Декупаж 41-пролетна

• 66 079
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Тули,извинявай..объркала съм се за краклетата..Поправих се.
За снимка върху халба, би могла да си поръчаш някой да ти го направи, ако е еднократно. Права е Ане,че не си заслужава да изучаваш техниката как се прави, да си закупуваш материалите (които не са евтини) и..накрая резултата (като всяко нещо, което се прави за първи път), може да не те удовлетвори..и да се ядосваш,че си похабила снимките и ефекта не е този, който си очаквала.
Ако имаш желание да превърнеш декупажа в свое хоби и занапред....тогава е друг въпрос..Simple Smile
Като цяло за да направиш декупаж върху халба (със снимки) ще ти трябва минимум:
- 2бр халби
-2бр снимки
- грунд за стъкло
- бяла акрилна боичка
- лепило за декупаж
- лак за декупаж
..
Може да се добавят контури за стъкло, други цветове акрилни боички за тониране и ..евентуално допълнителни картинки за дооформяне (зависи какво точно се иска да има върху чашата..)
При всички случаи се иска известен опит с трансфериране на снимка върху стъкло..
Ако все пак решиш да се захванеш с това да си ги направиш сама...- питай и ще помагаме с каквото можем

# 211
Здравейте, момичета, искам само да ви пожелая приятно прекарване на срещата (а аз съм сигурна, че ще е такова), черпене на много вдъхновение и свежи идеи!
Страшно съжалявам, че няма да мога да присъствам, за да ви видя, пък и да понауча нещо, но точно тогава ще е прощъпулника на нашето момченце  Flutter
Надявам се следващото подобно събиране да е скоро и да се включа и аз   Heart Eyes

# 212
Щурче навита мадам си ,браво ,ще се радваме и на гости от София,хайде организирайте се
Антомче ми ако не влезнат другите Пловдивски сладурки във форума до утре  ,ако имаш тел. освен да им звъннем
Аз ще дойда само да не завее някой сняг защото в момента в Хасково вали чуден снежец

# 213
Ане, Щурчо,благодаря ви
да,за еднократно ползване става въпрос, именно за декорация на няколко халби за бира....то няма и време на кого да възложа каквото и да било,защото халбите ще се подаряват след 2 дни...
е,отказах се, мислех,че има някакъв съвсем лесен и елементарен начин за залепване върху стъкло,но то си е сложна техника....
Благодаря ви още веднъж, след време може  иаз да се запаля по декупажа, ще продължавам да ви разглеждам Peace

# 214
  • София
Антомче, много ти благодаря за чудесните думи. Наистина ме трогна! И наистина вашето мнение е много важно за мен, момичета. От вас съм се учила и ПРОДЪЛЖАВАМ да се уча. И от вас съм получавала толкова голяма подкрепа. Чудесно е да намериш такъв остров в днешно време. Благодаря ви!  newsm51

# 215
Аз доста отдавна не съм се възхищавала писменно на красотите ви но , това не значи че не ви гледам (и то с голямо удоволствие).
Първо да поздравя новичките попълнения.Радвам се че сте при нас!
Понеже много съм пропуснала ще почна от невероятната бутилка на Синева.Жалко че не участва в конкурса.
Раковинка-аз и в конкурснат тема бях казала че бутилките са ти едно бижу.Невероятно красиви а, за изработката перфекционизъм отвсякъде. smile3501 smile3501 smile3501
Илиева - чудесни първи опити са рисувано стъкло.  bouquet
Мираж- [ много стилни и красиви неща си спретнала.Невероятна компания сте  на срещата.Браво!  bouquet
Бонисофия честито блогче- разгледах го , хареса ми !Желая ти много успех и много почитатели на творбите ти .Радвам се че си сред нас.  bouquet
Дадуся-неоспорим талант си !Изпипваш нещата до съвършенство.  bouquet
В по предните странички видях- прелестна кутиика на Бонисофия ,Но Дадуся фантастично красивите чиния и кутии.На Сврачето едно невероятно оригинално бурканче за кафе.На Гени амфорките- прелест и екзотика...на Тоскана полегналия Климт-интересно виждане, на Орхидея  комплекта с орфидеи-невероятен!На Здравкова нежната и изящна чиния с момиченцетата,на Щурчо виселото бурканче и моливник и изобилието от красиви пана.Ще споделиш ли каква е основата им.На Вал теменужената феерия.На Дидиа интересната кутиика .Изобщо нагледах се на много красота.Знам че не споменавам всички но не съм коментирала от началото на темата и се натрупа многоно , това не значи че не се възхищавам на творбите ви.
Да покажа и аз последните неща който правих
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.22593271 гипсово пано .
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.22593268 един поръчков комплект.Затова съм скрила личицето на детето с парче салфетка понеже не знам как става по другия начин  замъгляването на образи .
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.22593250  и една ваза която е лицев и обратен декупаж.Доста лепене и боядисване падна.Техниката с обгорените листчета много ми допадна.За сега това .И на патеричка Честита Баба Марта на всички който обичат да правят декупаж и на тези който обичат да го гледат.Весели празници момичета.  love001
/left]

# 216
Честита баба Марта на всички,снощи много късно ви писах да ви честитя,но кой знае къде съм го пратнала нали съм гениална...Завиждам ви за срещата,че ще се съберете и аз бих се включила ,но засега ми е невъзможно.
Бони уникално,си го направила блога,невероятна си ,но имам малка забележка за да не досаждам,ще пиша в лични.
Геновева ,нямаш ли пратка вече,все пак си в Хасково,това са само няколко км.?
Успях накрая с това кракле,получи се http://ralica73.snimka.bg/hobby/dekupaj.568542,хванах му цаката и една мартеничка за всички вас от мен с пожелание за много здраве и развихрено въображениелЦелувки

# 217
Виванова,всичко много ми хареса- фаворит ми е паното.(Аз така и не успявам дасе справя с консистенцията засега и...ввсичкогипсово, което "направя" докато изсъхнееееее..и след това не успявам да го извадя от "формичките" без да го потроша..Ще помоля за инструктаж как се правят фигурките - кой гипс е най-подходящ, как се забърква , какво е съотношението вода- гипс.., водата колко е студена, нещо друго добавя ли се, кога се изважда.... и т.н..(в другата тема..)
За основа на  паната ползвам дървени подложки ..
Рали, чудесна сее получила чинията. Какво е краклето? И..каква му е цаката? (пак вдругата тема..) Simple Smile добавката на перличките е много идейна..  bouquet

# 218
  • Пловдив
Ле леееееееее от кога я чакам тази среща. Толкова съм се затъжила за всички, но на мен 4 ми се очертава работен ден. Ако все пак обаче има желаещи ще се опитам да измисля нещо.
Много ми се иска да се видим.
Ще следя как се развиват нещата и ще пиша пак.

# 219
  • тъгата в мен
Виванова,вазата с двойния декупаж се е получила доста оригинално Peace И на мен ми харесва тази пуста обгорена хартия,но имам чувството,че или е много сложно или че ще подпаля нещо.. Wink

# 220
Виждам  , че говорите за среща . Бройте и мен.

# 221
  • София
Виванова, чудесна ваза! Много идейно, как си облепила само едната половина. Паното също е много красиво. И самата идея, че сама си го правила ... Браво!
Ралица, чинията ти е прекрасна. Много елегантно съчетание на цветовете.
Свраче, нищо сложно няма на обгорената хартия. Само си помисли къде ще я обгаряш, че аз първия път я горих в спалнята и щях да подпаля къщата  Laughing И оттогава: само в банята.
Ще ви покажа една чиниq с обгорена хартия /за тези, които не са я виждали/. А днес направих и още една, ама утре ще я снимам.
http://media.snimka.bg/8170/022595226.jpg?r=0

Лека вечер от мен!

# 222
Много красота сте измайсторили,приятелки  Hug
Раковинка-страхотни са валентинските бутилки  Hug
Илиева-много хубави опити за рисувано стъкло!Браво!   bouquet
Миражче-стил и елегантност струи от творбитети   bouquet
Дадуся-великолепна дъска!Честито за третото място  smile3501 Много изискани са всичките ти неща!
Ралица-браво за пукнатините  Hug много хубави са станали!а поздравати........пуснала си направо нова тема  Joy
Орхидейче-комплекта с орхидей е много красив   bouquet
Виванова-прекрасно пано,браво многооо ми харесва  newsm10 но вазата е супероригинална!   bouquet комплекта и той!
Бонисофия-много свежа чинйка   bouquet
за обгарянето на салфетката е важно,когато искате да спрете огъня-да не духате(защото е тънка и се разгаря повече),а да стиснете огъня!Това е от личен опит. Аз си я обгарям на място.Обгарям- лепя и така докато свърша.
спокойна нощ   love001

# 223
И аз ще дойда на срещата, само ми се иска да се посъберем повечко, че миналия път бяхме само трички. Гени  Praynig Ако и сега ще е така по добре да го отложим за друг път. Ани където кажеш съм съгласна.
Бонисофия - много са ти хубави всичките работи, честито ти блогче.
Виванова - вазичката е много ефектна с обгорената хартия, бутилката и чинията с детенцето са много сладурски. Оооо и паното е божествено!
Ралица - чинията и мартеницата страхотни, ти се появи с гръм и трясък при нас имаш голям талант.
Дадусче - честито! Всичко което правиш е божествено, едно лошо няма.
Миражче - чинията с пауновите пера е много оригинална, как ти хрумна newsm78
Орхидейче - комплекта е много красив, страхотни пукнатини
Еменце - чинията с момиченцата е прелестна.
Ох дано не пропускам някой Hug
Благодаря ви за изключително милите думи относно нещата ми  bouquet

# 224
Здравейте Момичета,
охх няколко дни не съм ви чела, но сега се връщам назад  Confused
Имам една молба някой случайно да има снимка хубава на Св Йоан, че търси, търсих, но не открих хубава, само тази http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://lh5.ggpht.com/_cVdas7w … =1280&bih=608, но незнам как ще се получи ..... Много ще съм ви благодарна, ако някой някъде има из архива си   bouquet  bouquet  bouquet

И на мен ми се идва на срещичка,  ooooh! и то много, но с тия дечица..... Една баба имаме и тя взима само едничкото , другото залепено за мене  Simple Smile Декупажа е единственото нещо с което се разтоварвам на този етап  Peace

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 08:55 от titinka

Общи условия

Активация на акаунт