Великденски пости -2011!

  • 68 645
  • 660
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 508
Семирамида, тригуните ги правя без пълнеж. Хем е по-лесно за направа, хем става по-бързо. А и с пълнеж за мен то си става вече на баклава Simple Smile, не че не обичам баклава. Тя е сред любимите ми десерти.

# 496
  • Мнения: 2 126
Една рецепта за картофки,които приготвям в момента.Може да се харесат на някой Hug

Снимка на моите картофки,вече готови Wink
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207894_1322316475 … 508_7773633_n.jpg

Кателинка,имаш ли снимка на тригуните ти да видя.Нещо не се осмелявам след оня злополучен опит Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 14:38 от Дес

# 497
  • Мнения: 4 456
Дес,в блога на бразилка има чудесни тригуни.
http://brazilka.blogspot.com/

# 498
  • Мнения: 508
Дес, имам снимка на тригуните, но не съм качвала до сега и незнам как. Трябва да проуча как става и ще я кача  Simple Smile
Нещо не успявам да кача снимката, може да е елементарно, уж четох, ама не става Confused

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 15:56 от katelinka

# 499
  • Мнения: 2 126
Кателинка,качи снимката някъде и тогава с десен бутон и properties копирай URL адреса и го постни тук между [img ]http://тук да е снимката[/img ] Дано ме разбра Embarassed

# 500
  • Мнения: 508
http://dox.bg/files/dw?a=44beb7d2c0
Мисля, че този път стана, Дес благодаря Hug, мисля, че по друг начин стана, но все пак може да се види Grinning

http://dox.bg/files/dw?a=9d7ff70ded
http://dox.bg/files/dw?a=243b261d77
а долните две снимки са на пататника

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 16:10 от katelinka

# 501
  • под дъгата
  • Мнения: 89
katelinka много хубаво изглеждат и тригуните,и пататника  bouquet
Заинтригувахте ме с тези тригуни,ейййй.И аз ще направя,но може би утре.Моето меню за тази вечер е гъбена супа на мама Веси.

# 502
  • Мнения: 508
Здравейте!
Имам една чуденка newsm78. Имам коприва, ще я готвя на супа. Майка ми  изхвърля първата вода, когато готви коприва. Аз обаче се чудя, защо.  Нали там са полезните вещества. Вие как процедирате като готвите коприва???

БубаЛина, радвам се, че са ти харесали моите произведения Simple Smile

# 503
  • Мнения: 22 867
Имам една чуденка newsm78. Имам коприва, ще я готвя на супа. Майка ми  изхвърля първата вода, когато готви коприва. Аз обаче се чудя, защо.  Нали там са полезните вещества. Вие как процедирате като готвите коприва???


Аз не я изхвърлям, не знам защо трябва да се изхвърля? newsm78Единствено на зрелия фасул изхвърлям няколко води, но там е друго.

# 504
  • София
  • Мнения: 478
Здравейте Grinning

Желая ви успешна нова седмица Hug

За мен седмицата започва наистина успешно. Времето навън е чудесно. Днес баща ми има рожден ден, а преди малко сестра ми се обади, че е влязла в болницата да ражда. Много съм щастлива Grinning

След малко отивам да приготвя храната за довечера. Сега пека блата за тортата, още умувам с какъв крем да е, но ще импровизирам на момента  chef

дядо хаджия, zhabche, Дес, много интересни и хубави предложения Peace

Семирамида, Приятно изкарване на почивката! За храната не се притеснявай. На нас редовно ни е съвпадала някоя почивка със сряда и петък и по закуските сутрин сме яли плодове, краставици, домати, маслини и т.н. Винаги има и по нещо постно. За вечеря 100 % ще има постно, дори и под формата на гарнитура.

katelinka, и аз не изхвърлям първата вода на копривата. Попитала съм стари хора, които го правят и отговорът е, че изхвърлят водата само на младата коприва, защото им била силна, т.е. разбирай много наситена, явно не им харесва. На мен пък колкото ми е по – „копривено”, толкова ми е по – ароматно и вкусно Crazy

Менюто тези дни ни беше споменатите вече манастирски гювеч




и тригуни




Вчера приготвих две рецепта от сестра ми, на които им се каня от много време.

Едната е традиционна за Кипър – Боб „Черно око” с лапад.




Така и така бях сварила повече такъв боб и направих гръцка салата с него.





Качих и няколко предложения с червено цвекло

# 505
  • Мнения: 355
Здравейте приятели!  Hug
Бразилка, за пореден път пълниш окото с красоти.   bouquet
Аз пък се поразрових из списанията. Докато не съм забравила - ето малко идейки от сп.GoodFood
 http://goodfood.bg/recipe-categories/meatless-recipes/
Внимавайте само за непостни добавки.  Peace
Сега ги разгледах по-подробно. Хмм, не са спестили от животински добавки  Thinking. Ако смятате, че изкушава ще махна линка.

# 506
  • Мнения: 508
 labrex, brazilka благодаря ви, че споделихте за копривата. Мисля, че и аз няма да изхвърля първата вода. Успешен ден!  bouquet

# 507
  • София
  • Мнения: 36
Благодаря на всички, които ми дадоха съвет за форнетките  Hug В момента нямам фурна вкъщи, а това е добра опция да си хапна баничка сутрин заедно с колегите  Simple Smile

# 508
  • Мнения: 38
Хей, Привет на Постещата Компания! newsm51  Велики сте- такива страхотни идеи сте написали със страхотен нагледен материал....  bouquet  bouquet  bouquet
Аз по принцип мога да ям само едно и също ,даже и сух хляб да е ,въпроса е когато съм гладна да ям,за да съм в кондиция и да върша задълженията си , а съм доста заета, затова и не готвя,много рядко ,когато не съм на работа или почивам повече от 4-5 часа.Харесвам соевите продукти(ГМО-ГМО,какво да се прави и без това съм"накълцана" достатъчно Joy Joy Joy...това не ми пречи изобщо да живея на пълна газ Joy), но това соево мляко е такава отврат!А тук намирам страхотни идеи за ядкови млека и сирене, но доста време и игра се изисква!Та питанката ми е дали няма ли ги някъде да се продават в готов вариант?А на вкус как са - който е опитвал соево и другите "растителни" млека моля ,ако не му представлява трудност да внесе малко инфо smile3503?
 А, месо от 4 години не ям(риба -ям), не ми лияпсва изобщо!
Да ви пожелая приятна вечер с хубави емоции! lalalala

# 509
  • Мнения: 4 744
За соевите продукти, мога само да кажа, че си направих домашното тофу, то верно много малко излезна, но няма нищо общо с купешкото, много по-хубаво е, но е голяма врътня за малко количество.

Влезнах да ви споделя две прекрасни салати - спанак, червено цвекло и печени орехи, а другата е краставици, репички и левурда /див чесън/.

Общи условия

Активация на акаунт