Отговори
# 60
  • Mediterraneo
Вместо да колите, заравяте и пр. гледайте най-свидното си нещо сами.
Ако дам детето си на подобно място, първо ще се запитам аз каква майка съм, че да го държа там въпреки всичко.

Айде, поредният размахан пръст  ooooh! Никой не е казал, че държи или ще държи детето си там въпреки всичко. Проблемът е в това, че всичко е труднодоказуемо. А дали ще си гледам сама детето не опира до там каква майка съм аз, а в каква шибана държава живеем! Дава ли ми възможност държавата да си стоя вкъщи и да си гледам детето до първи клас?! Мислиш ли, че болшинството майки няма да предпочетат да го правят, вместо да блъскат по цял ден за насъщния и да мислят какво се случва с децата им в уж защитена среда?!

# 61
  • Варна
Анчето що не каза има ли деца?  Mr. Green
Толкова съм потресена от видяното в темата, че не зная какво да кажа. В групата на озверялите майки се нареждам.
На работещите в детски заведения дали им се правят периодично психо- тестове?
И идеята за камери в яслите и градините много ми хареса. Защо не я прокарат? Пари ли нямат?

# 62
Тарталета, не размахвам пръст.  Peace

Просто задавам въпроси. Защото толкова гневни и разочаровани от "лелките" постове,
а в същото време децата си стоят там.
Ок, да кажем една от причините е - борба за насъщния. Т.е. много лошо финасово положение.

Аз мисля обаче, че нещо трябва да се прави в тази посока. Наказания няма да има, докато родителите си мълчат.

А държава, която да поощрява отглеждането на децата вкъщи, аз поне не знам.
Тъжно, но факт...

# 63
Ако дам детето си на подобно място, първо ще се запитам аз каква майка съм, че да го държа там въпреки всичко.

Това е несериозно!!! На някои хора им се налага да работят. Какво предлагаш в случая? - да търпят всички издевателства в/у децата си, само защото им се налага да работят и да изкарват и заплатите на "възпитателките"?

# 64
  • на брега на морето
Но след като разни "от кол и въже" простачки и пр. бият,малтретират децата,
какво правят последните там? 5 дни в седмицата тази тьотка ли какво беше е отговорна за възпитанието на това дете.
Вместо да колите, заравяте и пр. гледайте най-свидното си нещо сами.

Лично аз, госпожо, съм писала, че заради лоши спомени от детската градина спрях да ходя на работа и си отгледах децата у дома. Заради което съм много признателна на мъжа ми, който също не е даван на ясла или градина и пое изцяло издръжката на семейството. Вярно е, че тогава доходите ни бяха напълно достатъчни. Много от майките си дават децата, за да работят за едната прехрана. Обмисляй си глупостите преди да ги тръснеш в темата.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 13:33 от Котьо Тръмп

# 65
  • София
А дали ще си гледам сама детето не опира до там каква майка съм аз, а в каква шибана държава живеем! Дава ли ми възможност държавата да си стоя вкъщи и да си гледам детето до първи клас?! Мислиш ли, че болшинството майки няма да предпочетат да го правят, вместо да блъскат по цял ден за насъщния и да мислят какво се случва с децата им в уж защитена среда?!
Това е, за съжаление. От повече от година обикалям всякакви ДГ- скъпи, евтини, някои държавни и се питам каква държава сме? Толкова ли е сложно най- богатото кметство в страната, софийското, да създаде условия за децата в града? Всички знаем, че не опира нито до пари, нито до други ресурси, а до желание. И родителите са в ужасното положение да приемат ненормални неща за нормални и да се радват, ако въобще детето им бъде прието в държавна ДГ. Иначе перспективата са частни "клубове", които нито са обект на някакъв контрол, нито е ясно дали отговарят на каквито и да е условия.

