се включа .. Имам Мулинекс OW5023 от няколко месеца. До сега нито веднъж не успях да изкарам нормален хляб (при положение , че всяка вечер правя) .. Винаги излиза смачкан , много твърд и много изпекан. Най-големият проблем обаче е твърдостта.Още щом го извадя от фурната отстрани кората е по-твърда от дъската  Cry Пробвах всякакви рецепти , от всякакви хлебопекарни и ефект няма .. Моля ви помагайте..
П.П. Забравих да споделя , че кората става много дебела .. особено от долната страна е над 0,5 см винаги ..
И аз съм с такава машина, но нямам проблеми с кората. Предполагам, че твоята машина нещо не е наред, да не би реотаните да са много силни.  Thinking
Иначе да се похваля, че се научих да правя хляб с прясна мая, в началото действах само със суха, но постепенно пробвам различни неща. В началото не бях доволна от маята на кубчета, но вече свикнах и с нея. За всеки случай я разтварям в малко топла вода и захар и я изливам отгоре.  Peace

# 212
  • София
  • Мнения: 505
Някой да ми помогне с рецепта за багети, ще съм много благодарна. Simple Smile Или просто ще пусна да се омеси тесто, което после ще оформя като багети и ще изпека.

# 213
  • София
  • Мнения: 1 231
Някой да ми помогне с рецепта за багети, ще съм много благодарна. Simple Smile Или просто ще пусна да се омеси тесто, което после ще оформя като багети и ще изпека.
Най добре и аз правя така,тестото ти е едно и също само оформянето ти е различно.

# 214
  • Мнения: X
Някой да ми помогне с рецепта за багети, ще съм много благодарна. Simple Smile Или просто ще пусна да се омеси тесто, което после ще оформя като багети и ще изпека.

Разгледай книжката, има доста рецепти, но следи за хубава еластична топка. Рецептите са ориентировъчни (добави си брашно или вода, в зависимост от консистенцията на тестото).
Ако решиш да печеш във фурната, направи си повече тесто, че от това в книжката стават 4 малки хлебчета.

# 215
  • DE
  • Мнения: 971
Здравейте !
Бихте ли ми помогнали да намеря рецептата на "Капама хляб" на Ердинч.

# 216
  • Мнения: 22 867
Здравейте !
Бихте ли ми помогнали да намеря рецептата на "Капама хляб" на Ердинч.


Ето тук!  bouquet

# 217
  • София
  • Мнения: 505
Някой да ми помогне с рецепта за багети, ще съм много благодарна. Simple Smile Или просто ще пусна да се омеси тесто, което после ще оформя като багети и ще изпека.

Разгледай книжката, има доста рецепти, но следи за хубава еластична топка. Рецептите са ориентировъчни (добави си брашно или вода, в зависимост от консистенцията на тестото).
Ако решиш да печеш във фурната, направи си повече тесто, че от това в книжката стават 4 малки хлебчета.
Ехааа, каква хубава работа ще ми свърши! Много, много ти благодаря! Довечера ще действаме! Simple Smile Всъщност аз очаквах към машината да има такава книжка с рецепти и много бях разочарована, че нямам, затова толкова й се израдвах.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 17:50 от bi_bi

# 218
  • Мнения: 7 779
Аз предимно правя пълнозърнест хляб като на 600 гр брашно слагам 1/4 кубче мая. Надига се достатъчно и изглежда добре. Брашно ползвах различни марки, но единствено ми се получава с брашното на Panino. Незнам дали е качествено, неразбирам много от брашна. Слагам 500 пълнозърнесто(брашно + трици допълнително 2-3 суп. лъж.) и 100 гр бяло. Снимах хляба, който направих вчера и мислех да ви го покажа, но незнам как да сложа снимката  Embarassed
Продължавам да ви чета, че много сте изписали и ми е интересно.
аз работя предимно с Панино и съм доволен .
за маята  : 1 кубче е 42 гр - значи ти слагаш около 10 гр прясна мая , която е = на около 3 гр и малко суха. за 600 гр брашно се полагат около 8 гр суха  или 24 гр прясна , а това е малко повече от половин кубче ( 1/2 ).  ако имам грешка да ме поправят.  newsm78

# 219
  • Мнения: 4
http://prikachi.com/images.php?images/207/2850207h.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/206/2850206T.jpg
Ето това е хляба. След като му добавя и трици ми изглежда по-пълнозърнест от купените от магазина.
Мислете ли, че маята му е много?  newsm78
Веднъж по погрешка сложих 80мл повече вода и към края на печенето хляба спадна, за това отхвърлих предположението, че е сухо тестото.
Днес ще пробвам да сложа лимонов сок, но се чудя колко

# 220
  • DE
  • Мнения: 971
Labrex, благодаря ти от сърце за бързата реакция Hug
Спаси ме от ровичкането из рецептната джунгла !

# 221
  • Мнения: 22 867

Labrex, благодаря ти от сърце за бързата реакция Hug
Спаси ме от ровичкането из рецептната джунгла !


matze, аз нали съм в първи клас (по отношение на машинките Mr. Green) та си водя записки и всичко ми е записано, систематизирано, пронумеровано и прошнуровано! Grinning Днес, подкокоросана от ditsan  bouquet ,  правих златното хлебче в машинката без никакви очаквания, ама то взе, че стана! Показвам го барабар с кюфтаците, щото само тоя колаж направих, а отделни снимки нямам. Ама пък на bongo_2007 ще му е добре така, надявам се! Joy  bouquet

# 222
  • Мнения: 7 779
Ама пък на bongo_2007 ще му е добре така, надявам се! Joy  bouquet


ееехххх  ... не си забравила бедната душица. благодаря   bouquet

# 223
  • София
  • Мнения: 254
Здравейте, включвам се тук като горд собственик на нова машина.  Grinning Имаме я от Коледа и вече редовно ядем основния бял хляб от книжката към машината, за щастие излезе сполучлив след няколкото първи хляба, които все ми излизаха лепкави вътре, благодарение и на попрочетеното тук  bouquet.

Имам един въпрос - не намирам във връзките на първа страница, а темите са много вече, за това питам, сигурно е казвано и се повтарям, така че извинете! Кога да добавя сусам, така че да остане отгоре на кората при печене? Предполагам, че ако добавя на 20-тата минута след сигнала, ще се размеси в тестото. Пробвах да посипя отгоре един час пред края на основната програма (т.е. когато и трябвало да започне печенето), но тогава коричката вече не лепне и сусамът изпада отстрани.

М/у другото, видях, че някой е питал на последните страници за Мулинекс 5023 - и нашата машина е такава, коричката е хрупкава, без да е прекалено твърда и е достатъчно изпечена на средна степен. Може би при вас или има дефект някакъв или проблемът е в продуктите.

# 224
  • Мнения: 148
Лабрекс,аз съм била подстрекателка.Та рецептата е твоя заради твоя Златен и Млечен хляб качих 7кг и сега се чудя как да ги сваля.
И за да си заслужа подстрекателството НАПРАВИ МЛЕЧНИЯ ВЪВ МАШИНКАТА-ФАНТАЗИЯ Е
А МЕЖДУ ДРУГОТО СИ ОМЕСИ И ТЕСТО ЗА КИФЛИЧКИ Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт