Исторически романи

• 90 611
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
Маграт  Hug  И аз имам нужда от почивка от Тюдорите   Simple Smile   Виждам, че четеш ангглийски, и ако не я познаваш, Маргрет Кембъл Барнс има добри романи за тях. Всъщност, тя има и книга за Елизабет Йорк, The Tudor Rose, в която разглежда по друг начин мистерията около нейните братя.

Маргрет Джордж има също добра книга за Елизабет I и обширен роман за живота на Хенри VIII.

The Queen's Vow не ми хареса--съжалявам....
  Наистина, Маргарет К. Барнс е добра. А аз бих препоръчал "Самуил" на Свобода Бъчварова, лека й пръст!

# 151
  • Варна
Да кажа аз какво чета в момента.
Свърших първата и чета втората част на Устоите на земята от Кен Фолет.
Книгите са доста дебели и на моменти се четат доста мудно, после действието се забързва и тръгват и отново става леко скучно. В исторически план се разказва за царуването на крал Стивън и на негов фон строежа на една катедрала в малък английски град.
Като цяло не е лоша книгата.

Успоредно с нея чета Теодора на Стела Дъфи. Книгата е приятна и интересна. За раннохристиянския Константинопол и съдбата на Теодора, която от актриса и куртизанка става императрица на Византия.

# 152
  • София
The Queen's Vow не ми хареса--съжалявам....

На мен пък ми хареса, естествено романизирано е, но пък сухите факти са известни. Хареса ми, че  разказът е от първо лице. Сега продължавам с The Confessions of Catherine de Medici, на същия автор - още повече ми харесва - нейният живот е много интересен и драматичен. Е, разбира се благодарение на мосю Дума, няма как да превъзмогна детските си представи за нея, но въпреки всичко ми е симпатична  Crazy

# 153
Много отдавна, като дете, четох Опустошение на Иван Тренев и тези дни си я припомням. Характерите са като изваяни с четка и не се учудвам, че помня книгата след толкова време. Епични явления са съчетани с поетични, философски размисли.

# 154
  • София
Момичета, някоя от вас да е чела Клеопатра на Стейси Шиф?

Каня й се от много време, но сега съвсем се поблазних, заради промоцията на Сиела по повод Денят на будителите.

# 155
През лятото прочетох "Императрицата на седемте хълма" от Кейт Куин. Става въпрос за Рим, по времето на император Траян.
Оказа се, че това е третата книга от трилогията "Дъщерите на Рим" (или поне така мисля, че се казва). Всяка книжка може да се чете и поотделно от останалите без проблем.
Горещо препоръчвам, няма да сгрешите!
За себе си мога да кажа, че тотално се запалих по книгите на историческа тематика.

П.С. Изобщо не погледнах кога точно е написано последното мнение в темата, но ми стана интересно какво мислите за разликата между сериала "Бялата кралица" и книгите по темата. Гледала съм сериала, не съм чела книгите. Адски много харесах екранизацията, но имам усещането, че книгите ще се окажат много по-интересни. Права ли съм?

# 156
  • София
Права си, Ламби. Тъкмо приключих "Повелителката на реките", а съм чела и другите романи, част от поредицата за войната на братовчедите. Не е лош сериала, но пълнотата на събития, образи и истории е много по-пълна в книгите.

# 157
Момичета имам един въпрос, приятелка ме пита в какъв ред се четат книгите на Филипа Грегъри , но така и не можах да й отговоря , т.к. съм чела само "Другата Болейн"  newsm78 , ще съм благодарна ако можем да й помогнем  Peace

# 158
Момичета имам един въпрос, приятелка ме пита в какъв ред се четат книгите на Филипа Грегъри , но така и не можах да й отговоря , т.к. съм чела само "Другата Болейн"  newsm78 , ще съм благодарна ако можем да й помогнем  Peace

Ето я последователносттаHug

# 159
Момичета имам един въпрос, приятелка ме пита в какъв ред се четат книгите на Филипа Грегъри , но така и не можах да й отговоря , т.к. съм чела само "Другата Болейн"  newsm78 , ще съм благодарна ако можем да й помогнем  Peace

Ето я последователносттаHug
mijjjka, много съм ти благодарна  Hug .Ще й запиша книгите , добре че не съм й дала съвет , щях да я объркам много  Embarassed .

# 160
mijjjka , всички ли книги от поредицата Болейн ги има в читанка ?
Не всички, за съжаление. Но пък аз бих могла да ти пратя "Вярната принцеса" и "Любовникът на девицата", точно те липсват  Hug.

Много се радвам, че ще има сериал! Ще го гледам с удоволствие.
Може ли да помоля и аз за двете книжки? Praynig Ще съм много, много благодарна. Скоро мисля да подхвана и аз поредицата на таблета Simple Smile Flutter

# 161
  • София
Ламби, те не са в електронен формат, на хартия ги имам. Не знам дали вече не са се появили в някоя от онлайн библиотеките  newsm78.

# 162
Ламби, те не са в електронен формат, на хартия ги имам. Не знам дали вече не са се появили в някоя от онлайн библиотеките  newsm78.

Ау, значи не съм те разбрала! Няма нищо,няма проблем Simple Smile)) Дано да ги има или поне да се появят. Аз само в Читанката  съм търсила - там ги няма.   Confused

# 163
Примък и тук  Laughing
Започвам
Леле как обичам исторически книги (както и филми де) . Тази трилогия си я купих с най-голямо удоволствие , потапям се в един толкова различен свят , дано да е хубава трилогията , но мисля че няма да ме разочарова . Еми хайде аз   animal037 да си чета  Laughing

Само да попитам някой чел ли е "Бианка Ланча"  newsm78 имате ли отзиви за нея  Hug

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 11:32 от nara86

# 164
  • София
Само да попитам някой чел ли е "Бианка Ланча"  newsm78 имате ли отзиви за нея  Hug

Не, но погледнах за какво става дума и ми хареса - изглежда вълнуваща история. Плюс този точно период не ми е много познат.

Общи условия

Активация на акаунт