Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 191
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • ВАРНА морето сините вълни
Мариетке -де да имах сладкарница -ама като не мога да отказвам -все близки приятели техни приятели- и в един момент се оказа че всеки ден имам торти да правя и така още няколко дни-и като ме обвзе един страх и паника-дали ще се справя-не мога да спя -почти не се храня -за седмица съм свалила 4 кила-голям фитнес си спретнах  Mr. Green

# 91
  • ГОре на черешата...
Я не се оплаквай - 4 кила за седмица - иди да даваш акъл в Диетите Laughing...

# 92
Малеее момичета ако знаете какво направих..... Направо не е истина. Това с готовите блатове и кремове не ми е попрището АМА НАИСТИНА. Докато чакам крема на витата торта да стегне качвам първия ми опит с готови блатове от миналата седмица. Беше за подарък така че не знам колко е била вкусна. Снимах я докато беше с прикрепящи карфици .... както винаги гадна снимка. В интерес на истината се оказа в последствие че някой е разбъзикал апарата и затова снима в синьо  и размазано.

Довечера ще коментирам и ще пускам снимки от тортата за свекърва ми. пък и ще ви поразкажа да се посмеете. Направо съм като маймуна с автомат  Banghead newsm28 Banghead newsm79 Banghead newsm75

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 16:01 от nandelche

# 93
о,много благодаря за добрите отзиви,тя тортата трябваше да е пълно копие на тортата на милена с кралската глазура,но яката се оказа по голяма от тортата и по-добре,защото така имах възможност да проявя творчество.
пеперудата е от кралска глазура(роял айсинг),отстрани само е дъствана с перлен оттенък,а отгоре си е натюр,нищо особено,мо това ми е първата така гладко покрита торта,с което съм много горда,радвам се,че ви хареса Hug Hug Hug.
наистина много ми липсва възможността да чета и пиша повече,липсвате ми
нанделче-още мално ще ви погледам фитилите и ще пръсна 190 лв за машинка за паста

# 94
Крем Оле аз слагам в торти,но разбит с наполовина от указаното количество мляко.Така поне съм чела тук и не ми се е разтичал никога!  Peace По-често ползвам крем с вкус на сметана на Йоткер,много лек и вкусен ми е за торти.Взела съм сега едни Тирамису да пробвам.
Някой писа за пудрата захар.Аз вземам на Оберон,по 400гр. са пакетите,не остава нищо в ситото.Веднъж бях взела от 500гр. ,но забравих точно каква,половината си беше кристали,не мина през ситото.  ooooh! За това си залагам на изпитаната.А и ми е удобно като взема 3 пакета,слагам два и половина за фондана и после ако трябва добавям,но рядко се налага.
Аlyona,как ме плашиш сега с това шоколадово тесто.Тъкмо бях решила да се пробвам.  Rolling Eyes То не пречи де.
Сега замесих едно тесто от блога на Димитрана за тортата за 14-ти,макар още да не съм я измислила.
И малко спам:отварям снощи сп.Грация и какво да видя-тортата на sVestichka с кученцето! Shocked Първо реших ,че пак е кражба на снимка,но като се зачетох,видях,че е интервю с нея.  Wink Хареса ми това с мъжа ти и баба му.  Laughing

# 95
Леелееее думи нямам. Днес успях да вляза, и като се почна..... Тортата на Мариета направо ме грабна, пък и историята. Аз толкова обичам таз страна Япония, чела съм за вишните, и песни съм слушала и пяла.... много ме разчувства. Честит празник Simple Smile от сърце желая светлина и нежен розов цвят край теб да има Simple Smile
Ванче, аз верно си помислих в първия момент, че са фалшиви четките и тъкмо си помислих злорадо...."ааааа ето я и Ванчето вече почна с камуфлажа....." а то....... Евала Simple Smile От къде го избара това сребърно такова яко и то за тубичките??? Мойто от Торнада хич няма вид на такова Simple Smile
За Валерия кво да говоря. Е я и Свещичка с тия фигури и идеи, какви ръце имате бе жени Simple Smile
Бети и тя толкоз надобряла Simple Smile
И микрофона на румянка ако не ме лъже паметта, с тая изпипана мрежа....
Все по-комплексиращо ми става Simple Smile отказващо направо. Аз затова вече само на оклоните край мен си показвам тортетата, че знам че не влизат тук да видят вие кви ги вършите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 96
Извинявам се че пак досаждам ,]но имам спешна молба към пловдивчанки- Кажете ми от къде мога да си купя ММ ,подложки и бял кувертюр?Има ли ги всичките неща в торнадо например?Че мъжо утре пътува за пловдив и да го накарам да ми вземе нещичко Crazy

# 97
  • Пловдив
Извинявам се че пак досаждам ,]но имам спешна молба към пловдивчанки- Кажете ми от къде мога да си купя ММ ,подложки и бял кувертюр?Има ли ги всичките неща в торнадо например?Че мъжо утре пътува за пловдив и да го накарам да ми вземе нещичко Crazy

Да, всичко има в Торнадо. Има както и обикновени кръгли подложки, така и луксозни на килограм. Имат и правоъгълни, които пак са на кг и излиза около 1.20-1.30лв едната подложка.

# 98
pebs аз съм го пробвала Тирамису, според указанията на опаковката, никога не бях виждала толкова течен крем, да го имаш впредвид.
Невероятни торти правите, толкова са "истински", че не съм сигурна дали някой има смелост да ги разреже, за да ги вкуса!
Аз пак имам един въпрос за торта топка, гледах в библиотеката, но не ми стана много ясно как точно се правят блатовете за самата топка - ръчно ли се оформят? От преди имам смътни спомени, че може да се направи и от тортата с рулата... не успях да намеря нищо, с мако повече подробности, за самото оформяне. Мисля отгоре да е ШТ, подходящо ли е?

# 99
Малеее 7 стр. Shocked
Мариета,4естито на патерици на теб и сестри4ката ти!!!От сърце ти желая мнго щастливи мигове HugТортата е приказна,моите поздравления  bouquet
Валерия,4естито и на твоята пораснала госпожица.Да расте здрава и щастлива
Не съм само аз зна4и дето се депресира ве4е от красотите ти LaughingКоронките са едни малки бижута,а тортата ме4та за всяко моми4енце  bouquet
Ог,неповторими неща си показала пак
Румянка,супер са тортите,но тоя микрофон ми събра погледа
Бетина,голям скорост набра,тортите са коя от коя по хубава,браво  bouquet
Ван4е,страхотна ти е палитрата,4етките и боите са трепа444...а надписа поредната идея за крадене Heart EyesСпорна работа
Бозгунова,страхотна торта,поздравления
нандел4е,ти тая торта на пода ли я снима,аа Heart Eyesбравооо
Ивейн,с нетърпение о4аквах да покажеш тортат тук,мога само да те поздравя Голям творец си
Ра4е,страхотно е това пиле беее,браво ..аз си заплюх крилцата Heart Eyes
стефина,невероятна детска торта,останаха ми о4ите..За времето не му мисли,струвала си е всяка минутка,страхотен резултат
татяна 77,добре се е полу4ило със сградите
силрайкеее,показвай каквото имаш за показване,4е щях да те издирвам ве4е  Crossing Arms
Видях ,4е е станало въпрос за болната ми тема снимките Mr. GreenНапълно съм съгласна с Рая
В4ера един татко дойде за едно Кити и зяпна(бая се за4удих какво му стана).Видял снимки на мои Китита,но тази била в пъти по красива Embarassed...казах ,4е просто фотографа не го бива
Да покажа и аз две торти,които след 4 Боб спонж_а  последните дни правих с голям кеф
Колата беше за едно наскоро осиновено моми4енце.Родителите решили да го зарадват с голямо парти и след голямо 4удене се спряха на огромен Боб Спонж.Детето искаше колата и му направих изненада.За съжаление децата от бори4кане за микитата,бутнали тортата на земята(добре 4е беше Боб Grinning)

# 100
Момичета, най-напред поздравления към всички за шедьоврите, които сте показали.
И да ви питам неоновите бои на Надежда Костадинова за въздушната четка стават ли за ММ на ПИКО. .Ако не стават някой знае ли от къде да си купя такива ярки цветове бои. Благодаря ви.

# 101
mari_eta, много хубава тортичка. Желая ти по-добра година....
tatyana_77, много ярко но аз лично бих допълнила и с шарени прозорци
van444eto, палитрата е супер. Върху какво маца сивото че е станало толкова яко? Shocked. И цвят какъв беше?
Валерия ти както винаги си колкото продуктивна толкова и перфектна. С какво отбеляза релефа на сладките и боята златно върху сиво ли е? За прасето съм съгласна тортата е идеална но прасето си е прасе....  hahaha
Леля Ог, ако си говорим за нормалност въпреки че валката беше почнала едва ли не бонбонки да украсява ти за сега си единствената която е сложила снимка на булката на всяко кексче  Joy Joy
Бетинка много моделиране е паднало... Бравус И моя апарат снима в синьо - от настройките е хвани някой по-разбиращ или сложи всичко на Ауто
Руми ти Пепи ли гониш като бомбандировка ги сипеш....  Hug
bozgounova, голямата пеперуда ми е любима.. много ми харесва. аз все не мога да се престраша да работя с айсинг..

а ние сме писали заедно....
Ако съм пропуснала моля простете ама цял следобяд чистя, след като правих торта. Сега тичам на купон у свеки и после ще рапортувам
Патрияни що на пода бе Shocked на секцията.... благодаря  Embarassed  Hug
elisa_m много ти благодаря получих пакетчето  Hug  Hug  Hug, но за пикото не мога да помогна - не съм ползвала

# 102
след толкова много четене   реших днес да споделя първата си покрита торта за св,валентин която завърших днес )в кутииката ще има някакво послание още нямам идея какво да е или просто надпис обичам те ) ,незнам   защо и къде бъркам ,исках да направя първият  етаж релефен но като натиснех  релефа се връщаше  ,загубваше се , ще  ви бъда благодарна  за отговора  и съвета ,     възхитена съм от  тортите  ви и опита които имате дано следващата  торта която   предвиждам за  8 март е по сполучлива с вашите съвети

# 103
elisa_m по принцип стават - да , но все пак боята е течна и ще ти омекне ММ . Ванчето е споменавала че слага малко нишесте към течната боя и така я добавя . Аз я ползвам с ММФ -особено червено и черно , правят много по-наситени цветове отколкото геловата .
tatyana аз пък съм останала с друго впечатление от боите - имам червена гелова на АмериКалър и такава за въздушна четка ...червеното става много по-наститено с последната ( същото се отнася и за черното ) . Може да е до боята - моите са АмериКалър

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 19:56 от raya_рая

# 104
  • на село
Благодаря на всички за коментарите за тортата. Аз специално не я харесвам, защото имаше голямо разминаване между първоначалният замисъл и изпълнението, но... както виждате, не ставам по- добра с времето  Laughing Важното е че ентусиазъм имам в излишък, за ужас на мъжа ми.  Mr. Green Пък и той ме спуква от критики - все едно не си виждам кусурите, та още повече ми начуква канчето!
Сега съм решила да се пробвам с медовик за РД на баща ми. Купих си едни релефни плочи от магазина за хоби материали, които за мой ужас се оказаха пластмасови, а не силиконови. Пак става релеф, но иска яко натискане и не е така добре изразен. Но пък ще го преглътна - поне са 12 различни десена. Иначе от там си взех и ролерни скалпели - три различни вида са и ще ми вършат перфектна работа. Само да намеря къде да ги бутна, че дребните да не си изпонарежат пръстите с тях...  Rolling Eyes

За боите аз имам три цвята за въздушна четка. Голям зор е с тях ако искам наситен цвят! Правя ги на кашичка с пудра захар и така ги омесвам, но не стават ярки цветове. Ако пък сложа много боя, съответно трябва да добавя още доста захар и стават много ронливи тестата. Абе  - за въздушна четка са си - няма какво да се лъжем. Ако плескам с четката направо отгоре няма проблеми, иначе си е зор...  Сега се каня да си поръчвам гелови - дано да е по- добре с тях...

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 19:45 от tatyana_77

Общи условия

Активация на акаунт