Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 162 644
  • 864
  •   1
Отговори
# 420
Рейки не предизвиква болка и дискомфорт.

Болката и дискомфорта идват от съпротивата ни към Рейки, от страховете в умовете ни.

# 421
  • София
Здравейте,
съвсем скоро открих темата и искам да се запиша при вас, защото от няколко месеца
проявявам интерес към нещата свързани с йога, рейки, чакри, енергий и т.н.
Четох някои книги и колкото повече чета се обърквам, но пък желанието ми да се просветля в тази област расте все повече. В момента  в главата ми е пълна каша, за това се надявам четеики и вашите постове да си избистря нещата. Друго е когато има кого да попиташ и с кого да споделиш.

# 422
Понякога така получаваме отговор защо например се страхуваме от вода,защо ни боли постоянно дадено място без причина и т.н.
 Така,че нека всеки има свободна воля без някой друг да смята,че се държи глупаво,че не му е работа или каквото там било  Peace Peace Peace

Peace   Аз си видях някои от преражданията още в първите рейки сеанси, по-скоро видях детайли от предходните си животи и се наложи да се изправя в сегашния си живот с остатъчните емоции от миналото... Това ме стопира за доста дълго време, но поне ми даде шанс да преодолея огромната болка и да продължа на пред и разбира се осъзнах неимоверно много неща... След този тежък кармичен сблъсък съм по-наясно със себе си и с чувствата и емоциите си. Така че за мен спомените от предишни прераждания бяха много ползотворни.

Hug надявам се и на мен рейки да ми помогне да намеря отговори на въпросите си

# 423
  • Tам през Атлантическия океан
Напосл. в темата се говори за всичко друго но не и за Рейки  Sunglasses 

Рейки е за релакс и тонус. Рейки е за почистване на аурата и зареждане с положителна енергия и лечение
 или поне облекчаване на болежки  Peace

Какви са тези "подвеждания" за хипнози , минали животи  Crazy  ..... явно изоставам пусто  Whistling

# 424
Ако всяка втора дума не е Рейки, значи не сме по темата ли?

Човек се вълнува от всичко, пък и има много дезинформация. Пазарът на книги е наводнен с всякаква литература.

Много ясно, че във времето в което възниква Рейки, че културата в която възниква Рейки не са познавали концепцията за чакрите, никой не е говорил за прераждане и хипноза и т.н.

А сега - еклектика.

"Токът" ще го вземем от Рейки; чакрите, които са много важни ще вземем от Индия; не може да не въведем в обръщение и една Богиня, което е типична Уика....

# 425
Рейки в болниците Simple Smile
http://reikishcoolcenter.dir.bg/_wm/library/item.php?did=366900& … 046a24f9e46469beb

Така работят по света....

# 426
  Да ,но почти всички които дават рейки на пациенти са лекари.А в САЩ нямаш голям шанс да работиш в болница/клиника като рейки специалист без да имаш медицинско образование.Да не говорим,че в по-малките провинциални болници,ще те гледат като извънземно и ще те обявят за вещица/вещер и после не се знае до какви последствия може да се стигне.....
  Що се отнася за лечебната сила на рейки ,всички сме запознати с нея.И аз не спирам да се учудвам на резултатите от нея,но явно има още много да видим.
Например мъжа ми страда от дискова херния и всяка сутрин се буди с адски болки.Той си е 'тома неверни"  и не ми дава позволение да се опитам да му помогна.Но последните две седмици болката се засили и от няма и някъде реши да пробва.Ефект имаше,но не е непостоянен и спряхме временно(сигурно като го заболи отново ,пак ще ме помоли за сеанс).

Аз например страдах от "динозавърска кожа"по лактите и още нещо нетипично.Беше просто ужасно-ходих по лекари,козметици,похарчих луди пари ,пих витамини.мазах се с какво ли не  и нищо не помогна.И се отказах.Правя си сеанси ,когато имам време (обикновенно вечер след като малката заспи)и най-редовно ръката ми се привлича от областта на слънчевия сплит.И най-интерсното е ,че не съм променила нищо в начина си на живот-(освен ползането на рейки) и ефекта,е че няма и помен от ужасните сухи и белещи се участъци усърдно "пълзящи"надолу към китката ми.Споделям ви това,защото за мен е чудо.Едно е когато почувствуващоблекчение след сеанс,но съвсем друго е когато виждаш напредъка със собствените си очи.

# 427
Да, така е mama? В началото и аз гледах на всичко това като едно чудо- минава ти една болка, друга, променя се мисленето... Сега е станало ежедневие... Нужно е да се изпита, за да го усетиш  Simple Smile

# 428
Да, така е mama? В началото и аз гледах на всичко това като едно чудо- минава ти една болка, друга, променя се мисленето... Сега е станало ежедневие... Нужно е да се изпита, за да го усетиш  Simple Smile
   Да ,това е добре,но лошото е,че въздействам и на малката несъзнателно.Тя прекарва все повече време с мене,не иска да яде(върнахме се на млякото,дори и попара отказва),беснее и дивее по цял ден,а като се измори идва и сяда в мен за 10 минути ,"самозарежда" се и е готова за нови щуротии и така до 3,30-4 сутринта.Въвежда си тоя режим почти 3 години поред.опитвали сме да й сменим режима с мъжа ми-успяваме за седмица и после пак започваме със старата песен.невероятно изтощително е,а и не се чувствувам добре,като я гледам,че изостава с растежа си,при условие,че и двамата със съпруга ми сме високи.

# 429
Класически хомеопат е нужен на детето и на майката и на бащата покрай тях и всичко ще  6

# 430
Като скачени съдове сме и взаимно си влияем, особенно в семейството. Щом успявате за седмица, помислете къде грешите след това, кое ви връща в  стария ритъм на живот. Децата копират поведението на родителите си Heart Eyes  Успех   bouquet

# 431
И без Рейки 2ро ниво можеш да си гледаш преражданията...
Има 16889456 вида медитации, чрез които може да бъде постигната същото. Чрез пранаяма може да се постигне, чрез холотропно дишане, рибърдинг, чрез регресивна хипноза...

С каква ли цел някои се интересуват какви си били в предишния си живот. Не е ли по-добре да разберат какво трябва да научат в този си живот като последствие от предишния?

Има и доста книги по темата. Автора се занимава с такава регресия и са цитирани думите на пациентите по време на регресията. Там самите те обясняваха защо спомена се изтрива, ама сега не мога да се сетя какво беше.
Даже мен не ме е интересувало да си направя хипнотична регресия за минали животи. Ако трябваше да знаем какви сме били, природата щеше да запазва спомена. Лично мнение.

Преди време също исках да го направя, но жената, която ме въведе в първо ниво ми каза, че не е желателно, защото моите чакри са отворени отвън навътре, а тези упражнения ги отварят отвътре навън. Не знам, не знам дали да се доверя на това и дали в действителност е така, затова моля ви и за вашето мнение.

Я попитай въпросната жена за чакрите ти на дланите – интересно пък тях как вижда – те също ли са отворени "отвън навътре", като останалите, хаха... Whistling

# 432
Има и доста книги по темата. Автора се занимава с такава регресия и са цитирани думите на пациентите по време на регресията. Там самите те обясняваха защо спомена се изтрива, ама сега не мога да се сетя какво беше.
Даже мен не ме е интересувало да си направя хипнотична регресия за минали животи. Ако трябваше да знаем какви сме били, природата щеше да запазва спомена. Лично мнение.
А ако има хора които помнят? Ако по време на Рейки тези спомени още по-детайлно се допълват?
Тогава какво?
Вече ми се иска да си направя регресия, за да посоча мястото, та веднъж завинаги всички да спрат да се съмняват. Помня местности, сгради, хора; мога да дам такива детайли...
Ако в този век ни е дадено да си спомним?
Нима не те вълнуват спомените ти от настоящия живот? Би ли ги зачеркнала с лека ръка? Защо тогава да зачеркнем спомените си от предходните?
Всичко е обвързано!  Минало, настояще, бъдеще - това са наслоени понятия от реалността, в която живеем. Но нима не се опитваме с Рейки да разширим понятието си за тази реалност?
Тогава защо да се ограничавам само в настоящето, като мога да изуча и миналото и бъдещето?

Сега кой поставя границите?

# 433
Има един символ в Рейки (ХШЗШН), който означава "Няма минало, няма бъдеще, всичко е сега". Та....във философията Рейки минало и бъдеще не съществуват.

# 434
Границите са на всеки  в ума, аз имам едни, друг други. И тези граници ни движат, по-точно задвижват в една или друга посока, в  стремежа да ги преодолеем.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт