Отговори
# 75
Аз като майка параноичка за къде-къде по-дребни неща (ще му дадат ли веднага вода като му  се пие на детето?) преди да запиша детето на ясла надълго и широко разговарях с директорката за условията, персонала, храната , заниманията и т. н. по-късно за детската градина по същия начин.

Отделно виждам, че персонала не само се грижи, но  и обичат децата Peace

# 76
Китана  МОЛЯ те предупреждавай....какво слагаш,слаби са ми нервите.Боже не мога да повярвам на това което видях.......

# 77
Интересно какво правят майките по детските площадки, когато детето им е на ДГ  Thinking

И на мен ми е интересно, да ти кажа. Може да отидем заедно и да ги попитаме, искаш ли? Но принципно идеше реч за това, че ако наистина се трепеш за едната прехрана и затова детето ти ходи на ясла, както се твърдеше някъде по-назад из постингите, е някак странно да го вземеш в пет часа и да кльофнеш в близкото кафене. Или не е странно?  Thinking

# 78
не допускам за нормално да дадеш едва проходило дете на ясла и да се оправдаваш с немотия, както и не допускам за редно да го държиш там въпреки очевидно лошото отношение към него.

Трябва да приемем за нормално травмирането на децата в ДЗ ли? Това ли им е работата на тия там. Ми тогава да ги закрият викам аз.

# 79
  • на брега на морето
Крейзи заора нанякъде...

# 80
Китана  МОЛЯ те предупреждавай....какво слагаш,слаби са ми нервите.Боже не мога да повярвам на това което видях.......
Извинявам се. Ще поправя поста си.

# 81
  • София
Аз пък не познавам майки, които не работят и децата им са в ДГ. Вярно, че не познавам милиони майки, ама нали за такъв източник на информация говорим - обкръжение и познати.

# 82
Трябва да приемем за нормално травмирането на децата в ДЗ ли? Това ли им е работата на тия там. Ми тогава да ги закрият викам аз

Искаш да кажеш, че като продължаваме да водим децата си в градина, в която те са бити/хапани/унижавани и прочее, се противопостяваме на нередностите?! Не бих се борила за ред и законност на гърба на детето си, честно да си призная. Може да съм параноична, може да съм орлица или каквато там, но дори за най-малкото нещо детето ми ще бъде незабавно спряно от въпросното заведение, пък ако ще и хляб и сол да ядем сетне вкъщи. Вярвам, че ако 50% от децата в една група бъдат преместени поради лошо отношение или друго оплакване, никой негоден учител не би се задържал дълго на позицията си. Но пък никого не задължавам да мисли като мен.

# 83
  • Варна
Крейзи, личните ти наблюдения не са съвсем далеч от истината, но разчитането на фактите е.
Предполагам, че си далеч от понятието "немотия", което донякъде обяснява защо разсъждаваш в тази посока.
Ето ти едни други наблюдения: Майките (не всички, естествено) дават малките си деца на ясла, респ. градина, защото с една заплата, особено ако е провинциална, е невъзможно да се оцелява. Започват да търсят работа, но по ред причини не ги наемат. Съгласи се, че с дете на ръце е невъзможно да се ходи по интервюта. Така, тези млади майчета действително се оказват, почти целодневно свободни. Определено не по тяхна воля.

Както и да е, темата беше за друго.

# 84
crazy chick, значи да не търсим отговорност от прекрачилите закона, а просто да ги освободим от присъствието си, за да им стане по-леко, така ли?
Не бих казала, че това е начин за справяне с тези проблеми.
Човек трябва да знае каква е работата му и ако не му харесва, да я напусне и да си търси късмета на друго място, а не на детска учителка да й тежи занимавката с деца. Да не си е мислила, че ще  е нещо друго?

# 85
Не съм чела темата, в която се е обсъждало инсталирането на камери по детските заведения. Дали е възможно някой да ми даде линк или поне да ми каже дума от заглавието й?
И какво толкова лошо виждате да има камери в ДЗ?

# 86
  • Варна
Нищо лошо няма! Не мога да си представя, че съществуват аргументи "против".

# 87
Нищо лошо няма! Не мога да си представя, че съществуват аргументи "против".
И аз, но в различни теми срещнах такива...

# 88
crazy chick, значи да не търсим отговорност от прекрачилите закона, а просто да ги освободим от присъствието си, за да им стане по-леко, така ли?

Да. Такава е есенцията на включването ми в темата, останалото е лирично отклонение, за което се извинявам. Отговорност бих търсила несъмнено, но едва след като отстраня детето от травмиращата среда. Мисля, че подобна криворазбрана отговорност - учителката го бие, аз продължавам да го водя и се оплаквам на директорката, след което учителката вече не го бие, но пък го обижда - е до голяма степен причина за порочния кръг. Отстрани прилича на малодушие и незаинтересованост. Всички чухме и четохме какво ли не през последните години за една или друга градина/ясла/училище, но те продължават да функционират, а уличените лица продължават да заемат длъжността си. Тоест присъствието на деца в групата на доказано калпав учител или пациенти пред кабинета на всеизвестно подкупен лекар например за мен си е чист локален феномен.

# 89
Така написано съм склонна да се съглася. Ако в момента, в който се разбере, че дадена лелка си позволява повече от нормалното с децата, и последва абсолютен отлив от въпросното ДЗ, мисля, че това ще има много по-голям ефект от влачене по разни съдебни дела и прочее простотии, докато детето седи там.

Общи условия

Активация на акаунт