# 66
 Струва ми се, че тази тема стана поле за виртуално избиване на насъбраната агресия, и за изживяване на фантазиите за насилие под аплодисментите на другите майки. Имам чувството, че ако въпросната беше пред вас, щяхте да я убиете с камъни, като озверяла група. Успокойте се малко. Има и много свестни жени, които работят по градините, не са всички чак такива изверги, каквито ги обрисувате тука. А и с насилие нищо не се постига. Аз по-скоро бих разстреряла някое улично куче, което представлява опасност, но с възпитателката може и да се говори. Говорете, не бийте  Peace

# 67
Струва ми се, че тази тема стана поле за виртуално избиване на насъбраната агресия, и за изживяване на фантазиите за насилие под аплодисментите на другите майки. Имам чувството, че ако въпросната беше пред вас, щяхте да я убиете с камъни, като озверяла група. Успокойте се малко. Има и много свестни жени, които работят по градините, не са всички чак такива изверги, каквито ги обрисувате тука. А и с насилие нищо не се постига. Аз по-скоро бих разстреряла някое улично куче, което представлява опасност, но с възпитателката може и да се говори. Говорете, не бийте  Peace
Специално за теб: http://www.youtube.com/watch?v=fQYkyklE6UM&feature=related

НЕ Е ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ХОРА И ТАКИВА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 11:42 от Китана

# 68
Много от майките си дават децата, за да работят за едната прехрана. Обмисляй си глупостите преди да ти тръснеш в темата

Простете, че се намесвам в изтънчената ви беседа, но горенаписаното е абсолютен и тотален мит. Много малко са всъщност майките, тръснали децата си по ясли и градини от немотия - стига излишен патос. Детераждането не е да просто да пръкнеш някого на белия свят, па после да се тупнеш по челото и да речеш: "Олеле, ох, ми то няма кой да ми го /?!/ гледа, няма и с какво"... То от много преработили майки за едната прехрана са пълни кафенетата и детските площадки от сутрин до здрач.

# 69
Разбирам какво чустват майките, не ги упреквам.
Само един въпрос - ще се разреши ли проблема, по начина, по който реагираме?

# 70
Разбирам какво чустват майките, не ги упреквам.
Само един въпрос - ще се разреши ли проблема, по начина, по който реагираме?
Личното отмъщение винаги е сладко. Или ще спорим по този въпрос?
Проблемът няма разрешение: детето е вече наранено.
Уважавам мнението на всеки, който ще стои и ще гледа. Всъщност, не ме интересува какво правят другите. А тях не би трябвало да ги интересува какво правя аз.

# 71
  • Варна
Много от майките си дават децата, за да работят за едната прехрана. Обмисляй си глупостите преди да ти тръснеш в темата

Простете, че се намесвам в изтънчената ви беседа, но горенаписаното е абсолютен и тотален мит. Много малко са всъщност майките, тръснали децата си по ясли и градини от немотия - стига излишен патос.
Откъде черпиш данните си? Много ми е интересно. И защо според теб повечето майки дават децата си в детски заведения?

# 72
  • София
аз съм майка-параноичка и съвсем сериозно съм обмисляла използването на СРС навремето, когато синът ми ходеше на ясла и не говореше добре. бях проучила всичко за бръмбарите, мъжът ми ме спря в последния момент от покупката...

# 73
Откъде черпиш данните си? Много ми е интересно. И защо според теб повечето майки дават децата си в детски заведения?

Черпя данните си / Mr. Green/ от единствения източник, който признавам за легитимен - личните си пространни наблюдения. Пък и не съм срещала официална статистика в тази връзка. Ти срещала ли си? Повечето майки дават децата си в детски заведения, защото не им се занимава. Останалите са действително принудени поради внезапен форсмажор. Това е моето субективно, немеродавно, неангажиращо и непрофесионално, но непреклонно мнение. Абсолютно не допускам за нормално да дадеш едва проходило дете на ясла и да се оправдаваш с немотия, както и не допускам за редно да го държиш там въпреки очевидно лошото отношение към него. Изказвам това си персонално мнение не конкретно за този случай тук, а като принципна подкрепа на думите на Milla Elaine.

# 74
То от много преработили майки за едната прехрана са пълни кафенетата и детските площадки от сутрин до здрач.

Интересно какво правят майките по детските площадки, когато детето им е на ДГ  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт