Пролетна изненада! /Томбола-Гоблени/

• 22 906
  • 576
  •   1
Отговори
# 495
  • Поморие
Момичета, поздравления за прекрасните подаръци със здраве да си ги ушиете!   bouquet Аз този път пропуснах томболата , но за следващата съм на линия.

# 496
Ето и аз да ви покажа подаръка си от skorpion  http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2144/184564046862487362112999 … EITpuEDDlx8Z8.JPG

# 497
  • София
Браво за чудесните подаръци,със здраве и желание да си ги шиете.Моя ще почака да си довърша започнатия,че иначе няма да се справя.

# 498
аз започвам сериозно да се притеснявам, пратих на 1-ви март, а досега и по корем да се влачех пак щях да съм го дала много преди празника newsm78 #2gunfire

Ето гооооо и моя подарък, нямаш и представа, eminav, колко точно си уцелила вкусовете ми .... и с двата

С ,,Арабското момиче'' в мини вариант ме изненада много. Незнайно за вас е , че преди години изучавах арабски език и някак си тази култура ми е близка, а след като прочетох и книгата ''Три чаши чай'' реших и да посетя някоя от страните в скоро време  Grinning

http://www.axioma.3clab.com/gobleni/lanarte/34680-max.jpg

Цветовото решение на втория подарък е право в десятката за моя вкус , още повече щом само преди седмица подмених повечето кухненски аксесоари от червено на жълто, та втората изненада е ...

http://www.axioma.3clab.com/gobleni/orchidea/shtampi10/kat20/6540.jpg

eminav, благодаря  Hug

Благодарско и на Здравка79 за личното съобщение , което да ме изстреля към пощата , защото известие липсваше  ooooh!, а ме е чакала изненадата още от 5 март, ама пък се насладих на очакването , както беше писал някой от предните страници  Mr. Green

# 499
  • Балчик
Еее,хабиб,браво. Супер подарък сиимаш. Със здраве да го ушиеш. Hug

# 500
хабиб страхотен подарък си имаш!  Hug

Остана само Бяло цвете, но доколкото разбрах от петък пътува и нейния подарък!  Peace Дано скоро и тя се похвали!  Тя милата първа изпрати и последна ще получи!  Laughing Hug

# 501
 Hug Моят осмомартенски подарък е вече ушит :

http://kosibosi.snimka.bg/tapestries/goblen.379086.22710428

Hug Благодаря на Антония  newsm03

# 502
Здравейте,момичета!
Разбрах,че и аз скоро ще получа подаръче. Разбира се разбрах и от кой.
И ако искате и вие да се полюбувате на моето бъдещо подаръче - ще чакате с мен до 16-ти април, когато ще ми го донесат лично или ще чакате, докато ми го изпратят по пощата!

И сега искам да ви споделя моите наблюдения от първата си томбола с изненади.
За съжаление имам критики и който не е съгласен, може да пропусне поста ми, защото целта ми не е да последва спор, а да се промени нещо в полза на присъединяването на нови участници.

Е, като се започне, с това че точно аз “открих сезона” непредвидено рано, мога да кажа в моя защита как в началото на темата прочетох “2. Изпращане до края на м Февруари” и сметнах това за крайният срок, до който да става изпращането. Може би вместо “до” - “към” би било по-незаблуждаващо.
     След това пък, по едни странни съвпадения на обстоятелствата, бях принудена да се издам, така че и изненадата подготвяна от мен напълно пропадна.
     Друго което ми идва на ум е, че има участнички от чужбина и всички останали би трябвало да са подготвени, ако им се наложи да вложат по-голям % в пощенски разходи, дори и за сметка на по-малко подаръче, както разбира се тези от чужбина пък са подготвени да надвишат предвидената сума в лева. Или може би трябва да участват само от България момичета? Отначало аз самата се притесних, да не създам на някой неудобство, но като се сетя, че трябва да карам сега близките ми да влагат лични средства в пратката, започнах да се съмнявам.
Още веднъж адмирации за Галля,която реагира така бързо,за да не чака с месеци нейната жертвичка!
     Следващото, което и най-много ме разтрои, е как някои от момичетата сякаш не приемат на сериозно труда на тези, които ги изненадват. Ето, ако Пепен не беше обърнала внимание на НЕпоказването на снимки на подаръчетата, сигурна съм, че все още щеше да има “пропуски”. Е, аз и до днес не съм дори прочела за картичката, която изпратих , вие пък дори и неподозирате за нея. Вярно, не съм художник,но с подръчни средства и с по едно дете под мишница я направих и то с голямо желание,...и мартеничка нямаше тук откъде да купя - но намерих решение. А нали идеята не е само да си разменим по един  гоблен, който и сами можем да си купим, а да си създадем нови приятелства и да се зарадваме с мили жестове?!Поне за мен детайлите са важни.
     По-нататък,...мисля че повечето момичета си харесват подаръците, казвам повечето, защото съм убедена в поне един неудовлетворен, който обаче не посмя да си признае! Аз например не бих се обидила, ако моята жертвичка ми напише “Не е съвсем мой тип, но ти благодаря и ще си го ушия за спомен от тази томбола!”.Както и не очаквам да ми се обидят на същите думи. Казвам това, защото за страничния наблюдател всичко е на пръв поглед розово и всички харесват всичко, но...някои не участват повече никога, а аз смятам, че трябва и това да се споделя, за да има и още повече старание за в бъдеще.

Може и да ви звуча прекалено строга, но просто реших да съм напълно искрена с вас. Моля ви,ако не сте съгласни с мен – изкажете и вие вашето мнение, но без да започваме някакви дискусии с обяснения,спорове и разубеждения!

Благодаря ви за вниманието!

П.П. krk_kr браво за експедитивността!  

# 503
  • Балчик
Бяло Цвете, аз например на лични написах на моето другарче, от което получих подаръчето, че Милена стил не ми е любимата фирма. Но ще си ушия гобленчето, може пък сега  да е моментът да си променя мнението за нея.
kolov4eto е вложила символика в избора си и аз го оценявам. Сама, признавам може би нямаше да си купя точно Тадж махал, но сега имам повод да го окача в дома си. Може би някои от вас знаят,че преди време имахме малко проблеми с моя съпруг и за мен този Мавзолей на любовта ще значи много, окачен в дома ми. И то избран от непознато другарче. Peace
Така че за себе си с чисто сърце казвам- аз не съм недоволна от подаръка си, само имах резерви към фирмата. И пак ще участвам в следващата томбола.

П.П А снощи за отмора от лалетата, започнах малкото гобленче от подаръка- цветенцето на Вервако.

Още веднъж благодаря за kolov4eto за подаръка, на Здравчето за организацията и на всички момичета за доставеното удоволствие чрез показаните снимки.  bouquet  bouquet  bouquet

# 504
  • София
много се радвам, че са ти харесали подаръците
Когато прочетох, че искаш нещо за кухнята, точно каничката с чашката ми изпъкнаха, но никога не ги бях виждала налични в магазина. За мой късмет, който е рядкост, когато отидох в магазина бяха там и то последни, явно си бяха за теб, а арабското момиче е класика и прецених, че ще ти допадне.
Пожелавам ти приятно шиене и да ги покажеш готови

# 505
  • София
Такаааа... и аз да се включа.

Първо, огромни благодарности на Здравчето за организацията   bouquet Hug  

Второ, лично за мен няма проблем да изпратя до чужбина, едва ли са някакви свръхразходи, освен това никога (участвам за втори път) не успявам да се вместя в посочената сума, като гледам подаръчетата - и при другите момичета е така  Wink

За другото съм абсолютно съгласна - наистина е добре, че Пепен директно написа за липсата на снимки. Аз може би ще се засегна, ако някой директно напише "Не ми харесва, но ще си го ушия", дори да не ми харесва моят подарък (но за мой късмет страшно ме зарадваха и с коледния, и с пролетния!!!  Hug) ще го ушия първо него, за да зарадвам моето другарче (както и правя, де). Колкото до това, кой уцелил, а кой не - нали затова пишем нашите предпочитания, като не ни харесва нещо (тема или фирма) - може би просто трябва да го споменем  Wink

В тази връзка - пуснах снимки на моето ушито подаръче в голямата тема, а за тук изобщо изключих  ooooh!, добре че видях красотата на krk_kr и се усетих. Ето ги моите великолепни лалета от Дуданка с хиляди благодарности за доставеното удоволствие  Hug Уших ги буквално за 3-4 нощи, мноооого приятно гобленче

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 15:32 от -=Деси=-

# 506
Бяло цвете, напълно съм съгласна с теб! И аз мислех да напиша същото, но реших да се въздържа, за да няма обидени, евентуално. На същото мнение съм - че поне един човек не е доволен от подаръка си, но май не става въпрос за теб, Джемма!
Сега като си помисля, и аз бих могла да избера друг подарък, ако сега започваше томболата. Но тогава това съм избрала /разбира се, от наличностите в магазина/. Исках да са оригинални гоблени на харесвани фирми, да има някаква символика в подаръка, да бъде поне малко по вкуса на бъдещата им притежателка. Вложих много старание и опитах да опозная другарчето си, четейки стари публикации. Сигурна съм, че много от вас са направили същото. За мен също играта не беше просто изпращане на гоблен, а опит да зарадвам другарчето си, като направя един негов ден по-различен, по-специален.
Вече си признах, че аз си харесвам подаръка и ще го започна в началото на април.
eminav, от къде купи каната с чашката? Казваш, че са били последни, а аз искам да купя подарък на моята най-добра приятелка, която никога не е шила кръстчета и сега това ми се стори подходящо. Тя живее в нов дом, ушила е "Сиси" и "Джулия", дори миналия път като и бях на гости, исках да ги снимам и да ви покажа, за да видите и в какви рамки са. А тези може да си ги постави някъде около плота, да им се радва, докато си пие кафенцето и да се сеща за мен  Simple Smile И също ме интересува дали се шият саамо с кръстчета или има и други "екстри". А рамчиците наистина ли са дървени и как точно се поставят? Като няма стъкълце, дали няма много да се цапа?

# 507
Момичета,не ме разбирайте погрешно - аз също много благодаря на Здравка за положения труд   bouquet , както и също смятам идеята за такава томбола за чудесна , просто си разсъждавах в писмена форма и за това как има и малко по-различни гледни точки!

П.П. ИнаТ,да лично мнение е, и аз нямах в предвид Джемма.

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 12:15 от Бяло Цвете

# 508
Сега пък станали двама  Laughing Това си е лично мнение, нали така? Може пък всички да са доволни наистина. Аз разсъждавам от своята позиция, поставяйки се на мястото на някой, чийто подарък аз самата не бих харесала.
За следваща томбола от сега мога да кажа, че пак бих участвала.

# 509
  • София
Момичета,не ме разбирайте погрешно - аз също много благодаря на Здравка за положения труд   bouquet , както и също смятам идеята за такава томбола за чудесна , просто си разсъждавах в писмена форма и за това как има и малко по-различни гледни точки!

Разбрахме те абсолютно правилно, аз съм съгласна с теб и Пепен за липсата на ентусиазъм в някои постове Hug

Инатче, тези канички (а и други подобни) ги гледах в "Аксиома"  Hug

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 12:18 от -=Деси=-

Общи условия

Активация на акаунт