Машина за хляб-38 част

  • 50 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 3 428
Какво му е неуспешното на изцяло ръженото хлебче?
По принцип изцяло ръжен хляб не би трябвало да правим в хлебопекарни, защото става паве. По добре да се пече на фурна. Аз му добавям черен кимион и орехови ядки. Оформям го като голяма багета и го поръсвам с тиквено семе. После го режа на мнооого тънички филийки и го мажа с прясно козе сирене и подправки. Но вкуса си е уникален.

# 691
  • София
  • Мнения: 478
Какво му е неуспешното на изцяло ръженото хлебче?
По принцип изцяло ръжен хляб не би трябвало да правим в хлебопекарни, защото става паве. По добре да се пече на фурна. Аз му добавям черен кимион и орехови ядки. Оформям го като голяма багета и го поръсвам с тиквено семе. После го режа на мнооого тънички филийки и го мажа с прясно козе сирене и подправки. Но вкуса си е уникален.

Първото стана точно паве, второто ей сега ще го снимам.



Чудя се дали да не го оформя и запека във фурната newsm78

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 16:40 от brazilka

# 692
  • Мнения: 4 910
viki81 , не мога да ти дам съвет за изпичане на хлебчето отгоре.
Аз първо си купих Мулинекс XXL, но не ми харесваше и на мен цвета на горната кора.
Замених си я с Филипс , която е по-малка и съм доволна от всички хлебчета, които печа в нея.
маякуб , прекрасен тутманик  Peace
Джемма, много хубаво руло си направила .
И аз като теб бързах  да разрежа хлебчето още топло  Laughing
Съгласна съм с mama Tin, вкусът на ръженото хлебче е уникален  Crazy
На мен не ми пречи, че става доста по-твърдо отколкото бялото хлебче.
Именно това най-много ми харесва -плътността и това, че не изсъхва.
Режат се много прави и тънки филийки  Crazy
Днешното ми хлебче е получерно - 25% многозърнесто, 25% типово и 50% бяло брашно.
Много е вкусно
  Peace


# 693
  • Враца
  • Мнения: 3 856
кое брашно е по-полезно от пълнозърнесто и черно брашно тип 1250 ?

# 694
  • Мнения: 767
Джемма, невероятно руло, огладнях мигом щом го зърнах! newsm10 Тия дни запрятам ръкави!  chef
Мойто пълнозърнесто хлебче с добавки от овесени трици, пшеничен грис и зародиш, взе, че стана bowuu

mery_poppins1, страхотно хлебче smile3501
маякуб, приказка, а не тутманик! smile3525
Бразилка, можеш да оформиш питки-възелчета и да оставиш да повтасат още.

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 17:45 от petu6ka63

# 695
  • Мнения: 3 428
Бразилка, сложи му на тестото накълцани на едро орехови ядки, оформи го на две франзелки, поръси ги отгоре със слънчогледови или тиквени семки, да втасат и ги опечи във фурната Peace

# 696
  • Мнения: 222
Джемма, невероятно руло, огладнях мигом щом го зърнах! newsm10 Тия дни запрятам ръкави!  chef
Мойто пълнозърнесто хлебче с добавки от овесени трици, пшеничен грис и зародиш, взе, че стана bowuu

mery_poppins1, страхотно хлебче smile3501
маякуб, приказка, а не тутманик! smile3525
Бразилка, можеш да оформиш питки-възелчета и да оставиш да повтасат още.
ааааа не можела да прави, неуспешни опити дъра-бъра а тва какво е  newsm66  Hug
бързо казвай рецептата, всички продукти ги имам   chef

# 697
  • Мнения: 767
Амчи, аз слагам на око и на ръка Embarassed- около 250гр айрян, един белтък ми беше останал, 1ч. л захар, 1ч.л сол, 1с.л оцет, 2с.л зехтин, 2с.л грис, 2с.л овесени трици, 2с.л пшиничен зародиш, пълнозърнесто и бяло брашно както дойде.Мая - около 1/3кубче.Наложи се да долея водичка, после малко брашънце да ръсна, но оставих тестото по-влажно и лепкаво, но да не маже под бъркалката. Програмата -основна, 3часова.
Чак сега се сещам, че си купих поръска за хляб, но забравих да добавя ooooh! Другия път Mr. Green

# 698
  • Мнения: 693

Днешното ми хлебче е получерно - 25% многозърнесто, 25% типово и 50% бяло брашно.
Много е вкусно[/color]  Peace[/b]


Супер изглежда  smile3501
Джемма, рулото изглежда супер. Но ще ми трябва малко повече време преди да се пробвам и с такива вкуснотийки.

# 699
  • Мнения: 931
здравейте момичета и момчета, искам специално да благодаря на Бонго и на мax mama за съветите за козунака и естествено на всички вас за това че ме вдъхновите и след три години успях да направя ПРЕКРАСЕН КОЗУНАК.Снимки скоро , имам нов лаптоп и нем ога да си намеря диска от телефона , да го инсталирам за да кача снимките.
Рецептата - сборна от три направих една .Програма за френски хляб.След последното втасване ми се видя че иска още малко , и изкл. машинката сложих го на топло до печката за около 20 мин и стигна почти до горе на контейнера.После пуснах и п екох в машинката .Стана супер мек , абе прекрасен , само се изложих с печенето , на най ниска степен и пак покафеня мн ама не беше твърда кората,За първи успешен направо е  6+.
Излапа се веднага от мъжо остна по - малко от половината.
Сега съм мн вдъхновена пак да направя нещо от този род.
На ред ми е хляб с пр. мляко нз какво ще стане ама ще видим.
Хубав ден на всички и скоро ще пусна снимки.

# 700
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Здравейте,

Искам да си взема хлебопекарна, но по възможност да не е с тефлоново покритие. Някой знае ли марка, модел на такава машина за хляб?  newsm78

# 701
  • Мнения: 481
Преди малко пуснах машинката да меси царевичния хляб на Миленка (от пост  #685 ).
След около 2 часа и половина би трябвало да е готов. Дано да стане, че и аз търся сполучлива рецепта за царевично хлебче.
Само, че това съотношение което е дадено в рецептата течност /брашно не е много точно сякаш. Наложи се да добавя още почти цяла чаша (мерилка, която използвах за продуктите) бяло брашно за да стане хубава топка тесто.
Към маята (около 3-4 гр. сложих) добавих и малко захар.
Ще покажа снимки като се опече.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 14:59 от kokoshinkata

# 702
  • Мнения: 4 910
Здравейте,

Искам да си взема хлебопекарна, но по възможност да не е с тефлоново покритие. Някой знае ли марка, модел на такава машина за хляб?  newsm78

Когато аз си купувах хлебопекарна , навсякъде в магазините ми казваха, че няма без тефл. покритие.
Дали е така, не знам .
Успех при търсенето.
Кокошинка, чакам резултата
 Hug

# 703
  • Мнения: 221
Здравейте,можете ли да ми кажете рецепта за тесто за питка,месено в хлебопекарна?Моята е Муллинекс,благодаря

# 704
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Най-хубаво на вкус,като погача е хляба с айрян на Полин.

Общи условия

Активация на акаунт