Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 55 008
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Пак се извинявам за неосведомеността си   Embarassed

Колко струва банковия превод до немската агенция?
На мен ми излезе 34 лв. Във всяка банка са различни таксите. Аз проучих доста банки и разликите са големи.
Танита, пише се bye bye, затова не го откриваш. Peace

# 556
Мерси  Embarassed
Аз гледах 1 към 1 в един пост по-горе.

Редакция - срам не срам и така не го откривам. Пробвах комбинации с hotel, urlaub, holiday, vacation и пак нищо не намерих Embarassed

# 557
# 558
По-евтино е! Моята резервация също е от този сайт и разликата в цената към момента на резервацията в немския сайт и сайта на "Албена" беше 490 лв.
Искам да отбележа, че на мен от bye bye не са ми отказвали резервация, нито са ме информирали, че на място могат да ми искат доплащане. Бяха изключително любезни, бързи и коректни.
Аз пък си задавам въпроса, защо и как на "Албена" им е изгодно да продават на немците на тези цени, а не им е изгодно да го правят за българите. Ясно, че немците купуват наедро, но се питам, дали са предложили такава опция и на някоя българска агенция... newsm78
И ако дотук нещата са въпрос на фирмена политика (некоректна и нелоялна  за мен лично, но това тук не е важно), то смятам, че всеки има законово право да резервира почивката си оттам, откъдето желае (в случая оттам, от където му е най-изгодно) и да му се изисква доплащене на място само защото е българин е абсолютно незаконно, нагло и дискриминативно.А това може да има последствия за тях- стига човек да си търси правата! А аз определено ще го направя, ако на място ми се изисква доплащане.

И аз се питах същото, защо Албена не продават на българския пазар на същите цени като за немския и румънския пазари (моя случай, моята резервация е от румънски туроператор). Нямам еднозначен отговор, ако някой по-запознат с бранша има, да каже, моля.
А относно евентуално доплащане на място само защото си българин, за първи път чувам за такова нещо и мисля, че е някакво недоразумение, нещо не си разбрала. Според мен такава опция никога не е съществувала. Може би слухът и подозрението тръгват от това, което немския туроператор е отговорил на zvet81...но аз мисля, че те са си го измислили за да я разкарат, просто не са искали да се занимават с нея, но понеже тя е била настойчива, накрая са й направили резервацията, за да ги остави на мира. Това си е моя хипотеза, де.  Simple Smile 

# 559
Аз продължавам с идиотските въпроси.
Цените в bye bye включват ли и самолетния билет, и ако да - как да махна тази опция?
Освен това офертите на човек ли излизат или на стая?

# 560
И на мен ми звучи абсурдно и тъпо да искат доплащане,защото е българка,а е резервирала от немски сайт.
Не вярвам да има такова нещо.

# 561
Алчността на Албена мен пък изобщо няма да ме учуди.

# 562
Аз продължавам с идиотските въпроси.
Цените в bye bye включват ли и самолетния билет, и ако да - как да махна тази опция?
Освен това офертите на човек ли излизат или на стая?

Има опция да зададеш на търсачката почивка без самолетен билет. Кажи ми за кой хотел искаш, ще го направя и ще ти върна линк.
Офертите мисля, че за 1 човек излиза цената за съответния брой дни, които са зададени, но трябва да отворя сайта, за да си припомня.

Алчността на Албена мен пък изобщо няма да ме учуди.

Ама говорим за бизнес все пак. Колко случая такива мислиш, че, може да има средно годишно и колко ще спечели КК Албена от подобни случаи?!  Laughing Абсурд, само лоша реклама за тях.

# 563
Little wingels,

За Калиопа, но ще съм благодарна ако някак ми обясниш как да я ползвам тази опция, за да разгледам и други хотели. Може да се окаже, че за този период и за моя бюджет ще си харесам нещо по-добро.

Благодаря ти Simple Smile

# 564
По-евтино е! Моята резервация също е от този сайт и разликата в цената към момента на резервацията в немския сайт и сайта на "Албена" беше 490 лв.
Искам да отбележа, че на мен от bye bye не са ми отказвали резервация, нито са ме информирали, че на място могат да ми искат доплащане. Бяха изключително любезни, бързи и коректни.
Аз пък си задавам въпроса, защо и как на "Албена" им е изгодно да продават на немците на тези цени, а не им е изгодно да го правят за българите. Ясно, че немците купуват наедро, но се питам, дали са предложили такава опция и на някоя българска агенция... newsm78
И ако дотук нещата са въпрос на фирмена политика (некоректна и нелоялна  за мен лично, но това тук не е важно), то смятам, че всеки има законово право да резервира почивката си оттам, откъдето желае (в случая оттам, от където му е най-изгодно) и да му се изисква доплащене на място само защото е българин е абсолютно незаконно, нагло и дискриминативно.А това може да има последствия за тях- стига човек да си търси правата! А аз определено ще го направя, ако на място ми се изисква доплащане.

И аз се питах същото, защо Албена не продават на българския пазар на същите цени като за немския и румънския пазари (моя случай, моята резервация е от румънски туроператор). Нямам еднозначен отговор, ако някой по-запознат с бранша има, да каже, моля.
А относно евентуално доплащане на място само защото си българин, за първи път чувам за такова нещо и мисля, че е някакво недоразумение, нещо не си разбрала. Според мен такава опция никога не е съществувала. Може би слухът и подозрението тръгват от това, което немския туроператор е отговорил на zvet81...но аз мисля, че те са си го измислили за да я разкарат, просто не са искали да се занимават с нея, но понеже тя е била настойчива, накрая са й направили резервацията, за да ги остави на мира. Това си е моя хипотеза, де.  Simple Smile  
Да, може би от това тръгват и от факта, че аргумента, че живее в България беше изтъкнат няколко пъти-първо като причина за отказ,а после и като причина за евентуално доплащане. Понеже с zvet комуникирахме на лични няколко дни, съм запозната с отговорите на оператора, коити тя ми изпрати копирани.
Аз обаче съм по-склонна да вярвам, че Албенци правят проблеми на немците при резервациите, а не че на немците не им се занимава.
И пак казвам аз лично не съм имала проблем с bye bye. Два дни след като преведох сумата ваучерите бяха в пощ. кутия
Иначе и на мен ми се струва абсурдно и невъзможно да се иска доплащане.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 17:57 от Ненагледна

# 565
Ама говорим за бизнес все пак. Колко случая такива мислиш, че, може да има средно годишно и колко ще спечели КК Албена от подобни случаи?!  Laughing Абсурд, само лоша реклама за тях.

Ама именно, не мисля, че са много случаите, тогава защо въобще съществува като опция това доплащане? Най- малкото е обидно към българите. Какво значи, че немците купували на едро, а нашите туроператори как купуват- стая по стая ли. Глупости- каквото остане за българите. И не ми казвайте, че ние сме по- лошите туристи, защото чужденците бяха тези, които зареждаха по 2-3 редички чаши преди да свърши ол инклузива. Обидно е отношението на Албена към българите. Рано или късно ще слязат на земята  Peace

# 566
  • София
Пак се извинявам за неосведомеността си   Embarassed

Колко струва банковия превод до немската агенция?
На мен ми излезе 34 лв. Във всяка банка са различни таксите. Аз проучих доста банки и разликите са големи.
Танита, пише се bye bye, затова не го откриваш. Peace
Аз имам един "тъп въпрос" - защо правите банков превод, като може да платите с карта без да ви вземат и стотинка повече от цената за резервацията?

Аз миналата година имах резервация за Ралица Супериор през немски(бг) ТО - www.bgtours.de
Не са ми искали нищо в хотела - нямахме никакви проблеми с настаняването.

# 567
Аз пък не мога да намеря Албена в bye bye  newsm78 Виждам само Златните и Слънчев бряг и някакви градски хотели  Confused
Иначе и на мен ми е непонятно защо от Албена са се хванали толкова здраво за немския и румънския пазар,като преспокойно могат да си пълнят хотелите и с бг туристи на цените за немци . Не смятам,че българските туристи са по-лоши от румънците или немците - нито сме по-невъзпитани,нито сме по-шумни,нито по-мръсни. А с англичаните и всичките им там скандинавци направо няма  място за сравнение. Като работил в сферата го казвам с чиста съвест,че по-мръсни и шумни хора няма на света . А българите се съобразяват доста,особено пък семейства с деца. Колкото и да казват,че ни запада ценностната система все пак си мисля,че сме качествени туристи.

# 568
Аз пък не мога да намеря Албена в bye bye  newsm78 Виждам само Златните и Слънчев бряг и някакви градски хотели  Confused
Иначе и на мен ми е непонятно защо от Албена са се хванали толкова здраво за немския и румънския пазар,като преспокойно могат да си пълнят хотелите и с бг туристи на цените за немци . Не смятам,че българските туристи са по-лоши от румънците или немците - нито сме по-невъзпитани,нито сме по-шумни,нито по-мръсни. А с англичаните и всичките им там скандинавци направо няма  място за сравнение. Като работил в сферата го казвам с чиста съвест,че по-мръсни и шумни хора няма на света . А българите се съобразяват доста,особено пък семейства с деца. Колкото и да казват,че ни запада ценностната система все пак си мисля,че сме качествени туристи.
[/quote/]
Избери Златните, Албена е включена към тях. Там са и Св. Константин и Елена и повечето курорти на север.

# 569
Да се включа и аз. Направих резервация за Сенди през byebye на цена 488 евро за 8 нощувки от 1 до 9 Юли. Около час по-късно (при това днес в Събота) ми се обадиха по телефона от byebye да ми обяснят, че резервацията е направена, но още не е обвързваща, тъй като от Албена отказвали да приемат български туристи през тях. Помолиха ме да говоря с Албена и ако може да ми пратят писмено потвърждение на пощата  , щяло да бъде добре. Ако не, и устно ставало.
Аз още се двоумя за самата резервация по други причини, но ако се реша смятам направо да им се обадя да ми правят резервацията.

Направих си труда да разгледам и други оферти там като например Грифид Арабела на Златните и се оказа, че този хотел е два пъти по-скъп през byebye, отколкото ако се букне от Съни турс.

Значи Грифид може да продава евтино на българи, а Албена точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт