Отговори
# 135
  • София
Цитат
Лелката знае, че е незаменима за тая майка; че каквото и да прави, тя ще продължи да й поверява ежедневно детето си. Хората, включително прословутата каста "лелки", се държат с нас така, както им се позволи.

лелката знае, че е незаменима за ръководството на детското заведение, защото за такава ниска заплата не се намират кадри и няма да я уволнят. това е истината.

чела съм в тези форуми няколко покъртителни случая на дълга и упорита борба на родители пред всички инстанции в случаи на доказани системни и продължителни малтретирания на деца от страна на помощния персонал, които се точат с месеци, докато накрая в единия от случаите родителите успяха да постигнат уволнение на персоната. следях този случай, защото ме интересуваше конкретното ОДЗ.

Тук ли е била тази тема? Любопитна съм да я видя.

да, тук, в бг-мама. темата беше от 2005-та година, голяма сага, за една леля от 9-то ОДЗ в София.
не мога сега да я диря, но ще опитам утре.

# 136
Цитат
Лелката знае, че е незаменима за тая майка; че каквото и да прави, тя ще продължи да й поверява ежедневно детето си. Хората, включително прословутата каста "лелки", се държат с нас така, както им се позволи.

лелката знае, че е незаменима за ръководството на детското заведение, защото за такава ниска заплата не се намират кадри и няма да я уволнят. това е истината.

чела съм в тези форуми няколко покъртителни случая на дълга и упорита борба на родители пред всички инстанции в случаи на доказани системни и продължителни малтретирания на деца от страна на помощния персонал, които се точат с месеци, докато накрая в единия от случаите родителите успяха да постигнат уволнение на персоната. следях този случай, защото ме интересуваше конкретното ОДЗ.

Тук ли е била тази тема? Любопитна съм да я видя.

да, тук, в бг-мама. темата беше от 2005-та година, голяма сага, за една леля от 9-то ОДЗ в София.
не мога сега да я диря, но ще опитам утре.
Ще се опитам аз да я намеря. Peace

Търсачката е в отпуск, но ще опитаме по-късно.

# 137
Мен това, което ме притеснява в такива случаи е по-скоро не че има някой изтрещелник, това статистически сигурно е малко вероятно, но вероятно, а това, че докато лелята малтретира детето, там има и други членове на персонала, които минават и са свидетели на случващото се. Това е страшното, че изглежда останалите възрастни са ОК с това.

Моят опит е с възрастен човек с Алцхаймер ( казах и преди), който не беше по-изразителен от едно бебе, дори бих казала по-малко, но все пак мисля, че успяхме да усетим, че грижата не е каквато трябва да бъде и да вземем мерки. Така че не мисля, че такива неща остават скрити дълго, за тези, които внимават, разбира се

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 21:04 от 10 c's

# 138
Много ми е чудно дали някой изпрати оплакване някъде???? Отново само разговори .... аз вече писах два пъти до ЕС и ЕК, чакам отговор. Но ще продължа  да се отчайвам докато не видя че някой не вземе нещата в свои ръце, като мен. Само си обсъждаме и цъкаме а проблемите си стоят ...
Няма ли да направим нещо? Отново ще ви дам линка към заявката за оплакване към ЕС, само ми кажете че искате. Групата във Фейсбук я направих за това, за да мога да събера хора и да направя нещо, хора които искат промяна , а не само да си говорят. Който иска да ме подкрепи нека да ми пише. Бъдещето на децата е в НАШИТЕ ръце !!!

# 139
Хм,на мен ми се сториха повече от пет постовете със закани Laughing
Пък и аз към тях ще се присъединя
Да,мила и добра съм разбира се,когато и към децата ми се отнасят по същия начин.
В противен случай обаче....няма да се заканвам,направо си действам box
И аз съм от бойните, за да няма ексцесии, синът ми не ходи на ясла, и на градина май няма да ходи скоро.

# 140
Много ми е чудно дали някой изпрати оплакване някъде???? Отново само разговори .... аз вече писах два пъти до ЕС и ЕК, чакам отговор. Но ще продължа  да се отчайвам докато не видя че някой не вземе нещата в свои ръце, като мен. Само си обсъждаме и цъкаме а проблемите си стоят ...
Няма ли да направим нещо? Отново ще ви дам линка към заявката за оплакване към ЕС, само ми кажете че искате. Групата във Фейсбук я направих за това, за да мога да събера хора и да направя нещо, хора които искат промяна , а не само да си говорят. Който иска да ме подкрепи нека да ми пише. Бъдещето на децата е в НАШИТЕ ръце !!!
Оплакване с какво? "Тригодишната ми дъщеря казва, че лелята не я води да пишка?"... Добре, че не е имало нищо по-сериозно, че... нямаше да има късмета лелката да стигне до проверка.

# 141
Китана, ако имах доказателство какво се е случило, нито коса щеше да остане по лелките, нито кожа по лицето - но нямам никакво доказателство дали и с какво са виновни те. Мога само да гадая /което ме травмира най-много/ Ако вдигаме врява и се обединим все ще променим нещо, тъ това е най-скъпото ни, а някои от нас са го чакали и много дълго време... Искаме ли някоя лелка да унищожи нашите мечти относно детето, и да боли в сърцето, когато се сетим вместо да се радваме и да сме щастливи? Трябва да сложим камери, Стига вече сме говорили. Нека да вдигнем вой до някоя друга галактика дори ...

# 142
Извинявай, а ти обръщала ли си се  към полицията със съмненията си?

# 143
Една птичка пролет не прави 10 цента. Това с полицията не ми е идвало на ум но пак ще съм сама, освен това полицията в Благоевград не обръща много внимание на дребните неща ... Освен това нямам доказателство.

Защо не се оплачем всички едновременно в полицията, да пишем всички във всички  медии, така ще станат нещата. Аз и да се оплача тая си е, проблема си остава национален!

# 144
Мога само да ги съдя, но това ще сложи ли камери във всички ясли и ще реши ли проблема на национално ниво ???

# 145
Аз казвам да си "дигнем дърмите", както вика моята баба, и да заминаваме в чужбина Mr. Green .
Първо да подпалим парламента, обаче. Laughing
Десито, съвсем, ама съвсем разбирам как се чувстваш. Затова като първо ти предлагам да се успокоиш, да помислиш разумно, и тогава вече да помислиш какво да правиш.
За да се направи нещо ти трябва човек, който да разбира от тези неща: къде да се подават документите, къде да се натиска, откъде да се иска...
Ако знаеш как добре те разбирам Hug

# 146
Чувала съм от позната в Англия, че през интернет има достъп в реално време до камерите в детската градина на детето си. Докато е на работа, може да хвърля по едно око какво точно става с детето й. Не знам доколко е вярно, но не звучи толкова недостижимо.
Е, там детските градини са безбожно скъпи, така че на много майки не им излиза сметката да ходят на работа, а тук са евтини. Но не виждам проблем да се въведе като начало в частните забавачки у нас.

# 147
Аз вече започнах. Писах до ЕС два пъти, в бТВ, сега си мисля и Нова ТВ, но нали това ти казвам че сама немога. Циганите затова всичко имат, защото постоянно искат и са единни. Аз ще замина след 5-6 месеца, няма да съм тук, но какво става с България? Искам като се върна да знам че народа иска своето и си търси правото. Ето виж, всеки ми съчувства но никой нищо не прави. Ако видя че има желаещи ще направя и много повече и ще имам стимул но ... само приказки Китана, само приказки ...

# 148
Чувала съм от позната в Англия, че през интернет има достъп в реално време до камерите в детската градина на детето си. Докато е на работа, може да хвърля по едно око какво точно става с детето й. Не знам доколко е вярно, но не звучи толкова недостижимо.
Е, там детските градини са безбожно скъпи, така че на много майки не им излиза сметката да ходят на работа, а тук са евтини. Но не виждам проблем да се въведе като начало в частните забавачки у нас.

За една ясла с 4 групи по 2 стаи = 8 камери и един комютър - 2000 лв  на ясла! А ако се направи държавна поръчка, познай колко по-евтино ще излезне ....

Даже ако са обикновени компютърни камери може и към 1000 лв да излезе ..

Но не е нужно в реално време, може и само записи да се правят с давност един месец да речем ПАК Е НЕЩО ...

# 149
аз подобна стратегия не мога да я и осмисля, даже.
Не си ходила в полицията, защото 'няма смисъл", но си писала до ЕС?
И докато пишеш на арменския поп, детето ти посещава детска градина, в която подозираш, че го малтретират?

Общи условия

Активация на акаунт