Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 912
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Готин въпрос Simple Smile.
Дели ги. На половина. По-екологично е. Така ще бъдат изплакнати и по-добре.

# 196
  • Варна
А кой казва, че таблетките са за по-големи машини?

# 197

Тони, така е.
Моя приятелка е с малка машина - 9 комплекта. При цяла таблета, независимо от марката не плакне добре.
С половин таблета е ок.

Нека да дели таблетите. Няма лошо.

# 198
А  кой казва за какви са? Laughing

# 199
  • София
Аз когато слагам само чаши и чинии - с половин, ако има и някоя тенджера с цяла таблетка. според замърсяването общо взето.

# 200
Според замърсяването е най-точно.
Ако машината е пълна догоре и има замърсени тави или тенджери, една цяла таблета е ок.
Иначе дели.

# 201
  • Варна
ОК
Не споря, че така е правилно. Но се зачудих че никъде не съм го виждала написано  newsm78. Може и аз да не съм довидяла.
Аз съм с малка машина и при опит да деля таблетките не получавам удовлетворителен резултат.

# 202
Истината е, че никъде не съм срещала една таблета (обикновено са 18 грама), за какъв размер машина е подходяща.

# 203
  • Балчик
А  кой казва за какви са? Laughing

Ами като се замислиш ще разбереш. Wink

# 204
  • Варна
Джема, аз напоследък трудно мисля, така че давай направо. Grinning

# 205
  • Балчик
Ами като погледнеш разхода на вода е почти един и същ в големите и малките машини (не говоря за мини машините). Варира при различните марки, но приблизително е един и същ. Следователно концентрацията на миещият разтвор ще е една и съща. От там пък следва, че 1 таблетка е подходяща както за малки, така и за големи машини.
А както правилно отбелязахте по-горе, замърсеността на съдовете определят нуждата от по-концентриран или по-малко концентриран миещ разтвор.   Peace Затова повечето хора предпочитат отделните препарати, за да могат да дозират по преценка.

# 206
  • Варна
Мерси!   bouquet
За съжаление, наистина напоследък акъла ми хич го няма Blush

# 207
на таблетките с които мия пише "доза за голяма машина". Да, по 18 грама са.

# 208
Аз да се похваля с едно Миеле,ама имам един малко глупав въпрос.Къде се поставя таблетката?Нямам книжка към нея,защото е втора употреба машината.И прах,таблетка или гел на едно и също място ли се поставят?Благодаря ви

# 209
Да, на едно място се поставят. В дозиращата камера, която е на вратата на машината.

Общи условия

Активация на акаунт