Комплекс Гранд хотел Варна 2011/в частност хотел Рубин/

• 24 140
  • 378
  •   1
Отговори
# 345
Не мога да разбера - какво ви пречи, че някои харесваме хотели, които на вас не ви харесват? Аз например никога не бих отишла в някои хотели на Албена, но не ми пречи хората да си ги харесват и да се възхищават от тях.
Е именно де, това в цялата тема. Явно хората които не им харесва се опитват нас да ни Убедят в същото- Е НЕ СТАВА, ХАРЕСВА НИ И ПАК ТАМ ЩЕ ОТИДЕМЕ  1swing  sport027  grinning039 smile3509

# 346
  • В една Дупка.
Никой не убеждавам Stop, изказвам моето лично мнение. Нито ми пречат мненията.. Joy
Може би някой все пак се интересува от + и – на хотела, това е. Аз лично така правя, гледам съотношението между положителните и отрицателните коментари. Понякога помага.
Весело ви изкарване и другата година Peace Wink

# 347

Весело ви изкарване и другата година Peace Wink
Благодаря! Така се надявахме да повторим и тази година, но....

# 348
  • София
В Рубин не сме били но бяхме в самия гранд преди 3г. Няма такава отврат. Влизаш във фоайето и си казваш " Ей тука е супер гъзарско". И като се качиш в стаята......мръсни килими, разпадаща се врата на банята, останала от моите детски години, а в ресторанта беше повече от отчайващо- прибори почти липсваха и всички се бутаха. Никога не съм могла да разбера защо хората толкова се бутат когато отиват да си вземат храна.
Но пък имат страхотен парк около хотела.Единствено това беше плюсът!

# 349
Не бива да се остава в нереновирани стаи. Лично мнение. Аз не бих. Плащам за хубава стая, нереновираните сега ги даваха на хора, които настояваха да са в Гранд-а на цената на Долфин с намалението (видях го с очите си на рецепция) - но хората си настояваха. За мен е загадка от какъв зор, но факт. Но да си платил над 100 лева (че и двойно) на вечер и да останеш в нереновирана стая - не бих си причинила. Мисълта ми е, не правете компромис с изискванията си.  Peace В ресторанта установих (ако на някого му е от полза), че пиковите моменти са от 15 мин до 45 минути след обявеното начало на обяд/вечеря. Ние ходим винаги точно в 12 на обяд (заради дрямката на сина ми) и е още спокойно, а за вечеря ходехме към края (пак заради него), може би към 9 вече, и пак беше спокойно. Не знам дали сме уцелвали постоянно, но ми се струва че е по-скоро тенденция.  Laughing

# 350
А, така... имало и реновирани стаи, така ли. 4 години плащаме (без никакво намаление) за Гранда и не сме попаднали в такива. Не ме притесняват толкова старите килими и банята, колкото матрака (случайно го видях миналата год., тази не посмях  Rolling Eyes), спалното бельо и тази година хавлиите.

В ресторанта бяхме почти винаги в началото на обяда и вечерята и беше спокойно.

# 351
Всъщност тази година в Гранд-а нереновираните се броят лесно. Вече три години реновират всяка зима. Има го обаче и факторът "турист", нали? Аз се нагледах на потресаващи свинщини. И за съжаление, всичките бяха дело на българи. Както и на отвратително отношение към персонала - също от българи. Така че, оставам с много горчив вкус в устата и съм убедена, че поне 75% от тези "клиенти" са сред пищящите по форумите. Но аз каквото видях... евала на персонала, само мога да кажа. Толкова просташко и парвенюшко поведение не бях виждала през последните десет години поне. Типът "да се наквасим в Гранд-а, щото мама и тате нямаше как да стъпят там и да им покажем къде сме сега ние, чедата на демокрацията". Отврат беше просто.  Stop

# 352
и съм убедена, че поне 75% от тези "клиенти" са сред пищящите по форумите.

Ти май съвсем изтрещя? newsm62

# 353
Така ли мислиш? Защото аз пък чух някак странно познати реплики, крещяни на висок глад по фоайетата. И тонът ти е доста невъзпитан, принципно.

# 354
Незнам кое ти е толкова странно.  Повече от 2 - ма да имат еднакво мнение. smile3505

# 355
Много четох, сигурно цялата тема изчетох и реших и аз да споделя моето мнение за тазгодишния ни семеен престой в комплекса и по-точно в хотел "Долфин". И съм съгласна, и не съм съгласна с отрицателните мнения, но всъщност нека да си кажа при нас как беше:
 Пристигнахме на 11.07. И явно с късмет, защото ни настаниха в апртамента на третия етаж, при положение, че бях резервирала стандартна стая. Забравих да отбележа, че бяхме на база Премиум, като чинно си бяхме платили по 95 лв на човек на вечер. Всичко в апартамента беше екстра - и банята, и ежедневното почистване, смяна на спално бельо и кърпи. И то нови като визия и качество. Че дори и за малката всеки ден оставяха нови. И дали това се дължеше на факта, че стаята на камериерките беше точно срещу нашата - това не знам. Един ден бяха забравили малко боклук от масата, но от бързане се случва. След обаждане на рецепция - до две минути бяха в стаята с извинения. Две големи просторни тераси, климатикът перфектен, телевизорът стар, но работещ идеално. Интернетът невероятно бърз, докато мобилният на Виваком така и не се появи newsm78... Единственото, което много дразнеше - шумът на асансьора и топчето от масата за тенис, която беше във фоаето на нашия етаж.
 Не сме и стъпвали на басейните, защото все пак отидохме заради морето. Самият плаж не е идеално лош, винаги се уреждахме на първа линия, за да може детето да играе във водата, а аз да я следя от шезлонга. Харесаха ни баровете, павилионът за бургери, но най - много ни допадна ресторантчето на плажа. Наистина едно и също всеки ден, но вкусно, поне за нас. И май дотук с положителните емоции, поне за мен. Малката грееше от възхита по детските съоръжения, но аз бях потресена от мръсотията, особено в така наречния детски клуб. Да не говоря за мизерята в пародията на тоалетна. Но както и да е, поне тя се забавляваше много.
 И май вече е време и аз да се оплача от качеството на храната в основния ресторант. За разлика от много мнения тук - аз не се оплаквам, че не е била разнообразна. Всъщност и от това се оплаквам, но основно се възмущавам от качеството. Ако то беше на ниво, нямаше да се забелязва нищожният избор, който се предлагаше. За съжаление избрах този комплекс само по личните ми спомени от 2007, когато в ресторанта на Долфин Марина се чувствах като в рога на изобилието - и готвено, и скара, и гарнитури, да не говоря колко много десерти, плодове - от всичко по много видове. А сега - едно, две готвени, една, две мизерни супи... И тези пасти и еклери всеки ден... За мен беше важно да е прясна и сготвена храната, заради дъщеря ми, а то полуфабрикати и макарони... Та с "удоволствие" се впуснахме в напреварата за а-ла-карт ресторантите, но и там изненади. Не че не беше вкусно, порциите бяха малки за хора, за които е важно да се натъпчат, щото са платили еди колко си и всичко трябва да се избие, но съдържанието на чиниите не съответстваше на 100% на това, което беше заложено в менюто... Което си е доста непрофесионално според мен. Но ще ми е грях, ако не призная, че не бях яла по-вкусно телешко от това в италианския ресторант.
 В заключение мога да кажа, че ако нямахме късмета с апартамента и а-ла-карт ресторантите като алтернатива, сигурно и аз щях да вия до небето от възмущение. И аз заради спомените ли, заради огромните реклами и напудрени снимки ли се подлъгах, но парите за нашата почивка не оправдаха това, което получихме. Като цяло сме с малко по-довлни, отколкото недоволни, така че бихме почивали пак в комплекса, но определено след уверението, че са настъпили промени откъм качеството на храната и поддръжката на детските съоръжения. Не може детето ми да играе на площадка, цялата в прахолях и да скача по съоръжения, прогнили от слънцето с особено неогледен вид, при положение, че комплексът се рекламира с особено внимание към най-малките гости... #Cussing out Ох, приключвам, защото се сещам и за така гръмко рекламираният детски бюфет и ме хващат бесовете...

# 356
И ние се върнахме от Гранда.
Бяхме в "реновирана" стая...пода беше отчайващо мръсен, можеха да изперат мокета поне.
Иначе стаята беше голяма, просторна и с прекрасен изглед. ТВ-то веднъж го пуснах, но останах изненадана, че няма дори Btv...само някакви нечути телевизии.

Храната...не съм претенциозна и определено не съм отишла за да се спукам от ядене, но беше еднообразна и бедна. Десертите не се промениха дни наред нито на обяд, нито на вечеря.
Никъде до сега не ми се беше случвало да не мога да си намеря чинийка за десерти, все бяха свършили. Виличките за десерти също отсътсваха.
Редовно свършваха и чашите, но придвидливо бяха оставили пластмасови. И това се случваше септември месец, как ли е август...
Нищо здравословно не видях и в пържените полуфабрикати на обяд.
Не знам що изобщо платих за премиум...и алакартите не ни допаднаха.
Общо взето издържахме 4 дни на храната в Гранда и почнахме да си обядваме и вечеряме извън комплекса.

Външният басейн в Гранда беше мръсен, мен лично ме беше гнус да се подпра на плочките вътре.

Кърпите ни смениха на 4я ден чак, чаршафите няма и да коментирам  Tired

Мога да преживея липсата на нормален плаж, но всичко останало не...мен ме загубиха като клиент. Тръгнахме си по-рано и дори не мога да съжаля, че няма да ми възстановят сумата  Simple Smile

Не съм фен на Албена, но не мога да си кривя душата, че в хотел категоризиран с по-малко звезди и ол инклузива беше по-добър, и поддържането на стаите.

# 357
Малко в края на сезона, но и аз ще споделя опита си от "Долфин Марина", поне да остане за догодина  Wink.
Първо ще уточня, че съм редовен посетител на комплекса, сравнявам с други години и съм била в Гранда, Долфин и Долфин Марина.
Бяхме за периода 28.08-02.09 по промоция "но нейм" като казах, че предпочитам да ни настанят или в ДМ или в Гранда. Съобразиха се. Пристигнахме около 14:30, настаниха ни веднага и ни сложиха гривните. Стаята е просторна с две легла персон и половина, същото обзавеждане като на снимките, само разбира се светлината я прави малко по-хубава отколкото в действителност, но се добива представа. Нормална хотелска стая, чиста. Тв-то наистина бее безобразно малък и с незнайни програми, но не сме отишли да гледаме тв все пак. Почти не го включихме. Гледката е страхотна.
Детският басейн ми хареса, в другите не съм влизала.
В ресторанта никога не е било навалица и винаги съм сядала на почистена и заредена с прибори маса. Като вкус на мен не ми допаднаха салатите, защото бяха със странни сосове, но аз съм много претенциозна откъм храна и ям само няколко неща. Според мъжа ми е имало винаги вкусни основни. На всяко ядене имаше телешко/свинско, пилешко и риба. Впечатление ми направи, че нямаше пържени картофи, а бяха наблегнали на варените или на зеленчуците на пара. Полуфабрикати се срещаха, основно пилешки хапки, но определено ако ги пропуска човек, има какво да хапва. Пържените филии на закуска бяха много вкусни. Саламите не бяха от най-добро качество, но ние по принцип не консумираме и не ми е било важно. Десертите ставаха - тоест нищо особено, но имаше и вкусни баклавички.
От обслужването съм доволна, винаги бяха усмихнати и се радваха и на детето. Кърпите ни сменяха всеки ден, а чаршафите на 3тия ден.
Тъй като ми е малко детенцето не съм разглежада обстойно детския кът, но наистина съоръженията, които бяха тип "плей център' не бяха много чисти, което е минус, но пък имаше доста атракциони и вечер беше забавна програмата, тоест мнението ми не е нито крайно положително, нито пък чак отрицателно.
Като цяло съм доволна и пак бих посетила комплекса, може би по-скоро в Гранда, защото там на мен стаите са ми по-луксозни, но явно винаги сме попадали в реновирани такива.

# 358
Добре, а по какво се различават реновирани от не, да не би да сме били все в реновирани  newsm78

# 359

Общи условия

Активация на акаунт