за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

  • 39 264
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 3 449
Чета темата и се чудя едно нещо. На всяка страница по няколко пъти се споменава, как се готви заради детето/децата.
Не ви ли е грижа вие какво ядете? Яденето от ресторанта, от магазина и домашното са различни като състав и качество. Отношението към храната е отношение към самия теб.

Иначе дискусията вече е изчерпана. Мусаката не връзва мъжа за полата, но е част от хубавите семейни неща.
Мен ме интересува какво ям. Голям чревоугодник съм. Готвя основно , това което на мен ми се яде. Досега не съм имала рекламации.

# 241
  • София
  • Мнения: 1 954
Е, зависи. Хубавото сирене е 8-9лв, но има и евтино от 5лв. Био-продуктите няма да коментирам. Така че качествено пак е относително. Пък и хората, които не готвят - не е задължително да се хранят по ресторанти. Може да карат на кремвирши и  сандвичи. Има дюнери, пици, храна за вкъщи на ниски цени, китайско и тн.

Като дойде реч за кренвирши, дюнери и пици (нересторантски), качеството хич не е относително  Laughing Гадната храна си е гадна храна, без значение къде я ядеш.

# 242
  • Мнения: X
......., в ресторанта доста по-добри съчетания откъм вкус правят.....
За това доста може да се поспори.
Особено като се има предвид,че често ти сервират и продукти с изтекъл срок на годност...
Вече даваха два епизода от новото кулинарно шоу по БТВ.
Е,направо бях   Shocked  когато единия от журито,главен готвач еди къде си,каза,че правилото било към основното да се сервира САМО топла гарнитура.
Ами че то аспержите,броколито,морковите са отвратителни като са топли.
Вярно ,че е въпрос на вкус,но аз ги предпочитам не топли,а охладени.

# 243
  • Мнения: 12 722
Мен по принцип ме е грижа. Но е истина, и че храните не се изчерпват с мусака и кавърма. В някои страни например традиционно се яде студена вечеря-зеленчук, шунка/кашкавал и филия хляб. Нито са умрели от глад, нито са залинели, нито са се затрили като нация.

Сещам се една страна, където хич не са залинели, ама и хич не ми се иска да ставаме като тях.

# 244
  • Мнения: 4 300
Топло не значи горещо. Освен това да, има правило всичко ,което е в чинията по едно и също време да е с еднаква температура. Сега, ако сервираш пържола с броколи, ти си решаваш с каква Т да са. Но правилото си е правило, обяснение си има ( не е приятно да ядеш едновременно студено и топло, може и стомашен дискомфот да предизвика).

# 245
  • Мнения: 463
Мен по принцип ме е грижа. Но е истина, и че храните не се изчерпват с мусака и кавърма. В някои страни например традиционно се яде студена вечеря-зеленчук, шунка/кашкавал и филия хляб. Нито са умрели от глад, нито са залинели, нито са се затрили като нация.
За мъжа ми писах-най любимото му нещо напоследък беше крем супа от зеленчуци с тестени пръчки и прошуто. Работа за 10 минутки.
Аз покрай майка ми намразих пълния хладилник,тенджерите и тавите. Храним се с просто приготвени неща в повечето време, повечко салати, печени или варени неща. Хем се сплотяваме като единия нареже доматите, другия метне пържолата във фурната, хем се грижимза здравето си.
Съгласна. Това се покрива моите представи за домашна и здравословна храна. 10-20 минути приготовление стигат за огромен брой лесни, вкусни и полезни домашни храни. А от работата в екип няма по-добър вариант Simple Smile

# 246
  • Мнения: 7 947

......., в ресторанта доста по-добри съчетания откъм вкус правят.....
За това доста може да се поспори.
Особено като се има предвид,че често ти сервират и продукти с изтекъл срок на годност...
Вече даваха два епизода от новото кулинарно шоу по БТВ.
Е,направо бях   Shocked  когато единия от журито,главен готвач еди къде си,каза,че правилото било към основното да се сервира САМО топла гарнитура.
Ами че то аспержите,броколито,морковите са отвратителни като са топли.
Вярно ,че е въпрос на вкус,но аз ги предпочитам не топли,а охладени.



Да, ти може да поспориш за моя вкус и моето изказване, в което казвам "аз с такова нещо не се гордея чак" - тоест - отнесено към моите умения за готвене.
Може и да спориш с професионалните готвачи и техните виждания. И там няма да ти се бъркам.

# 247
  • Мнения: X
Вилико ,пак НЕ ЧЕТЕШ!    Peace
......., в ресторанта доста по-добри съчетания откъм вкус правят.....
За това доста може да се поспори.
Може да се поспори кои съчетания са по-добри,дали ресторантските или домашните.
КЪде видя да оспорвам ТВОИТЕ кулинарни способности?

Рокси,със сигурност има кулинарни правила ,които се учат в готварските училища.За това спор няма.Но тя и пържолата ,и гарнитурата се ядат със стайна температура,никой предполагам не я заръфва веднага ,от скарата или котлона.
Колкото до горещо-студено,аз пия ,а и не само аз,доста хора съм виждала,горещо кафе със студена безалкохолна напитка...отпиват от кафето ,после от безалкохолното...

# 248
  • Мнения: 4 300
Ама моля ти се, това си е твоя работа, всеки може да яде и пие каквото си иска. Аз си пия кафето ледено например, не по правилата. Но не се учудвам, че ги има.
За стайната тепература на пържолата можем да поспорим, но все пак ще те оставя да си царуваш в ареала  Grinning

Да допиша за готвенето , храненето и децата. Понякога се налага човек да прави неща само заради тях. На възрастен нищо няма да му стане, дори е препоръчително, ако ограничи някои групи храни. Докато децата имат нужда от всичко. Аз купувам кисело мляко почти само заради детето. Аз ям веднъж в месеца ( кисело мляко, иначе си ям всеки ден).

# 249
  • Мнения: 7 947
Краси, мила - цитирай цялото, без да вадиш от контекста и тогава може и да схванеш моя пост  Peace
В ресторантите го докарват по-добро на вкус - в сравнение с това, дето аз готвя. За МЕН говоря.

# 250
  • Мнения: X
Нямам намерение да споря за правила,които не харесвам.И не спазвам.
 Умишлената грубост не ти прави чест,обаче...   Peace
Но щом те кара да се чувстваш велика,о.к.! 

# 251
  • Мнения: 4 300
Къде видя грубост?
Ти навсякъде пишеш за готвенето си. Аз нямам желание да се боря за приз за готвачка или говене. Знам някои правила, но както казах спазването им е въпрос на личен избор. Но пък чак да се учудваме, когато специалист ги разяснява ми идва твърде самоуверено.

# 252
  • Варна
  • Мнения: 1 744

Е,направо бях   Shocked  когато единия от журито,главен готвач еди къде си,каза,че правилото било към основното да се сервира САМО топла гарнитура.
Ами че то аспержите,броколито,морковите са отвратителни като са топли
.
Вярно ,че е въпрос на вкус,но аз ги предпочитам не топли,а охладени.


И ти твърдиш, че умееш да готвиш?

След това изказване силно се съмнявам.

# 253
  • Насред хаоса
  • Мнения: 5 464
Ко стана, бре, минаха ли полуфиналите?
Аз ся казах на мъжо да мине да купи готови бутчета и салатка. Сготвих!  Party

# 254
  • Канада
  • Мнения: 264
Чакайте малко,
аспержи приготвям и топли, и студени
броколи и топли, и студени
моркови също.
претендирам, че умея да готвя и да съчетавам храните

правилата не са това, което бяха  в много области  Sunglasses

А днес ще готвя ориз със зеленчуци по поръчка на единия ми син.
И свински ребърца на фурна за другия

Общи условия

Активация на акаунт