"Системата минус 60" - тема №20

• 43 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро, момичета!
Бързам да драсна няколко реда и изскачам по лекари на контролни прегледи за зъбите и краката.

Сиси, добре си си дошла! В София ли сте вече?

Gerka, радвам се за теб как сваляш! Народните танци са супер, те са аеробно натоварване с голям интензитет, равняват се на тичане на пътека и кростренажор. И ето, ти за пореден път доказваш, че спортът е важен колкото диетата в процеса на отслабване. Ядеш 2 закуски, една от които торта и пак сваляш, а не задържаш или качваш, защото спортуваш. Значи изводът е - който иска да хапва повечко и да отслабва, трябва да спортува.

Преди 10 години, като бях бременна със щерката, бях качила 30 кила (от 55 на 85) и ги свалих за 6 месеца с фитнес, без диета (т.е. след раждането ми останаха излишни около 25, не 30, но все пак - ужасно много). Но ходех 5 пъти в седмицата и правех аеробни тренировки - пътека, вело, кростренажор, по 40 минути тези 3-те машини интервално и по 20 минути разни упражнения за корем и крака. Голяма ентусиастка, но и инструкторът ми беше цербер. Crazy Но за 6 месеца свалих всичко излишно и се върнах на старите кила, но и много по-стегната.

Затова и тук, всеки, който се упражнява, тренира, ходи на танци, сваля много по-бързо от другите, които само правят диетата, защото всичко е въпрос на енергиен баланс. Влязло/изразходвано.  Peace

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 09:12 от Анонимен

# 691
честит 2ри март! да сте здрави!
елита - добре дошла! тук е приятно и резултатно  Peace
жас, спорен ден. моят ще е мързелив - ще се трудя из къщи и така ще се грижа за щастието на любимите  Mr. Green
сиси - добре дошла на родна земя. да списваш често, че ми липсваш тук и другаде  Hug
беб - уелкъм бак хиър Hug
стеле - не ти ли е малко за 1 ден да хапнеш само плодове и моркови + айрян   Thinking то така се сваля, де;
лабела - честито сърчице! да тупка силно и здраво от сега до след мнооого години  bowuu

меню за вчера: з: 3 бр. малки сухи пасти (общо 135 гр.); 2 кафета; о: порция ориз с гъби + салата кисело зеле; в: около 150 гр. печена наденица; и днес съм с плюс. след вечерята от предния ден от помело пак бях с плюс. не се храня твърде обилно, но явно за мен е много. няма да намалям количествата обаче, че и без това ям в детските чинии  Rolling Eyes

# 692
Добро утро  Blush Ние със сина ми станахме преди малко , че е болен и не ходи на градина тази седмица .
Gerkata_D , де да бяха свършили изпитите ,ама те сега започват  Tired Миналата седмица се явявах на една поправка от предния семестър и на два изпита от този . Сега ми остават още 4 изпита , дано ги взема  Praynig
Стеле , успех и на тебе , щом ги вземаш в 5 браво  Hug, аз и на тройка съм доволна  Mr. Green
Сега отчет за днес , още закусвам и пия кафе :
З : мюсли Нестле Фитнес , филийка с маргарин и половин кремвирш , половин банан и мляко с нес  Blush
О : пържола на скара и една чушка със сирене и яйце
В : активия и плод или печени чушки със сирене  ( не съм решила още какво ще ми се яде )
Забравих да се претегля тази сутрин , утре ще видим какво ще покаже кантара .  

# 693
Добър ден и от мен.
Станах рано, ама докато се натуткам из къщи то станало 10 часа ooooh!
маик, тенк ю  Hug
Гери, и аз съм забелязала това - наям ли се със сладко за закуска и много бързо огладнявам. Ето вчера за пример - ядох овесени ядки със сирене и до обяд не бях гладна, а не си изядох цялата порция. Значи сладко като десерт да, но не и за цяло хранене.
Сиси, добре завърнала се Hug
Адаш, честита ти 5-ка. Айде и на другите толкова Wink
мими_то , сухари с месо неможе. Това сигурно към 10 тема го осъзнахме, а менютата са от по-рано. Ползвай ги за ориентир, но ако нещо те съмнява, питай Peace
          мими_то, никой не е казал, че е лесно  Grinning  Но се свиква. Да си призная, не съм ги гледала тези обедни менюта, понеже аз за обяд си ям к`вот се сетя... но недей да съчетаваш месо със сухари  Peace

Ако бях нова в Системата от тези думи щях да стигна до извода, че за обяд може всичко. Ми то може и торта да се сетиш да ядеш за обяд. Ядеш каквото се сетиш, но само от разрешените за обяд неща Peace
Шоки, мнгоо се радвам и теб да видя тук Hug
Лек ден.

# 694
  • Варна
Привет, момичета! Hug

Последен работен ден за седмицата, с-у-у-упер! После отиваме за 4 дни в един спа-хотел, ще се размажем (ако дребния ни остави Mr. Green). Кеф, нямам търпение!

Менюто ми за днес:
З - надух се като попово прасе Embarassed - печени картофи с лютеница (остатък от вечерята на моите хора снощи), 1/3 милинка и малко парче кекс, чаша прясно мляко Crazy
О - огретен;
В - мляко с помело и ябълки, най-вероятно.

Имам малък минус, 100 гр., което пак си е нещо, като се има предвид, че съм в МЦ Party - 51,8 кг. съм вече.

Дайте някакъви съвети за стягане на кожата, ако има такива, разбира се! Praynig Коремът ми беше огромен при втората бременност (все ме питаха дали не са две бебета вътре) и сега не е от най-красивите (отделно ми се получи диастаза на коремните мускули и пъпна херния Sick)..., стрии нямам иначе. Какво може да се направи по въпроса (освен операция, която не стои на дневен ред, че планирам още една бременност след 2-3 години)?

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 10:46 от chockolina

# 695
Добър ден, дами!

СисиHug

Аз пък почти никога не огладнявам до 13 ч. Но сигурно, защото закуската ми е не по-рано от 9-9.30 след като пристигна в офиса и завъртя първите задачи.

Вчера: з. 4-5 малки кексчета, мляко с кафе и захар
о. оризовки с малко млечна салата
в. задушени броколи и моркови със сос от кисело мляко и подправки

Вечерята ми беше малко като количество и огладнях към 10, ама бях желязна този път.

# 696
   Хелоуууу, тъкмо слизам от кроса..от тва МЦ не го бях ползвала и ето ме започнах. Днес първи път 15мин, но станах вир вода..пих един аспирин и сега ще влизам в банята.

Добре дошли на новите момичета и успех!

Лабелла, честито сърчице  bouquet

Сега ви оставям да си взема душ. Нещо тия дни незнам какво ми се яде, днес закусих сухари с пастет и една бисквита с кафето.

# 697
Здравейте!
След вчерашния плодово зеленуково-млечен ден съм с 500 гр надолу.
маик - имах нужда от едно такова разтоварване!
Ави, Стели - мерси, дано наистина и другите да ги мина така!
Несче - хайде да правим индиански танц за извикване на топлото време! Simple Smile)

Така, искам да ви кажа нещичко, което си мислех сутринта... Толкова съм организирана и то благодарение на Системата. Ставам, 00, душ, кантар, закуска, кафе. През това време съм се оправила и с малкия и на милото съм му спретнала нещо за работа. На обяд храня малкия, после себе си:-), приспивам детето, после правя малко упражнения, после кафе. И така до вечерята. Но всичко правя толкова механично и същевременно с някакъв ентусиазъм. Това е единствената диета, режим и пр., при която човек е толкова енергичен и с толкова добро настроение. Не мисля за това кога колко калории хапвам, не мисля за това "С това прегрешавам ли или не?!". Точно както писа Нес вчера, за всяка храна си има определено време за консумация. Това ме успокоява, че мога да си хапна всичко, но утре сутрин, например;-).

Хайде, че пак многословна! Целувки и хубав ден!

# 698
здравейте и от мен
аз вчера "прегреших" с 1 кюфте, бе бях яла от повече от година сигур и така мимоходом го лапнах... след 18 часа
после обаче се качих на пътеката и изразходих 600 калории, от което леко ми падна захарта и се наложи да изпия и един ябълков сок преди лягане
въпреки това, кантарът днес е с -400гр, явно съм си 'отработила' кюфтето Simple Smile

менюто за днес:
з: сандвич, кафе лате и една баклавичка 3х3 см
на мен сутрин не ми се яде сладко, а само вечер (макар че аз не трябва да ям въобще). напоследък обаче много рядко ми се яде по което и да било време
о: пангасиус със зеленчуци
в: зелен боб с кисело мляко

приятен предпразничен ден

# 699
  • UK
Добър ден и от мен!  Hug Току що приключих с обяда и влизам да се отчета.
Снощи на вечерята за рождения ден на баща ми имах малко прегрешение - изядох 2 малки пурички със сирене към салатата от моркови и зеле. Но не съжалявам и не съм гузна, все пак прегрешението е малко, пък и няма смисъл да се наказвам - все пак беше празник, не съм се тъпкала или нещо   Mr. Green Факт е обаче, че по-късната вечеря се отрази на глада ми сутринта - почти не бях гладна и хапнах само 2 малки парченца кекс - ама наистина малки,и 2 парченца мандарина - беше много гадна с една дебела ципа и направо ми се отяде Stop
Грип нещо ме е налегнал от 2 дни, гърлото така ме боли от вчера, че тази сутрин и името си не можех да кажа  ooooh! По-добре съм сега, пия като луда чай и дано се оправя бързо,че не искам да го лепна и на детето.
Та за днес - З: 2 малки парченца кекс + 2 парч.мандарина, О: постен гювеч, В: салата зеле+моркови с малко кис.мляко

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 17:27 от Nepopravimata

# 700
ДД Simple Smile
Днес съм на з: вафла; о: кафяв ориз/много е гаден,ама мъжо го готви специално за мен и ще го ям,но няма да повторя/.Вие какъв ориз ядете,ако не е кафяв.; в: сиренце със салата може би.
Nepopravimata, не искам да те плаша,ама и аз го изкарах тоя грип и е ужасен,10 дена се вла4их с АБ,слагай маска ,пази детенце.

# 701
Здравейте, момичета!
Честита Баба Марта и от мен, с малко закъснение!   bouquet

Jillian, стискам си палци и аз като теб да се развия.И аз в момента варирам 74-75 кг и ако стигна за 6 месеца до 56-57 ще е страхотно!  Party

de3demonka, от кога си системна?

labella, честито сърчице  Hug Heart Eyes

Да се оплача, тази сутрин много зле се почувствах. Confused Зрението ми беше едно такова размазано и ме беше страх да стана с Дани, за да не паднем и двамата.Незнам дали системата има вина, но вчера вечерях и малко по-късно ( към 19ч ) - беше зелена салата с извара и незнам дали не ми дойде малко като количество и затова да се получи така.След като закусих нещата се оправиха. А кантара си е все там.Планувам да започвам плуване.Да видим дали ще се организирам.

Вчера беше :
О: Пангасиус печен във фолио
В: Зелена салата с извара

А за днес:
О:Яйца по панагюрски
В:Риба тон в собствен сос

# 702
  • ВАРНА
       bebok_86, знаеш ли, точно прекаленото усложняване на системата затруднява много момичета и тя се превръща за тях в поредната непосилна диета... За да можеш да спазваш дълго време някакъв режим, той трябва да е максимално разбираем и близък до твоя начин на живот. За мен в обяда има няколко задължителни неща - месо и риба се комбинират само с ориз, елда или зеленчуци, без картофи, царевица и бобови, храната не трябва да е пържена или мазна, плодове само от разрешените. Всичко друго е позволено. Аз хляб ям само на закуска, обичам постни манджички, научих се да ям ориз... и наистина вече обяда е каквото ми се прияде. Само за мусаката тъгувам... но пък има една гръцка дето я наричат, с тиквички и патладжан...така че има решение и на този проблем Grinning Peace
        А с мозъка ми сме се разбрали да се сещаме за торти само до 12ч.  Grinning

ПП Пак нещо за четене  http://www.medicine.bg/novini/ne-yam-a-palneya-kakva-e-taynata Wink   Много обичам да намирам потвърждения за правилността на системата Grinning

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 14:27 от Нес в млякото

# 703
Грозното Пате, пожелавам ти от все сърце да ти се сбъдне желанието. Сигурна съм, че ще стане, ако спавзваш системата. Аз чак не можех да повярвам колко лесно стана.

з. качамак със сирене и масло, вафла
о. зеленчукова крем супа и шопска салата
в. ориз с доматено-зеленчуков сос, ако ми останат сили за готвене / плодове с котидж е другия вариант

# 704
  • UK
bubulechkata - аз принципно не се плаша особено, антибиотици не помня от колко години не съм пила, единствено се притеснявам за малката, че тъкмо се пооправи от кашлицата. Майка ми се влачи със същия грип вече втора седмица, уж антибиотици пие и пак нищо. Абе скапана работа!
Иначе за ориза - щом не ти харесва кафявия, купувай бланширан. Може да пробваш и див ако искаш. На мен лично са ми много любими кафявия и див ориз, но в къщи категорично отказват да ги консумират под какъвто и да е предлог  Mr. Green Та сме компромисно на бланшран, щото пък аз отказвам категорично белия полиран Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт