за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 160
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 105
нацелувах големия  Grinning, сега се върна от училище, отивам да взема малкото от майка ми, където е е мушнало 7-8 кюфтета и да го водя на училище, а аз отлитам на ресторант с приятелка. на мъжа ми написах, че очаквам да ме обожава , макар да е в джунглата Grinning.
не знам бе хора, питах се просто дали е важно да те обичат на гладен корем или натъпкан, ама да мълчиш  Rolling Eyes

# 106
  • София
Момичета, малко се измести темата  Peace.
Конкретно по въпроса- прекрасно приготвена храна тъждествено ли е на Щастлив и безоблачен семеен живот- разбира се, че не само по себе си. Както и перфектно измитата  тоалетна или перфектно изгладената риза не е равно на щастие.
Личността е сбор от качества, сем. живот е сбор от различни ситуации- все едно мъжът ми готви добре, супер женя се за него, ама е много непотреден развеждам се значи. Много плоско ми се струва да се свежда любовта до някакви количествено измерими характеристики- брой манджи, брой изгладени ризи и т.н.
Конкретно по темата за готвенето- абе няма ли абсорбатори, та някой хора имат идея за жената, която готви като вмирисана, чорлава и вкисната. Понеже снощи се сетих да сготвя на себе си облечена за среща, с грим и прическа- нито се вмирисах, нито се вкиснах. Зависи о то манджите де, а може би ако сготвя пръжки с лук ще се вмириша  newsm78.
Аз обичам да готвя, не всяка вечер, разбира се. Когато съм много изморена от работа няма как да въртя манджи до полунощ. Нищо купено от магазин сготвено не съм харесала, проблемът е в мен, разбира се. Предпочитам да приготвя нещо набързо, има толкова лесни неща за изпълнение, не ми е проблем.
И да за мен има разлика между салатата в заведение и салатата вкъщи, особено ако е зелена. И в най-хубавите ресторанти съм ги яла, ами не ми харесва- едро ги режат,с каквото и да я полея не ми е вкусна. Пак казвам проблемът е в мен не в мъжа ми. Той яде всичко и по много.

# 107
Аз обичам да готвя - успокоява ме и ми действа страхотно . Обаче не съм случила на мъж  Laughing
Много - много не му пука какво яде . Освен това е вегетарианец , избягва пържено и мрази тестени неща  Rolling Eyes Хм... Яд ме е понякога , даже скоро виках на една приятелка да ми даде мъжа си за няколко дни само да го храня  Laughing
Аз също работя , но имам доста време и обичам да се грижа за мъжа си и сина си . Малкия за разлика от баща си , още от вратата пита - "Какво има за ядене ? " Simple Smile
Така че , едва ли готвенето би задържало някой някъде , но грижата , уюта и чувството , че някой е помислил за теб - със сигурност  Peace

# 108
не знам бе хора, питах се просто дали е важно да те обичат на гладен корем или натъпкан,
Важното е да те обичат  Grinning А това откъде минава любовта на мъжа, никой няма да ти даде верен отговор. Т.е. отговорите са много и всеки намира верния.

# 109

Колко хубаво би било, ако целувките заместят храненето.

# 110
  • София
Ами няма връзка между щастливия брачен живот и готвенето... Но само ако махнем индивидуалния елемент. Всичко е до хора. Има мъже, които държат на това и ще се чувстват добре с жена, която обича да готви. Има мъже, които пък обичат да готвят и жената по дефолт не се занимава с това. Има мъже, на които изобщо не им дреме. Има жени, които обичат да готвят, без значение дали мъжът им го иска, или не. Има жени, които ненавиждат готвенето, но ако са с мъж, който държи на това, започват проблеми...  

Важното е всеки да си намери подходящ партньор точно за тия "битовизми", щото колкото и да сме над битовизмите, много често точно те обръщат колата.

# 111
Аз пак да се повторя - според мен в тази препоръка: "Любовта на мъжа минава през стомаха" изобщо не става въпрос само и единствено за храна. Има се предвид грижата, създаването на уют, желанието да поглезиш малко любимия човек. И не става въпрос за слугуване, а за жест на внимание. Пък който както го разбира - за мен е например да му сготвя свински крака  Mr. Green, въпреки че не близвам такова нещо. За него е да излезе с мен да катерим баири пеша, въпреки че мрази такова нещо, ама заради мен го прави.
Както и онази поговорка: "Който си доспива, не си дояжда" - ако я разглеждаме буквално излиза, че тия дето спят до късно - нямат време да се наядат  Mr. Green Е, аз спя до късно, и съвсем редовно и задоволително си хапвам.

# 112
  • Насред хаоса
Мен ми е интересно пък що поговорката не е "Любовта на жената минава през стомаха".  Thinking

# 113
Научих се да правя нещата бързо, бързо, напр. миналата вечер сготвих на отрицателно време най-хубавата мусака в света. Всичко бухнах в тавата на едно, ама и грах сложих и ориз.  ooooh!
и тя сама се готви.
Не разчитай само на мусаката. Wink Laughing

Готвенето няма нищо общо с устойчивостта на отношенията.Желателно е от време на време жената да готви /в случайте когато не й е присърце да се върти в кухнята/.Примерно както беше казано по-горе два пъти в седмицата.

Обаче да разчитам че с пет манджи на вечер ще ми е верен до гроб е доста наивно.Че той ще си наеме готвачка и аз за кво съм му?

# 114
Аз пак да се повторя - според мен в тази препоръка: "Любовта на мъжа минава през стомаха" изобщо не става въпрос само и единствено за храна.

Както и спечели ме с боба. Човек си спомня такива моменти и ги свързва с нещо.  Аз си спомням как майката на едно гадже, която хич не е готвачка, беше приготвила първо, второ, десерт, защото аз ще идвам. Много мило ми стана.

# 115
хихи мъка просто ... пак се заформя група на неразбралите и на обясняващи. Tired
Краси.Мира, ясно е че всеки търси уют ,топлина и внимание. Но тук се пита дали точно и само готвенето е гаранция за устойчивост на бракът. Така че примерите, които даваш са в условно казано графата "нормални човешки взаимоотношения". Peace

Роси в т.нар. препоръка/която и аз съм споменала, но в друг контекст/къде виждаш внимание и уют без да има блюдо?
Има повече ирония и комизъм отколкото сантименталност.  Ей как се хващате като... на въдицата значи , приведох просто нагледни примери от т.нар. народопсихология. Но явно буквално сте ме приели.
Нито боба, нито ситостта са гаранция за устойчивост на каквито и да било семейни взаимоотношения. Но с това всички сме наясно , нали?!? Laughing Mr. Green Laughing

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 13:45 от Fortune

# 116
  • София
Мен ми е интересно пък що поговорката не е "Любовта на жената минава през стомаха".  Thinking

Щото тая поговорка като е мислена, това е била работата на жената: да готви, гледа деца и поддържа домакинство. Не е имало еманципация, не е съществувала дилемата "и двамата работим, що пък само единия да чисти", която днес е предмет за разпри в толкова много семейства.

# 117
  • Варна
Охххх, и аз имам хубави спомени, свързани с готвене, как да нямам!
Работих до 20-21ч., звъни моят, първият, и гордо ми обявява: "Идвай си вече, че съм ти сготвил вечеря!". Аз гладна, гладна, докато се прибера каво ли не си нафантазирах: блюда - първо, второ, трето...Прибирам се, а той гордо ми слага чиния с два сандвича: филия с масло и маслинки! Но още ги помня, де!
А вторият ме плени със спагети за вечеря и яйца на очи за закуска. Викам си, ехаааа, той и готви! Де да знаех, че само това може да прави! Нищо, все пак винаги имаме един резервен "готвач", пък нека да са само яйца и спагети.

# 118
  • Насред хаоса
Забрави челната стойка ...  Mr. Green
Сега сериозно - разбирам те напълно, щото и аз мисля като тебе. Няма ли го това, което те е грабнало в човека в началото и което дори не си разбрал кое е, все тая е дали ще го храниш с трюфели или семки. Или дали ще му ги поднасяш в леглото или на бюрото.
Други жестове могат да говорят много повече. Ето пример - в петък вечерта нещо му стана на адаптора на лаптопа ми. А на мен ми виси работа със срок до два часа, батерията пада, няма как да стане работата. Човекът излезе (това в петък вечерта), нямаше го известно време, и се върна с адаптор. По никое време. Ей така. Само ми го подаде и дума не каза.

Не мисля точно така, Флип. Ако беше така, днес нямаше да има толкова разпадащи се семейства въпреки уменията на жената да готви. Само като гледам кумовете си, ми става ясно, че това не е истина ...
Имах предвид, че е измислено, за да се вмени като задължение на жената да готви един вид. Все едно ако иска да е обичана, да готви. Грозно.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 13:37 от La Sombra

# 119
Щото тая поговорка като е мислена, това е била работата на жената: да готви, гледа деца и поддържа домакинство. Не е имало еманципация, не е съществувала дилемата "и двамата работим, що пък само единия да чисти", която днес е предмет за разпри в толкова много семейства.

По-скоро са си я измислили мъжете, както и много други, за да си улеснят живота и да ги дондуркат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт