Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 598
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от нас и честит празник   bouquet
Имам няколко въпроса към тези, които хранят с АМ. От днес и ние сме на адапте  Sunglasses Мъчих го 25 дни да суче, ама той като не иска... няма какво друго да направя. Инатливо хлапе ми се е паднало този път. Както и да е, не е голяма драма. Още повече, че и заради депресията сега се чувствам дори по-щастлива когато е на АМ.
Та въпросите ми са:
1. По колко мл изяждат на едно хранене?
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал?
3.За колко време се наяждат ориентировъчно?
На нас първият ни опит беше 70мл АМ за около 30-40мин. Следващият път беше 90мл АМ за 15мин като се оригна и върна част от него...
Благодаря ви  Hug

Ние даваме между 90 и 110 грама. Всеки път различно. За денонощие имаме точно 7 хранения. Опитах се да давам по повечко мл, за да намалеят бройките но не става. Детенце си яде средно 90 - 100 гр.

А за времето, преди беше по бърза , сега я мъчи стомахчето и се мъчим с яденето. Но средно си изсмуква всичко за около 15 минути.

# 661
  • София
Здравейте и от нас и честит празник   bouquet
Имам няколко въпроса към тези, които хранят с АМ.
Та въпросите ми са:
1. По колко мл изяждат на едно хранене?
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал?
3.За колко време се наяждат ориентировъчно?
На нас първият ни опит беше 70мл АМ за около 30-40мин. Следващият път беше 90мл АМ за 15мин като се оригна и върна част от него...
Благодаря ви  Hug
Amanita, Ние сме долу горе на вашата възраст. За количеството изяжда различно от 90 до 120 мл. Затова първо правя 90 мл и след това още 30 мл, ако иска още.
На 6 хранения сме, като през деня на около 3 часа, като гледам да спазваме долу горе някъкъв график, а през нощта, когато се събуди, както и за първото хранене сутринта.
Времето, за което яде е различно в зависимост от това колко е гладен, сънен и изморен. По принцип правим и една пауза за оригване и смяна на памперса.
И при нас понякога връща, затова се старая да го оригвам и да не го тъпча, колкото иска, толкова.

Не се тревожи обаче колко изяждате, за колко време и по колко пъти. Не може всички бебета да са на една и съща схема. Води се по детето. Ние също вдигахме милилитрите по-бавно, отколкото е по схемата.

# 662
  • Пловдив
  АМАНИТКА И ние сме на АМ, малката яде 70-90 мл на хранене, но сме на 8 хранения. Все още не мога да я накарам да яде повечко, за да й разредя храненията. Като общо милилитри  за 24 часа /което й следя много стриктно/ хапва около 600-640, имаше и един ден с рекорд. Мисля, че тъй като АМ е по-хранително от кърмата, бебенцето ти по-бавно ще се настрои да си изяжда повечко милилитри наведнъж. Ние, макар че сме на един месец, чак сега си влезе детето в ядене наведнъж на повечко, тъй като беше хранена една седмица венозно, после една седмица със сонда, та мисълта ми е, че се настройват по-бавно, но става. Ще видиш, че до 2-3 дни ще си навакса. Иначе, за общото количество за 24 часа нашата педи ни беше написала за 4 седмица - 100-110 мл на хранене, 7 пъти, или общо около 700  за 24 часа, а на кутията на нашето мляко пише 5 броя хранения по 120 мл, което идва 600 за 24 часа.
3. За наяждането - в началото  я мъчих един час, тъй като не искаше да яде, беше голям ужас, но за една седмица се регулира и вече за около 15 минути изяжда количеството /то май така и трябва/.
2. За интервала - ами на  3 часа, понякога  и на два часа и половина, ако на предното хранене е изяла много малко, и ми се стори , че е гладна.
Прави са момичетата, че се водим по детето, но е хубаво  ида се следи как наддава. Тъй като ако бебо е поспалив /както ние в началото/ може да си пропуска яденета, независимо, че има нужда да си хапва.

# 663
  • Бургас
 Bub555 , опитай с бисквити Ревю с овесени ядки - зелена опаковка, овесени ядки с кисело мляко, Активия, има и едни шоколадчета Комфорт, но не знам дали действат. Повече чай, течности, кафенце с мляко.
Мur, надявам се да се научи малкия да се уригва, че и коликите му да са  по-лекички.
Миш, дано не се повтори разтройството - да не си яла шоколад или банани, знам, че от това може да се получи... 

# 664
Женичка  Hug добре дошла отново

mama_vessy  fingerscrossed чакаме разултати, дано ви се размине болницата

catwalk без бутилка с вода не сядам да кърмя, а през останалото време пия мн чайове. Ти защо се усъмняваш дали може? направо си е задължително, както неведнъж консултантите от ЛЛЛ са споменавали 80% от кърмата е вода

kukumindrela защо да не може нормално след секцио? зависи колко време е минало

Момичета, със страхотен запек съм от една семица някъде. Пробвах с рициново масло, със супена лъжица зехтин сутрин и топла вода и мъкааа  #2gunfire Някой знае ли друг метод  newsm78 Направо полудявам вече! [/b]
Bub555 и аз съм със същия проблем от седмица-две, и аз пробвах захтин на гладно и чаша топла вода, май имаше ефект, пия и някакъв слабителен чай, но като цяло почти с рев излизам от тоалетната.
Bub555 , опитай с бисквити Ревю с овесени ядки - зелена опаковка, овесени ядки с кисело мляко... Повече чай, течности, кафенце с мляко.
основно с това се храня, ама пак съм си със запек  Cry

Да ви попитам колко често промивате с физиологичен разтвор?
кое? ние нослето веднъж на ден почистваме, или ако има нужда по 2, иначе очичките не ни сълзят вече и по-рядко почистваме с физ.р-р

migeio78 за консултацията - аз с това недоспиване съвсем дадох фира, всъщност сме идния четв. на консултация. тотално губя представа за време, място и пространство  ooooh!

luba_rizova Ние сме с биберон  Crazy нищо че се кърмим  newsm78 оказа се че когато иска само да смуче а не да яде/ как се изразих само/ не иска да седи на гърдата  Shocked започва да се дърпа да плаче и независимо колко пъти му предлагам гърдата не се успокоява  ooooh! когато му дам бибероната се успокоява  #Crazy нямам представа защо е така но..... факт. Ако има нужда можеш да му предложиш, но ако не изпитва такава необходимост то няма нужда  Peace Аз се принудих да му купя, не бях си взела та таткото една вечер ходи да вземе защото ме беше побъркал  Crazy
точно така сме и ние

darinette  welcome

# 665

Момичета, със страхотен запек съм от една семица някъде. Пробвах с рициново масло, със супена лъжица зехтин сутрин и топла вода и мъкааа  #2gunfire Някой знае ли друг метод  newsm78 Направо полудявам вече!
Bub и аз съм така,което доведе до огромен хемороид Sickнаправо не мога да седя от болка Tired
Женичка добре дошла при родени! Hug
catwalk и аз без вода не мога,нощем пия по 2л.,а през деня по 1л. и много чай от този:

В него има анасон,копър и маточина и освен,че е лактогонен успокоява и коремчето.Забелязала съм,че като съм пила повече от него,бебчо е по-спокоен.
за оригването аз вече не го държа да се оригне,ако се оригне сам ок Peace
За килограмите прибрах се от болницата с +3кг.и не съм мръднала.Много ми се яде сладко особенно след кърмене,случва ми се да погълна 1 шоколад за отр.време Embarassed,при положение че преди въобще не ядях сладко ooooh!

# 666
Момичета от известно време ме мъчи и друг въпрос ( освен изброените по рано днес).
Педито ни препоръча да даваме АМ НА - хипоалергенно, макар, че нямаме данни за някаква алергия и наследствено също. От Фризо НА-то обаче акаме зелено.
 Thinking Чудя се не е ли по-вредно да лишаваш детето от някакви съставки, без явна причина.

Моля ако някой е запознат с това кога и защо се дават хипоалергенните млека, нека пише!
 newsm78 #Crazy

Вече тотално се обърках Sad

# 667
Здравейте, момичета Simple Smile
Отдавна не съм писала, защото макар че много ми се помага (и мъжа ми, и майка ми, а и свекърва ми беше три седмици при нас), не намирам много време за интернет.
Не съм прочела всичко досега, та не знам дали съм в унисон с разговорите ви, но да споделя някои неща.
Ние вече сме на 1 месец и три седмици, а продължаваме да ядем по 100-120мл общо кърма +АМ, и то не винаги - не иска да яде повече, и аз не го насилвам. Иначе видимо си расте, значи си му стига. Моля момичетата на около нашата възраст да пишат по колко ядат децата им, за сравнение. Аз не се отказвам и всеки път на около 3 часа храненето ни е около 20 мин на гърда,и после добавка - правя 80мл, и колкото изяде. Храненето около 10 часа е обикновено само на кърма (гледам си Гала и и двамата сме спокойни), а това около 1-2 часа през нощта - само на АМ - нямам толкова кърма тогава, а и нямам сили. Вече почти не повръщаме - май надраснахме този период. Бях спряла да се цедя от месец и се радвам, че кърмата ми все си е толкова. А днес направо локва  през нощта ми е изтекла, и след като го нахраних малкия, изцедих цели 100 мл за следващото хранене - направо невероятно.Но разбрах какво му е майката на достатъчното кърма - СЪНЯТ, с за който май всички не ни сдостига времето.
Нощното хранене още не сме го прескочили, но вече няколко дни прави петчасова пауза, което звучи обнадеждаващо.
На 39-я ден направихме една модерна "погача" с няколко най-близки жени (без повечето от езическите ритуали, които не харесвам), а на 40-ия ден ни се чете молитва в църквата. Днес направихме парти за представяне на Марио сред женското общество от мои приятелки - беше в кварталното ресторантче, с балони с хелий и много веселба. Детето го доведоха майка ми, мъжа ми и свекърва ми само за час и си го прибраха, а ние с мъжа ми останахме с гостите на воля. Много приятно беше.
Вече купих от памперсите (Pampers) тройка (от 4 до 9кг) и съм сложила един сега да видя, дали е по-добре или още един пакет от двойката да купувам. Някои от вас минаха ли вече на тройка?

# 668
Ние сме на тройката вече и са ни добре. Peace
Мами, наближаваме нова тема. Ето едно предложение от мен:Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка и отвръща.
Днес купехме кошче за кола на беба, ама това шило не стои никъде мирно. ooooh!В колата реве, като е в кошарата пак реве, на ръце дори, но , ако се движа из стаята и танцувам-мирува.Онзи ден много смешно се получи, защото я бях оставила за малко в легълцето , за да нарежа месото за яденето и тя плаче, естествено. Като я взех на ръце се чу едно:"Еееее" Laughing/най-накрая/С такова облекчение го каза, сякаш наистина знае как да реагира, а се получи случайно. Simple Smile

# 669
Catwalk, ще опитам.....не знам дали ще има ефект, но вече не се издържа! Както lilyrose е написала.....направо излизам с рев от тоалетната, но аз и с рев влизам като знам какво ме очаква! Сега изпих 2 лъжици рициново масло и да видим дали утре ще има резултат. И преди имах ленив стомах, но това сега на нищо не прилича!  #Cussing out Страх ме е да не стане хроничен този запек!

migeio78, ще взема и аз от този чай. Аз ползвам на Хип за кърмачки, но не бих казала, че съм особено доволна. Този, твоя, ако действа успокояващо и на детето, направо супер! Wink

Момичета, да знаете откъде мога да си взема такъв вид пелена: http://bebitta.com/bg/product-pictures/324.html

# 670
ena4, разсмя ме с това Ееее Laughing, сладуранка малка Hug А заглавието за новата тема е супер Peace

Ние сме още на 2-ка памперси, а сме вече около 5200гр, имам още бая от тях - 92 бройки са 2-ка Пуфис, а оня ден го отворих пакета. Добре са ни все още.

migeio78, и аз пия от този чай и от този на Хип, но напоследък съм малко нередовна Rolling Eyes
Децата заспаха, отивам и аз да дремна, докато не се е събудил бебчо Simple Smile
Лека нощ smile3524

# 671
КЪМ ЛЛЛ: 
Здравеите и отново благодаря за загриженоста!  Hug
Жълтеничката ни мина,въпреки че не спряхме кърмата!!!
Храним се от шише,тази статия ми помогна,мисля 4е се справяме добре...
Относно обрива вчера стана по цялото тяло и извиках Л,каза 4е е храанително(яла съм нещо което е предизеикало обрива,но така и не остановихме какво,за6тото не съм яла 6околади и тем подобни...) вие на какво мнение сте? Предписа ни калциум и витамин Ц,и ако не ни мине 6те ни бие орбазон...Sad
Имам и още едно притеснение,бебка винаги се напъва много когато се изхожда,не е запек а е нормално меко и мириззливо,както е от началото...нормално ли е да се наапъва и да проплаква?  newsm78
Благодаря отново!

sisito87, радвам се, че сте преборили жълтеницата!
Ако лекарят счита, че обривът е „хранителен”, действително може да помислиш какво си яла скоро преди да се появи той (предишните 5-6 часа и дори ден-два преди това), да си пила повече прясно мляко, някакви лекарства, добавки, билки и т.н.? Бебето само на кърма ли е, или му даваш и друго (вода, чай, глюкоза, АМ, капки, витамини и т.н. – дори и в минимални количества)? Изобщо – да се опиташ да върнеш лентата назад и да помислиш кое допускаш, че би могло да се отрази на бебето.
За по-лесно изхождане може да помогне нежно масажче на коремчето по посока на часовниковата стрелка; да придържаш крачетата свитички или да имитирате „каране на колело”.
Надявам се обривът да отшуми скоро, пиши как сте!
  Peace

Мернах нещо за разтройството но ми отбягва какво точно беше. Днес памперса ни беше пълен , дори препълнен,, чак до врата бяхме омазани от ако. беше рядко, като рядка каша, по рядко от обикновенно, пак си е жълто на цвят. Въпроса ми е й към ЛЛЛ да не би проблема да ми е в кърмата? И миришеше ми на вкиснато акото й. Мисля да видя сега следващият памперс как ще е и да звъня на педито.
Дано не съм я простудила. Държа я на 22 градуса, облякана е с боди, ританки и блуза. При къпане вдигам на 24 градуса. през деня отварям да проветрявам стаята за по 20-30 мин
Ако я разболея на 18 дни ще се гръмна, да не мога да си опазя детето

Миш, разбирам те напълно, че си притеснена – Изабел е съвсем мъничка и ти се стараеш всичко да правиш „както трябва” и по най-добрия за нея начин.
Възможно е, ако памперсyt е постоял малко повечко пълен на дупето, да се е окислило съдържанието и затова да е замирисал на малко по-кисело и да се е „поразлял”, особено ако е имало и доста напишкано. А да не би да си хапнала нещо ново или екзотично, което да е оказало влияние? Би ли споделила – как протича едно кърмене при вас (от една гърда ли суче Изабел, или от двете, успява ли да изпразни едната гърда, преди да и предложиш втората)? По колко наакани и напишкани памперса сменяте приблизително в денонощието?
Може би наистина да изчакаш да видиш как ще са следващите 1-2 памперса и ако притесненията ти продължават, би могла да звъннеш на педиатъра.
Почти всички майки имат нужда от период за свикване с бебето, да се научат да разпознават сигналите му (кога е гладно, кога му е по-топло, кога му се спи, кога го боли нещо, кога има нужда просто да бъде гушнато и т.н.). Ти действително се стараеш много и е нормално да се тревожиш, но се надявам това съдържание на памперса да е било инцидентно; всичко да е наред и скоро да се поуспокоиш.
Hug

# 672
  • Карлово
sirence ние сме на 3 - ка  и съм много доволна , по свободна е и не му притиска крачетата иначе му образуваше като пъпчица на гънката.
Единственото което не харесвам на памперсите е че трябва да се стегнати иначе ние сме все мокри и то дори на гръбчето  Confused не че само на памперс е така зная че на всички пелени е така но е некомфортно на бебчо с това малко тумбаче  Sad
иначе ние сме добре растем и натдаваме добре Simple Smile на първата консултация бяхме 5200 и сме пораснали с 2 см  т.е. 56 см
започнахме да се къпем легнали откакто пъпчето се оправи понеже се зачервяваше и му е много приятно във водата, а и сега много подвижен е станал ръце и крака се движат голямо ръкомахане голямо нещо  Laughing
вече започнахме да си сменяме и косичката като на нейно място израства същата за разлика от брат му който беше с черна коса и я смени със кафява а малкият си остава с черна
имам един въпрос за очите .......КОГА СЕ ПРОМЕНЯ ЦВЕТЪТ НА ОЧИТЕ ? интересувам се защото нашите още не са променени
започнах да го слагам и на корем за да изправим по бързо главата въпреки че зная че е много рано но да си призная още в първите седмици го слагах за кратко време
много ни е зор с ноктите  Confused голям рев е докато ги отрежем а те са едни пръстчета малки ужас  Sad

# 673
  • София
darinette, добре дошла и от мен. За реването след къпане установих, че много по-спокойно се обличаме, ако бебето не е гладно, например ял е примерно един час преди това. Тогава много ведро си стои, докато го къпем, обличането започва спокойно и чааак когато започне тормозът с обличането на пижамата и с чистенето на очи, уши и т.н. започва да реве. Затова бързо приключвам и затапвам да цока Laughing. Според мен бебоците огладняват от къпането и затова. Гимнастика и масаж не правим още, но с каката винаги сме правили сутрин, когато бебето е бодро и свежо, например към 10-11 часа сутринта.

bsisi, мерси за идеята за сребърната вода, май има ефект на наште очички  Hug.
А пъпчиците пробвам да почиствам с термална вода на Авен, ще видим дали ще има подобрение.
За кенгуруто - имаме на Бейби Бьорн, но днес го пробвах и не му хареса. Оставям го за по-натам. Сестра му го харесваше много, спеше си в него, а аз обикалях парка, но беше по-голяма - на 3-4 месеца я сложих за първи път.
Играчки харесваме музикални, въртящи, шушкащи, такива някакви. Имаме един комар, който като го дръпнеш, пърха няколко секунди - харесва го и го ползвам за разсейване. От няколко дена бебчо си стои по 15-20 минути в шезлонга, зяпа играчки, които съм му накачила и кротува, а аз си домакинствам. Само дето го приема като столче за акане - ако преди това не съм го издържала, напълва памперса - може би защото има наклон, както аз когато го държа да ака  Simple Smile.
Иначе да го похваля - днес е пишкал 3 пъти в лигенчето и три пъти ака, голям напредък. Който се интересува от ЕБХ, ето една статия: http://nodiaper.multiply.com/journal/item/3.

emsy, не съм искала да те стресна с тия сраствания, просто исках да дам малко информация, за който желае да е информиран. За почистването - на курса на бъдещи майки едно време ни бяха обяснили, че влагалището има самопочистващи функции. Не трябва да се бърка да се чисти в никакъв случай, измиват се само устните външно, намазват се с мазно кремче и това е. Просто трябва да се следи за такова срастване. Може да помогне и ако при възможност бебето се оставя без памперс по малко. Причините се смята, че са памперсите, по-бяла кожа, както и липсата на някакви хормони, които с порастването се появяват и срастването може да изчезне само. Както и за фимозата, има противоположни мнения - едни казват да не се пипа, други казват да се разлепва, трети мажат с хормонален крем. Аз знам, че ако се слепи много, може да няма как да се изтича добре урината и да се завъдят разни бактерии - имаше такива случаи, когато водихме Яна да я разлепват. Ето теми по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512816.0.

Лъки, симпатиите са взаимни  Wink, особено след като си и от Пловдив (много харесвам хората от този град) и си Скорпи като мен  Simple Smile.

Ена, с това кърмене организма си иска енергия и при това бързо, затова толкова ни се яде сладко според мен - въглехидрати за бърза енергия. Аз си мисля, че би ми помогнало, ако ям честичко по нещо полезно, например плодове, отколкото както сега - уж не ям, не ям и като огладнея, направо се нахвърлям върху вафлите  Rolling Eyes.

matza83, трябва да има белег от ваксината. А ако не се появи до 6-7-ми месец, се прави нова, така ни каза педиатърката.

luba_rizova
, ужасно е това, което разказваш за болницата  ooooh!.

За запек препоръчвам сушени кайсии или сливи. При мен кайсиите действат страхотно, пробвах ги след раждането, имах шевове, но нямах никакъв проблем Peace.

Ние вчера след ваксината бяхме много неспокойни, видях и аз какво е ревящо бебе. Обаче пробвах действието на сешоара и бях много впечатлена - беше като копче за изключване и включване тоя сешоар  Laughing - пусна ли го, млъква веднага, спра ли го, пак рееев, чак не можех да повярвам как работи. След десетина минути бръмчене си заспа милото и се приключи с тормоза  Simple Smile.

Бяхте писали за стряскане: Нашият глупчо пък се стряска от собствената си въздишка, направо подскача, от друго почти не се впечатлява, обаче ако въздъхне или се прозине шумно, голям стрес  Joy. Ако докато задрямва, вземе че се прозине, подскача и пак наново се налага да се приспиваме, направо ме убива  Laughing. Иначе се смее, ако го закачаш, но не гука още.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 01:48 от Betta

# 674
Привет и от мен момичета!
Успявам да ви чета,но писането ми е трудно.Сега се е кротнала и мога да драсна 2-3 реда.Преди поне можех да пиша докато кърмя,а сега от известно време Ивана така се мята на цицата не е истина.Още не мога да схвана от къде идва тоз зор.
За реването след къпане-това сешоарът е прекрасно нещо-винаги действа. Peace
mama_vessy-дано всичко се размине при вас. Praynig Иначе и при нас е същата история-още си е жълта и все така не иска да ака.При първия преглед педи каза,че е кърмаческа жълтеница.Сега ще видим след десет дена дали ще назначи изследване на билерубина.
catwalk -в момента в който захапе зърното имам чувството,че изгарям от жажда.Пия си вода и то по множко.
Женичка-добре дошла в родени!
за оригването в началото се оригваше много рядко,сега вече такива ги къдри,че днес се стресна и зарева с цяло гърло-много се смях.

Общи условия

Активация на акаунт