Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 370
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Привет. Момичета, аз търся линк към онзи списък, в който описвахме колко тежат бебетата ни и дали са се обърнали.

ЕлБиЕн, на първа страничка в Бременност - Нашите мерки и теглилки

Мирта! Много сте големи, ама и как ти се е нацепила кожата... Sad мажеш ли се с нещо?

# 556
  • Бургас/Пз
Мирта, голяма тумбичка, стриите от сега ли са или имаш наследство и от предишната бременност???

# 557
малко материал за успокоение на по наедрелите мами  Mr. Green :
Мит: По време на бременността жената трябва да ограничи увеличаването на теглото си до около 11 кг, което ще доведе до по-лесно раждане и ще я предпази от токсемия. Няма значение с какво се храните, докато сте бременна, тъй като бебето се снабдява с всичко необходимо от вашето тяло, а теглото на бебето при раждане се определя най-вече от генетичната ви предразположеност.

Какво знаем: Вярно е, че ограничаването на теглото по време на бременността води до по-малки бебета. Но твърдението, че по-малко бебе означава по-лесно раждане пренебрегва хранителните лишения, свързани с нискокалоричните диети. Ако майката не се храни адекватно през бременността, вероятно ще е с отслабени сили по време на раждането. Токсемията е едно от най-опасните усложнения по време на бременността, като причината за нея е метаболитна, т.е. липсата на жизненоважни хранителни вещества, основно протеини, която води до неправилно функциониране на черния дроб. През последните два месеца на бременността бебето обикновено преживява скок в растежа. Някъде по това време жената решава да намали храната и солта, за да се съобрази с наложеното от лекаря ограничение на теглото. Така една от ключовите фази от развитието на бебето, особено на мозъка, може да бъде сериозно застрашена от неадекватното хранене и недостатъчния прием на калории от страна на майката. Ако майката намали калориите с една трета, това означава, че ще изразходва половината протеини, за да се снабди с енергия, което води до допълнително недохранване за нея и за бебето, носейки сериозен риск. Здрави бебета и майки са налице тогава, когато се акцентира върху правилното хранене, не върху увеличаването или ограничаването на теглото.

Ако ви се четат още митове и факти ето тук : http://www.rodilnitza.com/blog/birth/obstetric-myths/

# 558
# 559
  • Червено знаме 11:)
Олеее,това за млякото ме уби направо,ами какво да ядем тогава за да сме здрави,домати пълни с нитрати ли?Не искам да споря,но по тази логика трябва да караме на сухари намазани с лютеница #Crazy newsm78 #Crazy
Мирта,аз най много се притеснявам как ще се оправяме с тази пишка,дори досега бяхме на гости на приятели,които имат 2годишно момченце и говорихме за това....

# 560
  • sofia
Всичките ми стрии са от първата бременност. Засега нямам нито една нова. А обиколката на корема ми е 118 см. Crazy Ама аз съм води на горна граница, та затова съм с такова шкембе.
Първата бременност, както и сега се мажех всеки ден. Преди с маслото на Икаров, сега с Хип. Просто ми е такава гадна кожата.  #2gunfire

# 561
  • София
LadyDiDi, благодаря ти много. Търсех го отпред, но не успях да го открия!!!

# 562
  • Сопот, Пловдив
И мене много ме вълнува темата, която спомена Мирта , за забелването при момченцата и чувам противоречиви неща. Едни познати, които живеят в Холандия и бяха си дошли за малко на гости, казаха, че там лекарите изрично са им забранили да правят каквото и да било собственоръчно забелване, казали че всичко трябва да си стане от само себе си, по естествен път. Други мами, които чакат момчета какво мислят по въпроса. А вече раждалите мами с батковци как са процедирали?

# 563
.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 04:31 от Лeни

# 564
Ние забелваме пишлето от две, три седмично, по мъничко с всяка баня, и вече на 4 и половина още не се е отлепило изцяло. Има някои дето не пипат нищо, докато само не си го забели някой ден  Laughing, няма гаранция, че ще се случи нещо, ще забере и т.н. Зависи кой как реши. Въпреки това съм чувала за много повече проблеми при незабелващите.

# 565
  • Пловдив
megi_s - да ви е здрав ,щастлив и послушен посрасналия батко!!!   bouquet
Moiraine - важното е, че според АГто всичко е наред, но за твое успокоение не вреди да получиш и второ мнение, пожелавам ти да ти донесе мечтаното спокойствие това, което ще ти кажат. За плацентата иначе и аз не мога да се ориентирам много.
Екатерина*, Nelinka20 - почивайте повечко момичета, дано се задържат мъниците в коремчетата още няколко седмици!
Знам, че вече коментирахме фимозата и забелването при момчетата, но аз да кажа: майчета, не насилвайте нещата. Физиологичната фимоза е нещо нормално и обикновено се оправя до 6-7 годишната възраст на детето. А не като мен, забелвай, чак го цепиха, само , че в хирургията на Пирогов като беше на годинка и нещо. И най-накрая сега на 8 годишна възраст стигнахме до операция с нашето невежество!
Леле, и ние правихме такива работи, ама не знаех че може и до това да докара... хвърли ме в размисъл.Иначе съм решила да забелвам по-упорито този път по малко всяка вечер , което с баткото не направих, а го дърпаха на три пъти докато се забели окончателно и доста зор видя и той и ние край него, не искам вече такъв тормоз над детето ми, ще пробвам полека сама ooooh!
Днес пооправихме някои изостанали задачки, ама мен хич ме няма- такива контракции си докарах, че чак ме болеше непрекъснато корема вечерта и доста се изплаших, дано не е станала беля.  ooooh! Утре баткото пак е при баба и дядо и ще подхващам други задачки , ама май ще ги върша повечето от седнало положение  Wink Моя бебок също натиска яко на изхода, особено тая вечер имах чувството , че вече ще излиза, такова блъскане направи там... стискам си палци и си пия хаповете, дано имат ефект още поне 2-3 седмици, че никак не сме готови.  #Crazy

# 566
delilah_qk , а на колко години беше баткото, то май и аз позакъснях.. но никой не ми беше казал тогава

# 567
  • Пловдив
На 10месеца , на 1г и на 1г и 4месеца (ако не бъркам , че ми се мешат месеците вече) го забелваше доста грубо педиатърката ни, сега на 1г и 10м мисля че сме забелили докрай, редовно мия пишлето вечер и се надявам да не се срасне пак (чувала съм за такива случаи, при нас третото забелване беше поради същата причина). С бебо ще пробвам обаче по-отрано и малко по малко при баня, дано се получи...  Praynig

# 568
Честито бебче на майските мами! Да е живо и здраво и да радва мама и тате!

Вчера ми беше много гаден ден. Още от сутринта ме заболя кръста. Досега не ме е болял така, а съм чувала, че понякога контракциите започвали така и доста се притесних (рано ни е още за излизане). След няколко Но шпа болката поутихна малко.

За прането - купила съм Персил сензитив течен и ще пера с него, без омекотител (поне в началото). Какво количество слагате от течния препарат? Че аз слагам все по повече....

Обиколихме половин София за креватче. Много ме е яд, че не мога да намеря това, което ми харесва. Накрая ще трябва да си поръчвам през интернет.

# 569
  • Пловдив
 Добро утро , мами! Представете си по едно кафенце и закусчица от мен!
 Включвам се тук относно пишлетата на момченцата - ние започнахме доста рано, тъй като идея си нямах за какво става въпрос, може би беше на 2 месеца малкия. Всяка вечер придърпвах по лекичко, а на консултациите педка придърпваше по-сериозничко Sad До 5-6 месец бяхме готови, като единствено последния път педка попридърпа явно повечко и имахме леки неразположения до края на деня при пишкането, но общо взето леко мина Praynig Сега всяка вечер измивам хубаво само с водичка и оттогава не съм имала ядова с онази работа Rolling Eyes Честно казано аз не мога да си представя, че пишлето може да се забели само, като знам колко здраво е залепнало, а и наистина съм чувала за доста сериозни проблеми при деца, чиито майки не са забелвали Naughty Но всяка майка ще прецени кое е най-доброто според нея!
 Ние вече сме почти готови с покупките за бебка, само ми остава да си стигна куфарчета, но вси ми се струва,че е пано още. ЖЗ ще раждам секцио отново, в Окръжна - Пловдив при д-р Бачуров ,някъде в периода 10-15.04. Ще се радвам, ако се засечем с някое майче от тук, четох че и други са се насочили натам. Първият път раждах в Селена, но честно казано не съм кой знае колко очарована от престоя си там, просто благодаря на Господ ,че всичко мина нормално, без усложнения Peace Единственото, коете ме притеснява е ,че в Окръжна май режат с пълна анестезия, от което много ме е страх, но доктора ме успокоява, че работели със съвременни медикаменти и излизането ставало много лесно, дано Praynig!
 Искам да попитам, някой има ли моя проблем - от 2-3 дни ми се е прищипал някакъв нерв отзад на седалището иии много боли, особено като стъпвам на левия крак, идеи как бих могла да се справя?
Извинявам се, че стана много дълго, но много рядко се включвам, но пък ви чета доста редовно!
Хубав ден от мен, дано да е по-слънчев от вчера Hug

Общи условия

Активация на акаунт