Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 967
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здр. и от мен бъдещи мамчета. Относно раждането, аз ще раждам в Шейново. Първото раждане ми мина там и бях супер доволна. Вярно платено бях,но си заслужава. Бях при доктор Ковачева надявам се и сега да ме изроди. За съжаление този път ще съм със секцио 100%, но нищо сега пък ще видя какво е да раждаш секцио.
Относно частните клиники от рода на тази на Мазнейкова. Мамчета да знаете,че ако нещо не дай си боже бебто ВИ се нуждае от нещо като лечение веднага ги пращат по другите болници - Шейново, Майчин дом и др. болници които имат добра изградена неонатология. Ако и на Вас Ви се случи нещо по -сериозно също ВИ местят. А предполагам знаете,че това нещо е доста опасно както за вас така и за бебо. Не си мислете,че като е по-скъпо и ВИ предлагат нещо по-добро. И  аз имам добри финансови възможности, но не бих се доверила на клиника от този тип. Лично мнение.
Сори стана много дълго. Лек и спокоен ден мамчета.

# 151
Да аз също съм "за" големите болници.Такива като Шейново,Мйчин Дом имат доста екипи и могат да реагират на момента.В МД има 50 кувьоза и да не дава Господ за пет етажа и са спасили бебето,а Лозенец имат един кувьоз просто не ми се мисли ако е зает и има нужда друго бебче.Не съм привърженик само да се уповаваме  на Господ ,когато можем да бъдем разумни в избора си.

# 152
  • София
diana_val4eva  - много точно си го казала с последното си изречение.

# 153
dyndla, Diana, напълно споделям вашите мнения за големите АГ болници.
Ние също имаме възможност за раждане на "по - хубаво място", както се изрази една позната, но поради описаните от вас причини съм категорично против такива места. Ако ще плащам за хотел, ще е за да отида на почивка, не за болничен престой с хранене по меню и прочие глезотийки. Не че е лошо, напротив, със сигурност в този период на всяка една от нас подобно отношение би добре дошло, но не и за сметка на специалисти, техника, апаратура и прочие все по - важни неща от това да ям ястия с френски имена и да ми сменят нощницата на всеки час Peace

# 154
Добро утро, как сте днес?

Благодаря ви за посрещането много сте мили Hug
Хубаво е човек да е сред хора, които имат същите размисли и страсти, някак по-лесно минават нещата споделяйки.
Аз не съм се впуснала още в такива размисли, за раждане и всички неща около него, може би, защото ми е за втори път, знам ли?!
Единствено знам, че искам планово секцио този път за разлика от миналия....толкова исках и и вярвах, че ще родя тогава нормално, не се получи и се наложи секцио по спешност..голям рев беше, голямо чудо, че е станало так Confused
Този път нека е планувано всичко, до колкото нещата зависят от нас. Секциото с нищо не ми попречи да кърмя две години и за каквото и да било друго. Няма да мъча нито бебето, нито себе си този път с без мислено чакане да слезе, да се премести, да се намести и, докато чакаме, да се влоши състоянието и на бебето и на мен. Може би, защото ми е втори път съм толкова смела в изказванията си...първият не беше така  Wink

Забравих да ви питам, усещате ли някакви движения, аз като съм свита и седя на компютъра мисля, че вече усещам лекичко и то предимно вечер...или си въобразявам?!?!

И коремчетата големи ли са ви вече, моето доста е пораснало, днес щерката ме снима, ако имам време по-късно ще ви покажа Grinning

Леле, извинявайте, много се впуснах в дълги обяснения Embarassed

Цитат
Не съм привърженик само да се уповаваме  на Господ ,когато можем да бъдем разумни в избора си.
Хареса ми и на мен казаното  bouquet
Хайде хубав ден! Леко, приятно и безпроблемно да ви е днес.
Отиваме с каката на разходка, гледам слънчице се е показало.
 Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 11:33 от esy

# 155
  • София
Добър ден и от мен мили момичета,

най-накрая имам дата за амниоцентеза след като я смениха за пореден път,  и вместо този понеделник, както беше по пъвоначални планове се измества за 04.04. ще я прави доц. Виолета Димитрова, която по мнението на всички е виртуоза в амниоцентезите. Та тя не пожела да я направи в края на 16-та седмица, а ме отложи за средата на 17-та, когато по нейни думи е най-безпопасно.
По повод избора на болница, ми е твърде рано да разсъждавам.....ще му мисля като ми мине манипулацията.
Не съм съгласна с теб isita да се спестяват разправии,  и то с криминална личност като споменатата "докторица" (не искам даже и името да й пиша) то затова сме на тоя хал, щото навеждаме галви...та това е нарушаване на пациентски права, ще чакам да родя и тогава ли???? Категорична съм, проблема се разрешава докато е текущ, иначе кучетата ще си лаят а кервана ще си върви ли върви и тя ще продължава да мори майки и бебета.
Разбира се, това е мое мнение, което споделям и не желая да наптрапвам.

# 156
  • Варна
Привет сладурки!
Зачекнахме темата и с болниците . Simple Smile  Аз съм също на мнение, че ако раждането е в болница е по-добре да е в такава с добра неонатология. Което в БГ са специализираните държавни болници. Иначе много би ме потиснала мизерията и лошото отношение, но мисля, че в много от случаите сме принудени да избираме не между добро и лошо, а между лошо и по-малко лошо.. Sad
Кокетка, с миналата си бременност също исках да раждам във вода. Използвах едно ходене до София и отидох до Тина Киркова. Предварително бях проучила мнения за лекарите които водят водно раждане и най-добри отзиви имаше за една млада лекарка д-р Арабаджикова. Обадих и се предварително, видяхме се в болницата и ме вкара да разгледам стаята с ваната и ми обясни как протича. Ваната е малко по-голяма от обикновена вана. Желателно е да присъства мъжа ти, защото има нужда някой да те придържа във ваната. Там обаче също ползват системи да ти ускорят раждането и май някой път вадят родилките да родят на магарето. Във водата си само за контракциите.Но предполагам, че може да се уговори с тях. Лекарката ми направи много добро впечатление, така че ако те интересува повече можеш да отидеш в деня на отворени врати или да се срещнеш лично с нея.

Евита, на 4-ти април ще стискам много палци! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 11:25 от Q-T

# 157
За мамите от Пловдив,ако се интересуват от раждането във вода,условия за такова имаше в Хирургиите на Пещерско шосе отпреди 4 години някъде! Wink  Беше много модерна и луксозна ваната,поне тогава,като я докараха чисто новичка Grinning  Ако не са преместили АГ-то някъде

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 11:51 от estela

# 158
Благодаря на всички мами за съветите. Ще се поразтърся за лекари и болници основно - това е ясно. Бях избрала Мазнейкова само защото ми е на 5 мин от вкъщи, а и не бях я проучила. Но тя сама си показа рогата. Ще си взема нещата от там, ще я сменя и въобще няма да й спестя нищо. Няма да й се размине просто така. Ще разгледам предложените от вас лекари и болници. Явно положението е такова - избира се между лошо (лоша база) и по-лошо (лоши специалисти). А раждането е толкова важен и личен процес... Снощи пак гледах Le Perier Cri и се вдъхнових за водно раждане Simple Smile
Усмихнат ден на всички!!!  bouquet

# 159
  • София
Здравейте, момичета !

Аз Ви чета редовно, но нещо все нямам мерак за писане...

Поздравявам всички, които имаха поводи за празнуване напоследък. Да сте живи и здрави и много, много щастливи !   bouquet

От сърце желая на всички, които имат някакви неразположения, да отшумят по-бързо  Hug

Първите два пъти раждах в Майчин дом при д-р Дуковски. Живот и здраве най-вероятно и този път ще е там. Като цяло еднозначни мнения за даден лекар трудно ще се намерят  Peace
Честно казано битовите условия в Майчин дом не са ми правили такова впечатление, защото вниманието ти е в друга насока  Heart Eyes Все пак ако искам да отида на хотел ще си търся добра база, а за болниците, критериите ми за избор са други  Peace
И двата пъти бяхме по 3 майки в стая. Банята беше на етажа. Първия път до колкото си спомянм бях на 10-тия етаж и бебка си беше с мен от самото начало, а втория път бях на 7-мия етаж и бебетата ни ги носеха само за хранене Sad Това аз не го знаех предварително, но имаше много наплив и честно казано и не знам защо ме настаниха на този етаж ...

Ние днес сме на пролетно тържество на голямата щерка и вече нямам търпение  Heart Eyes

За статистиката - аз съм от работещите в офис мами Simple Smile

# 160

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3659

Лелееееееее,дупе да ми е яко в такъв случай!!! smile3511А аз до скоро месо не че не ядях,ами и не можех да го гледам!

# 161
Здравейте и от мен.

Евита, започвам отсега да стискам палци, макар че съм убедена, че всичко ще е наред. Просто оптимизмът ти е заразителен Simple Smile

По повод на болниците аз също имах голямо колебание, което стартира от това дали да раждам в София или в Пловдив, тъй като имам възможност и на двете места. За финансовите възможности също сме склонни да отделим средства за подобно нещо. И падна едно четене, едно разпитване, направо луда работа. В крайна сметка се спрях на Плодивската Окръжна Болница, за която има прекрасни отзиви, базата им също била добра (ще отида на следващия ден на отворени врати, за да се уверя лично), разполагат с добри специалисти и техника, а и доколкото съм чувала нямат някакви бомбастични тарифи, като в софийските болници. Честно казано и набюдаващият ме лекар работи там и засега съм много доволна от него и вчера за първи път отворихме дума за раждане. Каза че няма проблем да ме изражда, както пожелая (или както се налага) - естествено или планирано, ще бъде на разположение денонощно, а за формалностите да отида на място в болницата да ми кажат. И като цяло човекът ме кара да се чувствам добре и ми вдъхва сигурност да се оставя в ръцете му. Което мисля, че е повече от достатъчно за такъв момент, другото са детайли.

# 162
Евита , Praynig Господ да те пази !
estela, много ме впечатли тази статия. Аз преди бях абсолютен вълк-пържоли и месо във всякви форми и то така средно мазничко . Пък кюфета как  ядох  ooooh!. Сега  Rolling Eyesне ми се яде и не ми е хич вкусно.
То голям майтап нали знаете около новогодишните празници какво е и аз си ядох спокойно и... стабилно и си викам -"После на диета". Да ама не  Mr. Green.

Днес сънувам,че съм на ФМ и питам " А какво ще е ?" и докторкота "Момиче", аз "Абе да бе, глупости! Crossing Arms"  hahaha .

# 163
Здравейте!
Леле колко много сте изписали!
Да ви кажа и аз почти мръвки не ям, особено пък първите 3 месеца изобщо не си и помислях за месо, то изобщо с това гадене за никаква храна не ми се мислеше. Но пък майка ми по принцип месо почти не яде, особено пък лятно време, а аз съм била много кротко и спокойно бебе, така че не ги мислите тия неща от сега. Пожелавам на всички бебчетата ни да са кротки спокойни и много здрави!  Simple Smile
И на мен много ми се иска да ходя на училище за бременни, но ходя на работа и това няма как да стане за съжаление  Sad
Аз изследванията си ги направих миналата седмица и резултатите са готови отдавна, ама ме мързи да отида да си ги взема. Те са пристигнали директо в медицинския център, където е моята докторка, та мисля направо като ходя на консултация другата седмица, тогава да ги взема.
Хайде приятен ден от мен!  Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 15:03 от reya

# 164
iv.elina, аз ходя при д-р Савулева, на ген. Колев е --доволна съм.. естесвено ако е имала някакви съмнения при прегледа щеше сигурно да ме прати на по-обстойна ФМ, но щом казва, че всичко е наред..не искам сама да предизвиквам съдбата. Относно варненските болници--аз мисля за АГ и МД/за Окръжна жъобще не ми е в списъка/... А вие варненки, къде ще раждате?

Общи условия

Активация на акаунт