Отговори
# 480
  • София
Dana, дано скоро се оправи детето!  Praynig

Нашето столче за хранене е подобно на това на Гала, но е Бертони. Каката още обаче си седи в него, че и е по-удобно на масата. Доволна съм, но дано успея да я придумам да го остави на бебка, че не ми се купува още едно.  

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 22:15 от Фъстъчка

# 481
Дана, оздравявайте бързо  Hug

И аз съм на вълна столче за хранене Simple Smile Интересно ми е мамите, които вече са ползвали такова - от какви модели са доволни? Заслужават ли си парите по-скъпите или и евтините вършат същата работа?

# 482
  • София
Данна, имате и нашите стиснати палчета за бързо оздравяване на каката! Hug Hug Hug
Момичета, посоката на слагане на кошницата за кола не е случайно измислена. Причината е че вратлетата на бебетата под 1 годинка не са достатъчно укрепнали и при челен удар или дори само при по-рязко спиране опасността от нараняване е голяма. Краш-тестовете показват 5 пъти по-голям риск от сериозни травми в областта на шията на деца, които гледат напред. Затова и последните препоръки са детето да пътува с гръб към движението, колкото се може по-дълго, поне до 3 год. Ето и малко повече инфо по темата -http://www.besafe.bg/_/rsrc/1273500650798/home/detski-stolove-za-koli-s-montaz-obratno-na-posokata-na-dvizenie/rearvforward2%20copy.jpg?height=190&width=400
А такива огледала, за които е писала Ивелина, продават и в Бг - http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=2841
Та в този ред на мисли, за мен хубавото столче за кола е задължителна инвестиция. Предпочитам детето ми да износва дрехи от деца на приятелки, но да купя най-доброто столче, което мога да си позволя, защото сигурността и безопасността са на първо място.
И понеже подхванах и темата с бебешките дрешки, да споделя, че нямам скрупули и обличам децата си с дрешки на приятелски дечица. С радост взимам, когато ми дават, както и аз самата давам всички запазени дрехи на по-малките от нас. Дрешките се израстват толкова бързо, особено в началото, че е грехота да не се поносят от поне още едно детенце. Признавам си, че и от дрехи 2-ра употреба пазарувам. Имам страхотни попадения на качествени и запазени нещица. А като съм дала 5-10 лв за дреха поне не ме хваща яд като още на първото обличане падне и протърка крачол или се натъркаля в тревата и озелени лакет. А и честно казано нямам разочарования и след няколко изпирания дрехата си изглежда по същия начин в който съм я купила, за разлика от повечето бг дрешки.
Столче за хранене имаме подобно на това- http://www.como.bg/baby/hranene/d-rveno-stolche-za-hranene.html Ивана до преди половин година се хранеше в него, а сега ползва само масичката за рисуване. Това лято го пребоядисахме в бяло и зелено, претапицирахме го за 10 лв и стана като ново.

# 483
Герче, и аз го харесах това,но нашите столове са сгъваеми и ме е страх да не я захлюпа.

и в момента на омазване ще дойде на помощ кучето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

гледам доста често горе кой е в темата и почти редовно виждам едно име - Siika kaisiika , хвани пиши с нас  Peace. ти по-често ни четеш и от някои "редовни "съфорумци  Peace

# 484
  • София

гледам доста често горе кой е в темата и почти редовно виждам едно име - Siika kaisiika , хвани пиши с нас  Peace. ти по-често ни четеш и от някои "редовни "съфорумци  Peace

Сигурно е Октомврийка. Те надничат при нас, защото име интересно какво ги чака скоро.

И аз чета в другите отчетни... даже и при скорошно забременелите чета и им се радвам, една носталгия ме гони - нищо, че ми беше трудно бременеенето.  Peace

# 485
  • София
Първо искам да поздравя Фъстъчка, макар и с огромно закъснение. Да поздравя също Антония и всички бебковци, които днес имат месечинка!

Ей, ама много сте мили всички, благодаря ви за окуражаващите думи! Наистина не ми е лесно, но всичко е в името на малкото съкровище.
gala, аз и преди ти бях отговорила. Нашият обрив започна на месец и половина като съвсем обикновени бебешки пъпчици по бузките. Постепенно кожата на бузките загрубя, зачерви се, пъпчиците тръгнаха надолу по вратлето и по гръбчето, по свивчиците на лактите и задколянните ямки. Червените пъпчици станаха алено червени петна с диаметър от около сантиметър-сантиметър и половина, кожата стана доста по суха и груба, а петната се лющеха (заради изсушаването). Гръбчето на Александра стана ален парцал. Тя плачеше много, скимтеше постоянно, сърбеше я много, но не може да се почеше. Това са симптомите, които дадоха повод за диагнозата Атопичен дерматит. И т.к. акото е воднисто, зеленикаво, с парченца несмляна храна (като дребни ядки) и слуз, докторите решиха, че това е Алергия към белтъка на кравето мляко - АБКМ. Пак ще кажа, че аз пазя строга диета, ползваме козметика за атопична кожа, дохранвам с Фризопеп (АМ за деца с АБКМ), но обрива не минава. Намалява и пак избива. Изписаха ни Адвантан мляко, което е кортикостероиден препарат (доста силен и вреден за бебенца), но и с него обрива отново избива.

maniche, ти ме хвърли в размисли с инфото за ориза. Всъщност, предписаха ни Мотилиум на прах. Доста четох за него и то все кофти неща. Поръчах го на капки на мои близки от Германия, там го продават само с рецепта, но немския им доктор категорично забрани да го давам на толкова малко бебе.

Явно аз съм от последните луди, които стерилизират всичко след всяко ползване. Стерилизатора ми е с програма от половин час и го пускам по пет-шест пъти на ден  #Crazy

Аз давам водичка, т.к. дохранвам с АМ, но се сещам рядко. Казаха ми да я давам до 20 мин. преди ядене и поне 20 мин. след ядене. Аз като се сетя да давам то или скоро ще ядем или скоро сме яли.  

# 486
Като стана въпрос за носталгия - ползвате ли си още нощничките  Laughing Ама как си накупихме половиния форум от тези за кърмене! Моята е с мецанка и малката заглежда картинката, но да си призная -копчетата ми минават през ц-те и много ме дразнеха като се препълнят... Да не говорим в какъв филм са вкарах една вечер като видях, че е паднало и не го открих, та бях решила, че го е глътнала  Crazy

# 487
Абе мацки, педи днеска ми каза да давам сок от сини сливи на малкия- 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка защото не ака по 5-6 дена.... И понеже не е захранен още мислители че е ок? newsm78

# 488
Честит рожден ден на Фъстъчка,честит имен ден на Антония и честити месечинки!!!

Дана,дано не стигате до болница,че с малка кака и бебе не ви виждам.Аз от това ме беше и ме е страх,защото аз ще трябва да остана вкъщи с бебо,а тати в болницата.Дано ви се размине и да оздравеее милото.

Нашето столче за хранене е от каката,съвсем обикновено,без колелца,само с плот отпред,който се сваля.Като започне да се храни сама,махам плота и я слагам на масата до нас.Не мисля да купувам друго.

Признавам си,че Ивайла я возя отпред Embarassedв посока обратна на движението.Ами по-удобно ми е да я виждам,да ѝ подам биба и т.н.Пробвах отначало отзад,ама не става и се отказах.Като е отзад ми е по-притеснено.Иначе аз се взя отпред,а те с каката отзад.

да ви се оплача - днес изхвърлих една голяма купа със зелева салата и завързах торбичката и съм я сложила в хладилника вместо в кофата  ooooh!,мале туй като се разтекло ужас. до сега съм чистила ,като идиот .а иначе специално,заради това ходих да хвърлям кофата  hahaha
Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Машонка,пробвай Ивостин,мед.козметика за чувствителна кожа,без миризма.Аз я ползвам две години и съм изключително доволна.Не е скъпа,но си вземи тестер от аптека,защото пък на една приятелка не ѝ понесла.

