Машина за хляб-38 част

  • 50 375
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 0
Ако не ми избяга музата до утре може да си го умеся и на ръка, ако ли не ще го метна в пекарната както си ме посъветвала. Ще показвам и в двата случая резултата.   bouquet
[/quote]
kokoshinka,багети съм правила още в началото като взех мулинекса и си спомням,че бяха с много балансиран вкус,но грамажът на самото тесто бе малък-излезнаха ми 4 малки багетки ,които изобщо не ни стигнаха.Затова според мен е хубаво да се направи по-голямо тесто и да се пекат в другата фурна.Ето я рецептата:вода-170 мл,сол-1ч.л.,брашно бяло-280 г,суха мая-1ч.л,олио-1ч.л.В програмата за багети пише,че меси 26 мин и втасва 55 мин,после се оформят  и се пекат.

# 646
  • Мнения: 931
Здравейте , не съм се включвала отдавна но имам време да правя само хлепчета в Събота и Неделя.
И от 2 седм се опитвам да правя и аз нещо сладичко като питка и козунак в машинката .Първия път забравих яйцата  Embarassed ама няма да казвам кво стана (мн бавно втаса )правих питка и я пуснах на програма само месене и втасване(явно тук ми е грешката), след това допълнително я оставих на топло да се надигне и после оформих и пекох - ужасен резултат , и все пак се изяде.
Сега друго гледам правите козунака на разл програми , мисля в неделя да заформя козунака на Пина - обаче на коя програма да сложа тестото и след кой точно сигнал да сплета.
Машинката ми е Мулинекс 3000
Това са ми програмките за които се двуомя
Основен хляб - 3.13    Сладък хляб - 3.17     Френски хляб - 3.30
1-во месесене -5                          5                                                             5
почивка- 5                                    5                                                             5
2-ро месене -20                          20                                                           20
1-ро втасване -39                       39                                                           39
3-то месене - 10                         10                                                           10
2-ро втасване - 26                      26                                                           31
4-то месене - 15                           5                                                            10
3-то втасване - 50                      52                                                            60   
печене - 48                                 50                                                           50

Разликата е в последните втасвания и месене както и в печенето, нз до колко са важни тези неща , предполагам че имат значение , затова ви моля да ме посъветвате на коя програма да правя козунака.
Благодаря предварително и сори за дългия пост.

# 647
  • Разград
  • Мнения: 3 114
pepitta_84,машинката ми е същата.Ползвам френската програма за козунаци.Ако печеш в машинката изключи програмата малко по-рано(наблюдавай),за да не прегори отдолу и отстрани,че бързо се изпича.
Браво на всички за прекрасните творения. Peace  bouquet

# 648
  • Мнения: 69
pettyna за тази мая ли питаш ?
Миналата събота мъжът ми купи цяла кутия /24 бр./ от нея с оправданието да не се притеснявам за мая няколко месеца напред. Според мен маята е добра. Козунака от предният ми пост е правен с нея. Правих и още един който пекох в хлебопекарната и той стана добре. Направих и няколко хляба от нея, но все още експериментирам с количеството което да слагам. До сега слагах 1/4 ,но ми се струва че е много /много бързо втасва/. Следващият път ще опитам с 1/5 и дано да ми хареса. Благодарение на "домашния търпимец" имам мноооого материал за проби. smile3508

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 14:59 от bolqrka64

# 649
  • Мнения: 0
pettyna за тази мая ли питаш ?
Миналата събота мъжът ми купи цяла кутия /24 бр./ от нея с оправданието да не се притеснявам за мая няколко месеца напред. Според мен маята е добра. Козунака от предният ми пост е правен с нея. Правих и още един който пекох в хлебопекарната и той стана добре. Направих и няколко хляба от нея, но все още експериментирам с количеството което да слагам. До сега слагах 1/4 ,но ми се струва че е много /много бързо втасва/. Следващият път ще опитам с 1/5 и дано да ми хареса. Благодарение на "домашния търпимец" имам мноооого материал за проби. smile3508
да, точоно такава видях.Питах,щото Лидъл е точно да нас,а кварталният магазин предлага само "виво","дама" - сега съм намерила Йоткер на прах и Юва/жива/ та съм спокойна,но е малко.Благодаря ти,ще взема и от тази.

# 650
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
От мен днес едно хлебче със смесено брашно- 100 гр бяло, 100 гр пълнозърнесто и 300 гр ръжено. На програма пълнозърнест хляб. Много вкусно стана.

# 651
  • Мнения: 0
[url=http://picbg.net/img.php?file=eb58b7e9329d2cd4.JPG]]
това ми е козунака от днес , правих и козуначените кифлички на Джема, но те свършиха преди да ги щракна.Сега пека пълнозърнестия хляб - благодаря на Бонго за съветите!

# 652
  • Мнения: 0
От мен днес едно хлебче със смесено брашно- 100 гр бяло, 100 гр пълнозърнесто и 300 гр ръжено. На програма пълнозърнест хляб. Много вкусно стана.


Браво Джемма!Запиши рецептата в албума Hug

# 653
  • Мнения: 0
ето го и пълнозърнестия хляб.Още е горещ , след малко ще го разрежа да видим отвътре как е

# 654
  • Мнения: 481
Ето го и хлебчето с ленено брашно, което правих вчера. Опекох го във фурната. Стана много нежно и меко хлебче. Малко по-силен ми идва аромата на лененото брашно, нестандартно за мен, иначе много вкусно стана. В рецептата имаше 2 с.л. мед, но аз не сложих.

# 655
  • Мнения: 69
pettyna нетърперива съм да разбера дали си купи от лидълската мая и ако е "да" доволна ли си? Thinking Аз днес правих хляба с 1/5 от нея и съм доволна от резултата. Не мога да дам снимков материал защото ни нямаше в къщи  когато се е опекъл а като се върнахме  дъщеря ми и малката вещичка /племеницата на мъжа ми/ вече бяха опустошили по-голяма част от него. Joy

# 656
  • Мнения: 693
Ufff pak mi ia niama kirilicata. Losho nachalo no osven da se izvinia drugo niama kakvo da napravia za momneta.
Privet i ot edin novak. Bihte li mi kazali osnovnia hliab s mliako(suho ili priasno) li se pravi. Zashtoto vse si misleh che e samo s voda?

# 657
  • Мнения: 7 779
Ufff pak mi ia niama kirilicata. Losho nachalo no osven da se izvinia drugo niama kakvo da napravia za momneta.
Privet i ot edin novak. Bihte li mi kazali osnovnia hliab s mliako(suho ili priasno) li se pravi. Zashtoto vse si misleh che e samo s voda?
има рецепти  и с пр.мляко , има и със сухо.
аз съм склонен да приема че ако пише само мляко , без да се уточни какво е, то става на въпрос за пр.мляко. не може ли да се ориентираш от рецептата количеството мляко с какво се измерва ?
в милилитри  или в супени лъжици ?   bouquet

# 658
  • Мнения: 3 428
Според баща ми основния хляб се прави от брашно, вода,сол и мая. Другото били глезотийки. Аз добавям е 1сл оцет.

# 659
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето го и разрезът на моето хлебче с 3 вида брашна:

Общи условия

Активация на акаунт