Машина за хляб-39 част

  • 62 789
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 222
и аз не меря брашното (то нямам и с какво де) гледам да спазвам пропорциите някак си, течността я меря, другото на око...докато меси машината все й бая  hahaha
много мои познати си накупиха хлебопечки и все не им ставал хляба..аз все обяснявам че то си има чалъм, не може просто да нахвърлиш вътре продуктите и хоп...хляб...копнала съм рецептите от темата за рецептите на един файл и раздавам наляво-надясно...
почивните дни съм решила да правя козунак и май ще пробвам рецептата на max mama , че там е описано подробно всяка стъпка  Hug

# 541
  • Мнения: 850
  Благодаря на всички за отговорите за козунаците , ще пробвам и непременно ще пусна снимки   bouquet

# 542
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
много мои познати си накупиха хлебопечки и все не им ставал хляба..аз все обяснявам че то си има чалъм, не може просто да нахвърлиш вътре продуктите и хоп...хляб...копнала съм рецептите от темата за рецептите на един файл и раздавам наляво-надясно...
почивните дни съм решила да правя козунак и май ще пробвам рецептата на max mama , че там е описано подробно всяка стъпка  Hug
А аз какво да кажа като в 99% от случаите правя един и същи хляб по един и същи начин с едни и същи продукти и не винаги ми става еднакъв  Mr. Green Понякога е леко влажен отвътре, друг път не, понякога изпълва и излиза малко над казанчето, друг път (като вчера) едва напълни казанчето до ръба Laughing

За козунака вече спокойно мога да похваля този на мари_ета - много е вкусен и противно на моите очаквания се проготвя много лесно. Това и ме спираше толкова време да пробвам да направя козунак изцяло в хлебопекарната - като видех един рецепти по половин страница дълги с едни описания чудесии... а тази рецепта не иска много четене и суетене  Mr. Green

# 543
  • Мнения: 224
НА вънпен вид е съща като моята на Горение и аз нямам оплаквания вече 6м от нея

# 544
  • Мнения: 122
Някой ползва ли ксантанова гума (или гума ксантан...или както там се казва)?
Питам тук, понеже знам, че има доста добре информирани "хлебари" - вредно ли е, след като е Е415....Да си го спестя ли или да го ползвам, се чудя. Чух, че с малко количество може да си направиш 100% ръжен или пълнозърнест хляб, и да не като тухла  newsm78

# 545
  • Толбухин
  • Мнения: 2 505
В Добрич имаме КАУФЛАНД но там има ЕЛИТ само.Имаме Техномаркет и Технополис там бях се спряла на Мулинехс 5023 но прочетох много негативни мнения и сега пак незнам каква дае.Някои доволни от Мулинекс други не, евтината казват върши същата равота.Аз незнам каква да си купя. ПОМАГАИТЕ
Аз съм от Добрич и съм си купила от Техномаркет Зелмер за 129 лв. Доволна съм вече 3 мес.я ползвам.

# 546
  • Мнения: 5 556
Някой ползва ли ксантанова гума (или гума ксантан...или както там се казва)?
Питам тук, понеже знам, че има доста добре информирани "хлебари" - вредно ли е, след като е Е415....Да си го спестя ли или да го ползвам, се чудя. Чух, че с малко количество може да си направиш 100% ръжен или пълнозърнест хляб, и да не като тухла  newsm78

Погледни тук   http://dobavkam.net/dobavki/E415

# 547
  • Мнения: 122

Погледни тук   http://dobavkam.net/dobavki/E415

Благодаря, LaValetta . Изчетох всичко, до което се добрах в нета тия дни, и навсякъде пише, че е одобрена. Само дето говорим за '68 година, а тогава всички подобрители, емулгатори и т.н. са ги възприемали по различена начин.
А основното ми притеснение спрямо точно това Е - след като представлява някакъв продукт-резултат от ферментацията на царевица (предимно), дали не е ГМО? Иначе, основните оплаквания, които срещнах за цялото сърфиране по темата, са алергии, но то и към фъсъците и други нормални храни има алергични - не означава, че са принципно вредни!

# 548
  • Добрич
  • Мнения: 797
Пробвах днес един по различен хляб със спанак,чуден е,много вкусен. Но не ми се наду ами хлътна отгоре.

# 549
  • Мнения: 1 073
.........................................
За козунака вече спокойно мога да похваля този на мари_ета - много е вкусен и противно на моите очаквания се проготвя много лесно. Това и ме спираше толкова време да пробвам да направя козунак изцяло в хлебопекарната - като видех един рецепти по половин страница дълги с едни описания чудесии... а тази рецепта не иска много четене и суетене  Mr. Green

Mоже ли линк лъм рецептата за козунака на мари_ета bouquet

# 550
  • Мнения: 3 695
И аз да се похваля най-накрая с успешен козунак и то на конци!  newsm44
Ползвах рецептата за козунака на Pina bouquet, а технологията за подготовка на Max-mama.   bouquet
Предишните 2 опита тестото ми е било твърде меко и затова станаха като кекс и нямаше следа от плетенето, а сега даже правих 6-торната плитка от клипа - не че това личи от резултата, но много се забавлявах. Simple Smile Малко повече е препечен отстрани, но другият път по-рано ще изключа машината. А на вкус е супер.  Peace
Щом аз успях с козунака, всеки би трябвало да може.  Grinning    bouquet

# 551
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
.........................................
За козунака вече спокойно мога да похваля този на мари_ета - много е вкусен и противно на моите очаквания се проготвя много лесно. Това и ме спираше толкова време да пробвам да направя козунак изцяло в хлебопекарната - като видех един рецепти по половин страница дълги с едни описания чудесии... а тази рецепта не иска много четене и суетене  Mr. Green

Mоже ли линк лъм рецептата за козунака на мари_ета bouquet
Линк не съм запазила, но съм си копнала рецептата с обяснението.
Заповядай:
Козунак на mari_eta
125 мл. пр. мляко
3 яйца
125-150 мл. разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настърганата кора на 1 лимон
1 пак суха мая/ползвам на д-р Йоткер/
стафиди и орехи по желание
жълтък за намазване
захар за поръсване
бадеми или орехи за декорация

Процедирам така -
1. Към леко разбитите яйца /със стайна температеура/ прибавям топплото мляко и изсипвам в кошничката на машината.
2. Пресятото брашно + захар + лим. кора + ванилия изсипвам върху яйчената смес.
3. Отгоре в кладенче изсипвам маята.
4. Пускам машината да меси и като оформи тесто наливам по малко маслото, докато го поеме. /ако изсипваш по много малко почти не пръска/
5. Стафидите и орехите добавям при звуковия сигнал, предварително оваляни в малко брашно, за да не паднат на дъното.
6. Преди цикъл "печене" намазвам с жълтък, поръсвам със захар и украсявам с орехови ядки.

# 552
  • Мнения: X
tini-mini, и аз като тебе се нареждам в редичката на успелите да направят успешен козунак в машина по най-мързеливата рецепта. Ще метна рецептата в съответната тема.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 21:12 от Анонимен

# 553
  • Мнения: 4
Здравейте. Следя темата и като гледам какви хубави хлебчета правите, реших и аз накрая да си купя една хлебопекарна и да се пробвам. Пък и честно казано отдавна ми беше писнало да купувам некачествен хляб. Та на темата - вече от два дни сме горди собственици на една Midea 25 и нещо си там и две вечери в къщи се правят експерименти. От 5-6 направени хляба досега, всичките по различни рецепти - разбира се взети от форума, не се получи само първия (но той беше по рецепта от книжката на машинката). Останалите много се харесаха от всички в семейството. Ето и един от резултатите:

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 18:38 от vesa1

# 554
  • Мнения: 120
Aз имах малко премеждия с моя Ронсън. На 10-тия ден му се повреди таймера. На основната програма ,когато останеха 18 мин. до края -той изписваше 18.79  но не започваше да меси отново- абе странна работа. Върнах го със свито сърце в Метро/да, чувала съм че техниката там не е на добро ниво-ама я нямаше другаде тази машинка/Веднага ми дадоха някакъв ордер и казаха ,че мога да си купя каквото искам на тази сума- но аз си искам хлебарната и си взех друга -същия модел. Дано да ми е здрава .Прави страхотен хляб- провал не съм имала -само един невкусен царевичен хляб Ако някой е засичал- моля за инфо-кога свършва второто месене  и втасване и кога започва печенето.Колко минути преди края на основната програма започва печенето и това фиксирано време ли е за всички програми. Искам да изваждам бъркалките или да прехвърлям тестото да се пече във фурната,но все изпускам момента

Общи условия

Активация на акаунт