Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 653
  • 365
  •   1
Отговори
# 135
  • София
в тази тема има ли изобщо някой възрастен/ или неговото дете, който всъщност да обича и да пие кока кола?  Grinning
  Аз и внука, въпреки,че на него избягвам да му давам!Залъгвам го с чайове и сокове, само да не иска кола! Но не е заради рекламата, дори не ги забелязвам или като започнат, местя на друг канал!

# 136
Аз обичам Пепси...

# 137
  • София
   На мен ми мирише на мухъл, но съм чула от други,че и мойта кола им мирише на мухъл! Но пепсито е идеално за карамелизираните крилца на Pina!

# 138
А пък Дядо Коледа е продукт на Кока-Кола. Него кой го мрази? Wink

# 139

Аз!!! Щото всяка година трябва да му вършим работата - подаръци, опаковай, крий под елхата... Как пък веднъж не се излъга сам да се оправи с всичко и да ни изненада...  Mr. Green

П.п. ...Добре де, силно казано е "мразя", но много му се дразня понякога Grinning

# 140

Не го мразя, просто обичам Дадо Мраз... Wink

# 141
Вече се доказа къде е ключа от бараката на затлъстяването и то не е точно у кока кола - това, което Кейси спомена  - високофруктозен царевичен сироп, който  се използва за подсладител във всичко, което се сетите,  а където го няма написано съответното нещо е хранено с това нещо.

така че ако има смислена война, която да се води е с/у това, Кока Кола на тоя фон е ..  Фруктозата  е допълнително добавена, самият царевичен сироп е богат на глюкоза. Процеса на преработка вкл. сода каустик, в която има живак и така ВФЦС се оказва доставчик на нещо, което си мислехме, че идва само с рибата, настрана главният й негативен ефект.

Освен това, мега производството и употреба на царевица има глобален негативен  ефект, накратко носи глад в Китай, Африка и т.н. Там, където традиционно е произвеждан ориз се минава на царевица ( за това, к говоря плс био-гориво), цената му се качва и от Мексико до Хаити това значи глад. Има един филм, който проследява цялото това безумие от идята на не помня кой президент, че в Щатите трябва да се яде евтино до наши дни и глобалния ефект на тази политика, която разбира се е отчасти възприета и в Европа плюс бъдещето на био горивото.
Докато в Бразилия го произвеждат от захарна тръстика, в Щатите по закон го правят от царевица . Не случайно има ГМО царевици, а не .. тиквички да кажем.
Така че тази борба е май предварително загубена, единственият начин да противодействаме май е точно начинът на живот на децата.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 18:13 от 10 c's

# 142
Аз обичам Фанта портокал. Колата ми е твърде сладка и не ми харесва как мирише, затова не я пия.
Ужасно обичам желирани бонбони, но дори и от тях тези, с вид на бутилчици Кола, ги мразя. Също така не обичам миризмата и вкуса на ягодите и всички сладки, и безалкохолни творби с такъв аромат, са ми гадни.
Всичко, което купуваме от магазина, е повече вредно, отколкото полезно, но всички се храним от там.
Ако можете да пиете само вода и чай без захар, това е добре. Laughing

# 143

Така че тази борба е май предварително загубена, единственият начин да противодействаме май е точно начинът на живот на децата.
Мислиш ли?
Аз живея горе долу здравословно, и въпреки че обичам кола пия да кажем 1 чаша на седмица. Детето не пие изобщо. Но всичко останало си върви- рибата с живак, тиквичките и доматите с нитрати, картофите- ГМО, тенджерите с не-знам-какви-си метали. Вместо да му давам риба, излиза че е по добре да му давам омега 3 на хапчета  ooooh! И накрая, ако не опънем петалата, то най малкото ще свърша с бели ръкави, вързани на гърба, от толкова взиране в етикети.

# 144
Аз много обичам Кока Кола с лед и лимони.И детето обича.Много пъти съм опитвала да бъда добра майка,както повечето в тази тема.Поръчвам на нея фреш,а на мен кола.Е,тя сменя местата на чашите пред сервитьора.Аз пия фреш,а тя кока кола.И си спомням,как пиеха майка ми и баща ми,а на мен не даваха газирани напитки.И нещо се преобръща в мен.И се бунтува срещу всички родители по света,които само забраняват!Дъ Дорис,интересни са ти историите,поне първите,които си разказала в една друга тема.Но иначе си доста драматична и изкуствена.Ако едно семейство се сплотява около една бутилка кока кола или една бутилка Дъмпъл,ние кои сме да му пречим?

# 145
  • България-Швейцария
Аз също Mr. Green, може да се каже, че съм от пристрастените дори.
И като един вид познавач да кажа, че вкусът й НЕ Е еднакъв навсякъде - концентратът може да е един и същ, но водата е различна, това оказва влияние.
Правили сме вкусови тестове в офис условия, като изключително отвратни си спомням испанската и хърватската.

Едит:  Българската е една от най-хубавите на вкус.

# 146

Все повече се увеличават продуктите, на чиито опаковки е отбелязано, че не съдържат ВФЦС. И то, не на органик секцията. Консумацията поне в Щатите намалява. Вярно че донякъде е мода, както "пълнозърнест", "без консерванти, оцветители"  и пр., но производителите се ориентират според търсенето.
Предполагам че до 1-2 г. кока-кола ще са отново са със захар, както и останалите водещи марки. Аз съм съгласна да плащам малко повече за вредности, в които има по-малко вредности.

# 147
До колкото разбрах ( гледам тука един документален канал и там понякога обясняват разни такива неудобни неща) цялата драма започва, когато се налага философията за достъпна и изобилна храна за средния гражданин. Това води всичко, на което сме свидетели сега. Технологии на бърз растеж, хипер продуктивност на все по-ниска цена ( за САЩ и Европа по-късно). Сега се намесва и био-горивото, тоест царевицата е номер едно и като фураж, и като подсладител, и като източник на биогори. Дори да не влезе от  Кока Кола ще го стори по останалите един милион начина и пак ще си се токсикирал и надебелял, дори да не си близвал напитката.

Така че под 'начин на живот" не разбирам точно етикетите и някакво хранително полудяване, а по-скоро спорт и движение, някакво възпитание което не фиксира човека в ядене, изобилие, ядене под стрес и т.н

# 148
Аз много обичам Кока Кола с лед и лимони.И детето обича.Много пъти съм опитвала да бъда добра майка,както повечето в тази тема.Поръчвам на нея фреш,а на мен кола.Е,тя сменя местата на чашите пред сервитьора.Аз пия фреш,а тя кока кола.И си спомням,как пиеха майка ми и баща ми,а на мен не даваха газирани напитки.И нещо се преобръща в мен.И се бунтува срещу всички родители по света,които само забраняват!Дъ Дорис,интересни са ти историите,поне първите,които си разказала в една друга тема.Но иначе си доста драматична и изкуствена.Ако едно семейство се сплотява около една бутилка кока кола или една бутилка Дъмпъл,ние кои сме да му пречим?

Не знам кого го интересува какво обичаш. Но си доста куха и надута. Като едно таквоз балонче, дето само дупка от цигара му трябва да каже фъсссссс.

# 149
Трещерица,престани да ме разплакваш.

Общи условия

Активация на акаунт