Математически турнири - 8

• 49 291
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Къде излизат резултатите от областния кръг на ОМ? Звънях в МГ Варна, но там ми казаха, че тъй като те не са организатори, нямат информация?!!!  А нали уж резултатът е балообразуващ за приемане на 4 клас.
Атакувай РИО Варна по телефона-имат сайт имат и много телефони-обаче те препращат от телефон на телефон.Търси въпросната г-жа Арабаджиева-тя отговаря за математика.

# 526
Защото това Е верният отговор.И аз и детето сме се объркали,защото не сме се съобразили,че като го погледнеш отзад се обръща последователноста на зарчетата. Peace

Защо страничните кубове в С са като оригиналната картинка, а не са обратните допълващи до 7?

Уловката в тази задача е горният зар. Да си призная и аз я реших грешно. Лошото е че това се оказа трета грешна и пропущаме националното.

# 527
Ами, според мен идеята за тази клауза е, че ако задачите много затруднят децата, да има възможност все пак най-добре представилите се да могат да отидат на Национално. Целта най-вероятно не е да се ограничи, а по-скоро да се разшири броя деца.

Националният кръг е елитно състезание и целта е бройката да не е много голяма. Естествено, да не е и много малка. При големите деца (с макс 150 точки) по правило с 3 грешни отговора се отива на национален кръг. Тези с 4 грешки са под въпрос.

# 528
Свързах се с г-жа Арабаджиева. Тя пък каза, че чака от МГ да й дадат резутатите, за да ги пубикува на сайта на РИО. За кой ли път - прехвърлянето на топката в действие Simple Smile Явно ще чакаме...

# 529
Ние имаме тази книжка, но всичко, което е вътре, го има и в нета. Така че - както ви е най-удобно. Сега ползвам книжката за малката, с баткото бяхме на "разпечатки".
Благодаря ти, mst. Аз се чудех дали има и допълнителни задачи, но явно не.

Вие тук се вълнувате от резултати, пък аз с моите книжки  Mr. Green

# 530
От  МГ Варна ми казаха, че не знаели кога ще бъдат готови резултатите.   #2gunfire

# 531
За олимпиадата разбирам че е трудно проверяването, но за Кенгуруто....
Нищо, това е урок за майките(и бащите) да се научим на търпение  Laughing

# 532
Толкова години го тренирам това търпение с баткото (така и не свикнах), а сега ми предстои и малката...........поне не ни зависи нищо от това. Съжалявам родителите на 4 класниците. Търпение, скъпи родители. И не губете ентусиазъм.

# 533
  • Пловдив
Някъде не са ли изнесени вече резултати от олимпиадата и от Кенгуруто?
За съжаление  в София ще сме последни!

Едва ли!Преди малко бях в ОМГ и представете си-ужас:Резултатите за Пловдив ще излязат на 07.04.2011г.Нямат проверяващи ли или се правят на интересни.Не зная,но 20 дни стигат дори и за Австралийското кенгуру.Дерзайте математици и вие майки!
Така е официално, но ни казаха към четвъртък да проверим.  Peace

# 534

Националният кръг е елитно състезание и целта е бройката да не е много голяма. Естествено, да не е и много малка. При големите деца (с макс 150 точки) по правило с 3 грешни отговора се отива на национален кръг. Тези с 4 грешки са под въпрос.

Миналата година големият ми син отиде на национален с 135 точки (три сгрешени задачи), имаше и деца със 130 точки (4 сгрешени задачи). Става въпрос за осми клас тогава. Погледнах списъка на класираните за целия гимназиален курс и видях, че са били класирани и деца със 120 точки (6 сгрешени задачи). От горните класове не се явяват много деца и може би точно това имат предвид организаторите с тази клауза.

И аз нямам търпение да видя резултатите, но нека проявим разбиране. В София се явяват много деца, а не вярвам да има много желаещи да проверяват. Да не ги пришпорваме, че така стават грешките и има ощетени деца.

# 535
Не става дума за пришпорване. Просто трябваше да обявят срок, а не всеки да тъне в неизвестност, още повече, че този път нямаме и задачите.

# 536
Да но ние миналата година с три грешни задачи за 4 клас не отидохне на Национален

# 537
Не става дума за пришпорване. Просто трябваше да обявят срок, а не всеки да тъне в неизвестност, още повече, че този път нямаме и задачите.

Срок има. Указан е в регламента - "В 14 работни дни от състезателния ден областната комисия изготвя протокол за явилите се ученици и техните резултати, както и протокол за класираните ученици на национален кръг и техните резултати."

Да но ние миналата година с три грешни задачи за 4 клас не отидохне на Национален
За малките класове сигурно спазват процентите. Аз говорех за гимназиалния курс и за това, че по регламент има възможност да преминат деца с по-малко точки.

# 538
Свързах се с г-жа Арабаджиева. Тя пък каза, че чака от МГ да й дадат резутатите, за да ги пубикува на сайта на РИО. За кой ли път - прехвърлянето на топката в действие Simple Smile Явно ще чакаме...

Явно не се спазва регламента.Седемдневния срок беше на 19.03.http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ol_math-4-8kl.pdf

# 539
Малко да ви разнообразя. На страницата на РИО - Бургас са публикувани резултатите от Областния кръг на НОМ. В четвърти клас има максимален брой точки. Няколко деца са решили напълно прословутия ребус с умножение.

Общи условия

Активация на акаунт