Отговори
# 120
Пробвала ли си да се обадиш в НОИ едва ли това е нормалния срок за обработка на болничен
Да обадих се казаха, че фирмата е подадена за проверка и няма да е скоро, защото нямало срок за проверките, а има много фирми за проверяване.

Какво стана, писа ли им на мейла? Говори с работодателя си, да ти кажат какво точно им проверяват и как ги виждат нещата във времето.
Писах им на мейла още на 9-ти и нямам отговор вече повече от седмица. А работодателя казва, че не му е правена проверка и не знае нищо за предстояща такава.

Аз вече се уморих ту в НОИ звъня, ту на шефовете и така 3 месеца, то дойде време за раждане, а напредък с болничните никакъв. Лошото е, че заради тази проверка и болничния 45 дни преди термин ми е спрян и следващите за раждане и от педиатъра пак няма да ги пуснат. А и майчинството, ако до тогава не са приключили проверката.

# 121
ЧЕСТИТИ БЕБЕЧЕТА!  bouquetБързо възстановяване на мамите и беж у дома!
Котенце 1
-Периодично лежа в МД-София и се запознах с много майки , забременяли ин витро или чрез икси.Дори сега родиха 3 сладурани-едната с близначки, а другите с по едно мимченце.Раждат при д-р Дяволов.Прочети за него отзиви в БГ мама.Казват, че е невероятен специалист.Аз също съм се насочила към него, въпреки , че не съм от София.

# 122
Момичета не я настройвайте Маринелс, само ще се ядосва защото на лекарката нищо не може да направи.
Мъжа ми така, татко ми така,  нищо никой не може да направи ни то мъж ни то татко #Cussing out
Ако говорим за съд, само да и набият канчето е възможно, а иначе виждате че сме като в треитя свят, оная гадина уби детето (момиченцето със сливицата) и кво му направиха, голямо наказание отнеха му разрешителното за работа, ама доказано че я уби и нищо.
Маринелке мила зарежи я тая, въобще не я мисли, господ си знае работата няма да остане не наказана.
Гледай ти да си добре, слушай сърцето си, то ще ти каже какво и как да направиш.
Знай че те подкрепяме и сме с теб.

За праха Много пъти сме го обсъждали но все пак ще си повторя мнението.
Четете съставките много внимателно интересувайте се и се информирайте, ни то Сано ни то Тео бебе по състав са по различни от обикновения прах, така че лично аз не виждам нищо бебешко в тях.
Праховете които наистина са за бебета са броят на пръсти.

Този не е специално за бебета но не съдържа никаква химия в състава си има само съпунени ядки, затова също може да се ползва за бебетата.

Има още 4-5 препарата които бих ползвала, в това число и праха ДМ.
Ето няколко сайта в който има био препарати.
http://www.bio-magazin.eu/87-za-prane
http://www.zoya.bg/shop/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1% … BE%D0%BC%D0%B0.69
http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma.html

този първия откъде да се вземе, че и в трите линка го няма май?

# 123
  • Пловдив
Цитат
maiski3 от кога са тези болнични? първият поне трябва да е подаден и ако не изплатен, то поне със статус Обработва се?!

Лилироуз, Единият болничен е от дата 29.12.10г-22.01.11г, а другия който е 45 дни преди термина е от 23.01.2011г.И двата ги занесох на работодателя заедно веднага след като взех и втория..........., но оттогава има вече 25 дни, а дори не е заведен със статус обработва се.Сигурна съм,че фирмата го е занесла.Много са стриктни и до сега не съм имала проблем......
Майски, нормално е все още да не са ти предадени болничните. Болнични се предават 2 дни след осигуровките. А срокът за осигуровките за януари е до края на февруари. Към момента нито НОИ, нито работодателят ти те бавят или са в нарушение, такива са си сроковете просто.
Явно като си ги занесла на 23.01 вече са били приключили с декемврийските заплати и осигуровки и затова не са занесли първия. А сега още не е дошъл редът на януарските.  Peace

ПП: Щом не излиза изобщо на сайта на НОИ, значи не е занесен. Като го подадат, ще видиш на коя дата са го занесли. Пише си входящ номер и дата.

# 124
Здравейте мами и от мен.Аз съм бременна в 35седмица с близнаци-момиче и момче luvbed .Момичета за албумчето от къде да се запиша,защото много искам. newsm78

# 125
Маринелс,с теб сме мила.Не се притеснявай да пишеш нали за това сме тук да си споделяме и да излизаме от кризисни ситуации. HugБъди силна и скоро ще гушнеш малкото съкровище.А относно тази "лекарка"просто нямам думи.Как е възможно да не види,че има проблем?!!! #Cussing out Hug
Добре дошла сред нас Съни!  bouquet
Ех,че хубаво ще имаш близнаци! Grinning
Момичета да ви питам как се чувствате? newsm78
Чувала съм,че в последния триместър пак започва да ти става едно такова отпаднало.До сега нямаше проблем,но от скоро ми е едно такова нищо не ми се прави и ми се спи.Та се чудя дали е от времето,че е мрачно или от бременността? Thinking

# 126
Здравейте, мами!
 марис, темичката е чудесна  bouquet
 ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ В ОТБОРА! А НА ТЕХНИТЕ МАМИ- БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  bouquet

За лекцията утре в ЦУМ, аз също се записах, и се надявам да успея да дойда!
marinels, миличка само мога да гадая как се чувстваш Hug, но искрено се възхищавам на борбения ти дух и оптимизъм Hug Най- важното в този момент е да си спокойна и да чувстваш подкрепата на близките.
 Относно лекарката и лекарите, не ми се коментира Stop- нямам думи. Ако мога и аз да се включа със съвет, или просто ми се иска да изкажа мнение е, че можеш съвсем спокойно да се обърнеш и в Трета градска болница- кардиологичната, за компетентно мнение. Понякога държавните болници са за предпочитане пред частните такива, които в повечето случаи гледат само финансовата страна и облага. Също така МД- София, е болницата с едни от най- добрите АГ специалисти и неонатолози, които ще предложат адекватно решение Peace
 Добре дошла *Съни* Hug
 Хубав и усмихнат ден на всички!

# 127
Здравейте мами и от мен.Аз съм бременна в 35седмица с близнаци-момиче и момче luvbed .Момичета за албумчето от къде да се запиша,защото много искам. newsm78

Здрасти и брей - момче и момиче, това как се поръчва Simple Smile
явно много сте слушали  Simple Smile

# 128
Момичетааа,здравейтее:) аз току-що се връщам от един бебешки магазин и вече мога да се похваля с първата ни по-голяма покупка за бебчето:) Наааай-накрая си поръчахме кошарка[/size] и понеделник-вторник трябва да идем да си я вземем,тъй като на склад нямаше цвета,който искахме...Жалко само,че няма да си я видя на живо...милото ще ходи да я взема,а аз вече ще си бъда в Бургас...Ще я видя чак когато си дойдем с беба Simple Smile

# 129
  • до моите любими хора
Аз вече се уморих ту в НОИ звъня, ту на шефовете и така 3 месеца, то дойде време за раждане, а напредък с болничните никакъв. Лошото е, че заради тази проверка и болничния 45 дни преди термин ми е спрян и следващите за раждане и от педиатъра пак няма да ги пуснат. А и майчинството, ако до тогава не са приключили проверката.
Леле много съжалявам! Ама това държава ли е или кво #Cussing out тея хора от глад може да те уморят, как така няма да ти дават болничните толкова време, заради това че те ще правят проверка  newsm78 ами да си я правят ти защо ще страдаш от това ooooh! Нямам думи за цялата тази олелия Crazy И после искат деца да се раждат, ами ако нямаш от никъде други доходи какво ще правиш детето голо и босо ли ще ходи заради тях #2gunfire или можеби просяк трябва да стенеш  #Crazy
Съни добре дошла  Hug Браво на теб и момиче и момче на веднъж и това ако не  е печалба от джакпота здраве му кажи  Laughing Леки оставащи седмици от мен  newsm51

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:13 от radostani

# 130
Момичета някоя от вас може ли да ми каже как ги мерят бебетата в корема колко килограма са станали, на мен не са ми казвали до сега такова нещо, само казват 4е си отговаря за седмиците и си гледат на ехографа стандартните неща , както и тоновете на бебето, но за килограми не са ми споменавали нищо  newsm78

# 131
Здравейте, мами! Hug
Като видях колко сте изписали и реших, че пак има ново бебе/тогава сме най-активни, нали всички бързаме да честитим/, но просто сме си станали по-активни напоследък и това е страхотно.
Момичета, благодаря ви отново за подкрепата.  bouquet Снощи пак имахме тежка нощ, но днес поне не е имало редки изхождания и мисля, че се подобрява състоянието на баткото. И аз ползвам често клеева тинктура, даже сега с нея се предпазвам да не се заразя от малкия. И на него давам, пие и Ентеросан основен за възстановяване на чревната флора. А др. Михайлов ми беше изписал и още 2 хомеопатични средства като опашка след АБ. Стискам палци и на другите болни дечица и мами да са по-добре вече! Praynig Praynig Praynig
Някоя мама питаше дали се изморяваме много. Ами да, нормално е да сме по-атонични вече, особено и като не спим пълноценно организмът ни е изтощен. Аз вече залитам като кача 5 стъпала-така съм изнемощяла. Tired
Клара, мисля , че прозрачен секрет не е тапата, но може и да бъркам. Тапата е слузеста и леко оцветена в розово. Peace
На всички, които им предстои среща с бебо-успех! На останалите-чакаме си кротко реда. Laughing
Маринелс, браво, че си успяла да зарадваш бъдещия тати с такава изненада. Аз на Св.Валентен бях толкова притеснена и уморена от безсънните нощи, че нищо не направих за мъжа ми и ми е малко гузно, но той ме разбира. Друга година му пиша стихчета, или му правя някакъв сладкиш, или излизаме навън, но сега така се получи. А той какъв хубав букет ми подари! Blush
Хайде лек ден!  А , Hugи добре дошли на новите мами!

# 132
  • София
Момичета някоя от вас може ли да ми каже как ги мерят бебетата в корема колко килограма са станали, на мен не са ми казвали до сега такова нещо, само казват 4е си отговаря за седмиците и си гледат на ехографа стандартните неща , както и тоновете на бебето, но за килограми не са ми споменавали нищо  newsm78

cvetka_koketka, теглото се получава като измерят главата и бедрото. Има си някаква формула, по която си изчислява ехографа.

*Съни*, добре дошла и леко бременеене през оставащите дни:)

относно клеевата тинктура може ли да ми кажете как я приемате, в какви пропорции?

# 133
Мами, някоя знае ли колко е минималния доход на член от семейството за получаване на детски надбавки?

# 134
Честити бебчета ! Момичета относно НОИ наистина е полезен този ПИК код. Благодарение на него видях че бяха вкарали грешно един болничен в тяхната система и не искаха да ми го изплащат, а и следващия след него. След един месец обаждания , имейли го оправиха и  изплатиха даже ми се обадиха да кажат , че паричките са ми пуснати. Относно  сънливостта и умората и при мен е така, нищо не ми се прави, кръста ме боли , а от време на време ме приболява и единия бъбрек, явно бебчо го притиска. Може ли и на мен парола за албумчето. Аничка и аз съм от Шумен и термина ми е 11 март Grinning

Общи условия

Активация на акаунт