Монтесори - обучение у дома

• 105 593
  • 695
  •   1
Отговори
# 540
За четенето е важно да започнат да правят срички, защото всъщност това е най-трудното да махнат "ъ" -то от буквата. За целта бях направила цветни картончета със срички и играехме с тях. По-късно започнахме да образуваме с тях кратки думи и така постепенно свикна и започна да чете.

# 541
  • Варна
След разговор с едни логопед преди година се светнах, че има разлика от буква до звук. И тогава започнахме да учим звуците - без ъ-то отзад. Съвсем случайно открих миналата зима, че може да чете сричките от един лист от крокотак, в който трябваше да оцветява срички в квадратчета - през квадратче и така се получаваха думи. 

# 542
Титина,идеята ми,разбира се,беше да споделя какво правим ние и какво върши работа...Но темата беше взела такава посока,че честно казано ми се стори излишно да си губя времето в писане на нещо,което ще се изгуби сред негативните постове.

А твоя тон си позволих да охарактеризирам след като прочетох цялата тема наскоро и ми направи впечатление още от първите ти включвания PeaceНе целя да  спорим,време за губене нямам.Просто не обичам назидателен тип коментари.Ясно е,че си навътре в материята,но все пак тук се споделя опит между майки,не е училище:)

# 543
Как да научим буквите - върши работа, а и детето се изморява и физически.

На хладилника имаме залепени магнитни букви. Предварително сме "уточнили" коя буква на какво/кого е. Бяга да хладилника, взема буквата, каква и името и я слага в една кошница. Така хем буквите учи, хем и тренира да заспива по бързо. Така учи буквите като запомня и графичния им знак

Мисля, че много се залита по този метод. От позицията на педагог мога да кажа, че добри резултати дава смесването на различни методи, но всичко поднесено като игра.

KalinaZ, не знам дали ти звуча назидателно, но имам мн малко време да пиша ( докато работя)  и гледам да се придържам към фактологията

# 544
tsankova, благодаря ти.

# 545
Интересна тема  Peace Бих искала да я изчета, както и да ви предложа да обединим линкове и инфо (сега например търся Монтесори играчки и предмети - къде се продават в БГ)л  Party

# 546
Монтесори материали/играчки се продават в онлайн магазина на Пумпелина

# 547
  • Юпитер- Сатурн
Интересна тема  Peace Бих искала да я изчета, както и да ви предложа да обединим линкове и инфо (сега например търся Монтесори играчки и предмети - къде се продават в БГ)л  Party
Аз не съм купувала специализирани монтесори помагала. Тук в темата има много идеи как с подръчни материали да обучим децата. В темата има и линкове с полезни идеи. Лично на мен много са ми били полезни umeia.com и крокатак.
Titina По напред в темата написах, че моят син знае всички букви. Искам да направи следващата крачка и да започне да чете. Благодаря за споделения опит.

# 548
Титина,както казах и аз нямам никакво време,гледам я сама,без баби,гледачки,без да ходи на ясла...така че наистина нямах никакво намерение да спорим излишно!  bouquetСъжалявам ако е оставил друго впечатление поста ми!

Преди да се изнесем на село за лятото играехме така с магнити н хладилника,но от пътувания.Казвах й по нещо за магнита,напр.този с кравата от еди къде си...и тн и тн:)И после донеси еди кой си...с кравата,с цветето...Simple SmileСега можем да използваме идеята наесен като се върнем:)Тук тичането й идва в повече и няма време за други занимания JoyПробвах преливането,поливането,нанизването,всичко е за по няколко минутки и пак се тича...тя е адски активна и няма сядане.По-дълго се застояваше само с една кошница пълна с всичко възможно,растящо по двора.И мноооого буркани...Казвам й Намери домата и го сложи в буркан...хайде сега затвори с капачка...И така докато затворим всички плодчета и зеленчуци:)Явно се вдъхнови от баба ми:)

Хубав ден на всички!

# 549

Няколко страници по-напред има един и-мейл на фирма, която внася и продава Монтесори материали на сравнително добри цени. Май още нямат сайт, или аз не знам да имат, но ако им пишеш, би трябвало да ти изпратят каталог.

# 550
Аз имам каталог, но не знам как да го кача, понеже е на файл, а не на линк.

# 551
# 552
Ако не е късно утре ще намеря файла на каталога и ще го кажа.
А някой минал ли е обучението Монтесори?
На косъм съм, да не кажа че го записах вече.
Отзиви?

# 553
  • София
Аз съм в процес на обучение Simple Smile

# 554
  • Варна
Къде се обучавате?

Общи условия

Активация на акаунт