Колко често излизат мъжете ви вечер?

• 48 316
  • 564
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Веднъж да подкрепя Вили -  фитнесът е срещу нас, само пресичам еднопосочна уличка. Е под час няма как да стане, дори да тренирам 40 минути. Да вземеш ключ, да се обуеш маратонките, да оставиш раницата + спортуването + всички тези неща отново, час. Ако реша да тренирам час и нещо, отиват два часа. Ако трябваше да ходя другаде щеше да е 3. Ако приключваш работа в 18, това отива към 21 часа... Rolling Eyes

# 376
Разбира се, че не го правя за 30 минути Laughing Просто си пренагласявам програмата - в съответния ден отивам на работа по-рано и си тръгвам по-рано. Имам варианти за два басейна - единият е близо до работата, другият е близо до вкъщи. Като отида в басейна към 5.30 до 7 мога да се преоблека, плувам, изкъпя, изсуша и т.н. без проблеми и в 7.30 да съм вкъщи.

Иначе съм съгласна с Ирис - за мен спортовете и т.н., които не те карат да се прибираш в 9ч. не ги броя за отсъствие.  Laughing

# 377
Ами ти още в първия пост всъщност си написала о тговора – разликата при теб е половин час, което реално не значи единия родител с децата сам вкъщи вечер, нали? Защото ако аз ходя вечер – два пъти седмично – на работа до 6, после спорта и ще се прибирам към 20.30 някъде, един ден мъжът излиза и се прибира късно, един ден аз изли5зам и се прибирам късно – демек от понеделник до петък детето е само с единия родител основно. Ми не бих си направила така нещата и не го намирам за нормално, като стоят така нещата – ще се спортува събота, ще се излиза по-рядко и тн, просто защото като си имаш деца – трябва да си ги гледаш! Но всеки си знае, това си е моето мнение.

# 378
Просто допуснах, че може жената също да ги танцува тия танци така, че да не отсъства от вкъщи Laughing
Иначе аз лично предпочитам ако мъжът ми ще има някакви занимания, да ги направи вечер някога, а не събота и неделя, когато баш всички сме свободни и можем да правим нещо заедно.
Но пак казвам, според мен това с всеки ден отсъствие се преувеличава в повечето случаи. За мен лично не е никаква драма веднъж седмично някой от родителите да го няма.

# 379
  • София
Че то, в девет вечерта си е късно! Кога тепърва има време за виждане със семейството? На мен като ми се случи да се прибера след осем вечерта или към девет, и вече всичко е свършило откъм емоционална гледна точка - който каквото е имал да си казва си го е казал, който каквото е имал да прави го е направил, всички сме изморени и човек вече си мисли да гледа филм, да чете, да си ляга или да мисли за другия ден. След цяла ден активен живот, вкъщи човек има някакъв период, в който иска и е склонен да е с другите от семейството, да сподели и т.н., а после емоцията и интересът угасват заради умората.

# 380
До девет, че и след девет, вкъщи не може да се направи нищо, освен да се суетим около децата, храненето, банята, спането и т.н., какви приказки, какви пет лева, то аз не мога да си чуя мислите тогава.  Laughing Така че в този период единствено би било добре, че задачите се разпределят по равно, нищо повече от гледна точка на общувания.

# 381
Абе като гледам семействата с деца в първите класове – баш си става драма, ако единия отсъства вечер – то има да се учи, да се говори, да се яде, да се къпе, да се пуши и по една цигара на спокойствие и времето от няколкото часа съвсем не стигат...
Но това са подробности, аз говорех като цяло, че режим, в който всяка вечер единия е някъде - не ми е нормален. Стига да не иде реч за работа, защото там избор няма.

Fairy - именно - и като единия го няма...става съвсем сговнена ситуация откъм семейство и контакт.

# 382
  • София
аз точно това имам предвид - суетенето един около друг и най-вече покрай децата - те тогава, когато са се прибрали от училище са превъзбудени, искат да си споделят, да си разкажат, изникват текущи или организационни неща от сорта "не мога да си реша задачата по математика" или "имам тест по история", "днес се получи хубав мач"..., слага се маса и т.н. Нямам предвид това да се кукнат мама и татко да се гледат в очите и да се обясняват в любов.
Ако трябва да бъда честна, точно тази суетня е нещото, което липсва на хората, живеещи сами - вечер вкъщи е тихо.

# 383
Айде сега, драма, ами ако единият отсъства,защото работи до късно, какво правим?  Laughing

Андариел, ако знаеш как си мечтая за тишина вечер вкъщи Joy Моите деца са на 7 и на 4, голямата е втори клас, домашни и т.н. вкъщи няма за писане, разказва ми, докато приготвям вечерята какво се е случило, а малкият гравитира и се мъчи да вземе думата. Разказват си всичко децата, а като се прибере баща им доста по-късно, защото работи до късно в някои от дните, просто си разказват втори път, за тях е голям кеф Laughing

# 384
Нищо не правим – знаем, че е по работа и това е задължение, ако искаме мама да има какво да сложи на масата. Но да ходи редовно на фитнес вечер до 9, докато аз се суетя сама – вече ми идва в повече. Някак това не е споделяне на отговорности.

# 385
  • София
и аз си мечтая, и в някакви периоди я получавам, когато децата са във ваканция при бабите, но тази тишина ми харесва, защото зная, че е почивка, и че всички пак ще си дойдат вкъщи. Ако знаех, че тази тишина ще продължи утре, вдругиден, месец, година.... и не се знае дали някога ще свърши, бих се чувствала ужасно нещстна. То е като да се сложиш на диета за една седмица или да решиш два дни да не ядеш нищо, но знаейки, че хладилникът е пълен и храната винаги е там, а не да стоиш гладен, защото нямаш пари да си купиш ядене и не знаеш кога ще намериш.

# 386
Оф,ама много сте подробни тука.
Аз работя от 12-6 4 дни в седмицата, сутрин се занимавам с децата аз -оправям ги за училище ходят от 9 -3 ,приготвям обеди, униформи, домашни и прочие. Мъжа ми работи в момента от 21 часа до 3 сутринта, връща се ,спи , взема децата от 15 часа ,плащаме и занималня ,но не ги пускаме до 18 часа да са там , ги ,играят си , гледат филмчета, вечерят, баня, книжка и в леглото. Аз се връщам към 19 часа, имаме два часа да се видим и така, След две седмици ще е през деня в същите часове като мен и ще се редуваме кой ще взема децата , после единия на фитнес за час, на другия ден е другия и така. После на всеки 4 седмици тука има седмица ваканция и аз си вземам тази седмица свободна и сме заедно всички у дома ,както и през лятната ваканция когато пак не работя .Според работата и графика.
Всеки си върши задълженията, и разпуска както му е приятно...

# 387
  • София
Ох, добре че се заприказвахте за излизания. То верно че и прекаленото ходене навън не е хубаво (макар че до момента не съм прочела някой да е ощетен откъм излизания и да страда и да не се вижда с мъжа/жена си почти), ама и другото не го разбирам.

Няколко мами по-нагоре писаха, че мъжете им не излизали... Или ако излизат - заедно. И така от 20 години например. Аз това не го разбирам.

# 388
  • София
И аз не го разбирам, ама моят мъж не иска да излиза без мен.  Rolling Eyes Аз от две години насам излизам чат-пат без него. Не на барове и дискотеки, а по женски партита и сбирки. Но той не иска и това е. Насила ли да го карам?

# 389
Няколко мами по-нагоре писаха, че мъжете им не излизали... Или ако излизат - заедно. И така от 20 години например. Аз това не го разбирам.
Ами като не ще?   Laughing
За 25 години е било един-единствен път.И то не беше точно излизане, а имаше служебна работа с познат, а той бил в някаква кръчма, та ....прекарал час и половина в заведението сам.   Mr. Green
Но на моя мъж работата му е такава, че може почти по всяко време на деня да изпие по кафе с приятел, често след работния ден минават да го видят приятели и пият по бира, и до към 18.30 -19.00 ч най-късно се е прибрал.
Така че, не му липсва вечерното излизане предполагам, след като не ще....Контактите по мъжки с приятели така или иначе си ги има.

Общи условия

Активация на акаунт