# 489
  • София
Дана, много съжалявам за дъщеря ти! Дано бързо се оправи!  Hug

Исках да те питам, вие към всички видове млечни продукти ли имате алергия или само към кравето мляко. Можете ли да ядете козе или овче? Питам, защото на мен алерголожката не ми каза нищо за млечните продукти от други животни и аз понякога хапвам по малко овче сирене. Иначе, никой в рода ни няма никакви алергии. И още нещо, правили ли сте т.нар. РАСТ тест?

gala, ние ходихме на алерголог при д-р Албена Бъчварова в Детско здраве на ул. Ами Буе и при доц. Маряна Маринова в Педиатрията. На кожен не сме ходили. А на гастроентеролог бяхме при Куманова.

mishe-shishe, много ти благодаря за линка, сега ще го прегледам.

Ние още в началото купихме количката с трите коша - летен, за новородено и кошница. Много съм доволна, страхотни са. Кошницата е монтирана в моята кола на задната седалка, срещу движението, имам и огледало-играчка, за да я виждам, но до сега не съм я возила. В колата на съпруга ми връзваме с коланите коша за новородено (той си има съответните катарами) и аз се возя отзад при нея.

Мами, някоя от вас има ли таблетки Вигантолетен? Давате ли от тях на бебчо и как точно? Оказа се, че Вигантол липсва не само в БГ. Донесоха въпросните таблетки от чужбина. Питах и педи, каза, че мога да давам по 1 на ден.  Яничка, как е положението в Холандия, какво и как дават?

Днес ни сложиха втория Пентаксими и Синфлурикс и съвсем малко сме киселки. 6,300кг., 63 см. И ако има конкурс за смотани педита, моята ще грабне палмата. Казвам и, че не минават обривите и не се повлияват от досегашната терапия, а тя ми отговаря "Еми, така ще е, те са упорити, не минават". Като че ли това е неизлечима болест и нищо не може да се направи...  #2gunfire  #2gunfire #Cussing out

Исках да ви разкажа и за одисеята си с прословутия протокол за Фризопеп-а, който на всичкото отгоре даже не съм го и искала, но историята е дълга и абсурдна, че... може би някой друг път.

# 490
Привет бамбини

Фъстъче,бъди здрава и много щастлива,малко на патерици ,но от  сърце.  bouquet

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН,на всички малки и големи които празнуват днес.

Каката я возех до една година при мен на предната седалка,обратно на движението.А дали е на предната или задната седалка аз лично не виждам разлика,виж за посоката на возене е друго нещо. Peaceмакар,че ако има по сериозен инцидент(да не се случва),мисля ,че и столчето не помага...

На нас ни пробиват долните два зъба,от едната страна яко реже.Много се нерви милия като си набута нещо в устата Mr. Green

Гале,страшна си,а и като си помисля как смърди зелето Sickмани-мани...то и някой си беше сложил в хладилника май памперса(ама не помня коя мама беше newsm78)

ДАНА,стискам палци да ви се размине бполницата!

Мъниче,браво за изпита,ти си нашта гордост.  bouquet

Даниелка,как си след падането?

Аз малко съм се сдухала,то има разрешение проблема ми,но аз няма смелост...на коледното парти с мацките от другата ми отчетна малко се бях оляла с алкохола,и после в къщи изкарахме много луда нощ под завивките....аз цикъл от 3 години нямам и не мога по него да съдя,но ми се появиха разни смптоми на бременост и много съм се спекла.Не ,че не искам 3то,но 3 породени мисля ,че ще превъртя.Утре ще се престраша и ще взема един тест.Споделена мъка,половин мъка Laughing

Янче,вземи си тръгнои по рано,че дрехи за холандските деца няма вече hahaha,а за космонавтите,не бой се ще си ги продадеш.

Ох сигурно има още куп неща за писане,но за толкова се сещам сега Grinning

# 491
Здравейте,

Dana, скорошно оздравяване на малката, дано всичко е наред  Praynig

А малкия от няколко дни не мога да го оставя и за минутка. Такъв рев,че думи нямам. Патувахме си сами от Пловдив до София, как 40 минути не млъкна, накрая беше нещо между крещене и рев и като спрях пред къщи и го извадих от колата, вади от пот течаха от него и косата му беше мокра. Какво ще го правя това диване, не дава и за секунда да го оставиш.
Днес извадих лятната седалка за количката. Дали е рано е нея? Защото бебето се скъсва от рев в зимния кош. Иска да гледа и изобщо не му е интересно да се вози легнал.
А за седалката за кола, в никаквъв случай не трябва по посока на движението. Отпред може, рабира се, пак обратно на движението и ако колата е по-нова с изкючен ер бег. Аз си взех детско огледало за кола, което се монтира на задната облегалка на седалката и в огледалото за задно виждане го виждам постоянно. Но това за съжаление не може да го накара да спре да реве.

А нашето столче за хранене е на Чиполино : http://family-bg.com/prX_4507.htm?osCsid=816veir3h2uru0t1g3sn1r4bv5 . Сега е на промоция 47 лв. Цената е идеална, а и визията му е супер изчистена, няма никакви кичозни гадости по него. Много е стабилно и плотът се мести отзад,за да сяда бебето направо до масата.А и материята на седалката не е като мушама, а е като плат на количка. И най-добре по мое мнение е да не се поръчват столчета от интернет, защото повечето на картинка са ок, а на живо са големи, заемат много място и са много шарени, което предполагам не е добре за ничий хол  Laughing

# 492
Ивайла вече я возя полуседнала,иска да гледа,любопитчето ми тя... Laughing

# 493
В България е разрешено бебето да се вози или на задната седалка по посока на движението или на предната, но обратно на посоката на движение. Това го знам със сигурност, тъй като съм говорила с полицаи. Вратлето нито му се клати нито има как да излети напред. Тя лежи абсолютно прилепнала за коша. И кръщелницата ми се возеше така една година, а нея я караха всеки ден от три месечна възраст по 40км на ден. Все пак коша е измислен така, че да няма опасност за бебето.

Галя, а за това столче за кола, което ти си харесала поинтересувай се колко е високо, защото от този тип столчета ако детето дръпне по-бързо на ръст главичката му ще щръкне над стола рано рано. Аз съм си харесала подобен и се чудя какво да правя...

А за хранене аз сържа да е от тези, които после могат да се ползват долу ниско на земята и детенцето може да си седи на него и когато стане на 2-3 годинки.

brilliant, аз от тук и купих едни холандски капки витамин Д. Струват 6.50 евро, ползваме ги вече месец и мисля, че още толкова ще изкараме с тях. Миришат доста вкусно и на малката и е приятно да ги взима. Иначе тук за Вигантол не са и чували. Но както бях писала има и комбинация от вит А и Д и го дават, че е за по-добър имунитет.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 23:54 от Jani4ka

# 494
  • София
Герче, и аз го харесах това,но нашите столове са сгъваеми и ме е страх да не я захлюпа.

и в момента на омазване ще дойде на помощ кучето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Laughing
При нас няма дуг вариянт.Вече стана доста тесничко и един голям стол за хранене ,ще ни дойде в повече  Mr. Green .

И ние доста често воzим малката на предната седалка ,а аз сядам зад нея и я забавлявам ,но вече не  Peace .

brilliant ,Йоанка също е с рефлукс и аз подкрепям мнението на Мъничето.
При нас дори се оказа ,че не задържа и АМ за бебета с ГЕР .

Относно дрешките ,също като Мирка ,не ме срам да доизносваме чужди и много се радвам ,когато ми дадат.От братовчедка ми получих много хубави и запазени ,а и аз самата имам няколко много добри попадения от Продавалника.Някой неща от там се оказват доста качествени и често попадам на новички дрешки.Наскоро пък едно чисто ново боди ,купено от магазина до нас ,производство на бг фирма ,тотално му се прецака щампата при прането ,размаза се по цялто боденце.Е умрях от яд-поне веднъж да беше обличано  #Cussing out ,пък и не беше без пари 8 лв струваше ,не е много ама ...  #Cussing out .

Общи условия

Активация на акаунт