Кои са кърмещите майки? (2)

• 11 340
  • 147
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз имам въпрос към кърмещите майки с бебоци на 9-10 месеца-Какъв ви е режима на хранене? Кога и по колко изяждат децата ви? По колко кърмения на ден имате?

Ние сме от тези без особен режим и без заместено хранене. Почти всяка сутрин й правя закуска (овесени ядки с плод, звездички с малко масълце и сирене), обаче от там нататък - както дойде. Захранвам по Baby led weaning - кога давам нещо, кога е на голо мляко. Храната все още нали не е за наяждане, а просто да опитва, да се запознава - и аз се възползвам от това  Mr. Green Днес беше богат ден - ов. ядки с ябълка, солети (домашни), банан, броколи, краставица. Има дни, когато сме в движение, и тогава е основно на кърма. Иначе броят на кърменията е мин. 7-8 на денонощие (на поискване).  Peace

# 46
  • София
здравейте , и аз се записвам сред вас!

кърмя малката си дъщеря , а тя е на 1, 6г. Много пръвързано кърмаче е , не смятам да я отбивам скоро, но нямам никаква представа как ще тръгне на ясла след 6 месеца???
микки, познаваме се от други теми(ноемвриййки и октомврийки 2009) Grinning

но ще трябва да се консултирам и за това как да започна да не я приспивам на цица, поне на обяд, за да ходи на ясла без проблем?!

# 47
Бройте и мен!  Peace Аз кърмя едва от шест месеца, но се надявам да продължа и в следващите шест, пък и след това, докато мога или бебчо не се отбие.

# 48
Ето ни и нас! Скоро моят малък син ще стане на годинка, а си цока сладкия ми ...  Hug толкова съм горда  Heart Eyes
Иска ми се да си се кърмимм до втората му годинка, но каквото такова ... ОБИЧАМ ВИ ДЕЧИЦА МОИ!

# 49
  • София
omana, според мен ще си компенсира "пропуснатото" през другите часове на деня, когато сте заедно.  Peace

# 50
  • София
omana, според мен ще си компенсира "пропуснатото" през другите часове на деня, когато сте заедно.  Peace

дано е така, благодаря ти!

# 51
Здравейте за родих на 16 февруари  и кърмя моето сладко бебче, но напоследък кърмата ми намаля, а и той се мръщи от едната гърда насила го карам да суче от нея и не всеки път успявам трябва да е много гладен за да суче.

# 52
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
той се мръщи от едната гърда насила го карам да суче от нея и не всеки път успявам трябва да е много гладен за да суче.

Зълва ми имаше такъв период с нейното бебче. Когато сменяше гърдите, тя не завърташе бебето, а го подпираше с възглавници  Grinning
Отминава, но трябва да си търпелива. Peace

А защо мислиш, че кърмата ти намалява?

# 53
Ами преди време млякото ми течеше обилно от гърдите а сега едвам от 3 пропуснати хранения събирам едвам за едно.Незнам дали не е от хранатаили просто си внушавам Confused

# 54
Ами и аз да се включа,кърмим се вече 4 месеца и съм много щастлива,защото с баткото нямах никаква информация относно кърменето и го кърмих до 5 месец,но дохранване.Сега Деси е само на кърма и се надявам да се кърмим поне до годинката .
Цвети 90 ,не прави моята грешка от преди 5-6 години.Сега поне има много информация в интернет.Бъди сигурна,че не ти намалява кърмата.Аз освен,че четох много за кърменето се свързах и с консултант по кърмене.Тя много ми помогна и продължава да ми помага в трудните моменти.Много е важно(особено ако си шаш и паника като мен) да има кой да те подкрепя в това начинание,особено ако ти е за първи път.Мога само да ти пожелая повече упоритост и да не се отказваш така бързо,повярвай в себе си и в  майката природа и ще успееш.Това е най-страхотното нещо (според мен) в майчинството.

# 55
И аз да се включа за втори път с второто ми детенце, синът ми е на 2,5 месеца. Кърмим се, не е безпроблемно, но вървим напред, надявам се скоро да започна да чувствам удоволствията на кърмещата жена, които познавам от първия път с дъщеря ми.

# 56
Записвам се и аз.Кърмим се 1год и 6месеца.omana  и ние сме така с малкия,заспива единствено на гърда ,а от септември ще е на ясла и не знам....

# 57
Аз искам да попитам,от кой месец ще захранвате,или сте захранили ?Аз мисля да изчакам 6 месец,но все ми се струва че бебчо й се иска да опита вече и други неща освен кърма.

# 58
Аз искам да попитам,от кой месец ще захранвате,или сте захранили ?Аз мисля да изчакам 6 месец,но все ми се струва че бебчо й се иска да опита вече и други неща освен кърма.

mary6  не мога да ти кажа с точност,но знам че на 5 месеца малкия вече си ядеше готвени от мен манджички,а на 8 от общата храна,но мисля че още от третия започнах с плодови пюрета и седмица по късно и всякакви други.Аз хич не спазвах препоръките на педиатърката-реших и пробвах,видях че му понася и харесва и продължих

# 59

mary6  не мога да ти кажа с точност,но знам че на 5 месеца малкия вече си ядеше готвени от мен манджички,а на 8 от общата храна,но мисля че още от третия започнах с плодови пюрета и седмица по късно и всякакви други.Аз хич не спазвах препоръките на педиатърката-реших и пробвах,видях че му понася и харесва и продължих

Категорично тази схема за ранно захранване -ПРЕДИ 5-и месец, се отрича  от всички здравни и педиатрични организации Peace...абсурдно е от 3мес! ooooh!
Има "признаци за готовност"-това най-малкото...а пюретата няма да избягат; сега кърмата е най-важна и ценна за бебето.
Нито органите са му изградени напълно, нито храносмилателния тракт..

Въвеждането на храни става от 1 вид в продължение на 3-4 дни с постепенно увеличаване на количеството; почивка-2-3 дни; въвеждане на следващо...винаги нова храна преди/до обяд; ...това:
"третия започнах с плодови пюрета и седмица по късно и всякакви други"-не го правете Peace

Общи условия

Активация на акаунт