Отговори
# 615
Легео, не съм в София и ако утре продължава този плач ще извикаме друг лекар да го види. Аз се съмнявам да не са колики, давам му капки все още. Търка си  очите с рачички.

# 616
Скорпионче, да не са зъби? Нико днес адски много плаче, направо се къса.
И много яростно пъха ръка в устата, плюе.

Аз мажа венците с хомеопатично, че в Дентинокса има лидокаин.
Дали го облекчава обаче, нямам представа.

# 617
  • София
Orchids Flower, за стафилококите са изследвали кръв и гърлен секрет... днес питах нашата доки и тя каза, че когато има стафилококи без изяви те не се лекуват, само когато има някаква външна изява (напр. Т, червено гърло или друго възпаление) само тогава се лекувало...
bubkaSimple Smile, аз не мажа с нищо превантивно - като сменям пампи - само почиствам с мокри кърпички и не мажа с нищо, имам кремче на Мустела за дупе и Бочко, но ги използвам само при необходимост, т.е. само когато се зачерви  Peace ... последно съм мазала дупе преди две седмици, че ми се стори лек зачервено при гънките... иначе при къпане мажа с мляко на Мустела или олио на Бюбхен  Peace
мама-хипопотама, нашите крусти (кал) се махнала от мазилцето на Avene - маже се половин час преди къпане и после се отмива като се къпе... за три пъти и всички изчезнаха и повече не са се появявали...
и ние спим на лампа, че така ми е по-спокойно като се пробуждам да я наглеждам...

И да се отчета - днес сме 6 750 гр. и 60 см. (т.е. +850 гр и +1 см)... малко ми се струва, че сме наддали, но докторката ни каза, че е идеално  newsm78

# 618
Привет ,мами!Препрочитам ви ,но не смогвам да се включвам с две деца!Аз основно с ученето на първокласничката се занимавам де,бебка е уникално послушна!
Ле-лее утре става на 3месеца.кога минаха???
Димяни ,Честито ти 6месечни куклички!!!

подновя запасите, че старите стават на 3 месеца вече,
Брей добре ,че ме подсети и аз доста запаси имам а стават на 3м...какво ли да ги правя?А от много статии за съхранението пише различно-някъде 3м ,някъде до 6м.
Аз съм страшно доволна от моя стерилизатор-електрически на авент!Постоянно си стерилизирам бибероните и помпата!

И моята беба ми създава проблеми с кърменето от няколко дни,много се криви на дясната гърда,яде мн малко и се  отказва ,а гърдата пълна!Дали е някакъв период не знам.Пробвах да цедя-по 50-60пуска едната в пълно състояние,май е мн малко и затова я храня на 2часа...дано не вървим на отбиване само! Praynig

Утре отиваме на СПАхотел за една вечер  да разпуснем !Дано бебка е послучничка и ще ви чета към понеделник!
 Hug Hug Hug

# 619
подновя запасите, че старите стават на 3 месеца вече,
Брей добре ,че ме подсети и аз доста запаси имам а стават на 3м...какво ли да ги правя?А от много статии за съхранението пише различно-някъде 3м ,някъде до 6м.

Пашик, можеш да подменяш с нови, като със старите заместиш тук таме някое кърмене, но безразборно, за да не привикне. Така хем ще се учи и на шише малката, за да нямаш проблеми после, хем ще замениш старите запаси с нови.  Peace

3 до 6 месеца е в зависимост от Т във фризера. Ако фризера ти не е с регулиране на Т се спазва 3 месеца. Аз лично ползвам тази таблица

# 620
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ух, как ви завиждам за спа процедурите. Аз си мечтая за един най- обикновен масаж на гърба. Направо умирам от болки.

Марвина, много си ти е добре девойката, какво да кажа като Мила е 5300 на 61 см  Confused. Много добре си наддава твоето момиче  Peace

Мила няма крусти, не е имала дано да не излязат. Не си спомням и Йована да е имала. Незнам дали е от това, че я къпя само два пъти седмично, но няма.  Peace

Калинче по твоя въпрос, какво да ти кажа. За мен време няма. Преди успявах да открадна малко през деня докато Мила спи и Йована е на градина. Но сега тя започна да будува повече и само придремва за по 15 минутки. Спокойна е, но само ако се занимаваш с нея. На гимнастиката играе максимум 15 минути и после писва за мен. Ако си говоря с нея, може и час да откара без да мрънка. Да, ама мен къща ме чака, дете гладно от градина, за което трябва да сготвя, то и за себе си, че затов ами намаля кърмата, защото забравях да ям като хората.
За къпането- къпя се с нея в банята. Слагам я на шезлонга и пред душ кабината да ме вижда. Дори и да мрънка я оставям, няма проблем. Но например да се епилирам време не намирам, а трябва, че положението е много гористо  Crazy
Любимите ми минутки са половин час сутрин преди да станат децата и час вечер след като ги приспя и преди да си легна аз. Сядам пред компа с вино или чай и разпускам  Simple Smile

# 621
  • София
Бобче, направо евала ти казвам!!! Аз сама нямаше да се справя като теб - с две деца, в чужда страна, без таткото и без близки хора! Шапка ти свалям!  newsm20 Ти си супер силен човек!  Heart Eyes

# 622
  • Германия
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ : защо е тази кърмаческа стачка ? Защо стачкуват бебетата, дърпат се и не иска да захапе зърното, а е гладно..... ????
Веси, случва се при някои бебенца да не им допадне я вкуса на кърмата /тя все пак се променя постоянно/ или недай си Боже го боли нещо, но няма как да ти каже  Confused Някои реагират на променената миризма на мама /нов шампоан, парфюм.../ Не знам при теб как е, но цикъл имаш ли вече? Та дори и стресът също може да е причина да се дърпат, те малки, но антенките им улавят всичко. Или си закъсняла да сервираш храната и затова настава сърдене? Може да прозвучи странно, но ако ръба на някоя дрешка пречи, ето още един повод да протести.
 Ако плаче и е неспокойно през повечето време винаги е по-добре една консултация с лекар.
 Иначе за да засучат на повечето бебочета им помага гушкане, носене или в сънено състояние. Или да се загледа по нещо шаренко (шалче, герданче, една майка ми спомена, че си слагала зад гърба си над рамото  детско шарено одеалце и така нейното се заглеждало в картинките и успявала да го кротне и накърми;) Един балон ако закачиш така че, да може да го вижда над теб например...и понеже споменах балон, се сетих и за друг случай: бебето се разплаква, но не ще да засуче, майката в този момент имала дъвка в устата започнала да прави балончета и малкото така се отплеснало по балончетата, че забравило да реве, а засукало Crazy
 Важното е първо да се успокои, щото и ние възрастните като ни е криво и са ни ядосали също нямаме апетит понякога.  Hug  В спокойствието е силата! Wink

# 623
  • Германия
Ох, и моето чудо вече трета вечер яде през час-два и тъкмо като си помисля, че съм я приспала, започват еди песни  ooooh! Какъв беше тоя скок в растежа, до сега такова чудо не е било. А и понякога както си суче, започва да се мята и гърчи, суква два-три пъти, опъва главата назад захапала зърното, пуска го, пак захапва, рита. Направо съм омаломощена след тая борба. Консултантите, нормално ли е това? Вечер, когато най-често се случва, се кърмим легнали на спалнята на нощна лампа, на тихичко. Гледам да я оригвам често - понякога се кротва, след като оригне или се изпръцка, но не винаги.
А като стана въпрос - има ли и други като мен, които още са на ноща лампа вечер? Нещо не ми е спокойно като не я виждам  Blush
Фата, понеже пишеш, че се опъва и бори със зърното, възможно ли е да е заради силна струя? Или точно в този момент да се е разработила перисталтиката на червата и...твоята красотичка има нужда да се  облекчи Wink
Хубаво си се сетила за честото оригване,  thumbsup може би да опиташ, така както е легнала да приближиш коленцата и към стомахчето /като седнала поза, но лежейки настрани/ и другото, което помага при някои бебенца е леко потриване отгоре около фонтанелката. Така инстинктивно се опъват назад и изкарват мъчещите ги газове.

# 624
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

Моето човече поспинка доволно и сега си играем на гимнастиката  Hug От вчера започна да ми се смее с глас като го целувам  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Много е сладко!
Иначе нашият тати днес вече е на работа след дългата отпуска и ще трябва да свикваме на новия график  Crossing Arms, колкото и да не ни се иска...
pashic, виж как бързо минава времето, кога станаха 3 месеца  Crazy

Приятно изкарване на почиващите и честити месечинки на бебоците!

# 625

Кафенцето е от мен Simple Smile

Честити месечинки! Да са здрави и послушни бебоците!

# 626
ДОБРО УТРО МАМАНКИНА СЛАДУРИИ СЛАДУРАНКИ!!!

# 627
ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ : защо е тази кърмаческа стачка ? Защо стачкуват бебетата, дърпат се и не иска да захапе зърното, а е гладно..... ????
Веси, случва се при някои бебенца да не им допадне я вкуса на кърмата /тя все пак се променя постоянно/ или недай си Боже го боли нещо, но няма как да ти каже  Confused Някои реагират на променената миризма на мама /нов шампоан, парфюм.../ Не знам при теб как е, но цикъл имаш ли вече? Та дори и стресът също може да е причина да се дърпат, те малки, но антенките им улавят всичко. Или си закъсняла да сервираш храната и затова настава сърдене? Може да прозвучи странно, но ако ръба на някоя дрешка пречи, ето още един повод да протести.
 Ако плаче и е неспокойно през повечето време винаги е по-добре една консултация с лекар.
 Иначе за да засучат на повечето бебочета им помага гушкане, носене или в сънено състояние. Или да се загледа по нещо шаренко (шалче, герданче, една майка ми спомена, че си слагала зад гърба си над рамото  детско шарено одеалце и така нейното се заглеждало в картинките и успявала да го кротне и накърми;) Един балон ако закачиш така че, да може да го вижда над теб например...и понеже споменах балон, се сетих и за друг случай: бебето се разплаква, но не ще да засуче, майката в този момент имала дъвка в устата започнала да прави балончета и малкото така се отплеснало по балончетата, че забравило да реве, а засукало Crazy
 Важното е първо да се успокои, щото и ние възрастните като ни е криво и са ни ядосали също нямаме апетит понякога.  Hug  В спокойствието е силата! Wink

Да, имам цикъл вече, това имали отнощение по въпроса ???

# 628
kalinche, не минахме мила, че много окъся времето. сутринта сме тръгнали от сливен, малко работа и бургас и пред гърция се пикирахме на ивайловград вечерта. малкият явно го уморихме от път, че като легна в 23ч и чак в 4:30 стана за ядене hahaha

старата кърма една консултантка ми беше казала, че може да се използва да се добавя към банята на бебо, за маска за лице и други такива полезни приложения.  Grinning

кремче за дупе, ние ползваме на а-дерма и досега сме нямали зачервяване или подсичане.

лампа нощно време не ползваме, само включвам телевизора като кърмя и да видя колко е часа.

все още стерилизирам бибите, шишетата и помпата, ама аз рядно я ползвам нея, че преди време като я ползвах 1-2 дни си докарах хиперлактация и на два пъти вдигнах температура от това, та сега си карам колкото изцеди малкия толкова.

само да кажа, че ако някоя мама иска вигантол от румъния, мога да помоля нашия приятел от русе да организира нещо, да ми пише на личния.

# 629
Марвина, как малко?! Направо си е екстра. Страшна девойка. Ева е не повече от 5,100-5,200 кг. Първият месец качи 880гр., вторият - 750 гр., а сега няма да е повече от 300-400 гр. А ти се притесняваш. Повечето тук моми са между 5 и 6 кг.  Grinning /следя стриктно отчетите от консултациите  Grinning/
А за справянето - ще се справиш и ти, ако опре ножа до кокала, както казва и Димяни. Но Бобчето определено ни е гордост. Аз например не бих се навила да имам второ, ако ще се оправям сама. Когато Моника беше на 10 месеца ме командироваха в друг град, където живяхме с нея половин година сами. Таткото си беше в София. Всичко се преживява, но самотните нощи, в които е била с температура или е била зле, направо откачах, толкова страх ме беше. Ако бяха две не знам какво щях да правя. Щях да се справя все някак, но нямаше да ми е лесно, както и на Бобче не й е.  Hug
skorpion4eto3, дано няма проблем при бебчо и скоро да бъде спокоен.
Ние тая нощ не спахме добре. Ева събуди ли се настава рев. Имам чувството, че се нерви за това, че се е събудила, а иска да спи.  Mr. Green
И не знам дали съм повдигала въпроса, ама който иска да се включи: Минават ли ви понякога разни черни мисли, представи, страхове? Става въпрос за децата. Или аз съм психопатка? Толкова ги обичам, че понякога си мисля, че ако нещо се случи на някоя от тях умирам, няма да го преживея. Гледам само някакви гадории по тв, по вестниците и направо настръхвам. Веднъж свеки ме успокои, че не е в мене причината, че всяка майка се страхувала за децата си, дори когато порастнат, ама аз имам чувството, че не е нормално това моето.

Общи условия

Активация на акаунт