за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 158
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 135
Значи когато ти готвиш и си домакиня, това сплотява семейството и изразява твоята грижа за  тях. А когато той ти оправи компютъра, това си му е просто задължение щото го умее. Двоен аршин отвсякъде.
1.Аз готвя,защото ми е кеф.Не защото той го очаква от мен или държи да има сготвено.
И понеже не държи непременно да му готвя,го приема като грижа за него от моя страна.
Ако мразех готвенето,щеше да яде каквото има .
Не го приема като мое задължение, а като грижа за него и обич към него.
Той може да готви .И чат-пат го прави...като го пусна в кухнята.

2.Когато ми оправи компютъра/хладилника/печката и прочие домашна техника,е нещо съвсем обикновено,защото е така ,откакто сме заедно.За него е в реда на нещата,когато техниката се нуждае от ремонт,той да го свърши.

Ако във вашето семейство сте свикнали например мъжа ти да взима детето от градина,защото свършва по-рано работа  или му е по-близо,ще се впечатлиш ли от факта,че и днес е взел детето от градината?
Едва ли,защото го прави всеки ден.

# 136
  • Насред хаоса
Както въпросът не беше в кафето, така сега не е в техниката. Въпросът е, че е жест.
Ами нали това написах...Различните хора приемат различни неща като жест към тях.
За мен би била жест подобна постъпка,ако принципно мъжът ми не разбира от техника ,лаптопи и въпреки това се жертва да търси и да ми свърши работа.
Но когато това си е негов ангажимент....когато някаква техника се повреди у дома,той се грижи за поправките или подмяната,някак не го приемам като нещо специално за мен.

Той дали разбира или не, и дали това е негово задължение или не, няма връзка с това, че хукна навън вечерта още щом се прибра от работа и видя в какво състояние съм. Не ял, не пил. Късно, магазините затворени. После разбрах, че е обикалял по приятели да намери. Като имам предвид аз как се чувствах тогава, това за мен е нещо много повече от манджа или кафе. Техниката изобщо не е фактор в случая, нито това дали разбира или не.

# 137
La Sombra  ,разбрах!   Peace
В подобна ситуация аз също бих го приела като жест от негова страна.
Защото нищо не му пречи да каже "Ами,виж,магазините са затворени ,къде да ти търся сега...! Обади се и кажи ,че няма да успееш с работата!"...както биха направили доста мъже!

# 138
Аз пък мисля, че в такива извънредни ситуации трябва да си помагат хората, което няма никаква връзка с ежедневните неща. Естествено, че ще хукне в тъмницата мъжът, а не жената. А дали е длъжен или не, това си зависи от конкретното семейство, ако са свикнали в извънредни ситуации да си подават ръка, да, ако са на принципа - всеки да се оправя, както може, тогава не.

# 139
Аз пък мисля, че в такива извънредни ситуации трябва да си помагат хората, което няма никаква връзка с ежедневните неща. Естествено, че ще хукне в тъмницата мъжът, а не жената.
Ааа,защо да е естествено?
Както се приема,че не е задължение на жената да готви ,като се ожени,така не би трябвало да е задължение на мъжа да оправя техниката ,в случая.
Нали всичко е на доброволни начала?   Laughing

# 140
Не казвам, че е задължен да оправя техниката.
А че ако в неприятни, извънредни ситуации, независимо дали става дума за техника, болест или нещо др., са свикнали да си подават ръка един на др., нищо ненормално няма в това да го правят.

# 141
  • София, център
Много обичам да готвя. Ама, пусто, нямам време.
Релаксира ме много готвенето, а ако резултата е добър, съм склонна направо да се възгордея.
Нооо, няма време!

# 142
..
Роси в т.нар. препоръка/която и аз съм споменала, но в друг контекст/къде виждаш внимание и уют без да има блюдо?
...

А ти как виждаш само и единствено храна  newsm78
Трещерица го е казала, под простичките на пръв поглед думи, прозира отношение, и ти става мило.
А относно питането на Палмира, то е конкретно за готвенето, но като резултат от тълкуването на именно онова съждение: "Любовта на мъжа минава през стомаха", тя го тълкува така: "Ако готвиш на един мъж, той ще те обича". Аз го тълкувам така: "Погрижи се за човекът до теб, показвай му загриженосттта си, прави жестове към него, и той ще ти отвърне със същото. Така ще имате хубава и хармонична връзка. " По времето когато е измислена тази поговорка, като израз на загриженост, на добронамереност е било да те посрещнат и нахранят, жените са правели това, затова и в поговорката се говори точно за ядене. Никй не се е сетил тогава, че днес някои ще смятат за унизително да се погрижат за мъжа до тях  Wink

А "Любовта на жената минава през стомаха" просто няма как да се получи, щото всички знаят, че ако много се грижи един мъж за една жена, тя му се качва на главата. А тогава не е било прието това да се случва  Laughing В днешно време "Любовта на жената минава през портфейла".

# 143
И аз готвя, защото ми е кеф, правя го всеки ден и така разтоварвам след работа Laughing Ползата  за всички е топла домашна храна поне веднъж на ден.
Обаче много се дразня на мъжо , че чака кафето сутрин все аз да го направя Crossing Arms

# 144
Абе хармоничната връзка никак не става само с това да се погрижиш за него  Wink ТряБва мноого повече.

# 145
E, ама то в една поговорка от няколко думи, как да изкажат всичко що е необходимо  Laughing

# 146
E, ама то в една поговорка от няколко думи, как да изкажат всичко що е необходимо  Laughing

Естествено  Laughing

Вярно е също, че това да угаждаш на половинката - прави чудеса.

# 147
Абе хармоничната връзка никак не става само с това да се погрижиш за него .......
Напротив,точно това е хармонична връзка:ти да се погрижиш за него ,когато има нужда и той да се погрижи за теб,когато ти имаш нужда.Във всяко едно отношение.
Между другите семейни отношения...

# 148
Само че ако липсват близки интереси, ако липсва секса, ако липсва подобен начин на прекарване на свободното време, ако липсват еднаквите възгледи за живота като ц яло - да се съдереш торти да му правиш и да му переш чорапите на ръка с три преплаквания- все тая.

# 149
Ами аз по себе си съдя - милото често следобед събота и неделя прави някакви топли сандвичи и задължително кафе, аз понеже придрямвам с детето следобед, като се събудя и с кеф си хапвам препечена филийка с кафе и ми е хубаво. Ако спре да прави следобедна закуска, няма да го разлюбя разбира се, но съм доволна от факта, че го прави.
предполагам по същия начин седят нещата и при него - ако не готвя, няма да ме зареже заради някоя, която готви, но определено така е по - доволен.
Но наистина не е само това в една връзка.

Общи условия

Активация на акаунт