Отговори
# 90
Само за протокола да отбележим, че изроди има и сред детегледачките, и сред бабите, и сред самите майки! Демек, Бог да пази децата ни и в името на истината, не само от госпожите в ДГ! Wink
Онзи ден минаваме с малката през парка и станах свидетел на отношението на една майка към малкото й момченце - по-малко дори от дъщеря ми, сигурно на 10-11 месеца. Приплака ми се. Майката крещеше с всичка сила, навряна в лицето му и повтаряше без да спре: "Казах ти да не биеш другарчето си! Ръчичките ще ти счупя!" Детето пищеше, а тя повтаряше ли повтаряше крещейки: Ръчичките ще ти счупя!
Все едно кой знае какво е направило това малко побойниче - та то не можеше още да ходи!
Разтреперах се цялата! На една крачка бях да ида да й зашлевя два шамара. Спрях се.  Confused  Все пак тя е майката, обича детето повече от всеки друг, сигурно е изнервена, изморена, уплашена.... Но на това детенце, милото, какво му е на душичката, не ми се мисли!

# 91
sunny day, не си ме разбрала правилно. Аз НЕ приемам това малтретиране за нормално.
Напротив, намирам го за ужасно. И поради тази причина питам, какво се прави за да спре?
И тъй като чета, че едва ли не няма сила,която да се справи с тези лели, се чудя тогава какво правят децата там?

И да, ако знам че детето ми е тормозено и съм направила всичко възможно да спра това, но не става - просто ще го махна от въпросната ясла/градина.

Аргументи против слагането на камери, естествено, има.
Може би и поради това няма сложени такива.
Имало е дискусии, но всеки път се отхвърля подобна мярка.
Ако позволят за градините, трябва да го направят възможно и за всички други професии.
Не е лесно да се въведе подобно нещо, предполагам.

# 92
Какви са аргументите за "против"?

# 93
Никаква полза няма от камерите в училищата! ( за тях мога да говоря, че ДЯ и ДГ отдавна ги минахме)
Единствената полза е за училището - когато има засегнат учител или относно материалната им база ( за нещо счупено). Даже не знам имат ли звук, но май нямат щом си позволяват да обиждат децата.
Когато има инцидент с дете или кражба, забравете да се гледат записи. Или трябва да си доста настоятелен и досаден ( за тях), за да направят нещо.

# 94
  • Варна
Така написано съм склонна да се съглася. Ако в момента, в който се разбере, че дадена лелка си позволява повече от нормалното с децата, и последва абсолютен отлив от въпросното ДЗ, мисля, че това ще има много по-голям ефект от влачене по разни съдебни дела и прочее простотии, докато детето седи там.
Като се получи "отлив" от това детско заведение, някъде другаде трябва да има "прилив". Логично е. Обаче, всички сме наясно, че групите навсякъде са на максимален брой деца, че и отгоре.
Е, кой се предполага да поеме грижата за тези деца? Ако майките спрат работа за да си ги гледат в къщи, означава че обричат почти сигурно семейството си, на мизерия и недоимък.
Едно добро решение, за прекъсването на тези порочни практики е инсталирането на камери. Не е кой знае колко скъпо, да се напънат малко и да го решат. Само с разговори с директори и обслужващ персонал няма да стане.

# 95
Така написано съм склонна да се съглася. Ако в момента, в който се разбере, че дадена лелка си позволява повече от нормалното с децата, и последва абсолютен отлив от въпросното ДЗ, мисля, че това ще има много по-голям ефект от влачене по разни съдебни дела и прочее простотии, докато детето седи там.
Като се получи "отлив" от това детско заведение, някъде другаде трябва да има "прилив". Логично е. Обаче, всички сме наясно, че групите навсякъде са на максимален брой деца, че и отгоре.
Е, кой се предполага да поеме грижата за тези деца? Ако майките спрат работа за да си ги гледат в къщи, означава че обричат почти сигурно семейството си, на мизерия и недоимък.
Едно добро решение, за прекъсването на тези порочни практики е инсталирането на камери. Не е кой знае колко скъпо, да се напънат малко и да го решат. Само с разговори с директори и обслужващ персонал няма да стане.

Не е задължително да се получи прилив някъде другаде. Просто си остават вкъщи. Но... колко жени биха го направили? Wink

# 96
  • Варна
Риторично питаш, нали?  Simple Smile

# 97
Не е задължително да се получи прилив някъде другаде. Просто си остават вкъщи. Но... колко жени биха го направили? Wink

Въпрос на гледна точка. За мен, да речем, недоимъкът и мизерията са блага работа пред това, детето ми да бъде бито, обиждано или унижавано от някаква си буля... Не, даже не блага работа, ами направо рай!

# 98

Въпрос на гледна точка. За мен, да речем, недоимъкът и мизерията са блага работа пред това, детето ми да бъде бито, обиждано, хапано и унижавано от някаква си булка... Не, даже не блага работа, ами направо рай!
Едва ли скоро си била в такъв недоимък.

Да, абсолютно риторичен въпрос. Peace

# 99
А защо трябва да тънеш в мизерия, за да не тормозят детето ти?

# 100
  А да бе. Значи детето няма да яде, но майка му ще си стои в къщи, защото не може да се намери професионалист който да си върши съвестно работата и да не нарушава закона като малтретира деца. Пък и това не е вярно. Не всички учители бият децата. И деца са бити и от бейби-ситъри наети лично от родителите им в собствения им дом.
  На практика учители постоянно се разправят с разгневени и подозрителни родители и така и трябва.
  Трябва и да има камери в детските заведения.

# 101
Едва ли скоро си била в такъв недоимък.

Грешно предположение. Познавам недоимъка интимно, затова и не ме плаши. Навремето неочаквано се оказахме двама безработни родители с две бебета вкъщи, но пак не ни хрумна да ги даваме по ясли и градини. Никакъв недоимък и прочее драматичен синоним не мога да сравня с нещата, които са били и продължават да бъдат причинявани на децата в детските заведения, видни дори и от беглия прочит по диагонал на настоящата тема. Сори.

# 102
Не се казвам "недоимък", за да те плаша.
Съгласявам се с част от казаното от теб, но с това, че трябва да си седим вкъщи, вместо да искаме по-добро положение за децата в детските градини и ясли - не.
  А да бе. Значи детето няма да яде, но майка му ще си стои в къщи, защото не може да се намери професионалист който да си върши съвестно работата и да не нарушава закона като малтретира деца.

# 103
Направо се потресох от всичко!!!!
Сигурна съм, че в скоро време и по нашите новини ще гледаме такива филми.Дано да греша.

преди няколко години и синът ми имаше проблеми с една учителка в ДГ.Говорих с нея, пусках жалби до къде ли не.......полза никаква!!!!Да, опитах се законно и нормално, но ефект нямаше.Какво трябваше да направя?да си отпиша детето и да си остана в къщи ли?
След поредния тормоз я извиках на 4 очи...............и се "разбрахме" Rage Да, ефект имаше, но това ли наистина трябва да е начина? Явно да.

Сега малката е в ясла, но всичко ми казва.Знам какво се случва, сестрите са прекрасни.Очарована съм от тях.Да, случвало ми се е да каже, че са и дърпали ухото, питам какво направи и тя казва, полях се с водата и полях и Митко, защото ми е приятел Mr. GreenЗаслужила си е подръпването!

Хубавото е, че такива подлушвателни устройства, дори с камера вече ги има свободно на пазара...... newsm44 и лично аз ако имам някакви притеснения и съмнения бих ги използвала.

# 104
Не се казвам "недоимък", за да те плаша

Той, Недоимъкът, той не ме плаши, нямах предвид теб Grinning

Не казвам да не се иска по-добро отношение и положение, напротив. По-назад писах, че това обезателно трябва да се прави, но едва след като се отстрани детето от вредната среда. Независимо как. Защото ето и пример от потребителката Сиси - месеци протакане, жалби и саморазправи, а в това време детето продължава да се намира в риск. Не мога да се съглася, че такава ситуация е по-приемлива от временен престой вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт