Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 966
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Продължава да ми е чудно защо за кръвна картина,захар,васерман и още нещо ще вземат 4-5 шишенца кръв?На мен ми взеха едно.Интересно ми е и на МИЛЕНКА колко са и взели защото ги правихме в една лаборатория.

# 136
Simple SmileИ на мен едно, пак в същата лаборатория.
Иве, аз мисля да се запиша за 8.04, хем сме с един термин  Simple Smile при д-р Балева.

# 137
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ама ако сме с един термин аз на 08.04. ще бъда в 15г.с.,а на мен ми казаха 16-17г.с.Даже смятам в 17 да отида за по-добре оформено човече.

# 138
mary_48 ако искаш да си сменяш лекарката трябвя да отидеш при личния лекар да ти издаде ново направление за проследяване на бременост и отиваш при новия лекар, но незнам как можеш да си вземеш изследванията.

За курсовете аз не мога тези дни, но с удоволствие ще се включа за април като излезят темите.
Лека вечер на всички

# 139
Привет Hug

Да не ви изтърве за малко от поглед човек, после не може да насмогне да ви изчете Laughing

При мен нищо ново. Тези дни си търсим кола и днес май ще ни се усмихне късмета. Чакам вече с нетърпение да се върне мъжа ми да видим какви ги е свършил, защото колата е в друг град и много се притеснявам Blush

Честно казано ви попрочетох отгоре отгоре, ще ме извините. Май и доста весели поводи за празнуване е имало. Честито на всички Hug

Само да да кажа на Леа, че винаги си личи, ако си се занимавал сериозно с танци. И аз навремето тренирах, но поради разни обстоятелства само до 8 клас. Но танците са прекрасни и за пластика и за походка и за грация.
На мен ми се ще и бъдещата кака да я правя танцьорка, ама тя засега грам интерес не проявява към танците и музиката. По-скоро като тати си е спортна натура. Дай й лостове, да се катери, да бяга, да бори, ама да ми е жива и здрава, каквото иска, с такова да се занимава Heart Eyes

И Вероника да помоля да сподели каква количка си е купила и да й е честита, с много здраве да си я ползва след няколко месеца  bouquet

Аз ей сега едно канадско изобретение гледах дето много прилича на бъгабу хамелеон. Харесва ми, че и кошът и дръжката се въртят, но ще трябва и в магазина да го погледна след някой и друг месец: http://www.guzzieandguss.com/guzzie-guss-stroller-p-3412.html
И това гледах: http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=4456496#showReviews

# 140
  • София
Ох, момичета, не мога да се стърпя и искам да ви попитам - кой лекар/болница бихте препоръчали за ЖК и за раждане в София? След днешното грубо отношение на Мазнейкова много се обърках и много й се ядосах. Къде да отида сега? Чудя се как да си взема изследванията, защото не искам пак да ми взимат 5 шишенца кръв, за да разбера какво става с мен, а и да я сменя с друг АГ за ЖК. Някой сменял ли си е лекаря? Какво се прави?
Благодаря ви предварително Hug

Мила Мари, отдавна едвам се сдържам да не се изкажа за тази женица Мазнейкова, но наистина в нет-а има достатъчно, само ще ти кажа че това е лекаря с най-много заведени дела за изпуснати деца и майки, мисля някъде из форума има много зловеща тема, съветвам те да не се ровиш и да не четеш, просто затвори страницата и те съветвам да се ориентираш към големите клиники- Тина Киркова, Майчин дом, Шейново, такива които имат АГ история, детска реанимация и имат готовност да реагрират при недай-боже възникнал проблем. Длъжни са ако си изтегляш ЖК да ти дадат всички съпроводителни изследвания или най-малкото копия от тях. И не се стеснявай да дигаш пара, търси си правата!!!

# 141
Добре вечер мамчета  Hug
Аз днес малко късно се включвам,но имах доста работа.Майка ми си тръгна за бг за няколко седмици и я карах на летището,което си е далече.Искаше ми се и аз,но уви няма как Sad Мъжо неискам самичък да го оставям,а пък и квартирата ще сменяме и е едно обикаляне и уговаряне...В тая криза не ти дават нищо под наем,ако не те познават.И пада едно разпитване из цяло село(ние сме в курортно селце)-каква си,какъв е мъжа ти,къде работите и прочие  #Crazy #CrazyНо накрая резултата е добър.Намерих хубав апартамент,който ще е удобен за бебчо и функционален Simple Smile
Честито на Марая...с малко закъснение!!! Hug  bouquet
Прегръдки на всички болнички и да се оправяте бързо !! Hug Hug Hug
Лека нощ  Heart Eyes

# 142
Здравейте момичета!
Приемате ли нови?

От доста време ви чета и все да се включа и си казвам хайде утре Wink
Казвам се Кеми, от София, втора бременност и една кака на 4 год.
Терминът ми е на 20. 09. 11 г.
Първият пък както и сега се консултирам при д-р Миков, а раждането е в Шейново при д-р Велев, сега също са ми такива плановете живи и здрави. По мое мнение и двамата са чудесни и като лекари и като отношение.
 Вече неразположенията започват да отшумяват при мен, но в началото беше доста зле Confused
Направиха ми всички изследвания + скрининг.

Някъде напред из темата прочетох, че при контракции пиете Но-шпа, а на мен ми изписаха Магнезии, който да пия ако имам случайно такива.

За кръвта, при толкова много изследвания не би трябвало да се вземе само една епруветка, освен ако не е чиста и след това да си разпределят по съответните останали епруветки, но трябва да са супер бързи, защото иначе съсирва и не става?!

Аз този път не пих постоянно фолиева киселина и вече съвсем я изоставих, не за друго, просто след всеки прием повръщах и се оказа без мислено Confused

Казах си всичко....

Лека нощ за сега от мен  Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 00:43 от esy

# 143
Ехооо, момичета
Честита пролет!
Честит рожден ден на сладура на Марая
mi vida честита нова квартира, чудесна новена!
mariТина Киркова препоръчвам-специализирана АГ болница е със добри специалисти и не е претъпкано като Майчин дом и Шейново.
При мен повръщането продължавата  Confused+едни нови болки към шийката на матка като остри бодежи, които имах в 9 месец миналата бременност . Добре е , че се появяват само като се претоваря леко.
esyСреднощно добре дошла. Децата ни са на една възраст Wink. Аз от края на 2 мес. не пия фолиевата по препоръка на доктора. А за контракции и болки по едно време пиех едновременно и но-шпа и магнезий.

Лека нощ Hug

# 144
Добро утро. esy , добре дошла Hug
Вече не понасям пиенето на фолиева киселина, така че ще постъпя като вас с neci. Спомням си какво чудо беше първите месеци - пия я, повръщам, после пак, докато все пак нещо се задържи Grinning
neci , стискам палци повръщането вече да спира. Болките също.
Аз мисля да раждам, живот и здраве, в Майчин дом. От безкрайното обикаляне по болници през предишната ми бременност, там се почувствах най-сигурна. Въпреки ужасната като цяло болнична обстановка откъм материална база.
 Ако трябваше да избирам според разстояния от вкъщи, най-добре би било в Окръжна болница. Освен това според написаното от други майки, става ясно че там подкрепят естественото раждане, с минимални намеси. Което по принцип и аз подкрепям, особено, ако няма никакви проблеми.
Само че не ми се експериментира на ново място и най-вече при непознат човек.

# 145
  • Велико Търново
Добро утро мами  Hug Желая ви успешен ден!

# 146
Добро утро !На новите мами добре дошли welcome
За всички мами ,които ще раждаме в Майчин Дом София да знаете,че от юни отварят новата ремонтирана родилна зала .Според лекари щяла да бъде уникална.Така,че аз лично ще се радвам да раждам на ново място.
Ив, за седмииците ,Васи Ту е права около 04.04 ще сме в 16 седмица Wink Сега сме в 14 г.с

# 147
  • София
mary, колкото пъти искаш толкова можеш да си смениш лекаря, джипито ти издава направление за следващ избор на лекар, на него/я са им неограничени бройките за тези направления. Поне моето джипи така ми обясни, т.к. аз съм се заканила да сменям лекари ако ми се наложи докато не попадна на точния. За разправията с Мазнейкова аз лично бих си я спестила в това ми състояние, явно там няма да се получи и са излишни негативните емоции в такъв момент, още повече че няма нищо притеснително в сегашните изследвания едва ли ще са от значение за следващия лекар. Изборът на болница и лекар е доста труден, аз не бих дала съвет... Във форума има бял списък и черен списък на лекари, но и там е объркващо. Аз си следя и втората бременност при Кръстев в същата болница от който съм доволна като професионалист, но отдавна му се каня защото много се чака въпреки записания час, а да не говоря че има и случаи в които не идва поради операции, раждания и др. лични ангажименти, а и ми е сърдит че родих в Токуда. Аз МД го нармирам с ужасяваща материална база, просто бях потресена в дните на отворените врати. Там бих родила единствено ако е преждевременно поради добрата неонатология и специалисти. Освен това пак си плащаш /нерегламентирано/ и то не малка сума  Hug

Диана, на мен също ми се наложи да лежа с миналата бременност, но като влязох в 7ми месец започнах повече да се отпускам за разходки, казвам го във връзка с лекциите, а и най-добре ще каже лекуващият те лекар как биха ти се отразили тези "разходки".

iv.elina, за гърди можеш да използваш лансинокс, ще ти е необходим и при кърмене

# 148
mary_48, по време на бременността можеш да направиш преизбор на АГ специалист за майчино здравеопазване. Трябва да ти го издаде ОПЛ. Не съм сигурна, но май трябва да са изминали 45 дни от издаването на предходното направление. Има някъде такъв подфорум. Аз също съм решила моя след време да го сменям. Трябва да си вземеш и копие от направените изследвания.
Завиждам благородно на всички, които имат възможност да посещават курсове или лекции за бременни. После ще разказвате! Ама то ние тук малко училище за бременни ли сме?! Joy

# 149
Привет, мамета!

esy, добре си ни дошла  Hug

Галче, със здраве да си ползвате новата придобивка  Hug

Относно смяната на АГ - когато си взимах направлението от личната лекарка, я питах дали мога да сменя наблюдаващия АГ, ако не съм доволна и как. Тя каза, че мога веднъж за цялата бременност, издава се направление за преизбор или нещо такова. Засега съм доволна от моята лекарка, макар че много много не се задълбочава на консултациите, но то и аз нямам някакви оплаквания, та в общи линии засега нещата протичат добре.

За ФМ - на мен ми казаха между 18-20 г.с., но аз правих ранния скрининг и вероятно заради това ми казаха по - късни седмици.

Засегнахте болната ми тема - тази за болниците. Първо - нямам никакви познати лекари, на които мога да гласувам сто процентово доверие и поради тази причина засега ще раждам без избор на екип. За самите болици съм чела много и пак ще чета, но имам толкова много колебания, затова съм решила в скоро време да ходя на дните на отворени врати, та поне да придобия някаква представа за ситуацията от първа ръка. За МД съм чела прекрасни неща откъм специалисти, но и толкова ужасяващи откъм материална база и най - вече за хигиената там (това са неща, които съм чела в интернет, лично не съм ходила до там). Иначе като че най ми е на сърце Втора градска, не знам защо, някак ми е "симпатична", а и е със статут Приятел на бебето. Но пък там свижданията са забранени, което е добре от една страна, защото не се знае на каква съквартирантка ще попадна и дали няма да реши да си покани родата до десето коляно, но от друга страна пък бих искала мъжът ми да идва да вижда мен и бебето, а и най - вече бих искала да присъства на раждането (засега и той). После пък четох за Тина Киркова и раждането във вода - много ми допада идеята, а и е самостоятелно раждане, без други родилки наоколо, таткото може да присъства, намесата от страна на лекаря е сведена до минимум. Обаче нито познавам лекари там, нито нищо. Пък и се чудя тя като е една ваната там и ако все пак успея да се уговоря с лекар там и в същото време, когато и аз раждам, там тече вече друго раждане, какво ще правим  newsm78

От друга страна пък имам проблеми с очите, както вече нееднократно съм споделяла, та не знам дали всичките ми планове за естествено раждане няма да бъдат пратени по дяловите от едно планово секцио  Crossing Arms

Спирам, че стана много дълго. Надявам се да ме извините за лирическото отклонение, просто няма с кого да споделя тези си тревоги  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт