Отговори
# 405
delilah_qk Честит Рожден ден, да си жива и здрава, напролет едно сладко и пухкаво бебе!
Диди страхотна темичка, зареждаща с много пролетно настроение!
За помощта, най вече ще разчитам на свекърва ми и на ММ.
За къпането много се притеснявам, защото свекито е със стари разбирания и ми вика ще си къпем детето с подсолена вода и разбито яйце. После ще си мажем детето с Мас. Да ама аз не искам, днес споделих с ММ моите притеснения и той ми каза, ще правим това което каже педиатъра, не слушай майка. Та се поуспокоих малко, че и той е на едно мнение с мен. Имам въпрос за педиатъра, сега аз като няма да раждам в нашия град, а в София на кой да се обадя първо на ЛЛ или на педиатъра за първо посещение след изписването?
Хайде спокойна нощ от мен и целувки по коремчетата! Hug Hug Hug

# 406
Ех, мое е първото съботно мнение Simple Smile)

Може да се смеете, но съм облечена и чакам да отворят магазина, защото се събудих с мисълта за бишкотена торта и днеска у нас това ще се яде Simple Smile)

На вас всъщност дояждат ли ви се нещо много силно? Моите колеги се изтрепват да ми предлагат храна, да не вземе да ми се "прииска", че нали съм бременна.

Като се гледам, всичкото това с голямото ядене на бременните е по-скоро в главата и от глезотия, отколкото някакво реално състояние.

Никой не може да ме убеди, че на бебето му се ядат две сухи пасти, желирани бонбони и три мекици, нали Wink

усмивки от мен, някой спомена д-р Барбова, там ходя на консултация и аз, изключително доволна съм. На изследване за антитела тя ми даде направление, направих самото изследване в Кандиларов, където ми взеха 2 лева за самата манипулация. Друго не съм взимала. СПИН и хепатит могат да се направят безплатно в центровете за изследване, ето ви няколко адреса, ако на някой трябват:

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2186.0

# 407
m.mega, ти тъде смяташ да раждаш?

Аз ще раждам в АГ-болница при др.Георгиев.Предният път бях при него и останах много доволна.

Здравей m.mega! и аз съм от Варна и смятам да раждам в АГ-ето  при д-р Георгиев, но се чудя дали да не избера Вип етажа ?

# 408
Така е, за какви ли не глупости се взима кредит...
двуомя се още, имам месец-два.

доколкото знам може на изплащане- като отначало се плаща мисля 1200 лв ,а после десет месеца по 350 лв на месец-две познати направиха така,....лично аз ,сега съм на тема количка и само това сънувам Laughing, че ми е трудна дилемата  newsm78

# 409
Здравейте ,Априлки! Искам да се включа във фейсбук групата -някой знае ли как?

# 410
  • Свиленград
Добро утро коремчета.Рано, рано питах свекърва ми за къпането.Учудващо макар че е от старата генерация тя не иска да е с подсолена вода. Билката се казва тетра.Много деца така ги къпят  по нашия край, но все пак някоя от вас да е чувала такова нещо.За мазането тя смята че има достатъчно нови неща.Така че сега трябва да избера само каква козметика да ползвам.
Аз съм на тема пренареждане на спалнята, така че да мога да сместя две легълца.ММ вече е вдигнал ръце от мен, но не смее да се противопостави че напоследък съм доста избухлива.
Мони пиши един ред.Как сте с малкия Борис?Сигурно нямаш много време и затова не пишеш.
Лек ден на всички.

# 411
Добро утро ранобудни бъдещи майчета!   love001
Голямо писане сте писали,направо не мога да ви изчета   Grinning   Гледам едни дебати се завихрят-със сол,без сол,с мас,без мас,че даже някъде и на яйца се натъкнах  Joy  Викам си да не обърках нещо и да съм влязла в някой кулинарен форум  Grinning
Не мисля да заемам страна по този въпрос.Кой както иска да си гледа детето.Като погледнем на какво ли не ни учат в училище,с каква ли не ненужна информация ни засипват,но няма учебен предмет,който да ни учи как да бъдем добри родители.Това като че ли включва не само вечния спор свинска маз или козметика,а също кога да се къпе детето-сутрин или вечер,да му се дава ли вода,когато е на кърма или не,да го повиваме ли като шушулка,както нас са ни повивали или да го оставаме да си ритка по памперс,да се върне ли майката възможно най-скоро на работа или да си гледа детето до 3 години,за да не ходи на "заразните" ясли....И това са най-дребните ни грижи.Много майчета разтърсени от бушуващите хормони пък се чудят каква е ролята на таткото-ще помага ли,ще има ли семейството достатъчно финансови средства,изобщо необходим ли е мъжът в отглеждането,той добър баща ли ще  бъде...Май са много въпросите пред които ни изправя отглеждането на едно толкова малко човече. И все пак какво друго ни остава освен да ги обичаме и закриляме тези безпомощни нищо и никакви 3-4 кг  Heart Eyes  Като се замисля май това е единствения човек на земята,който ще ни обича безрезервно и безусловно (докато навлезе в уникалния етап на пубертета  Wink  ) .Не е ли истина че малкото дете е единствения човек ,който след като сте нашляпали по дупето и след обилния порой сълзи ,идва отново при вас и се гушка в коленцата ти и виждаш в очите му че ти си целия негов свят.
Тази сутрин съм много майчински настроена-може да е от времето,цяла нощ вали,а може и да е от хормоните..кой знае  Rolling Eyes
И въпреки всичко моята позиция е че никой няма да ми слага детето в саламура.Нито е сирене,нито е сушена риба.Заявила съм на цялата родата,че докато детето не стане на 20 дена, единствено и само акушерка ще го къпе.Тя е медицинско лице и смятам,че това е най-доброто решение.
И какво се оказа-писах писах и пак заех страна  в спора  Laughing
Хайде красиви мами,стига толкова от мен засега.Пожелавам ви една хубава и мързелива събота.  Hug

# 412
Добро утро и от мен!
Цяла нощ пазарувам и все бебешки неща,чак не мога да спя.Това са кошмарите на бременните  Mr. GreenТа да беше една нощ,всяка нощ съм на пазар. Crazy
Sunnny_v благодаря ти за адресите,ще се възползвам.И аз досега съм плащала по 2 лева,но може би съм изчерпала лимита за направление.Сетила се е АГ че не съм правила тези изследвания.В "Кандиларов" ме праща и тези цени съм извадила от една синя тяхна книжка.Докторката ми ги подчерта и ме предупреди.За  антитела изследването е много важно за мен .Аз съм с А/-/ а татко с А/+/
Без спин и хепатит нямало да ме приемат в болницата по нейни думи.
Rois да добавя за кожата.Много им е нежна и изисква повече грижи и по-големи количества,да не пестиш материала тоест.Затова къпех Джо два пъти на ден,че да го смазвам яко и по-често.Преди да излезе навън обязателно се намазваше с един крем-вазелин за бебета,сега имам крем български точно за преди вън,това и през зимата и през лятото.На големите батковци не съм полагала такива грижи и нямат никакви проблеми до сега.На малкия бързо изсъхва кожата.И нашия татко се маже непрекъснато с мляко на Нивея.Дано съм ти била полезна. Laughing
Казваш че сте се разделили с таткото,това окончателно ли е?Как се чувстваш,готова ли си да гледаш бебето сама?И аз бях известно време сама и цялата бременност,но при нас имаше конфликт на интереси и неизвестно бъдеще.Обаче моята история е с Happy end.Сега сме щасливо женени.Има ли надежда при теб?Незнам как се чувстваш в тази ситуация,искаш ли да бъдеш с таткото още или ти е добре сама?Ако искаш личните неща да не обсъждаме толкова общественно дай си скайп.За сега ти оставям с моята прегръдка Hug.
И една закуска от мен с пожелание за хубав ден!

# 413
Добро утро и от мен мили коремчета и мамчета. m.mega aз също ще раждам в Варна но в "СВ.Анна"-Окръжната.Дали става въпрос за същия д-р Георгиев.Аз съм при него на консултация но не е ставало на въпрос дали дава дежурства и в АГ-то.Казва се Георги Христов Георгиев ако е същия моля те пиши ми на ЛС.  Hug Желая ви хубава,спокойна и весела събота.                                                                                                                                                             Мони наистена ако намериш малко време драсни някой ред за да ни успокоиш и разкажеш как сте   Hug

# 414
Добро утро и от мен. Аз си допивам кафето с мляко и изчитам това което още не съм и после се впускам в чистене.
За солта - честно казано за първи път чувам за такова нещо. Мисля да го изплакваме малкия всяка вечер и два или три пъти в седмицата по сериозно Simple Smile.
Ще заложим и на новата козметика, много съм доволна от Веледа. Но и там не прекалено.
Ама ще видим, нали ни е за първи път и тепърва ще трябва да се учим Simple Smile

# 415
Често споменавате за покупки от Lа Redoute.Не виждам нищо което да е евтино.И колко се заплаща за колет?

# 416
Добро утро коремчета.Рано, рано питах свекърва ми за къпането.Учудващо макар че е от старата генерация тя не иска да е с подсолена вода. Билката се казва тетра.Много деца така ги къпят  по нашия край, но все пак някоя от вас да е чувала такова нещо.За мазането тя смята че има достатъчно нови неща.Така че сега трябва да избера само каква козметика да ползвам.
Аз съм на тема пренареждане на спалнята, така че да мога да сместя две легълца.ММ вече е вдигнал ръце от мен, но не смее да се противопостави че напоследък съм доста избухлива.
Мони пиши един ред.Как сте с малкия Борис?Сигурно нямаш много време и затова не пишеш.
Лек ден на всички.
Добро утро и от мен !
Да и аз знам за тетрата ,ама аз знам че тя е като дезифектант,т.е. имала антисептични ,противовъзпълителни действия. Преварката й аз специално съм ползвала за промивка когато имах цистит, става и за инфекции. За бебета съм чувала че я ползват при подсечено дупе. Но доколкото знам тази билка е добър бабин илач ,не само за бебчета  Wink

# 417
Привет  bowuu

big mamma, до там се стига с трамвай 20, спира в близост до мястото, спирка ул.Хемус. Аз също ще ходя за първи път, така че не мога да дам повече подробности  Blush Иначе живея в Младост 1, утре ще отидем с половинчо на лекцията, той ще ме закара, а и ще си прецени дали му се остава да слуша.
Сега видях, че си при Маркова в Полимед, аз също съм при нея и съм безкрайно разочарована, не ми се говори направо  ooooh! Миналия път отидох за болничен и ми каза, че понеже издава документ трябва да чуе тоновете на бебето и за това трябва да й дам 30 лв, аз нещо недоволствах, но тя ми каза да избирам или болничен и 30 лв или да си ходя  #Cussing out Еми платих си, но се почувствах "финансово изнасилена". Има и още много, но да не спамя тук, утре може да поговорим на живо  Party Може да си пишем на лични или ако искаш в скайп

delilah_qk, честит рожден ден!  newsm67 Желая ти много леко раждане, щастливо и здраво бебе, а за теб бързо възстановяване, дълги и приятни предстоящи разходки и много здраве и щастие на цялото ти семейство.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 12:28 от kuester

# 418
Често споменавате за покупки от Lа Redoute.Не виждам нищо което да е евтино.И колко се заплаща за колет?

Има от време на време големи намаления - преди няколко седмици имаше такива и много мами си поръчаха разни неща за бебоците от там. Аз лично обаче не успях да се организирам на време и повечето интересни дрешки бяха изчерпани. Simple Smile

# 419
  • Варна
Добро утро..чета си аз фейса и разучвам препарати. Попаднах на едни пелени,които не помня да сме обсъждали. Затова моля за отзиви.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/5809

Общи условия

Активация на акаунт