Отговори
# 600
  • ямбол
Извинявайте,че така ви нахлувам в темата но идвам с радостна вест.МИШ роди -дъщеричкаааа,за размери незнам така ми пише ,май бая зор е видяла милата но нали всичко свърши и вече ще си прегръща малката кукла.Да и жива и здрава и само радости.

# 601
Честито на мамите сдобили се с бебоци!  bouquet
Сега да отговоря на въпросите:
1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?- може би сънува
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?- от време на време
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?- не,защото още не сме излизали

1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? - все още си го пазим
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? - Да.Накратко ,събират се само жени/орисници/,хапват и пийват само сладки неща да му е сладък живота на бебето,намислят си само хубави неща,питката се разчупва над главата на майката и бебето и по-голямата половина се увива в кърпа и се хвърля на най-високата секция за да стане "голям"човек .
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? - ще я кръстим,но все още не сме мислили кога.

Мами,споделете опит.Възможно ли е да ни мъчат колики от сега?Докато спи Мартина изведнъж се буди и писва за кратко и започва да се свива и да изпъва крачета.Мисля,че я боли стомахчето ,но дали са колики? newsm78

Е,честито на мама Миш!  bouquet

# 602
  • Стара Загора
Ехеее,браво на Миш  newsm44 Доста се беше изтормозила от това чакане,и ето че вече си гушка бебката!Да и е жива и здрава малката кукла и много радост да им носи  Hug  bouquet

# 603
Здравейте и днес! Hug
Скреч, баткото е на 4 години и най -мрази , когато Ева плаче/доста си е гласовита/. Снощи каза на баща си да си вкарва обратно Ева в корема на мама, че му омръзнало да реве. Crazy
Лилинчо, това описание с пантофата и кучето много ме разсмя Laughing, но е точно казано.  При нас се получава същата картинка , но като на забавен кадър. Grinning
Магинка, и аз много съм се затъжила за портокали , ама нали не трябвало да ядем цитруси. newsm78Мислих си дали , ако прецедя сока от портокал и  отстраня власинките, няма да е по-добре? На сина ми така му давам, че иначе не го иска.
Гърдичките на моята беба също са подути-казаха да слагаме реванол, но аз не съм слагала. Коликите няма начин да не ги усетиш-плач силен, превиване, ритане с крачета, може и само пъшкане и гримаси.
Урината не знам каква е-как разбирате цвета и като са с пампарс децата? newsm78

# 604
Честито на МИШ !!! Бързо да се възстановяват и много да се гушкат!
 Simple Smile

Айде сега всяка по реда си . Майчета стискаме палци на всички 2 в 1!

# 605
Аничка, колики са! Peace На такова ми прилича на мен!
Честито на всички нови мами! Гушкайте си бебоците със здраве!

# 606

Урината не знам каква е-как разбирате цвета и като са с пампарс децата? newsm78

Ами то нашата урина не се вижда, направо си е прозрачна, добре че памперса тежи и мирише, че да съм сигурна че е пишкала.

# 607
Честито на новите мами - бързо да се възстановяват, а бебчетата да са спокойни, да папкат и да спинкат. Стиснати палчета за тези, които са още 2 в 1.

ena4 Аз си ям цитруси - портокали, лимони и грейпфрути. Не всеки ден, но примерно два пъти в седмицата си позволявам. Не съм забелязала да се отразява зле на бебо.

1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?- и аз си мисля, че може би сънува.
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?- много рядко
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?- да

Търся си компания за разходка в Борисовата градина или парка зад НДК  Simple Smile

# 608
Добър ден , добър ден  Whistling Whistling Whistling
Виждам , че имаме нови  попълнения   bouquet Честито на Militoo и Миш , да бъдат живи и здрави , те и тяхните съкровища, и много много да ги слушкат  Hug

vikiimm
Денис само аз го преобличам и само аз го къпя и не съм забелязала , т.н."хормонален проблем".
Урината му е бистра с лек жълтеникав отенък , виждам я като ме напишква докато сменям памперса  hahaha hahaha hahaha Ние все още колики нямаме, дано да ни пропуснат  Praynig Praynig Praynig

Въпросите:
1. Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това? - Денис се стряска , но не се буди , също се стряска от силни шумове. Незнам причината.
2. Ползвате ли биберон -залъгалка? - Срам ме е да си призная , но му я давам понякога  Embarassed
3. Кърмите ли бебчетата, когато сте навън? - Не ми се е налагало, по принцип не съм срамежлива, но това ще ми създаде трудности. Мисля ,че българина не е дорасъл за този тип култура.  Tired Гледат те с онзи поглед - обвинителния , все едно ти казват ти луда ли си  #Crazy

Цитруси все още не съм "въвела" , с изключение на лимоновия сок , който си слагам върху месото и салатата.
Май само това исках да пиша  newsm78 newsm78 newsm78 ако има нещо ще допълвам

# 609

2. Ползвате ли биберон -залъгалка? - Срам ме е да си призная , но му я давам понякога  Embarassed

Защо пък да те е срам. Ние сме отгледани с биберони и нищо ни няма Simple Smile
Ние доста  честичко го ползваме. Даже педиатърката каза, че може, защото ние не се кърмим а се храним с кърма, но от шише  Embarassed Така се научихме, нещем да сучем.
А лекарката каза, че малката има силен см,укателен рефлекс и с бибата ще и го задоволяваме донякъде. Защото храненето от шише е значително по-краткотрайно отколкото от гърда Simple Smile
Та така срам - несрам ние си я ползваме Simple Smile

# 610
ЧЕСТИТИ МЪНИЧЕТА НА МИШ И МОЛИТОО- ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!  bouquet  bouquet
Женичка,хайде и ние да изчезваме към болницата вече Peace Hug

# 611
  • София
много се извинявам, но и аз имам едно въпросче към ЛЛЛ: относно храните и билките, които (не) се препоръчват при кърмене - през бременността си хапвах портокали, кивита, банани, в различните периоди ми се дояждаше различно нещо и всеки ден ядях. сега не смея да пипна портокалите у дома, а много ми се яде и явно тялото ми има нужда от тези витамини. Знам, че трябва по половин-един портокал/банан на ден. Вярно ли е? И има ли разлика между плода портокал и изтискания му сок - ако би дразнел по-малко, да си изцеждам сокчета поне.. Дайте съвет, моля! И също за фъстъченото масло - обичам го на филийка, хапвам по малко, предполагам няма данни за него, че не се препоръчва..?  Благодаря предварително и се извинявам за глупавия въпрос, но за мен въпросът е важен.. Peace  

Магинка, кърмещата жена почти не се различава от некърмещата по менюто си. Каквото е полезно за нейния организъм, по-скоро няма проблем да бъде консумирано. Плодове, особено такива, които ти обичайно консумираш, едва ли биха създали проблем при детето. Има разлика между сока и плода. Плода е по-полезен  Wink . Доста от витамините се загубват при самото изцеждане, освен това власинките в плода си имат своето значение.
 Фъстъците се смятат за доста силен алерген, за това специалистите препоръчват, ако се приема, да е в ограничено количество. Но филийка фъстъчено масло от време навреме едва ли би създала проблеми. Алергията към белтъка на кравето мляко заема най-голям процент от алергиите, за това би било добре и с прясното краве мляко да не се прекалява(да прекаляваш, значи да пиеш по 1литър на ден, примерно)
 Някои от билките, кито биха могли да навредят на детето или майката са Подбел, Женшен, Пелин и други рядко срещани и консумирани.
 Тези малки ограничения често се отнасят и за некърмещи.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 16:08 от skrech

# 612
защо да ви е срам,че ползвате залъгалки не разбрах???те са за това...и ние сме с бибки...ако не ползвахме,до сега Ванеса да си беше изсмукала пръстчетата....

# 613
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ-Дохранвам малката от 15-тия ден.Изцеждам се,тъй като плаче като я сложа на гърда-почти веднага.Изцеждам по около 50 гр.кърма на всяко хранене,но от вчера в началото тръгва като вода.На какво се дължи?Изобщо да и я давам ли?Да не би да и пълня коремчето само с водя?Благодаря предварително.

Много си наблюдателна, щом си забелязала  Grinning . Млякото, което излиза първо от гърдата, има по-малко мазнини от това, което е по-назад. То се нарича "предно", а другото "задно" мляко. Но разликата не е чак фрапираща. Предното мляко е също толкова полезно и важно за бебето, колкото и задното. Във водата се намират всички водоразтворими вещества на кърмата, така, че в предното мляко те са малко повече.
 Случва се понякога дори лекари да правят заключения за качеството на кърмата по нейния цвят, но това изобщо не е показател. Кърмата може да бъде различни цветове, но все така достатъчно качествена за бебето. Може да е синкава, сивкава, жълтеникава, дори зеленикава.

Казваш, че бебето отказва да суче. Ако имаш желание да го върнеш на гърда, бихме могли да дадем информация и насоки как евентуално би могло да се случи това.

# 614
Честно казано срам ме е , защото нито съм фен на залъгалките, нито исках да му я давам.  Close Мойто мило свеки една вечер му я беше набутала в устата, защото "мрънкал"  baby_neutral (аз се къпах) , и той млъкнал .... та аз овцата смотана , взех неиния пример  #Cussing out #Cussing out #Cussing out голям тъпук съм  Close Докато приплакваше една вечер от глад, докато сменя памперса му я набутах  #Cussing out ама съм решила да я изхвърля  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт