Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честити бебчета на Клечо, Леприкон,Бенджолина ,Камелия  Hug
Днес ходихме на ДК, Виктор е пораснал с 3 см и е наддал с 1 кг за 1 месец и вече е 4400  Grinning Радвам се, че успях да се преборя с кърменето, защото първите дни се бях хванала за главата  Confused Бебето плачеше от глад, а аз с него от жал и безсилие. Дори започнах да го дохранвам с АМ и  бре че дойде педиатърката и ме успокои, че всичко ще си дойде на мястото и да спра да го дохранвам. Така и направих и след няколко дни кърмата ми се регулира и Виктор започна да прави бузки Mr. Green
Педиатърката ми каза, че трябвало всеки ден да го водя на разходки, нищо че е студено. Само да го обличам хубаво. И аз след консултацията го заведох в парка Заимов на -7 градуса Shocked Майка ми ме обяви за луда и ожали набързо детето. Но то се чувстваше добре и след разходката спа 4 часа непробудно Grinning

Аз давам вит. Д, българският, но сега ми донесоха немски и го почвам него. Само че е на таблетки и ще се наложи да го разтварям във вода.

Пишлето си го оставям надолу Naughty

# 286
Какче,мерси,че сподели!А от хкой ден  започна да го даваш?
Тия пусти лекари нищо не казват.....писна ми....

# 287
Ейприл, на нас ни изписаха витамин Д от 25ия  ден, така че не си закъсняла много, няма страшно  Wink
И аз завам вит Д от 25 ден  Peace

Вчера тръгнах да храня малката към 9 и до 12 съм я държала на гърда, наяде се , спре, заспи, сложа я в кошарката и пак иска да суче, поне 4 серии папкане направихме.
Много познато....че и сега ни се случва от време на време...

# 288
Шана, стига си чела форума, отивай да раждаш мила. и много сили и положителни мисли по време на раждането.
Забелязвате ли как на по-големи интервали от време пишем. Всяка си гледа бебока, и каката или баткото ако има, и къщата и всичко. Аз не се оплаквам от това. Нали съм при нашите....таткото идва всеки ден,следобед, ако малкия спи седи,лежи до него и го гледа,гушка го,като е буден пак му се радва.като почна да го кърмя си ходи. е, поне не отвръща поглед като му сменям наакания памперс,че има и такива мъже. иначе той го е ударил на  живот-кафета,уроци по танци,вечери...брей...пука ми ,гадно ми е, но като погледна бебчо и се успокоявам и си казвам че той е най-важен.

Виолини, Еления, аз до преди 2 нощи бях като вас. малкия нощем по 3-4ч ту на гърда,ту в леглото,пак ревне,пак гърда,пак заспи,и пак  и пак до 4-5ч и тогава спяхме. Снощи се сетих да му дам и другата гърда след първата,дояде си човека и заспа.спа от 12 вечерта до към 5,яде и пак спа до 11ч.

Да питам - като стерилизирате в микровълнова, каква вода слагате-чешмяна или минерална? Нашата е мнооого варовита,днес сложих чешмана,и чисто новите зърна станаха на капки от варовика. гадост. ще слагам  минерална. Съвет?

# 289
  • ул. "Мечтание"
Да питам - като стерилизирате в микровълнова, каква вода слагате-чешмяна или минерална? Нашата е мнооого варовита,днес сложих чешмана,и чисто новите зърна станаха на капки от варовика. гадост. ще слагам  минерална. Съвет?

Преварявай водата преди да я сложиш в стерилизатора.

# 290
  • Сливен
Аз съм се заредила с витамин Д бая, от Франция донесен, та като му дойде времето ще й давам. А днес пак бая дълго време се кърмехме, е не бяха  по 4 часа, а по 2 Laughing

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 14:02 от violini

# 291
...Само нощем давам да си хапва изцедена кърма, още не мога да се престраша да го кърмя нощно време.  Embarassed
Не бива, Нощни, важно е нощното кърмене. Тогава се отделя най-голямо количество хормони и това е най-важното кърмене! Давай му нощем!

ооооофффф тия биберони- незнам да давам ли!
На Вива дадох, защото се приспиваше с палеца и аз като Сакси реших че по-добре да е биберон и след време да се отучваме, НО все още е с него и незнам какво да я правя- като е крива и и се спи си иска "наня-та". Не си я дава на бебето, на кученца и т.н . Смятам да и я отрежа, но изчаквам още месец-два, да видя бебчо дали ще ползва че ще иска неговото.
Абе, каква е тая трагедия с бибероните?
Толкова ли са вредни?
Аз съм израсла с биберон, до 6-7 годишна възраст  bowuu
Нямам криви зъби, напротив, като подреждане са отлични.
А моето момченце в началото също не харесваше биберони, докато не открихме МАМ. Тя имитира зърното в сплескано положение и той я обикна много. Аз му я тъпчех в устата в периода, в който него кърмех директно, а изцеждах кърмата, защото смятах, че страда като не суче  ooooh!
Той привикна и когато около петия месец изгубихме бибата плака безутешно 3 дни, докато баща му не намери подобен биберон пак на МАМ.
Това обаче не ни попречи да се откажем след годинка и половина. Първо обясних, че бибката работи докато той спи, а когато той стане е добре да я остави да си поспи. (много ми е грозно голямо дете, тича, играе и налапало залъгалка) Като отвикнахме от дневното смукане, беше по-лесно да се справим и  нощното. Но,  vall_t , не те съветвам насила да отказваш Виви, особено сега - и без това й е трудно, конкуренцията е сериозна! А още по-сериозна ще стане, когато Стаси проходи. Така че, бъди търпелива, ако не успееш да я убедиш, че не й е нужна залъгалка, потърпи. Не мисля, че е толкова страшно, щом се успокоява детето, дай му възможност да се чувства по-добре в този тежък за нея период. (ох, пак зараздавах неискани съвети hahaha)

chopi, Страхотно си го казала! Hug Heart Eyes Hug

# 292
  • ул. "Мечтание"
...Само нощем давам да си хапва изцедена кърма, още не мога да се престраша да го кърмя нощно време.  Embarassed
Не бива, Нощни, важно е нощното кърмене. Тогава се отделя най-голямо количество хормони и това е най-важното кърмене! Давай му нощем!

Да, знам. Аз и за това се цедя през нощта, то и иначе ще експлоадирам.  Peace

Днес довърших разказа си за раждането на Искрен в пълния му вид. Ако на някой му е интересно, да заповяда: http://yana-mitseva.com/blog/?p=1953.

# 293
Бимбим,мерси за отговора/каквато съм блейка ,сега го видях Embarassed/! Hug

# 294
Да питам за пъпа : колко време след падането му спря да секртира? На Боян му падна преди 4-5 дена, но още е мокро - лимфа ли, какво ли тече но знам, но е гадно.

май никой не ти е отговорил за пъпчето.....
на моя бебчо му падна на  newsm78 ох, не съм запомнила,бях в болницата а той нали на антибиотик...на 7-ия дена да кажем. и му остана съвсем малка част от пъпната връв. казаха ми да продължа да го мажа със спирт докато падне,и след това също. сега го гледам от вътре(не сега де,като му сменям памперсите) и има нешо като секрет. ми ще продължа да го мажа,незнам колко време, докато стане чисто пъпчето или докато ми свърши спирта.

Виолини, с кой си се къпала 2 часа?

Нощни очи, благодаря. ама то това да преварявам, онова да стерилизирам, туй да правя, друго да правя....оф...добре че е майка....че .... ooooh!

# 295
НоЩни очи  smile3501страхотен раzкаz. Онемях.Аz сега раzбирам ,че си родила у дома  Shocked.Направо думи немога да намеря ...Много хубаво си  го описала , раzвълнува ме...Обаче....... си добавям от твоя раzкаz оЩе едно "3А "епидурална  .Браво Браво на вас     bouquet

# 296
Нощни очи, страхотен разказ! Направо ми спря дъха докато четях.

Честити рожби на новите майчета. Изчетох накуп последните 15 страници и със сигурност не мога да ви изброя поименно, но ви желая да са живи и здрави бебоцте и да ви носят прекрасни емоции!

И Мона не иска биберон. Бях взела Нук, днес опитах с Авент и май имаме повече успех, но опитите да улучим нашия ще продължат. Не че много държа да цока биберон, но зърната ми са кофти не стават за похапване пък камо ли за успокоение.
Баткото не поглеждаше биберон първите 6 месеца, а сега не няма никакви видими шансове да го откаже -  на 2 г. и 1 м. Но вярвам, че с времето нещата ще си дойдат на място. В момента е немислимо да правим опити, биберонът много го успокоява, а той е доста чувствителен, въпреки че не показва ревност.

И аз се кандидатирам за групата за Юния парк като се постопли. Живея в Борово.

# 297
  • София
Чопи, мерси за отговора за пъпа! Значи си е нормално да е мокър още, но дано скоро стане ок, че само се залепва я боди я марля ако сложа и аз изпадам в захлас. Иначе спирт ще капя докато пъпа стане като нашите - така каза лекарката.
Каката се пристрасти към залъгалката към 6-тия си месец и много полза видях. Успокояваше се и се приспиваше с нея. Декмври реших да пробвам да я махна преди бебето да се роди, но бях сигурна, че няма да успея. Подготвях се психически дълго и един ден просто я скрих. Казах, че джуджетата са и я взели, но пък ще и донесат по-голям подарък. За моя изненада пита точно 2 дена и заспива по-трудно около седмица, но се отказа. Сега само констатира, че бебето има биба, но нищо повече. Малкият още не може да си я задържи в устата, но и аз не мисля да служа за целодневна залъгалка.
Отивам да чета разказа на Нощни очи.

# 298
  • София
Сигурно се повтарям, ама не е трагично да не се дава вит.Д. аз даже по-скоро не бих давала, още повече и като няма. И 10мин слънце на ден са достатъчни, а по нататък ще има все повече слънце. Днес, дори при -7 градуса в сф имаше слънце. Не бях толкова смела да изведа Иван като.. не помня кой, но някой беше писал, че се разходили в заимов, но го подържах до прозореца да го понапече. Бях чела, че обикновеното стъкло не пречи, а хубавото е, че като сме зад стъклото на топличко мога да го поразголя, та уж повече вит. Д да поеме   Blush  Не се смейте много, това може би малко глупаво звучи.  Crazy

# 299

Общи условия

Активация на акаунт