Отговори
# 270
  • Стара Загора
Добро утро  Hug

Честити радости на bsisi,Gladness,Акаша   bouquet  ylinfant Да носят много радост на родителите си малките съкровища,да са здрави,щастливи и много обичани!

При мен напредък няма никакъв. ThinkingСнощи си спах като къпана,без да усетя никакви болки(или поне не толкова силни,че да ме събудят).Тази сутрин като станах пак започнаха слаби контракции.До кога ли ще ме държи в неизвестност това малкото-ще излизам-няма да излизам.... Thinking Само ме държи под напрежение  #Crazy Сега ще се развихря малко с прахосмукачката,че да видим...
catwalk,стискам палци скоро да чуем новини от теб   ylinfant
Хубав ден на всички! Hug  Nature Sunny

# 271
  • София
Честито на всички мами който гушкат своите бебоци-Да са живи и здрави и много обичани Heart Eyes    bouquet

Валари продават в аптеките един Австрийски чай за лактация вносители са Биопрограма-струва около 4лв и някакви стотинки.Казва се BREASTFEEDING TEA, а фирмата е TEEKANNE.Аз съм доволна.Той не е на гранули като хипа, на пакетчета е.

И аз го имам, мисля, че има малко ефект, но не знам по колко пакетчета се пият дневно и пия само по 1 път. Ти знаеш ли?

Валари, на мен фармацефката ми каза, че няма ограничения може да пиеш и по два, три пъти на ден PeaceДумите и буквално бяха-Пиеш колкото имаш нужда
Спокойно може да си позволиш по 2, 3 пъти
Аз пия по два пъти, сутрин и следобед PeaceЯдките също помагат за лактацията и не забравяй,че трябва и почивка Wink

Момичета
, да ви питам, през нощта докато сменях памперса на Андреа акото и беше половината както обикновено жълто, а другото зелено Rolling EyesНе знам дали е нормално newsm78При вас имало ли е такива изхождания на бебоците?

Женичка, ти си на ред мила, да се похвалиш съвсем скоро Peace

# 272
Мами, дайте съвет...вчера бяхме на лекар- води, плацента- всичко е наред с бебето, но после при прегледа за разкритие усетих много гадна болка. Доки каза, че имам 2,5 разкритие и ако искам и сега може да ме сложи на система и ще родя, но нямало смисъл да ме тормози излишно, аз все още не преносвам и каза да сме изчакали още малко. Предупреди ме, че след прегледа мога леко да прокървя, но за целия ден не ми се случи нищо. Вечерта обаче беше кошмарна- невероятни болки в кръста- не можех място да си намеря и ми падна и тапата посред нощ- та си викам- започва се- Да, ама Не. Успях да заспя към 4,30 и сега не мога да кажа, че се чувствам особено добре. Моля ви кажете при вас как започнаха болките, колко време след като ви падна тапата тръгнахте за болницата???

# 273
Sabrina 1  при мене първо започнаха леки болки ниско долу( като при цикъл) следкато ми падна тапата се засилиха и веднага се обадих на доки....... ииииииииии айде в болницата  Laughing

# 274
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА на МАМА bsis, МАМА cvete_78 и МАМА DeiziF и МАМА
Gladness
,да са ви живи и здрави съкровищата,а на вас бързо възстановяване!

Момичета
, да ви питам, през нощта докато сменях памперса на Андреа акото и беше половината както обикновено жълто, а другото зелено Rolling EyesНе знам дали е нормално newsm78При вас имало ли е такива изхождания на бебоците?

maiski3,аз знам,че щом е зелено акото до черно,бебето има колики,педито ми каза че така ще разпозная коликите по цвета на акото,при дъщеря ми също така беше.
Sabrina1
според мен през ноща си имала
контракции,аз бях така три нощи преди да родя,със силни болки в кръста и като отидох в болницата на третата вечер бях с 6см.разкритие

# 275
Добро утро, мамииии  Hug
Щъркелова вест:
Amanita е родила : Имам си момченце- Самуил 3700гр/50см

# 276
Здравейте мами и бебчовци!
Искам да поздравя всички мами, които гушкат своите рожби и им се радват и да окуража онези , на които тази среща все още им предстои HugУспех, всичко ще бъде наред!

Аз вече пиша от позицията на щастлива майка на две слънца Simple Smile На 17 март, в 12.05 се роди дъщеричката ми Елица 3800гр.  и 51 см., секцио, в Шейново, с помощта на Д-р Диков и екипа

# 277
Честити бебенца на всички родили от вчера!Да са ви живи и здрави и само да ви радват!  bouquet
За акото- и на нас в началото ни се е случвало да има зелен отенък, но сега вече няма. Мисля, че е нормално. Акото на Ева е доста воднисто според мен, но в родилния дом казаха, че било нормално. newsm78
Тези пъпки не минават, но поне са малко-по-добре след крема, който хич не ми се искаше да давам. ooooh!Ситни са, някои имат връхчета, кожата е зачервена, а около нослето има едни жълти корички. Много ме е яд да гледам хубавата и бебешка кожичка така възпалена. Close
Успех на всички, чакащи! Стискаме палчета и чакаме вести! Hug
Още нещо щях да пиша, ама ...забравих. ooooh!

# 278
Пия чай на Хип, но не помага. Българския лактогонен не мога да открия никъде.  newsm78
Валари аз си поръчах този, има го в два варианта, филтър и такъв да си го вариш сама.

http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=172 … 193&bilki_o=1
Валари колкото повече течности, толкова повече мляко, може да не ядеш но задължително трябва да пиеш.
Аз още не съм родила и пия от този чай по 4-5 чая на ден, но аз нали съм свикнала на чай така че на мен по принцип ми се събират около 10 чая по 300 мл, затова вода почти не пия.
За образуването на кърма също така спомага бирената мая, например тази
http://apteka.framar.bg/30062650/%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD% … 0%D0%B1%D0%BB-125

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 13:10 от г-жа Стихийно бедствие

# 279
  • Пловдив
Ехаа, колко много бебчета донесе щъркелът за първа пролет  Mr. Green

ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА CVETE 78, BSISI, DAISY F, АКАША, GLADNESS, AMANITA И ЖЕНИ!!!

ЗДРАВИ, СИЛНИ, УМНИ И ДОБРИЧКИ ДА РАСТАТ!  Hug
МНОГО ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!   bouquet

Това за зеленото ако и мен ме интересува, от вчера са ни такива - половината зелени, половината жълти  Rolling Eyes Колики не знам дали имаме още  newsm78 вечер доста мрънка и плачка, иска да е постоянно на ръце, как да разбера, дали са колики?

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 12:24 от Commelina

# 280
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА МАМА CVETE 78, МАМА BSISI, МАМА DAIZIF, МАМА АКАША, МАМА GLADNESS, МАМА AMANITA И МАМА ЖЕНИ- МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Sabrina1,стиснати палци

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 12:45 от Sussann

# 281
  • където и да е,само да не съм сама
Пролетта ни изненада с бебевалеж............

ДА СА ЗДРАВИ И МН ЩАСТЛИВИ ВСИЧКИ НОВОПОЯВИЛИ СЕ БЕБЕТА!ДА СА ОРИСАНИ С МН КЪСМЕТ,А НА СМЕЛИТЕ ИМ МАМИ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

Джесика, не се наливай мн с боза, че от нея само се пълнее,а кърма мн мн не става.
По-напред беше обсъждано какво е хубаво да се яде и поне до 2л течности на ден и почивка.

Зеленото ако наистина е индикация за колики, макар и бебето да не се скъсва от рев.Понякога старите баби казват, че е от прегряване или изстиване на бебо, но аз не съм на това мнение.

Хубав и слънчев ден на всички,а на Сабрина едни стиснати палчета от мен.

# 282
  • Ямбол
Честито на всички нови горди мами Simple Smile))
Аз да се отчета още съм 2в1
Но какво ми се случи снощи...ядох таратор, с чесън естествено. В 5ч се събудих от адска болка в жлъчката, пробождаща непоносима. Не се оправяше от смяната на позата(мислех си че беба нещо натиска) След 30 мин мъки и въртене - повърнах. Беше ужасно, но ми мина. Започнаха се в 6ч едни контракции на 15мин, почти безболезнени. След като засякох така 5-6 контракции съм заспала, събудих се в 11ч и вече нямаше нищо. Най-интересното беше че запазих голямо самообладание и само си виках най-накрая. Ама няма нищо вече. Ааа и пак имах разтройство сутринта. След като се оправих, слязох долу в къщата да шетам, то ремонта край няма и все има за чистене. Сега се качвам и лягамда почина малко. Майка ми беше предвидила, че днес ще родя - на първа пролет, а аз и таткото и сестра ми без да сме се уговаряли казахме 24. Та да видим малкият дивак какво ще реши.
Женичка теб те усещам тези дни да се похвалиш. Днес, утре... Simple Smile))

# 283
  • София
Здравейте,мами да се похваля на 18.03. се роди моята малка принцеса Лиана 3400кг. 51 см. вагинално раждане.Вчера ни изписаха и сме си в къщи,малката е много спокойно бебче.
Искам да попитам мамите които хранят само с кърма по колко пъти акат бебенцата им са денонощие.
Честито на всички мами които са родили своите слънца на останалите търпение и късмет малко остана.

# 284
ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА CVETE 78, BSISI, DAISY F, АКАША, GLADNESS, AMANITA И ЖЕНИ!!!

ЗДРАВИ, СИЛНИ, УМНИ И ДОБРИЧКИ ДА РАСТАТ! 

Нашата кокона е много капризна днес Rolling Eyesцяла сутрин реве,ама яко,чак дрехите и преглеждах да не я боцка нещо newsm78 За колики давам Биогая и чай Бебезан,но не са били толкова силни досега.Вдига крачетата,но не се зачервявя много и да се напъва-незнам вече ThinkingПродължавам да кърмя и да дохранвам,пия "лактогонен чай"-български.
Вие слагате ли захар във водата?
Стискам палци на мамчетата 2 в 1 Hug
П.П.-Честито бебе Лиана на мама  bri -много да ви радва  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт