Машина за хляб-39 част

  • 62 278
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Разград
  • Мнения: 3 114
А дали ще ми я сменят или ще ме разтакават?

galaMa, днес ти е пети ден от покупката и се съмнявам да я сменят.  Confused Но ти попитай за всеки случай, а ако не стане, носи я в сервиз.

nhoa, ех тези машинки с багети... Като че ли колкото повече екстри имат, толкова по-бързо се развалят. Или пък Мулинекс са влошили качеството на продукцията си.  #Cussing out


Не е длъжна тя да носи машинката на сервиз.Отива в магазина и я оставя там с протокол в два екземпляра,като единият дават на нея.От там нататък тя само чака да й се обадят.

# 211
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, моята рецепта с варените картофи е същата и явно ще се прави щом е такъв добър резултата. А ето и рецептата с грис и картофени люспи:
300мл прясно мляко

mama Tin , благодаря ти, това ще е ароматно хлебче, по които страшно си падам, ще го направя непременно, пък и кимионът ми е любима подправка. Засега най-любимото ми хлебче е едно италианско с доматено пюре, много подправки - мащерка, ригани, чубраца и какво още..... не помня, и нарязани маслинки. Grinning  bouquet

# 212
  • Мнения: X
Не е длъжна тя да носи машинката на сервиз.Отива в магазина и я оставя там с протокол в два екземпляра,като единият дават на нея.От там нататък тя само чака да й се обадят.

Това дали се отнася за всички магазини и дали има срок за връщане на покупката?  newsm78 Доколкото си спомням, ако си купиш нещо от МЕТРО, можеш да върнеш дефетна покупка в срок от 3 работни дни. Може и да е променено нещо...

# 213
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Не е длъжна тя да носи машинката на сервиз.Отива в магазина и я оставя там с протокол в два екземпляра,като единият дават на нея.От там нататък тя само чака да й се обадят.

Това дали се отнася за всички магазини и дали има срок за връщане на покупката?  newsm78 Доколкото си спомням, ако си купиш нещо от МЕТРО, можеш да върнеш дефетна покупка в срок от 3 работни дни. Може и да е променено нещо...


Така е по закон.Няма искам-не искам.Важи за всички магазини,гаранцията е 2 години.
За Метро и аз съм чувала,че до три дни може да се подмени ел.уред.

Лабрекс, Hug ,браво на теб,страхотно се справяш.  bouquet

# 214
  • Мнения: 82
Привет,ето да покажа и аз моите хлебчета със сирене и картофени люспи Simple Smile
Ммм,вкусно  Crazy

# 215
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, Hug ,браво на теб,страхотно се справяш.  bouquet

max-mama, alys, благодаря ви, момичета, много приятно се чувствам от вашите похвали!  bouquet  bouquet  bouquet Ама се получи благодарение на съветите на момичетата и момчетата от темата, снимките на Ердинч на въртящите се топки тесто изиграха голяма роля. Когато ах-ках и ох-ках, и момичетата ме успокояваха, че няма начин да не схвана машинката и, че не било изобщо сложно, на мен тя ми беше като китайски език. Сега май слагам наизуст продуктите, гледам само грамажа да не превишавам (до 900 гр е) и като заформя оная правилната топка тесто от снимката, всичко е наред. Peace Ей, голяма фукня станах покрай тая машинка! Embarassed

Докато се фуклявя, dudka79 сложила разкошни хлебчета!  bouquet  chef

# 216
  • Мнения: 3 428
Дудка, ти сега пък ни утрепа с това сирене и картофени люспи. Я дай рецептата, че така и така съм купила един пакет картофени люспи, барем да ги оползотворя Hug
Хлебчетата са страхотни!
Лабрекс, и аз го правих твоя италиански хляб с ароматните подправки, прелест.
И аз след като се научих да натъкмя топката от снимките, вече я карам на импровиации в добавките и е страхотно забавление. Че и на мъжо му хареса да импровизира и редовно си мята по някоя лъжица горчица в хляба Joy

# 217
  • Мнения: 82
Рецептата е на Бордовски.Ето я ,няма да съжалява този който я направи
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1002.msg21752#msg21752
Само ,че аз слагах сирене ,вместо извара и захар вместо подсладител  Peace Правила съм я със типово и бяло,само с бяло е това на снимката по-горе.Става си всеки път.

# 218
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Не е длъжна тя да носи машинката на сервиз.Отива в магазина и я оставя там с протокол в два екземпляра,като единият дават на нея.От там нататък тя само чака да й се обадят.


Това дали се отнася за всички магазини и дали има срок за връщане на покупката?  newsm78 Доколкото си спомням, ако си купиш нещо от МЕТРО, можеш да върнеш дефектна покупка в срок от 3 работни дни. Може и да е променено нещо...


Така е по закон.Няма искам-не искам.Важи за всички магазини,гаранцията е 2 години.
За Метро и аз съм чувала,че до три дни може да се подмени ел.уред.


Според чл.55 от Закона за защита на потребителите:
http://internetreklama.com/bulgaria/law-lex/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/
в 7 дневен срок от закупуването на стоката, същата може да бъде върната, без дори да даваме смислено обяснение защо. В случая машината не пече добре. Така, че galaMa спокойно може да върне машината и да си вземе обратно парите.

# 219
  • София
  • Мнения: 62
dudka79,разкошни хлебчета!Записах си рецептата!
Аз купих вчера готов микс за градинарски хлаб.Днес направих и съм доволна от резултата!Стана много хубаво и ароматно хлебче.

# 220
  • Мнения: 953
Благодаря ви момичета  bouquet, значи ще се ходи до Техномаркета.

# 221
  • Мнения: 69
Сега ще поспамя малко но няма как.
 Снимката на хляба която показах от предния ми пост е от лятото. Тогава наистина ставаше по-препечен. Аз отдавам това на горещото време. Не знам дали е така, това ще го пояснят експертите тук. Сега хлябът изглежда така:
   
http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.22363420
И при мен отгоре на другия ден леко се нагръчква, но това за нас не е проблем защото е изпечена. Между горната и страничните кори няма разлика в цвета, само по някога горната е леееко по-светла. Аз правя хляб с 300мл. вода и 500-550гр. брашно. Винаги слагам на най-големия грамаж и препечена коричка без значение колко голям е хляба.
Относно нагревателя. Е, май там е слабото място на "Зелмера" Сегашната ми машина е втората. На първата след двумесечна експлоатация изгоря нагревателя. Занесохме го в сервиза на тази марка /тогава във Варна още нямаше магазин "Денси"/. След едномесечен престой там, ми се обадиха със скръбната вест ,че не подлежи на ремонт и да отида да си взема портокола за замяна с нова машина. Въоръжени със скъпоценният докумен се отправихме към родния ми град /от там майка ми я е купила за да ни я подари/. Смениха ми я с нова и сега/ да чукам на дърво/ работи добре и нямам проблеми.
Та,моят съвет към galaMa e да я занесе да го проверят. Иначе машинката не е лоша за параметрите си.







# 222
  • Мнения: 444
galaMa - подкрепям написаното от bolqrka64
 имам Зелмер от 1 година и като гледах това което е написала bolqrka64, се сещам че наистина по рано хляба ставаше с по тъмен цвят на кората. Донякъде го отдавам на температурата но може и от брашното да е. Ползвам брашно на София мел  -5 кг торби за дома - но в момента съм със новата опаковка и хляба е по бял.
Забележки имам само че е твърде щумна - иначе си върши работа.

# 223
  • Мнения: 953
Момичета страхотни сте, благодаря ви.
Защо да спамите, та това е темата за хлебопекарните и тук именно му е мястото да обсъждаме всичко за тях. Мъжо ще ходи утре до Техномаркет. Така като ви чета и се замисля то по-добрия вариант е да сменя пекарната с друга марка.
Сега ще поспамя малко но няма как.
 Снимката на хляба която показах от предния ми пост е от лятото. Тогава наистина ставаше по-препечен. Аз отдавам това на горещото време. Не знам дали е така, това ще го пояснят експертите тук. Сега хлябът изглежда така:
   
http://bolqrka64.snimka.bg/cooking/i-az-moga.498997.22363420
И при мен отгоре на другия ден леко се нагръчква, но това за нас не е проблем защото е изпечена. Между горната и страничните кори няма разлика в цвета, само по някога горната е леееко по-светла. Аз правя хляб с 300мл. вода и 500-550гр. брашно. Винаги слагам на най-големия грамаж и препечена коричка без значение колко голям е хляба.
Относно нагревателя. Е, май там е слабото място на "Зелмера" Сегашната ми машина е втората. На първата след двумесечна експлоатация изгоря нагревателя. Занесохме го в сервиза на тази марка /тогава във Варна още нямаше магазин "Денси"/. След едномесечен престой там, ми се обадиха със скръбната вест ,че не подлежи на ремонт и да отида да си взема портокола за замяна с нова машина. Въоръжени със скъпоценният докумен се отправихме към родния ми град /от там майка ми я е купила за да ни я подари/. Смениха ми я с нова и сега/ да чукам на дърво/ работи добре и нямам проблеми.
Та,моят съвет към galaMa e да я занесе да го проверят. Иначе машинката не е лоша за параметрите си.









Такъв е хляба, даже ако не и по-блед, за мен това е недоизпечен хляб, още повече, че вътре стои влажен.

# 224
  • Мнения: 693
max-mama   bouquet  chef  bouquet Много благодаря   bouquet
Следвах рецептата и съветите ти и сега си хапвам вкусен козунак  Peace
Само дето сложих още 2-3 с.л. брашно и още толкова олио, добавени постепенно. Получи се на конци, макар че може да са и по-добре изразени. Бухна много. Изпълни кошницата. Извадих го 5 мин. преди последното 10 секундно месене, оформих го на плитки, за 30 мин. втаса във фурната на 40 градуса и после за около 30-40 мин. се изпече на 175 градуса. Като за първи опит съм мноооого доволна. Това което ми се струваше мисията невъзможна е вече "покорвн връх". Благодаря на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт