Отговори
# 45
  • София
Мацки, много сте агресивни. Грозно е. Пределно ни е ясно на всички, че 99% от вас са на едно подухване живот и се репчите, само ако има кой да ви покрива гърба. Не е правилно. Ако разрешавате всеки проблем с агресия, примерът за дечицата ви ще е покъртителен.
Спор няма, има много проблеми за разрешаване, но със саморазправа няма да стане. Монетата има две страни, нека бъдем реалисти. Възхищавам се на всеки, тръгнал да си търси правата по законен път, независими дали е прав или крив. Мисля, че това е начинът да осигурим на наследниците си едно цивилизовано бъдеще.

Никога и за нищо на света не оправдавам насилието над дете, но напоследък забелязвам, че за българските родители, "насилие" означава детето им да бъде критикувано или да му бъде показано, че неспазването на правилата не е "индивидуалност" и "чувствителност".

Та има доста върху какво да се поработи.

# 46
petmil, за друго иде реч в темата.

Не става въпрос дали на детето  е направена забележка и то е ревнало. Има да реве колко още....
Аз говоря за случаи когато става въпрос за очевидно издевателство и физическо насилие.

Какви права и какъв законен път, ако видя учителка да завира лъжица в гърлото на дете до пръстите си?!  Ше се притури планината.

Смятам да приключа, защото толкова озверена се чувствам от това, което гледах в тези линкове /и винаги когато се сблъскам с такива теми/, че се надъхвам и цялата агресия, на която съм способна, в момента е на върха на пръстите ми. И ако продължим да се репликираме, няма да е лицеприятно.

# 47
Аз имах един случай със свекър ми, който беше много тежко болен от Алцхаймер
и го гледаше жена, която имах съмнение, че на моменти го малтретира.
Когато чух как му крещи .. направо не искам да си спомням, но в такъв момент ти пада пердето.
Не знам дали бих имала сила да 'не подхождам с агресия", аз тогава така качих адреналина, че преместих едно нещо, което тежи сигурно 250 килограма. То за секунда става всичко, не си много рационален, да не кажа хич...
Представям си какво е, ако някой малтретира детето ти, как запазваш самообладание...

# 48
Аз имах един случай със свекър ми, който беше много тежко болен от Алцхаймер
и го гледаше жена, която имах съмнение, че на моменти го малтретира.
Когато чух как му крещи .. направо не искам да си спомням, но в такъв момент ти пада пердето.
Не знам дали бих имала сила да 'не подхождам с агресия", аз тогава така качих адреналина, че преместих едно нещо, което тежи сигурно 250 килограма. То за секунда става всичко, не си много рационален, да не кажа хич...
Представям си какво е, ако някой малтретира детето ти, как запазваш самообладание...

Уххх, грозна работа ..... Ето това трябва да се промени -  ДА СЕ СПРЕ НАСИЛИЕТО, и то става още от детските години. /говоря за гледачката/ твоята реакция е нормална. Не се притеснявай, и аз бих реагирала така на подобна агресия от другата страна. В днешно време хората не разбират от добра дума. Бой по канчето и това е!

# 49
Не знам за ДГ, но в училищата с какъв език се говори на децата от иначе милите госпожи ( такова впечатление оставят от родителските срещи ), че ви е бедна фантазията. Преди около 2 месеца разбрах каква е всъщност действителността в у-ще  ooooh! и вЕрвайте ми, два дена ходих като болна. Най-лошото е, че нямаме избор - навсякъде е така.
А с каква настървеност нападах познати родители и им обяснявах, че детето им не е цвете, а не учителите са виновни  ooooh!
И искат уважение от децата!?! На какво отгоре? Та аз такива обиди и псувни от най-мръсния циганин не съм чувала.
Племенника ми редовно беше обиждан с изрази като "изрод" и понеже като върви, леко прожинира, учителката го наричала "балерина" пред целия клас.Детето не споделяше години наред, сега мисля, че е късно.Тая, ако я бях чула, щеше да танцува Лебедово езеро, принудена, не от мен.Ама, за да е толкова агресивна към деца, явно го танцува в къщи и го избива в училище.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 23:51 от ketti

# 50
Мацки, много сте агресивни. Грозно е. Пределно ни е ясно на всички, че 99% от вас са на едно подухване живот и се репчите, само ако има кой да ви покрива гърба. Не е правилно. Ако разрешавате всеки проблем с агресия, примерът за дечицата ви ще е покъртителен.
Спор няма, има много проблеми за разрешаване, но със саморазправа няма да стане. Монетата има две страни, нека бъдем реалисти. Възхищавам се на всеки, тръгнал да си търси правата по законен път, независими дали е прав или крив. Мисля, че това е начинът да осигурим на наследниците си едно цивилизовано бъдеще.

Никога и за нищо на света не оправдавам насилието над дете, но напоследък забелязвам, че за българските родители, "насилие" означава детето им да бъде критикувано или да му бъде показано, че неспазването на правилата не е "индивидуалност" и "чувствителност".

Та има доста върху какво да се поработи.

Грозно, а?
А „учителка“ да навиква, обижда и малтретира дете е красиво?
Интересни идеали и представи за красота.

И не не съм агресивна. Но не бих допуснала детето ми или друго такова да бъде насилвано.
Разбира се ако съм в цивилизована държава с функциониращо правосъдие бих си защитила детето чрез съд, като потърся отговорност на насилника.
Но отговорност е непозната дума за много хора за съжаление.
А доверие в бг. правосъдие нямам.
За това не бих си цапала ръцете, а бих си платила.
Защото стигне ли се до това да се плаща, значи времето на всички мили и културни думи е  минало и заминало.

# 51
http://www.youtube.com/watch?v=DBJr3j8iE9Y
 Shocked Shocked Shocked Това е ... Ей сега приключих с поредния хорър филм. Стори ми се комедия в сравнение с това!
Има едно цензурирано място... какво му прави на това детенце? Позабравила съм италианския, да му се не знае.

На някои ни е трудно от финансова гледна точка, когато единия не работи, за да си седи вкъщи при детето. Но колко малък ми се вижда този проблем, изправен пред такава перспектива...

# 52

Аз не съм от тия с многото изисквания, имам само едно - да не я насилват да яде неща, които никога не ги е яла и у нас и от които повръща.
При следващо издевателство ще проуча какво мрази да яде учителката и ще  накарам да изяде един леген от това ядене.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Е,аз съм явно идеалния пример за малтретирано дете в ДГ.
Може и прекалено да ви се струва или,че преигравам,но нали знаете как там има първо,второ,трето ядене...Караха ни всичко да си изяждаме.Аз съм малък човек,а като по-малка бях най-миниатюрната от всички,съответно храната ми беше ПРЕМНОГО. Накрая често десерта беше прясно мляко,поднасяха го в едно метално канче  Sick.Аз наядена,преядена ме караха да го пия ЦЯЛОТО.Накрая стомаха ми не издържаше и го повръщах цялото,вътре...Оставах винаги накрая сама на масата,защото се бавех... Sick Sick Cry
Бях казала на майка ми,тя ги беше предупредила и един известен период не пиех мляко,но пак си продължиха да ме карат.
След ДГ с години не пиех прясно мляко.Към 8-ми клас пропих пак,но до сега топло мляко не мога да пия,направо си повръщам червата... Sick Sick Sick
Ебахти травмата дето са ми нанесли тия олигофренки....
Че после няма да бъда агресивна... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 53
  • София
В ДГ определено бият. Rolling Eyes
На две мои приятелки децата им са се оплакали,че лелките "на на по дупето" Naughty Няма как да разбереш,освен ако не направиш като руснаците
Точно така.Поне в нашата ДГ едната "г-жа" си го позволява.Даже онзи ден дъщеря ми каза,че ще ме "натрепе" и като я попитах откъде я знае тази дума/не,че не се досещах!/ ми каза,че г-жата така им говорела,че даже и случка ми разказа как скоро я била ударила по гърба,че пипала новото перде ooooh! и т.н.Преди и дърпаше и ушите.
Та много добър прийом са избрали родителите на русначето.Дано имат успех срещу такива недоразумения в системата.Пък за нас остава да мислим какви тактики ние да прилагаме Crossing Arms

# 54
  • Mediterraneo
Грозно било! А е красиво да ми бият детето, така ли?! Не ще набия някоя, ами, както се изказа някой преди мен, мога и да я заровя. Нека е грубо, нека е грозно- децата ми са всичко на тоя свят и с кръв съм готова да ги браня и защитавам. Пък дори и с грозни постъпки!

# 55
  • София
Тарталета, само така  Hug

# 56
Както вече писах майка ми работи в ДГ,но там гледат циганчета (едно време е била за българчета,но..както и да е  Crazy). Не искам по никакъв начин да я защитавам,просто ще споделя като наблюдател. Та,дечицата отивайки за първи път там не знаят грам български,все едно чужденци,там персонала ги учи на всичко,вкл. да говорят български-да казваш на дете нещо,а то да не те разбира не е хич лесно.Майка ми се е превърнала в полиглот тъй като знае руски,а вече и турски и цигански  Laughing На всичкото отгоре групите са огромни от по 25 деца с 2 лелки и деца неразбиращи какво им говориш,невъзпитани,некотролируеми.Там не си позволяват да ги шамарят,защото не сте виждали разярена тълпа циганки ,готови на бой (аз съм виждала,направо е страшно-все едно битка на горили в джунглата  Mr. Green),но за сметка на това ги навикват. Когато майка ми говори с дъщеря ми и правя постоянно забележка за високия тон,но нейното вече е проф.изкривяване  Mr. Green Преди няколко години имаше целодневни групи-представляваха групи от деца,оставяни от понеделник и взимани от родителите чак в петък вечерта. Само да спомена,че половината "майки" забравяха да си вземат децата и майка ми и нейните колежки постоянно ги ескортиха до дома им. Има и още,и още,но правя това сравнение,за да опиша,че лелките в "нормалните" детски градини нямат защо да се оплакват и повечето деца отивайки там са доста по-напреднали като цяло от циганчетата,описани по-горе,работи се доста по-добре с тях и всичко е доста по-лесно.Всяка,която злоупотребява,трябва да се накаже подобаващо.В случая на колежките на майка ми,а и тя -удариш ли дете,ще те набият циганите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 57
Да,а пък в другите нормални детски градини с българчета,русначета и други цивилизовани да си ги бият,щото видите ли,ние сме културни и възпитани.Ами не съм съгласна пък Naughty

# 58
Че подобни неща все още се случват, не се съмнявам.
Че са повече от ужасни също.

Но след като разни "от кол и въже" простачки и пр. бият,малтретират децата,
какво правят последните там? 5 дни в седмицата тази тьотка ли какво беше е отговорна за възпитанието на това дете.
Вместо да колите, заравяте и пр. гледайте най-свидното си нещо сами.
Ако дам детето си на подобно място, първо ще се запитам аз каква майка съм, че да го държа там въпреки всичко.

Инка, след като знаеш всичко това, какво направи?

# 59
Ето - пак се почувствах дискриминирана  Crossing Arms . Това, че не съм циганка, винаги ми е пречело.
Много мислех на това преброяване да се пиша от "боята", па да взема да намажа и аз нещо в края на краищата  Laughing майтап

Общи условия

Активация на акаунт