Отговори
# 30
Бърборанка, дай на приятелката си това, което ти се дава. Тя пак ще ти е благодарна. А и сигурно още някоя мама ще й подари още дрешки.
Глезотийките можеш да си запазиш за твоето второ бебче - повивалник, възглавничка за колики, бебефон, стерилизатор, спец. термометри и т.н. ...
Аз давах на близка жена дрешки и обувки, козметика й купих като подарък. Тя не ми върна нищо, а и не съм искала.
Дъщеря ми гледам с дрехи от съседка и останалите неща от баткото.
Сигурна съм, че когато дойде новото ви бебче, твоята приятелка ще ти върне жеста и ще попълни липсващото с купени от нея неща или подарени от друг.

# 31
Взимала съм бебешки неща и съответно подарявам такива при нужда на близки и не чак толкова близки. Просто всичко бебешко много бързо се амортизира и остарява. Няма смисъл да пазя неща, които само ще бъдат прахосъбирачи.
Подарете или дайте за ползване, това което сте си решили. След 2, 3 години и на теб ще върнат жеста.

# 32
Не съм изчела всички отговори, но искам да споделя и аз.
На скоро сестра ми ми изпрати доста бебшки неща за нашето бъдещо бебче. След време чакам втора пратка. Сред тях има такива, които са на племеника (той е още на 9 месеца и каквото умалее идва у нас) и такива, които са от други бебета и тя ги е ползвала. Тя за сега няма намерение за трето дете, но уговорката ни е след като дойде момента в който няма да ми трябват да ги върна, защото може на някого друг да се наложи да ги дават.
Нещата, които аз ще купя ще задържа при мен и след време ще му мисля.

# 33
  • в 1001-та нощ
Понеже и ние планираме второ - давам само на близки и с уговорката за временно ползване;

дори дрехи за бременост давам; иначе от бебешките - нашите си неща - стерилизатор, люлка шезлонг, ел. везна ....и т.н.

# 34
  • София
Още като се роди голямата ми дъщеричка, знаех, че искам и един ден ще имам второ дете. Затова и не раздадох нищо, въпреки че имаше хора, които упорито ме атакуваха. Не ме интересува как са ме одумвали, но сега, като се роди малката ми дъщеричка, нищо не съм купувала, всичко е така хубаво както го бях прибрала.
Съжалявам, може да прозвучи дребнаво, но навремето когато се роди голямата ми дъщеричка, масово познати и роднини се опитаха да се отърват от дрехи на по 15-20 год, в окаяно бих казала състояние, даже ми бяха предложени дрешки мой набор! Малко след това, всичките тези познати, се опитаха да правят помен с чужда пита с моите вещи. Нищичко не дадох и така... не ми се нравят тия въртележки - давай, пък като ти потрябва някой ще ти даде.  Confused
Сега давам всичко на сестра ми, не искам да ми връща нищо! Ако има нужда от разни работи - бих й ги купила нови, защото тя на моите деца винаги е правила много и хубави подаръци, смятам така да подходя и аз Simple Smile Но на разни псевдопознати и псевдоприятели, които ми пробутваха дрехи буквално като парцали, а от мен искаха новички и що годе маркови - тц  Mr. Green

# 35
  • Пловдив
Щом ти е най-добра приятелка, вероятно тя сама ще се досети да ти ги върне, а и не би трябвало да е проблем да си ги поискаш тактично.

# 36
  • София
Когато съм давала или вземала нещо за децата винаги сме се разбирали кое ще се връща обратно и кое ще си търси следващия ползвател. Не виждам нищо лошо да се знае в началото, още повече сте и близки, приятели и т.н.

# 37
Не бих дала от нашите неща на приятелката си,защото са ми скъпи,избирала съм ги с цел да са качествени,добри материи и марки и искам за 2рото дете да ги ползвам пак .Те са в идеално състояние,защото са пазени.За приятелката ми и за племенника купих всичко ново като им го подарих за раждането. За едната купих всичко за храненето и обличането на детето до годинката,а за другата шезлонг,комплекти с дрехи и играчки,и сладко столче за хранене. Не бих искала нищо от близките си и не бих заела нищо,но бих им купила всичко от което имат нужда.Simple Smile Peace

# 38
  • София
ами просто й кажи, че ще си ги искаш за второто...какво толкова.
на нас са ни давали...много малко неща - повечето върнахме, другите си изживяха дните и хвърлихме.
аз от детето нищо не пазя, каквото сме дали не сме искали да ни връщат...други заминаха, я към кофите, я към продавалници...нямам място къде да пазя хиляда чудесии...ако имаме второ ще си купуваме вс наново.

# 39
Мисля, че ще ти ги върне, ако я помолиш.

Има нещо друго обаче, което бих искала да поставя като въпрос. Моля не приемайте това като снобарско, обида или какъвто и да е негативизъм към вас лично. Просто се чудех дали не е нехигиенично бебешки дрешки да се предават от едно на друго бебе през годините? Не казвам, че децата са мръсни или заразни, просто когато едно бебе ползва дадени дрехи и завивки, то повръща в тях, понякога ги цапа и с фекалии, лигави ги и колкото и да се перат има някои бактерии, които не се убиват само с пране. Да не говорим, колко се прашат и колко още бактерии им се набиват докато стоят в гардероб чакащи да бъдат предадени на новото бебе. Какво мислите по въпрос в предвид тези ми доводи?

# 40
  • София
ако се изперат на 90 градуса аз лично не виждам проблем.

# 41
...Просто се чудех дали не е нехигиенично бебешки дрешки да се предават от едно на друго бебе през годините? Не казвам, че децата са мръсни или заразни, просто когато едно бебе ползва дадени дрехи и завивки, то повръща в тях, понякога ги цапа и с фекалии, лигави ги и колкото и да се перат има някои бактерии, които не се убиват само с пране.

В такъв случай бебешките дрешки трябва да са за еднократна употреба. Има си перилни препарати, слънце, ютия и т.н. След като се приложи хигиената си стават хигиенични...

# 42
Много неща са ми давали, много неща и аз съм давала. Но винаги съм питала собственика дали си ги иска обратно. Мен също са ме питали. Не съм се притеснявала също така да попитам някоя приятелка, на която съм дала нещо, дали все още го ползва, защото, ако не й трябва бих могла да го дам на друга приятелка.
Никога не съм се притеснявала да взимам ползвани неща, нито пък мои приятелки са отказвали предлаганите от мен.
Децата ни вече са големи, но и досега си премятаме разни дрехи или пособия.

# 43
Давала съм, и съм вземала дрешки. Винаги с предварителна уговорка за връщане, или не. И все още въртим доста детски неща с приятелките ми.

# 44
  • Sofia
Аз съм вземала дрехи с уговорка за връщане и подарени. Е на първите такъв срам брах и ми беше толкова неудобно, защото трябваше да ги пазя, а не ги опазих. Измърляха се с неизперяем сок от ябълка и останаха доста кофти петна. Повече не бих си причинила този стрес.
Всички останали дрехи и бебешки уреди си ги пазя, колкото и стиснато да изглежда, защото исках да си ги ползвам за второто дете, а не желая да товаря някого да ми пази "скъпоценните" вещи. И накрая да съм разочарована, ако си ги получа обратно в покъртителен вид. Предпочитам моите деца да ги опропастят, отколкото чужди.

Общи условия

Активация на акаунт