Има ли вдовици/вдовци сред вас? 2

• 425 083
  • 3 478
  •   2
Отговори
# 3 210
Много красива мисъл: “Grief, I've learned, is really just love. It's all the love you want to give, but cannot. All of that unspent love gathers in the corners of your eyes, the lump in your throat, and in the hollow part of your chest. Grief is just love with no place to go.” -Jamie Anderson

Уникално!
От висотата на моите 56 години все повече се убеждавам, че основата на всичко е любовта. За който я е изпитал знае, че е много повече от инстинкт. Този едновременно прекрасен и страшен подарък ни е дал Създателя. Тя ни погубва, но тя също ни спасява. Как ще разбереш, че си живял ако не си страдал, но и летял на крилата и. Един от любимите ми филми е "Наистина любов". Там има всичко, въпреки че вече е доста стар и съм срещам мнения, че е клиширан.
Знам, че думите не помагат много, особено когато болката е прясна. Но тук сме всички ние, без маска и грим и знаем през какъв ад преминавате. И няма лесен начин. И няма отърване от самосъжалението, но не се оставяйте да ви погълне. Защото има надежда и бряг отсреща.
P.S. И аз, като всички, не съм лишен от дребните човешки недостатъци. Вероятно някои от текстовете ми звучат патетично, но гледам да държа изкъсо суетата си. А това което пиша винаги е било добронамерено и искрено.

# 3 211
  • София
Уважавзм🙏
Благодаря, страданието не ме извисява и не желая да страдам.

# 3 212
Много красива мисъл: “Grief, I've learned, is really just love. It's all the love you want to give, but cannot. All of that unspent love gathers in the corners of your eyes, the lump in your throat, and in the hollow part of your chest. Grief is just love with no place to go.” -Jamie Anderson

Уникално!
От висотата на моите 56 години все повече се убеждавам, че основата на всичко е любовта. За който я е изпитал знае, че е много повече от инстинкт. Този едновременно прекрасен и страшен подарък ни е дал Създателя. Тя ни погубва, но тя също ни спасява. Как ще разбереш, че си живял ако не си страдал, но и летял на крилата и. Един от любимите ми филми е "Наистина любов". Там има всичко, въпреки че вече е доста стар и съм срещам мнения, че е клиширан.
Знам, че думите не помагат много, особено когато болката е прясна. Но тук сме всички ние, без маска и грим и знаем през какъв ад преминавате. И няма лесен начин. И няма отърване от самосъжалението, но не се оставяйте да ви погълне. Защото има надежда и бряг отсреща.
P.S. И аз, като всички, не съм лишен от дребните човешки недостатъци. Вероятно някои от текстовете ми звучат патетично, но гледам да държа изкъсо суетата си. А това което пиша винаги е било добронамерено и искрено.

Знаете ли, в бездната, в която съм сега, блъскайки се в стените на отчаянието и болката, има моменти, в които си мисля, че по-добре да не бях обичала, за да не изпитвам това, което ми се случва сега...нямам думи, с които мога да изразя емоциите, които бушуват в мен, когато виждам детето си до пресния гроб на баща й...и въпросът защо, дори не защо на мен, а защо на нея й се случва всичко това? Твърде рано и двете разбрахме колко е жесток животът...и за съжаление не виждам отсрещния бряг...дали изобщо има такъв за нас....не знам...

# 3 213
Чета една много интересна книга - Hello from Heaven - от Бил и Джуди Гугенхайм - за ADCs - After Death Communications - Общуване след смъртта. Много случаи, когато отишлите си от нас любими хора се появяват като глас, като някакъв аромат, като полупрозрачна визия, като съвсем нормален телесен вид и други. Много от тези съобщения за срещи с отишлите си близки са потвърдени от доказателства, за които човекът, който е имал това преживяване, не е знаел. Или пък няколко души едновременно са имали такова преживяване. И всички интервюирани споделят, че след подобна комуникация са усетили невероятна любов и спокойствие. Успокояващо действа четенето на тази книга, изпълва с надежда, че нашите любими са винаги край нас и там където са, няма страдание. Още една хубава мисъл от книгата - надслов към една от главите -
Just as a little bird cracks open the shell and flies out, we
fly out of this shell, the shell of the body. We call that death,
but strictly speaking, death is nothing but a change of form.
—Swami Satchidananda
Както малкото птиче пробива черупката и излита, така и ние излитаме от черупката, която е нашето тяло. Наричаме това смърт, но по-точно е да се каже, че смъртта е просто промяна на формата.

# 3 214
  • у дома
Не мога да заспя- днес е абитуриентския бал на  малкия ми син... Преди 4 години  до големия бяхме аз,баща му,баба,дядо,чичо-сега до малкия сме само аз и брат му...Ние винаги ще ги носим в сърцата ни и те са с нас,но ми е много криво и цял ден плача+даже излязох навън в дъжда ,за да не ме гледат децата как плача. На сутринта просто трябва да се стегна и да не развалям празника,а като за капак и времето хич не е с нас...

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 13:03 от svetlaem

# 3 215
И на мен ми беше много мъчно, точно вчера, а и днес сутринта се сещах. Преди 24 май съм го свързвала с мама, за нея беше голям празник и винаги ни водеше следобяда на ресторант или сладкарница със сестра ми, а и тя си отиде много млада. Но вчера не знам защо си спомних моменти от времето, когато детето беше малко и че това бяха и за двама ни едни от най-щастливите ни дни. И тази сутрин изхвърлих една кана за филтриране на вода, защото беше спукана. Моят мъж я беше купувал и някак си с нежелание го направих, като че ли се уплаших, че и спомените ще изчезнат постепенно или ще избледнеят. И ние сме по същия начин от към баби и дядовци, само моя баща остана, сестра ми и племенниците са в чужбина. И отвратителното време действа допълнително депресиращо.           Svetlarm, успех на абитуриента. Дано децата ни се реализират добре в живота и да са щастливи, както и ние сме били като млади. И дано и в нашия живот има все пак и нещо хубаво и занапред.

# 3 216
svetlaem, разплаках се докато те четях. Не знам децата ни с какво заслужават такава съдба ... Това най ми тежи - не мога да си представя какво е в душичките им, макар да не го показват.
Много успех на абитурента, да му се сбъдват всички мечти с лекота Flowers Four Leaf Clover

# 3 217
Какво правим с дрехите на отишлия си наш близък? Има много ритуали – да се облече някой близък, да се раздават, пък в един момент и да се изхвърлят… Като гледам дрехите на моя съпруг, особено тези, които най-често носеше, просто ме свива сърцето – гледам тениска и я виждам, опъната на раменете му... Гледам якетата и го виждам как върви с това яке… Гледам панталоните му – винаги със странични джобове, в които си държеше нож, фенерче и разни други дреболии… И като как да ги махна! Душата ме боли. Да, някои дрехи, почти неносени, ще дам на племенника. Други – въобще пък неносени, купил си ги, ама си ги скрил, защото знаеше, че не одобрявам толкова често да купува дрехи, които реално не носи – тях ще раздам. Но пък има някои като работните дрехи, с които последно сади фиданки на градината. Метнати са на скрина в стаята на вилата и в тях е неговият мирис… Тях не смея дори да ги сгъна… Като отивам да работя на градината, вдъхвам от неговия мирис и … все едно е там, все едно и той нещо прави...
Засега почти нищо не променям в неговите шкафове... Нека мине време, все още не съм готова. Не знам ще бъда ли някога готова...

# 3 218
  • София
Както ги чувстваш нещата. Ако изпитваш потребност да махнеш някои дрехи, махаш, ако се чувстваш по-добре като ги пазиш, си ги пазиш. Няма Универсален подход.

# 3 219
  • Варна
Аз някои раздадох. Основно якета, палта, дънки. Доста запазих. Големият ни син порасна и като откри, че може да носи дрехи на баща си, беше голяма радост. Сега носи доста тениски, с официални панталони беше по абитуриентските. Само бельо и чорапи хвърлих, чак след 5 години... Бяха в 2 чекмеджета, които ми бе трудно да отварям даже.

# 3 220
  • София
Мъжът ми имаше доста официални дрехи. Част дарих за някаква кампания за абитуриенти миналата година. Някои тениски и спортни носи големия син. Малкият си облича Мечо Пух с 1-2 носени. Някои ризи пазя и сака. Тениски също. Някои дарих на Организация на жените бежанки. Баткото носи едното яке. Но това се случи във времето, когато ми дойде от вътре.

# 3 221
В началото не изхвърлих почти нищо, но докато ги прибирах във вакумирани чували, ужасно ме натисна болката - все едно я виждах  пред себе си и всяка дреха беше свързана с много спомени. Поревах си обилно. Сега, след всичките тези години съм запазил само няколко - спортно яке, блуза, риза. Надявах се, че дъщерите ми ще поискат да носят нещо нейно, но отказаха. В Смолян, откъдето е жена ми, има традиция да се раздават на близки и роднини. Нямах проблем с това, още повече като знам, че ще ги носят хора които я познават и обичат. Едно скъпо кожено яке, което спазарихме на Капалъчарши в Истанбул и платихме с 3 вида валута отиде при дъщерята на братовчедка и. Доволен съм - така ще живее чрез нея.

# 3 222
Аз много плаках докато дадох дрехите и обувките ,но и част от тях запазих и не съм решила на кой да ги дам ,сегашните хора не искат да носят.Имам чувството ,че го изхвърлям от живота си ,а той е в мен и в мислите ми 24 часа немога да зачеркна ей така 31 г заедно ,та ние отглеждайки децата си заедно  порастнахме с тях ,дрехи които съм му купувала за подарък с повод и без повод как да ги махна ,може би някой ден !😭

# 3 223
За дрехите - ако никой близък не иска да ги носи, може да се оставят в църква или в пунктовете на БЧК. Има и едни контейнери по улиците, където могат да се поставят запазени дрехи и обувки.

# 3 224
  • София
Аз пазя.
Павел беше  едър и дрехите не биха станали  на всеки.
Отделно синът ми иска да ги пазим.
Който както чувства.

Общи условия

Активация на акаунт