Отговори
# 540
я виж на каква актуална за мен тема се включвам

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 23:48 от Лeни

# 541
  • Сопот, Пловдив
Лени , аз съм голям фен на идеята за две първи имена, да не говоря че латинските държави имат понякога и повече от три първи имена, но аз съм фен на формата с две първи, което се прилага в САЩ, Англия, Холандия, Германия, къде ли не, ама за БГ било странно  newsm78 . Фен съм и на идеята да не се пише бащино име, ама и това не е разрешено тук  Shocked . Но бебето ще е с двойно име, пък кой както иска да ме гледа.  Laughing

# 542
  • sofia
Гледам пак се повдига темата с имената. Аз си мислих, че вече имаме измислено име, защото ММ искаше да го кръстим с първата буква на свекърва ми. Но тя преди седмица направи едно изказване и се из.ра на метеното и ММ много се ядоса. Като се прибрахме вкъщи каза няма бебето да е Емил. И аз така  Shocked. Толкова време си мисля, че така ще се казва и изведнъж.........Та сега пак сме в период на мислене, макар, че сега чета един исторически роман за Филип 4-ти и името доста ми допадна.

Narina, бързо изписване ти желая и повече без такива инциденти.

# 543
Името - Аз харесах Ясмин - идва от френското жасмин, с по-стари корени от Персия - тъй като термина ми е на Цветница.
Мъри, много ми хареса Ясмин, да знаеш. Включвам си го към списъка. Аз си имам списък, за който ММ не знае. като се роси беба, ще му кажа да избира измежду списъчните ми имена. Щото той не можел да мисли име на неродена мома  Mr. Green Иначе другите ми фаворити са: Изабела, Белла, Амелия. Само на Ясмин как ще й се вика галено???

Ройс аз се извинявам, че питам, но понеже не искаш да признаваш бащинството на детето, не искаш да го виждаш и пр, защо ще му слагаш фамилията ? В смисъл, защо не запишеш детето с твоята фамилия?

# 544
В тази връзка обаче се сетих - имам въпрос към консултантите по кърмене.Миналия път бързах да си купя сутиен за кърмене за болницата, защото не знаех дали ще имам изтичане на кърма. Сега знам, че при мен практичекси няма такъв феномен. По-късно обаче имах доста проблеми със запушени канали и в един момент просто захвърлих всякакви сутиени. Когато обаче поосещавах снаха ми след раждането и в Майчин дом, една много млада докторка, нейна съученичка, взе да ме назидава как непременно трябва да се носи сутиен, защото иначе се прегъвали каналчетата. На мен ми прозвуча не съвсем смислено, защото сутиени има от да кажем 100-тина години а се е кърмило от как свят светува.  
Не знам какво учат сега докторите и специално АГ, но когато аз следвах медицина бих казала, че за кърменето се учеше много малко, пък за проблемите с кърменето и как да се решават- хич.
Та искам да питам - какво е мнението ви за сутиените - задължителни ли са, полезни ли са, може ли да пречат? И още нещо - сутиените, които си купуваме все се оказват малки като почнем да кърмим; и нямам предвид просто чашката...

Ленито, сутиените за кърмене често улесняват достъпа до гърдите, особено когато майката изпитва дискомфорт да ходи без сутиен. Често бюстът е тежък и удобния сутиен носи облекчение като поддържа тежестта. Полезно е и когато има спонтанно изтичане на кърма за да задържи подложките за течащи гърди. Но, разбира се, всеки удобен, памучен сутиен или спортно бюстие би свършил чудесна работа. Много майки споделят, че прост памучен сутиен без банели им е много по удобен за кърмене от скъпите и специални сутиени с копчета и отвори.
Щом преди си се чувствала добре без сутиен, вероятно и сега ще ти е комфортно. Това с каналите не съм сигурна, че го разбирам правилно, но ако гърдите не са прекалено тежки, ходенето без бельо само може да е от полза. Един стегнат и неудобен сутиен може да нанесе повече вреда, защото притиска деликатната и много динамично променяща се тъкан на лактиращата гърда. Неудобното бельо може да е една от причините за бучки и запушвания.
Често е трудно да се уцели размера на чашката преди "слизането" на кърмата. На теб ти е за втори път и приблизително би могла да прецениш колко биха се увеличили гърдите в първите дни, но за това играят и други фактори като например колко често бебето суче от гърдите. Вариант ли е да предвидиш по-скоро еластично бюстие за първите дни и за в болницата, а когато вече прецениш, че имаш нужда от удобно бельо, да си купиш според новите размери?

# 545
  • Сопот, Пловдив
mishelaa , няма да му слагам фамилията на бащата, детето ще е с моята фамилия и презимето ще е образувано от моето първо име, никога не съм имала намерение да е с друга фамилия.
 А така или иначе, за да сложа фамилията на бащата, трябва той да го признае. Не само в моя случай, ами и всички, при които няма сключен брак, доколкото знам. Слагането фамилията и презимето на бащата е своеобразно признаване.

# 546
Ясмин беше и в моята листа, обаче таткото се възпротиви защото много арабки  Laughing носят това име  Confused та така си останахме пак със старото име  Hug

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:18 от madlene

# 547
mishelaa , няма да му слагам фамилията на бащата, детето ще е с моята фамилия и презимето ще е образувано от моето първо име, никога не съм имала намерение да е с друга фамилия.
 А така или иначе, за да сложа фамилията на бащата, трябва той да го признае. Не само в моя случай, ами и всички, при които няма сключен брак, доколкото знам. Слагането фамилията и презимето на бащата е своеобразно признаване.

Ами, сори, останала съм с такова впечатление, още от началото, когато се чудеше за име, да си отивало с чуждестранната фамилия, може би грешно съм разбрала...

Мадлен, кои са вашите варианти???

ММ очаква да кръстя детето на майка ми, но аз със Ж свястно име не мога да измисля.

# 548
Здравейте и от мен,

Диди, сайта с дрешки от Англия ще свърши страхотна работа!
Добре дошла, Екатреина!
За имената - mishelaa, на мен Амелия много ми харесва, но се чудя каква може да е галената форма на това толкова хубаво име. Затова се чудя дали да се спрем на Амелия или другия ми вариант е име с "Е". Също не съм сигурна какво точно да е името с "Е" - Елеонора ми харесва, или... и аз незнам. Дайте предложения.
За дрешките - най-удобни според мен за малки бебета са бодитата и гащеризончетата.
Багажа и аз още не съм започнала да стягам.  И на мен ми е много мързеливо, толкова бавно и мудно действам откакто съм бремченна, че не мога да се позная. Смятам да изчакам още малко и може би през март ще започна да се стягам вече. Хайде, да не прекалявам с писането.
Чао и лек ден на всички!!!

# 549
  • Сопот, Пловдив
А-а-а-а, mishelaa ,  в началото , ама още втория месец съм била, още не бях така твърдо решена, че няма да съм с бащата и няма да дам да го признае, може тогава да съм казала нещо, помня ли  newsm78 , но иначе искам име с международно звучене, понеже не знам в коя държава ще ме отвее (най-вероятно Испания), а и за мулатче не мисля, че ще отива типично българско име, това са ми критериите общо взето.

# 550

За имената - mishelaa, на мен Амелия много ми харесва, но се чудя каква може да е галената форма на това толкова хубаво име.

Ами мисля си галено - Лия... или Мели...

# 551
Ние още сме без име и без варианти за такова  Sad. Поне таткото, защото аз имам списък. В него май на първо място застана Никола, обаче се чудя много ли е тъпо именния ден на детето да съвпада с рождения ден на баща му? А още по странно ще стане, ако се роди на 14 април, защото тогава е именния ден на баща му  Rolling Eyes

# 552
mishelaa
единственият вариант който успя да се задържи във времето е НИЯ аз държах да не е чуждестранно, но пък и в чужбина да не звучи странно и мисля че този вариант е най_добрият  Joy досега. ММ предлагаше Миа но на мен веднага ми изниква въпроса какво Чинии ли?  Joy Но определено Лиа или Леа много ми допадат, просто са ми малко чужди, не чувствам че ще паснат на моята бебка   newsm78

# 553
mishelaa
ЛИЯ също много ми допада  Simple Smile

# 554
Ох момичета ама това с имената май е най-трудната част.То колички,дрехи,креватче - са временни и винаги могат да се сменят ако не ти харесат после,ама името си е за цял живот и ............. Каквото и име да измисля и някак не си представям че това е моето дете.А искам и не само името да ми хареса,ами мисля как ще и викат на галено и трябва и то да ми хареса. newsm78
Ох голям смях ще е като се роди детето да са объркали пола и тогава цялото това чудене остава напразно  hahaha  Joy

Общи условия

Активация на акаунт