Машина за хляб-39 част

  • 62 269
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 3 428
И аз имам една руска рецепта с варени картофи, която не съм правила още затова питах.
Аз правя една рецепта с грис и картофени люспи и който също става мн вкусен.
Ако не е проблем ще ни споделиш ли рецептата  bouquet

# 196
  • Мнения: 22 867
И аз имам една руска рецепта с варени картофи, която не съм правила още затова питах.
Аз правя една рецепта с грис и картофени люспи и който също става мн вкусен.
Ако не е проблем ще ни споделиш ли рецептата  bouquet

Ето я:

225 мл вода от варенето на картофите (варя ги обелени)
3 с.л. олио
175 гр настъргани варени картофи (сухи, аз ги оставям да се отцедят и изстинат)
1,5 с.л. сухо мляко (намалих водата и сложих прясно)
1,5 ч.л. сол
2 ч.л. захар
500 гр брашно
1,5 ч.л. суха мая

Пека на първа програма, 3 ч.


С грис още не съм правила в машинката, въпреки че на ръка съм месила такова тесто и също много ми харесва. А твоята с грис и картофени люспи има ли я някъде написана?

# 197
  • Мнения: 17
тъкмо се записах за темата и направих първите си успешни опити с <Хлебарката> (аз така и казвам Simple Smile ....и аидеееее сдаде багажа  Sad Rolling Eyes развали се и айде на ремонт....не знам какво ще излезе от тая работа, но започнах да съжалявам, че дядо коледа ми докара най-скъпата  Cry

# 198
  • Мнения: X
тъкмо се записах за темата и направих първите си успешни опити с <Хлебарката> (аз така и казвам Simple Smile ....и аидеееее сдаде багажа  Sad Rolling Eyes развали се и айде на ремонт....не знам какво ще излезе от тая работа, но започнах да съжалявам, че дядо коледа ми докара най-скъпата  Cry

Коя марка е (за протокола)? Дано я оправят и се закрепи да си работи добре!

Лабрекс,   bouquet, задобряваш с хлебопекарната!  Wink  Sunglasses  Simple Smile

Правих веднъж хляб с картофи, но нещо не ми беше по вкуса. Обаче с удоволствие бих хапнала пирожки с картофи. Досега четох в един руски сайт. То не бяха плънки от картофи и гъби, то не беше чудо...

# 199
  • Мнения: 953
Здравейте, момичета, от неделя сме с машинка ЗЕЛМЕР, ето тази http://www.technomarket.bg/products/09095670/zelmer-43z010 , но  нещо не се получава, хляба слагаме на основна програма с тъмна коричка, но не го изпича, допичаме още на програмата само печене и отново не е с добре изпечена коричка, стои много блед,  с много твърда кора, сякаш машината го суши, а не пече. Вътре  що годе е изпечен, но стои влажен. Къде е проблема?

# 200
  • Мнения: 69
galaMa аз съм със същата машина. Не знам колко тъмна коричка искаш.
Такава устройва ли те:http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.19856818
Но тази снимка е от лятото. Сега коричката на хляба е по-светла, но аз си мисля че е така защото е по-студено и защото слагам съвсем малко захар. Имай в предвид,че захарта,яйцата и млякото правят по-изпечена кора. Аз като извадя хляба го оставям да поизстине и след това го завивам за малко в кърпа а след това го държа в найлонов плик/но по принцип у дома не се задържа дълго/. Но е имало и случаи когато не съм го завивала в кърпа а като изстине съм го слагала направо в торбичката. По принцип горната коричка е по-светла от страничните но и те са меки. В момента нямям снимка да ти покажа сегашния си хляб но  ще го снимам и ще ти го покажа.

# 201
  • Лондон/Пловдив
  • Мнения: 856
Здравейте присъединявам се към вас изобщо не съм в час със машините за хляб ,но започвам да чета Heart Eyes. Имам един въпрос тъй като немога да намеря мая на кубчета ,а само суха дали има някакво значение ,едно пакетче суха равно ли е на едно пакетче от кубчетата.   bouquet

# 202
  • Мнения: 7 779
Здравейте присъединявам се към вас изобщо не съм в час със машините за хляб ,но започвам да чета Heart Eyes. Имам един въпрос тъй като немога да намеря мая на кубчета ,а само суха дали има някакво значение ,едно пакетче суха равно ли е на едно пакетче от кубчетата.   bouquet
всякаква мая може да използваш.
съотношение  суха - жива   е   1 : 3.
или 1 пак. суха на доктора (7 гр) е =  на половин кубче жива   bouquet

# 203
  • Лондон/Пловдив
  • Мнения: 856
bongo_2007  благодаря

# 204
  • Мнения: 3 428
Лабрекс, моята рецепта с варените картофи е същата и явно ще се прави щом е такъв добър резултата. А ето и рецептата с грис и картофени люспи:
300мл прясно мляко
1 яйце/аз го заменям с 80 мл вода/
3сл олио
1/2 сл захар
1чл сол
140 гр грис
50 гр картофени люспи
120 гр грахам
300 гр бяло брашно
9гр жива мая
след сигнала - 2чл кимион и по желание маслинки оваляни в брашно

# 205
  • Мнения: 17
alys , Мулинекс 6000 (една черна, която може да прави багети, чиабата...)
явно толкова много съм свикнала с аромата на хляб вкъщи, че вчера си направих дори и без машинка.
картофения хляб нямам търпение да го пробвам Simple Smile

# 206
  • Мнения: 953
galaMa аз съм със същата машина. Не знам колко тъмна коричка искаш.
Такава устройва ли те:http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.19856818
Но тази снимка е от лятото. Сега коричката на хляба е по-светла, но аз си мисля че е така защото е по-студено и защото слагам съвсем малко захар. Имай в предвид,че захарта,яйцата и млякото правят по-изпечена кора. Аз като извадя хляба го оставям да поизстине и след това го завивам за малко в кърпа а след това го държа в найлонов плик/но по принцип у дома не се задържа дълго/. Но е имало и случаи когато не съм го завивала в кърпа а като изстине съм го слагала направо в торбичката. По принцип горната коричка е по-светла от страничните но и те са меки. В момента нямям снимка да ти покажа сегашния си хляб но  ще го снимам и ще ти го покажа.

Мерси за отговора, твоята коричка е много тъмна, моята е направо бледичка и отстрани,  а отгоре още повече, даже снощи стоеше като, че е сушена и се напука, сякаш  не е печена. Захар слагам 1 и 1/2 малка мерителна лъжичка, яйца и мляко не слагам.
Пека хляба на тъмна кора и доизпичам, но не става като твоята.
Хляба ми е 900гр., твоя по-малък ли е, вече и това се чудя дали има значение?

# 207
  • Разград
  • Мнения: 3 114
galaMa аз съм със същата машина. Не знам колко тъмна коричка искаш.
Такава устройва ли те:http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.19856818
Но тази снимка е от лятото. Сега коричката на хляба е по-светла, но аз си мисля че е така защото е по-студено и защото слагам съвсем малко захар. Имай в предвид,че захарта,яйцата и млякото правят по-изпечена кора. Аз като извадя хляба го оставям да поизстине и след това го завивам за малко в кърпа а след това го държа в найлонов плик/но по принцип у дома не се задържа дълго/. Но е имало и случаи когато не съм го завивала в кърпа а като изстине съм го слагала направо в торбичката. По принцип горната коричка е по-светла от страничните но и те са меки. В момента нямям снимка да ти покажа сегашния си хляб но  ще го снимам и ще ти го покажа.

Мерси за отговора, твоята коричка е много тъмна, моята е направо бледичка и отстрани,  а отгоре още повече, даже снощи стоеше като, че е сушена и се напука, сякаш  не е печена. Захар слагам 1 и 1/2 малка мерителна лъжичка, яйца и мляко не слагам.
Пека хляба на тъмна кора и доизпичам, но не става като твоята.
Хляба ми е 900гр., твоя по-малък ли е, вече и това се чудя дали има значение?


Да не би реотана на машинката да е с проблем?
Пробвай за последно и ако резултата отново е такъв-връщай машинката.

# 208
  • Мнения: 953
Мах-мама, вчера беше третия опит и резултата един и същ.
 А дали ще ми я сменят или ще ме разтакават?

# 209
  • Мнения: X
А дали ще ми я сменят или ще ме разтакават?

galaMa, днес ти е пети ден от покупката и се съмнявам да я сменят.  Confused Но ти попитай за всеки случай, а ако не стане, носи я в сервиз.

nhoa, ех тези машинки с багети... Като че ли колкото повече екстри имат, толкова по-бързо се развалят. Или пък Мулинекс са влошили качеството на продукцията си.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт