Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 797
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
За слънцезащитни мазала съм с Виши 60 фактор много съм доволна,ами това май е най-високата защита,само че съм чела,че бебета до 6 месеца не е хубаво да се мажат със слънцезащитни кремове.
mama_vessy,я кажи на 5 месеца мазала ли си я и имало ли е някакъв проблем newsm78 и как ви мина морето,предполагам че с бебе на 5 месеца е доста по-лесно отколкото с такова на година и 5 месеца  Laughing

# 586
КЪМ ЛЛЛза жълтеницата нищо не ми казаха като бях на консултация Thinkingно до скоро леко ми жълтееше тук там но мисля че вече премина.иначе малкият от както се е родил много спи.първите 2 дни в родилния дом спеше буквално по цял ден, а нощем се будеше само за ядене. Crazy
ще пробвам това със зелето Peace

# 587
Към ЛЛЛ: Момичета, този път искам само да ви благодаря за всеотдайността и подкрепата, която ни оказвате.   bouquet  Искам да ви зарадвам с малко обратна връзка от моя страна - на наша беба вече и правя само 60 мл добавка (а не 90), като в повечето случаи от нея също остава някакво количество. Толкова се радвам, че бавно-бавно започвам да намалям АМ и беба да се храни само с кърма. Ще ви държа в течение и дано скоро да мога да се похваля с още по-добри резултати.  Praynig

Бишкота, благодаря ти, че споделяш тези радостни новини с нас. Заслугата за тях е изцяло ваша – на вас двете с Дали. Браво!   bouquet

За запушеното носле - за да диша по-лесно докато се храни, може да я облекчи, ако я кърмиш в по-изправено положение. Може да си харесаш да опиташ някоя по-изправена поза. Като спи – също главичката и да малко по-високо спрямо телцето – матрачето леко повдигнато откъм главата (под самия матрак се подлага нещо). Ако прецениш, би могла да опиташ и няколко капки кърма в нослето да и капнеш (това не замества лечението, ако е необходимо такова, но не би навредила).

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 21:56 от Amorevole

# 588
migeio78 определено е по лесно  hahaha защото не го гониш из плажа  Joy Мазах я с Чико - 50 фактор и не е имала проблеми. Аз много се притеснявах да я оставя без мазило, че е много бяла и все още си е такава. Но не съм я държала на слънце а само на сянка  Peace
За мамите които се чудят как може да се ходи с малко бебе на море  като се каже море, нямам предвид че седим с детето по цял ден на плажа сутрин до 10-11ч в зависимост от времето и следобед след 16ч. Това е все едно да отидете при баба на село. Режима е същия, в най горещото време или на хубава сянка или в къщи/хотела  Peace Но пък е разнообразие и почивка и зареждаш батериите  Hug поне аз съм така   Mr. Green и нямам намерение да се отказвам от това удоволствие  Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 20:38 от mama_vessy

# 589
  • Там където е семейството ми
За морето:Аз не успявам да си почина там,а и нямам кой знае какъв мерак по принцип за море.Въпреки това обаче,зарад децата, не сме пропускали,тази година също имаме планове да посетим южното Черноморие.Миналата година ходихме към края на юли месец,не улучихме на време и се прибрахме преждевременно,защото децата се разболяха в цялата станция.А и аз съм едно такова човече,че повече от три дни на чуждо място не мога да стоя,не ме свърта,шантава работа съм аз. Mr. Green

# 590
marinels, мила, каквото и да е, ще вземете най-правилното решение за вас Hug А би ли споделила къде му е частния кабинет на д-р Алексиев и телефон за връзка. Иска ми се да отидем при него, а не при този при който ходихме, за да чуя и второ мнение за крачето. А за него съм чувала само добри отзиви Peace
marys, ти си герой  bouquet

Честито на всички именници  bouquet

За морето - обожавам го, но незнам дали ще се осмеля да го заведем толкова мъничък. Живот и здраве има време ще решим. Баткото го заведохме на 7м като беше и не сме имали проблеми.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 23:50 от matza83

# 591
А би ли споделила къде му е частния кабинет на д-р Алексиев и телефон за връзка. Иска ми се да отидем при него, а не при този при който ходихме, за да чуя и второ мнение за крачето.
GSM: 0889 238190всеки делничен ден след 15ч. след предварително записване, без НЗОК.
в Частни Лекарски Кабинети "Д-р Алексиев & Д-р Милева" ул. "Ген.Кирил Ботев" №3 вход Г, офис 5 жк. Мотописта-Гоце Делчев, (ул.Ген.Кирил Ботев е успоредна на бул.България и перпендикулярна на ул.Тодор Каблешков, минава зад магазини BILLA  и JUMBO)
ето сайта му да видиш как изглежда отвън кабинета че да се ориентираш - http://www.einet.bg/~alexiev/feedback.htm

# 592
catwalk понякога София също се поти. Избиват и малки капчици пот по челото. Но това май се случва само като я кърмя и гушкам. Сигурно и става топло.
А за моето потене - и аз много се потя нощно време. Събуждам се с мокра коса, чаршафите са мокри, а спя сама. Интересното обаче е, че като се преместя в нашето си легло (сега спя на един разтегателен диван в друга стая със София) няма такова нещо. Според мъжа ми е матрака. Но не знам, надявам се да спре това потене, че всеки ден сменям чаршафи.
За морето - направо Ви завиждам. Тук, където живеем сме заобиколени с океан, но е толкова студен, че аз не мога да се къпя в него. Виж, местните са по плажовете от момента, в който стане над 18 градуса, плуват си, карат сърфове. Но да отидем някъде с децата - никога не ме е спирало това, че са малки. Даже е по-лесно с малки деца. Мама дойде тук, когато Александър беше на 3 месеца, направихме обиколка на острова за 10 дни, никакъв проблем нямах. Та с това си излияние исках да кажа, и тази година така. Очакваме мама пак да дойде към края на юли и живот и здраве пак ще отидем на разходка. Ако имахме пари и до Бали бих отскочила, но това - догодина.
За пъпчето - тук с нищо не ги мажат, мокрят си ги от деня, в който решиш да си изкъпеш детето, само ги подсушават хубаво с памучно тампонче. Така съм процедирала и аз и с дете си деца. Проблеми никога съм нямала.
за сополите И на моята мома и хърка носа. Понякога такива "зелении" изкарвам - ужас. Но сестрата ми каза, че няма проблем, само да и почиствам носа от време на време с клечка за уши. Така и правя. Не пръскам с нищо, нито капя физиологичен разтвор или капки.
За слънцезащитните продукти - тук съветват след 6тия месец да започне да се ползват такива. До тогава - шапка, леки блузки с дълъг ръкав и седене на сянка. След това - фактор 30. Тук по-голям не продават (но и по-малък рядко можеш да видиш  Laughing)
Вчера ни поставиха ваксините - две инжекции и капки в устата. София не беше много щастлива от факта, но забрави след 2 минути. Сестрата обаче ми каза нещо интересно - че последните изследвания показват, че не трябва да се дава панадол, дори ако детето развие температура, защото това отслабва действието на ваксината - един вид - вместо организма да си произведе антитела, да се бори със ваксината, ние му "помагаме". Аз нищо не давам така и така, но ми стана интересно. Освен това ми даде един огромен лист с информация за ваксините, какви реакции може да предизвика организма, против какво се ваксинира. Мислех да и кажа - хайде, по-бързо, чела съм ги вече тези неща, но жената толкова старателно обясняваше...
Отделно да ви питам - в България поставя ли се още онази ваксина, която прави един белег на рамото?
Маринелс, прегръдки от мен. Почти сигурна съм, че не си бременна. Просто природата така го е измислила. Като се има впредвид, че и кърмеше, малко вероятно ми изглежда. Дано да е така, както ти желаеш. За твое успокоение да кажа - веднага, след като родих си направих тест за бременност (да кажем 10тина дни след това - просто намерих един изостанал, на който датата му изтичаше скоро и аз реших, вместо да го хвърлям, да го пробвам). Оцъклих се, като видях, че е положителен. Както се сещаш, нямаше никаква вероятност да съм бременна, освен ако не бях Дева Мария, така, че явно е от хормоналните промени в организма. И ако не си бременна - бих те посъветвала - тегли им една голяма ма*на на тези лекари и прословутата им болница и си търси други специалисти. Побъркаха те с грешни диагнози и драми.
Сега нещо интересно, което прочетох.Една приятелка ми донесе разни списания за бебета и бременни. Имаше статия за една майка, която очакваше второто си дете. Беше си направила и двата скенера - в 12 и в 20та седмица. При втория скенер докторът забелязва, че плода се развива по-бавно и започват да я следят всяка седмица. В 35тата седмица докторът и решава, че трябва да се извади бебето, тъй като в последните 3 седмици е наддало само 200 грама. Подготвят я за секцио и какво се оказва - че бременността и е извънматочна, бебето се е развивало в едната и тръба, като я е увеличило над 40 000 пъти. Все пак бебето си е нормално и сега се радват на една малка госпожица.
Много ми стана странно - има снимки, имена на хора,(само името на лекаря е спестено, но кой ще се натиска да ражда при лекар, който не е могъл да установи извънматочна бременност). Мислите ли, че е нормално това?
Хайде, стана много дълго. Днес ще правим покани за рожденния ден на сина ми. Решихме да има паяк парти. Голяма любов към паяци този моя син. Та поканите са тематични - ще нарисуване мрежи на паяк, ще изрежа паяци и ще ги залепим. ПОне спря да вали.

# 593
  • София
привет  Hug,

не съм писала от болницата, от няколко дена ви догонвам с темите и тъкмо понапредна с четенето, вие пак дръпнете Simple Smile Докато четях, исках сто неща да пиша, но сега не знам за колко ще се сетя.

Първо да покажа малко снимчици. За сравнение с кака му: Яна и Бобчо - доста си приличаха като новородени. Сега малко по малко започват да се виждат разликите. Първо, очичките му са сини засега. Който разбира от генетика, да каже може ли от родители с кафяви очи да се пръкне синеоко или ще се променят по-нататък?
Сега останалите разлики, всички за моя радост:
 - Засега нямаме колики, за разлика от Яна, която пищеше от колики след всяко ядене и се носехме, докато дойде време за следващото ядене. Това продължи до около петия месец  Rolling Eyes. Сега дали от Биогайата, дали защото аз съм много по-спокойна и му предавам, но бебчо си спинка, папка, пак спинка и т.н. Когато реши да будува, също е спокоен вече, пеем си, свирим, танцуваме, а от около седмица се задържа в шезлонга без рев - гледа си играчките, слуша си музикалната играчка и кротува известно време.
 - Возим се на количка - това за мен е суперстранно, защото кака му не можеше да я понася и се научи да се вози към 8-9 месец, когато можех да й бутна солети да гризе и да зяпа наоколо. Преди това само в кенгуру ходехме насам-натам, в количка издържаше съвсем малко, преди да се разпищи. Извеждам го, откакто стана на 2 седмици - тогава времето стана по-хубаво. Когато се наложи, се кърмим в парка, намирам си някоя по-странична пейка и вдигам блузата - като е по-широка, изобщо не се вижда нищо.
 - Спи си в креватчето, даже понякога си заспива сам, само го галя малко по главичката. Кака му само да усетеше, че я оставям и беше рееев  Simple Smile.
 - Прави си пауза от 5 часа нощем - къпем се в 9, после обличане, кърмене до 10 и после се буди в 3 часа. Взимам го при мен, закачвам го да цока и пак заспивам, в 5 го слагам от другата страна и спим докъм 6-7, когато вече се е наакал и ставам да го преобувам. Това са ни горе-долу нощите Wink.

Въобще, такъв модел ми се е паднал, дето само да си го хваля, пу-пу.

Само на кърма сме от самото начало, преди 10 дена ходихме на контролен преглед и бяхме наддали 750 грама и 3.5 см. Утре ще сме на първа консултация, ще видим докъде сме го докарали.

В болницата докторите идваха да ме гледат малко като извънземно - тази само кърми и не си дава бебето през нощта, бая странно им се виждаше  hahaha. Иначе и ние бяхме на антибиотик, дали заради зелените води или нещо друго му пробутах, не знам. И ние имахме секрети и гурелчета от очичките, капахме тобрекс. Има подобрение, но пак има секрети от време на време. Сега само чистя с памучета с физиологичен разтвор, докторката каза, че може и кърма да капя, имала антисептични свойства, но така и не съм капала.

И ние от понеделник сме с червени пъпчици - по лицето, по главата и дори тук-там по телцето  Sad. Ще видим какво ще каже утре педиатърката. Дали това бебешко акне има връзка с кърменето - дали чрез кърмата предаваме хормони, има ли бебчета с пъпки, които са на АМ?

За захранването - каката я захраних на 6 навършени месеца, мисля и сега така. Преди това си беше само на кърма.

За памперсите - може да изглежда нелогично, но памперсите обикновено пропускат, когато са малки, а не когато са големи. Ние сме с Либеро, имат си едно хубаво ластиче на кръста, което им пречи да протичат откъм кръста, ползвала съм ги предишния път, от Памперс никога не съм била доволна, само се цапаме с тях.

Колкото до мазането на дупето под памперса: ако дупето не е подсечено, най-добре да се маже с мазно кремче от рода на Павловичата мас, а крем с цинков окис да се ползва при вече подсечено дупе. Искам да обърна внимание на майките на момиченца: Не пропускайте мазането, защото се получават сраствания на срамните устни, прочетете повече, ако искате, има такава тема във форума.

За хълцането: бебетата хълцат, ако от малкото им стомахче се върне храна обратно нагоре - например ако е преяло или ако се смачка, след като е яло (например като му се сменя памперса след ядене), ако му е студено - тогава от стягането от студеното, ефектът пак е като от смачкване. Оправя се с кърмене, но трябва да се внимава да не се смачка пак, че можеш да го зациклиш  Simple Smile.

Сега да ви разкажа ние как вече пишкаме и акаме в лигенче Simple Smile. Още в болницата го видях, че като ака, се напъва и ако аз го имитирам, той още по-старателно се напъва. Когато го карам да се напъва, а това всъщност е като да си прочиствам гърлото, когато нещо ме дразни (уф, как го обясних), той винаги се напъва, чак червен става  Laughing. Та няколко пъти ме напишква като мама Веси, докато не се сетих да го карам над лигенчето. Значи, като му сменям памперса, ако се е наакал, го държа за минута-две над лигена и го подсещам да се напъва - тогава много често и пишка. Ако пък не е акал в памперса, а само е мокър, често се случва да се изака, докато го държа. Днес например сме пишкали 5 пъти и един път ака в лигена - това точно преди къпането. Е, не че сме спестили някой памперс, защото след пишкане в лигена се нааква в памперса след 15-20 минути  Laughing. Така че пак имаме 5-6 сменени памперса, но важното е, че схванахме идеята Simple Smile. Освен това често му личи, че му се ака, като започне да се върти и ръмжи, така че може просто в такива случаи да махна памперса няколко минути по-рано от омазването. С каката също се държахме на лигенчето, и тя така се стараеше. Ще попрочета темите за ЕБХ, да видя как действат те.

Да ви питам, дадох днес хомеопатично Туя Оксиденталис за предпазване от лошите ефекти от ваксините, утре имаме ваксина и пак ще дам. Някой ползвал ли е, дали има някакъв ефект? bsisi?

И друг въпрос: купих си слинг от типа на шаловете - ето такъв, но не мога да схвана нещо как се слага новородено. Дали някой не може да ми покаже лично - живея в Зона Б-18, имам и кола - мога да се придвижа донякъде, стига някоя мама да изяви желание да ми покаже  Praynig.

Спирам, че няма кой да ме чете (нали чукча не читатель, а писатель) Wink.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 02:36 от Betta

# 594
  • Пловдив
Добро утро! Хубчаво е да започнеш деня с положителните постове на КАТИ и на Бетта, благодаря ви за доброто настроение, което вкарвате.
КАТИ, това за извънматочната бременност е много странно. Доста неща бях изчела преди да забременея, че имах време, по всичк иписания извънматочната бременност е много опасна за мамата, разкъсва тръбите /което води до безплодие/ , никой никога не са оставяли да експериментират какво ще се случи, ако не оперират на момента. Странна работа. Но това още веднъж доказва, че човешката природа е уникална , чудеса стават винаги. Макар че не са правило, а изключение, все е радващо човек да види, че науката греши.

привет  Hug,
Сега малко по малко започват да се виждат разликите. Първо, очичките му са сини засега. Който разбира от генетика, да каже може ли от родители с кафяви очи да се пръкне синеоко или ще се променят по-нататък?
БЕТИ, не съм специалист по генетика /мъжа ми уж е по- в час, де/, но да те успокоя - има шанс да станат очите сини, зелени, всякакви. При родители с кафяви очи, очите на детето могат да бъдат всякакъв цвят-. Пример за това е брат ми - майка ми и баща ми с ка с кафяви, а брат ми има най-чудните зелено-сини-сиви очи. Така че, стискам палци /ако желанието ти е за светли очи, разбира се. Иначе, да, могат да се променят, и то доста късно. Например племенницата ми имаше сини очи ЧАК ДО ГОДИНКАТА, а след това и станаха кахафяви. Много интересно обачче е желанието ни децата ни да имат сини  очи - хи-хи, аз също с9е взирам в очите на бебето , гледам, че са сини, и си викам а  дано /нищо, че аз и баща й сме с тъмни очи, но пък в семейството и на двамата има светли, така че си мечтаем/.
Момичета, имам един глупав въпрос - тъй като вече съм се побъркала и се в0зирам във всяка глупост - давате ли биберон-залъгалка на бебетата? Говоря за тези на АМ, за тез ина кърма е различно? Аз се чуда дали да давам, много не искам да се пристрастява, но пък като детето няма гърда, на която да се успокои, как да го прави? Дайте съвет ... иначе аз хич не съм фен на бибероните, но... не знам дали не правя лошотака, като не давам ...
Лек ден на всички

# 595
Добро утро!И хубав и усмихнат ден!

Спирам, че няма кой да ме чете (нали чукча не читатель, а писатель) Wink.
Напротив беше удоволствие де те прочетем Hug

# 596
  • гр.София
migeio78 определено е по лесно  hahaha защото не го гониш из плажа  Joy Мазах я с Чико - 50 фактор и не е имала проблеми. Аз много се притеснявах да я оставя без мазило, че е много бяла и все още си е такава. Но не съм я държала на слънце а само на сянка  Peace
За мамите които се чудят как може да се ходи с малко бебе на море  като се каже море, нямам предвид че седим с детето по цял ден на плажа сутрин до 10-11ч в зависимост от времето и следобед след 16ч. Това е все едно да отидете при баба на село. Режима е същия, в най горещото време или на хубава сянка или в къщи/хотела  Peace Но пък е разнообразие и почивка и зареждаш батериите  Hug поне аз съм така   Mr. Green и нямам намерение да се отказвам от това удоволствие  Mr. Green

Здравейте мамчета,
днес сме на ваксина, дано всичко мине ок.

За морето - преди 2 години посрещнахме нова година в Мирамар, Обзор. Чудесно местенце за почивка с деца.

http://xn----8sbarqqiclzdo1b.net/ - ето линк към хотела

# 597
Добро утро и от мен. Grinning
Вчера нямахме нет и така ми липсвахте. Като съм вкъщи сама и няма с кого една дума да разменя, та вие сте ми компания. Hug
Весето, това кремче дано помогне за пъпчиците. Ако има добър ефект, сподели.А за Вигантола аз не се съобразявам да го давам в един и същи час. Това е витамин, гледам да е на гладно само. Peace
Лъки, тъкмо си мислех за вас и ти се появи. А защо чакаш да ти донесат Вигантол, като и тук го пуснаха? newsm78
Марис, колко дни ще мажете с Адвантан? Питам, че и ние имаме кожен проблем и май по схема се изписват кортикостероидите.
Нотова, крустите ги мажа с крема за крусти на Авен. Не е кой знае какъв резултатът още, но предполагам, че изисква време, за да се изчисти.
Маринелс, и на мен това ми е голямо притеснение, но няма нищо срамно. Дано да не е станало бебе, ама нали пиеш противозачатъчни?!Айде, аз да се притесня да/защото не се пазим със сигурни методи/, ама вие сте взели мерки.Спокойно, каквото и да е- ще постъпиш по най-добрия начин, сигурна съм. Hug
За морето И ние мислим да ходим първо на балкан и после на море. Не мога да лиша баткото от почивка. Няколко години летуваме в Турция и сме изключително доволни, но сега с малката не ми се лети чак до там и вероятно ще сме в БГ. На Черно море не сме ходили с години заради мръсната вода, но , ако някой може да ни препоръча хубаво местенце-с радост ще го проуча.
Туята и аз съм я чувала, че помага при ваксини. Но в какво разреждане и как се дава на бебета?

# 598
ena4 в смисъл на гладно имаш предвид преди да започнеш да го храниш ли? Защото аз и го давам преди да и дам шишето...като се сабуди сутринта...давам и в една лъжичка вигантола с мляко и после и давам да папа....

За предпазването...и ние не се пазим...Аз имам непоносимост към презервативи,а противозачатъчни нямам никакво желание да пия..нямам и намерение...Имам вяра на мъжа ми...

# 599
ena4 в смисъл на гладно имаш предвид преди да започнеш да го храниш ли? Защото аз и го давам преди да и дам шишето...като се сабуди сутринта...давам и в една лъжичка вигантола с мляко и после и давам да папа....

За предпазването...и ние не се пазим...Аз имам непоносимост към презервативи,а противозачатъчни нямам никакво желание да пия..нямам и намерение...Имам вяра на мъжа ми...

Да, точно така давам вигантола. И за пазенето сме така, ама знае ли човек?Уж 11 години нямаме пропуски, дано и занапред да е така. Моите родители цял живот така са се пазили и неприятности не са имали, но при някои може да не действа този метод. Rolling Eyes С нетърпение чакам да се появи мъжкото хапче антибебе. Мъжо няма против да пие хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт