Машина за хляб-38 част

  • 50 393
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 3 803
ама искам рецепта за кекс дето слагаш всичко и забравяш.
без включване , изключване, вадене, втасване .. има ли такава ???  Praynig



Икономичен кекс без яйца със сладко
   
Продукти

    * 1 ч.ч. сладко
    * 1 ч.ч. студена вода
    * 1/2 ч.ч. захар
    * 1/2 ч.ч. олио
    * 1 ч.л. сода бикарбонат
    * 3 ч.ч. брашно
    * 1 с.л. какао
    * 1 ванилия
    * 1 ч.л. канела по желание
    * пудра захар за поръсване

Рецептата е на  sve_georgieva ,направих го на програма кекс.За съжаление не успях да снимам,понеже сред гостите име и деца и кекса още топъл свърши. Laughing

А и всичките рецепти за кексове пускани тук са такива. Слагаш всичко на програма на кекс ,машината сама бърка и пече.

# 346
  • Добрич
  • Мнения: 797
Защо всеки път като поръся хляба със някакви семки,и след печенето,при вадене от контейнерчето-колкото и да внимавам половината семки падат.После докато режа хляба и останалите семки опадат.С какво да ги "залепя" за тестото?

# 347
  • Мнения: 4 900
Защо всеки път като поръся хляба със някакви семки,и след печенето,при вадене от контейнерчето-колкото и да внимавам половината семки падат.После докато режа хляба и останалите семки опадат.С какво да ги "залепя" за тестото?

Не съм посипвала отгоре семки, но някъде срещнах /кой знае къде беше ooooh!/, че като втаса последния път, бързо се намазва отгоре  хляба с белтък и се посипват семената и веднага затваряш за печене. 

# 348
  • Мнения: 69
homich 61 моят Зелмер е с 450 вата мощност. Опиши по-точно какво не ти харесва.  newsm78

# 349
  • София
  • Мнения: 8 499
Момичета и момчета.....Къде беше магазинчето в София дето може да се купи челебитка?
Четох в някоя от темите,но не помня в коя беше....Убих се да търся и не намерих... ooooh!
Моля за малко помощ!

Във всички арабски магазини на Женския пазар. Там се нарича Благодай (черен сусам) и е доста евтино.

# 350
  • Мнения: 5 001
дядо хаджия бЛАГОДАРЯ И НА ТЕБ!  Hug Hug Hug

# 351
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 729
Да покажа и аз последните 2 сполучливи (защото имаше и несполучливи) хлебчета:

Ръжения хляб на Наталина
http://www.prikachi.com/images/970/2871970A.jpg
http://www.prikachi.com/images/974/2871974Q.jpg

Типовото хлебче на Гелева
http://www.prikachi.com/images/975/2871975M.jpg
http://www.prikachi.com/images/976/2871976d.jpg

# 352
  • София
  • Мнения: 102
Момичета и момчета.....Къде беше магазинчето в София дето може да се купи челебитка?
Четох в някоя от темите,но не помня в коя беше....Убих се да търся и не намерих... ooooh!
Моля за малко помощ!

Във всички арабски магазини на Женския пазар. Там се нарича Благодай (черен сусам) и е доста евтино.

Дядо хаджия, позволи ми да те коригирам - "благодай" наричат черния кимион (челебитката), а не черния сусам. Двете са различни подправки. Във въпросното магазинче ги има и двете, даже бурканчетата са едно до друго - различни са по форма и вкус, общо е само черния цвят.

# 353
  • София
  • Мнения: 8 499
Момичета и момчета.....Къде беше магазинчето в София дето може да се купи челебитка?
Четох в някоя от темите,но не помня в коя беше....Убих се да търся и не намерих... ooooh!
Моля за малко помощ!

Във всички арабски магазини на Женския пазар. Там се нарича Благодай (черен сусам) и е доста евтино.

Дядо хаджия, позволи ми да те коригирам - "благодай" наричат черния кимион (челебитката), а не черния сусам. Двете са различни подправки. Във въпросното магазинче ги има и двете, даже бурканчетата са едно до друго - различни са по форма и вкус, общо е само черния цвят.

Ето ТУК и ТУК съм ви дал снимки от това, което се среща по арабските магазини на Женския пазар (по всичките арабски магазини, то май ги снабдяват от едно и също място и повечето стоки са от Сирия).

Тези снимки тогава ми трябваха за да разпитам Ердинч и дамите от арабско аджиба какво е това в последна сметка. Оказа се че си е челебитка (която е далечен братовчед по скоро на сусама, отколкото на кимиона, но по неизвестни причини у нас си му викаме черен кимион). Аджиба някой увери ли се има ли нещо общо аромата на челебитката с този на кимиона или само на мен ми се струва че няма нищо общо. И между другото ... трябва да го сдъвчиш стабилно за да го усетиш, или поне аз не го усетих да ми мирише така свободно.

# 354
  • Мнения: 3 428
Не само ние го наричаме черен кимион, моят е от Германия и на бурканчето ми пише черен кимион. Вкуса и мириса му не се усещат чак толкова в сурово състояние, но като се сложат в хляба придават невероятен аромат.

# 355
  • София
  • Мнения: 102

Ето ТУК и ТУК съм ви дал снимки от това, което се среща по арабските магазини на Женския пазар (по всичките арабски магазини, то май ги снабдяват от едно и също място и повечето стоки са от Сирия).

Тези снимки тогава ми трябваха за да разпитам Ердинч и дамите от арабско аджиба какво е това в последна сметка. Оказа се че си е челебитка (която е далечен братовчед по скоро на сусама, отколкото на кимиона, но по неизвестни причини у нас си му викаме черен кимион). Аджиба някой увери ли се има ли нещо общо аромата на челебитката с този на кимиона или само на мен ми се струва че няма нищо общо. И между другото ... трябва да го сдъвчиш стабилно за да го усетиш, или поне аз не го усетих да ми мирише така свободно.

Гледай как ме накара рано-рано да рупам семена, за да им сравня вкуса  Joy Значи: вкусът на черния сусам е абсолютно същият като на белия; челебитката (благодай, черен кимион) има по-ненатрапчив вкус от кимиона, на мен даже малко на риган ми наподобява. Четох че я препичат на сух тиган за по-интензивен аромат. Аз лично в хляба я слагам сурова. Тъй като съм недоскив не мога да разбера семенцата на снимката какво са, но по вкуса човек може да се ориентира.

# 356
  • Мнения: 3 803
дядо аз по принцип си купувам разтеглена челебитка,но ония ден взех от магазина пакетирана и освен арабското име си пишеше на английски черен кимион.

# 357
  • Мнения: X
Тъй като съм недоскив не мога да разбера семенцата на снимката какво са, но по вкуса човек може да се ориентира.

Колко си тактична   bouquet. Имаше по-ясни снимки преди и съм запомнила, че челебитката е по-ръбеста от сусама. Рядко имам път към Женския пазар, но трябва да си купя и да пробвам тази подправка.

# 358
  • Мнения: 767
petu6ka63, може ли рецептата за тази питка с пълнеж Crazy

И аз днес правих козунак по рецепта на Танита. Не си играх с някакви сложни плетки, само колкото форма да има. Излязоха два козунака и много вкусни Crazy



Много апетитен козунак  bouquet
Тестото е с 200мл пр. мляко, 200мл айрян, 1 яйце1 2 с.л олио, 1ч.л сол, 1 с.л захар, маята беше 1/3 кубче и затова добавих още малко суха-около 1ч.л. Програма тесто. След втасването правих пица, останалото количество пренощува в хладилника. На другия ден беше още по-хубаво. Раздърпах 3 мекици, колкото ми се отдаде Embarassed и между тях наръсих останалото от плънката на пицата - задушени гъби с лук, кашкавал на кубчета, пушено саламче, кисели краставички. Свих на 3 като широко писмо за тесен плик Mr. Green.Доста нескопосано стана, не изчаках да втаса втори път, а я бутнах в студена фурна и постепенно увеличавах температурата. В края на краищата, пак не я изпекох добре -  с тази фурна нещо не се разбираме. Sick Където беше изпечено, беше разкошно. Joy

# 359
  • Мнения: 7
Някой може ли да ми даде рецептата за козунака на Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт