Отговори
# 90
Супа на петте елемента - за лечение на тумори

Нарича се "Супа на петте елемента", защото съставките отговарят на петте елемента в източната медицина:
Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода,  всеки от които си има съответстващ цвят: зелен, червен, жълт, бял, черен

Състав:
листа от ряпа - от 225 до 280 г
моркови - 250 г
корен от репей - 225 г (ако е сушен - 30 г)
бяла ряпа - 450 г
гъби шиитаке - 3-5 броя

Използвайте пресни зеленчуци. Не ги белете. Не ги режете на прекалено дребни парченца.
Сложете гъбите, морковите, корените от ряпа и репей  в тенджера и залейте с вода. Количеството на водата е 3 пъти повече от това на зеленчуците.
Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкри за два часа. Добавете листата от ряпа 15 минути преди супата да стане готова.
Изцедете и пийте като обикновена вода.
Не се слагат никакви подправки.
Остатъкът от супата можете да добавите като основа за супа със спагети.
Не случайно листата от ряпа се слагат по-късно. Целта е при продължителното варене да не намалее съдържанието на хлорофил и фолиева киселина. Другите съставки в супата се слагат в началото, за да може с времето най-пълноценно да се извлекат полезните минерали от тях.

* корен от репей продават в сушен вид в билковите аптеки.
            * гъби шиитаке се продават в сушен вид в китайските магазини (в София -
              на  ул. Цар Самуил) и в някои по-големи супермаркети, например в Пикадили.

В продължение на 20 години д-р Татейши Казу изследва и изпробва над 1500 вида билки и растения. Накрая открива точната комбинация от пет вида зеленчуци. Рецептата бива тествана върху животни, като в резултат не са открити никакви странични ефекти.
Откритието на д-р Казу не само спасява неговия живот, но също и живота на над 25000 японски пациенти
Цяла Япония е шокирана от невероятните резултати.

Чудотворната супа на д-р Татейши Казу

1. Лекува  рака
2. Възстановява  увредени стави и костна структура
3. Забавя процеса на стареене
4. Подмладява  кожата
5. Лекува катаракта
6. Лекува заболявания на черния дроб
7. Понижава кръвното налягане
8. Подобрява състоянието при сърдечни заболявания

Инфо

# 91
  • пловдив
Днес в аптеката на втора база наред с лекарствата ни връчиха и Информационна брошура с думите, действайте, че за другия път лекарствата не са при нас ... започва леко да ме избива на смях... на странен смях... докато обикалям днес по доФтори ще взема все пак да мръдна до двора на психото и да си заплюя пейчица между Клеопатна и Наполион  Twisted Evil
http://fbpf.org/

# 92
Наденце....
супер...видя ли на "страха очите са големи"..

# 93
Душички .....
Преди малко ми се обади Д- р Вълев каза ми че всичко е чисто но този лимф е засегнат. Утре ще ме разгледат на комисията .Най вероятно ще ми сменят леченето , ще махнат лимфа за да го изследват . ......

# 94
  • пловдив

Така, "нещото като миома" се оказа миниатюрно възелче, което няма връзка с операцията на гърдата и евентуални последици, просто трябва да се наблюдава с кистата на единия бъбрек  Peace
Благодаря ви момичета за стиснатите палци  Hug
Относно брошурата, за сега информацията, която получих е само повторение на вече написания път  -лекарствата вече няма да се взимат от аптеката в онкологията, а пътя е онколог, комплект документи в РЗОК по местоживеене ... НЗОК... РЗОК... джипи и в коя да е аптека сключила договор. Поне това ми каза джипито. Ако някой е минал новия път да ме поправи, ако нещо не съм доразбрала  Embarassed
Laleva80 и за утре ще ти стискам палци за комисията и за евентуалното отстраняване също, можеш да разчиташ на 100%   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 95
Чек,чек,че нещо не ми стана ясно... Значи сега като трябва да си взема золадекса,вече няма да е от аптеката в онкото,о ще трябва да минавам от къде?! Thinking newsm78
Аз иначе бързо разбирам,ама трябва много да ми се обяснява,та затова -обяснете ми моля!

Антом,радвам се за майка ти!  bouquet

# 96
  • пловдив
Сисссс от 01 януари 2011г това било вече факт  Thinking поне така ни заявиха в аптеката на онкото, когато майка си получи днес лекарствата. Вече ще се изписват от джипитата и ще се взимат от аптеките, които са сключили договор с касата, но преди това трябва да се мине пътя с протокола. В линка който съм пуснала отдолу е снимана самата брошура и това което трябва да се прави. Февруари за неразбралите ще се прави изключение ако са закъснели с протокола, но след това....
ето и директен линк
http://fbpf.org/broshura-media.pdf

# 97
  • Варна
Днес химиотерапевтката ми даде разяснения, но може да са само за нашия диспансер, пък ний нали сме Далечния Изток ...
За Золадекса - още не е решено - мислят да остане към диспансерите.
За Тамоксифена -  прехвърля се към джипито от 01.03.2011 по оказания път от antom. За следващия ми - 17.02. ми казаха да си го взема от диспансера. Отиваш при лекуващия лекар /май е химиотерапевта/. Той ти изготвя комплект документи, с които отиваш в регионалната здравна каса. От там заверяват протоколи и дават рецептурна книжка, после при джипито за рецепта / т.е. 3-рецепти за 3 последователни месеци / после в аптечка / и след 3 месеца наново - химиотерапевт-документи в здравната каса-джипи-аптека.
И това за 3 лв ! ! ! Май толкова струваше Тамоксифена...

# 98
Е нЕма такава държава...  ooooh!
Мислех си,че посъвместно искат да ни уморят,ама с всяко тяхно действие се убеждавам ,че е точно така...Мамка му и малоумниците!!! За едно лекарство ,което струва 3 лв,те ще дадат на 10 човека по 3 лева,докато стигне до нуждаещия се...В Тунис добре си направиха...И на нас ни е нужна една "нежна революция"...

Изнервих се яко ви казвам...Тая вечер ще се напия от мъка... Drunk

# 99
  • София
Момичета аз ходих преди пет дни в онкодиспансера в Младост и си взех лекарството и не ме предупредиха за следващия път, че предстои промяна. Възможно е това да важи само за болниците. То нашите лекуващи доктори са в диспансера. Там сме минали на комисия и там ни е протокола!
Няма логика да минаваме пак на комисия и да вадим нови протоколи! Ама то вече каква ли логика да търсим в тази скапана държава!!!!! newsm78

# 100
  • у нас - на брега на морето
Е-ееее, то бива, бива, ама това наистина на нищо не прилича! Тъкмо си помислих, че ще ни улеснят и няма да има голяма навалица за Золадекса, а то какво се оказа?! Ще падне яко  чакане  по опашки  newsm61.
На мен ми откриха миомка, която растяла навън от матката и ще я следим да видим развитието й.

# 101
  • В царството на игрите:)
Е нЕма такава държава...  ooooh!
Мислех си,че посъвместно искат да ни уморят,ама с всяко тяхно действие се убеждавам ,че е точно така...Мамка му и малоумниците!!! За едно лекарство ,което струва 3 лв,те ще дадат на 10 човека по 3 лева,докато стигне до нуждаещия се...В Тунис добре си направиха...И на нас ни е нужна една "нежна революция"...

Изнервих се яко ви казвам...Тая вечер ще се напия от мъка... Drunk

ОООО, това вече обяснява защо съм поуглупяла напоследък!!! Ами, че аз намалих алкохола, бе Mr. Green Ще поправя тази грешка, ще си кача това писание на стената и вече никой копче не може да ми каже newsm65 newsm24 beer Wine Glass

Марги, скъпа, ти пък кой искаш да те предупреди, бе скъпа...Де такова улеснение Joy

# 102
  • София
Ами Миленче, мисля че поне щяха да ми кажат в аптеката, че няма да ми дават повече от скапаните хапчета! Joy

# 103
  • пловдив
margi4 може да не са казали, защото още има време до крайния срок, а може пък и да се отнася само до Tamoxifen /това пие майка/  newsm78
Амазонка като са казали да следим, ще следим... и аз днес успокоявах майка, че е по добре следене на известно, отколкото пренебрегване на предполагаемо и фантазиране на неизвестно... Naughty

milmich към мисълта на Михайлович, можеш да добавиш и тази любима руска фраза  Mr. Green
"Не куриш, не пьош, здоровенкий помрьош!"
щом ще се пие и аз участвам

# 104
Да се включа и аз с това,което знам.Преди седмица,когато си взимах Гливека питах и гл.сестра в онкохематологията Пловдив и лекуващият ме лекар,и двамата казаха,че Гливека остава при тях.Според мен възможно е за скъпоструващите лекарства да няма промяна,но кой знае да не ме изненадат др път...

Общи условия

Активация на акаунт