Отговори
# 525
Привет и от мен!

Нямам много време за писане, ама да се включа по повод рецептите с лук! Simple Smile Последният път, тъкмо като даде Ани идеята за чайчето каката се разкашля, не беше нещо сериозно, но за един ден след чая спря да кашля, само че аз го дообогатих, сложих небет шекер, ябълка, орех и босилек и ми свърши чудесна работа. Според мен не би трябвало лука да дразни, особенно така сварен, но наистина може и да има някакви изключения. Иначе аз при кашлица на каката и давам и още нещо, което успокоява всички видове кашлица мед с масло и ванилия или канела или двете. При нас обаче пък другата рецепта за врящата тенджерка с лук  при хрема, изобщо не подейства на Ани като беше със сополки, също и това с нарязания лук до главата!
Иначе снощи каката пак вдигна температура, явно сега пък прехвана от майка ми, но днес общо взето е добре, та дано да се разминем само с това! Praynig

Нефер, дано да не се заразите и вие с малчо, а и каката да я изкара леко шарката! Praynig
Ани, според мен е нормално Ивето да заспива по-трудно щом здравословно не е съвсем наред, а и най-вече и зъбките сигурно я дразнят, дано да е нещо временно! Hug
J_M_M , честито християнче, дано Господ винаги да го закриля!

# 526
  • София
Хай банда,
мнооооооооого ви изпуснах, ама с тези пътуваници и прочее обсебващи времето дейности. Имахме нет, ама викам айде малко почивка от форуми, сурат бук и т.н. Добре си изкарахме, направо чудно. Сега чакам майските празници, че ще ходим с приятели на Семково (да живеят сайтовете за колективно пазаруване - хип, хип ураааа) Mr. Green
Честито на всички, дето ги изпуснах !!!  bouquet
Леа е приета в ясла и живот и здраве от 07,09 тръгва  Cry. Днес я записах.
Сега започва сагата с училището - ще ходя да видя дали ще ги приемат при госпожата, при която съм заявила желание или не.
Ееееегати живота.  Crossing Arms Whistling Mr. Green
Аз писах съобщение на Елчето по друг повод и я помолих да види как стоят нещата с 14.05 в Младост или евентуално Витоша.
За меда - аз твърдо няма да давам до 2 г. поне. Голям алерген е, а и този от пазара не е ясно какво съдържа.
За бенките - Леа има една миниатюрна до пъпчето. Родата на мъж ми (той и майка му) имат много бенки, та явно Цвети и Леа ще са като тях. Rolling Eyes
За морето - ние сме на Албена в началото на юли, ако има кинти и децата не почнат у-ще на 01 или 07 септември, планирам и една Гърция покрай септемврийските празници.
Фро, абсолютно подкрепям за съветите, касаещи лекарства  във форумите !!!
Хубава вечер от нас !  Peace

# 527
Привет и от мен.
Фро Peace моя е грешката, че питах тук за Имазола.Редно беше първо на педи ooooh! ама пусто като не се свързах с нея.
Имам криво ляво познания и знам ЩО е то Клотримазол, но в нета човек попада на какво ли не Rolling Eyes и се обърках.
На нас точно като противогъбично ни е било предписвано.
Както и да е.
Подкрепям съвета ти. Аз също съм доста предпазлива в съветите по повод лекарства.Още повече като сме и алергични уж Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesНе се знае кое как ще подейства на дадено детенце.
Сега да кажа какво ме тревожи при нас Rolling Eyes.
Моя малък мъж яде само от купичка като го храни мама.Проявява интерес към моята храна, но само да я пипа като играчка.
Изключено да опита и т.н.Да яде коричка хляб или да гризе бисквита............това не се е случвало.Като му дам си играе с парчетата храна, но не яде ooooh!
Има ли и други такива които да ядат само от буркан пюре или от купичка каша и т.н.
Като видях днес другите деца как ръфаха бисквити Закуска #Crazy.
Това дали е от закъснялото захранване при нас.............. Rolling Eyes
Кърмата както и да мъча да отбивам си остава основна храна.Върти суче така прави...та да няма кога да предложа пюрето ooooh!

# 528
Бъни При нас е още по-зле ситуацията - не иска да яде. Като ме види с лигавника и почва един рев..........Ако не го слагам пък реве при слагането та столчето, дърпа се все едно ще го бесят. Пробвах го да яде в движение, в различни стаи, навън и какво ли не правих........не и не. И на мен ми се плаче като трябва да го храня. Много рядко яде нормално, а единственото нещо, което видимо обича са бисквитите на Плазмон. Ама то само на бисквити може ли! Както ти казваш към нашата храна подхожда с любопитство, но обикновено се опитва да я мачка. Та така с нашата сага.

# 529
Бъни,твоят Коко ще ме сбърка от смях hahaha С мойто диваненце са едно към едно hahaha
И Пепчо върти,суче и пак го кърмя по 2 ,3 пъти на ден.Иначе пък от моята храна си яде,постоянно напира да опитва по-скоро ,не за наяждане.Одеве ми дадох филия с пастет и лютеница,домашна.Всичко иска сега мно преди 2 ,3 месеца бяхме на вашето дередже ,може би с времето и с напредването на захранването нещата ще си дойдат на мястото Naughty
НИо,аз храня Петьо само пред телевизора докато гледа реклами TiredЛош навик ,но иначе и хапка не би сложил в устата си Tired

# 530
Бъни,твоят Коко ще ме сбърка от смях hahaha С мойто диваненце са едно към едно hahaha
Да да hahaha това отдавна го знам Данче.
Едно към едно са.
Петранчо щом яде филия с пастет супер сте си.Моя не знае какво е това.
Абе много зле ooooh! само от бурканче пюрето и от купичката каша.Това да хване парче храна, пък да си хапне като другите деца няма такова нещо.
Днеска пробвах на масичката и предложих броколи.Аз до него също седнах със същото.Викам си той ще яде и аз.
Да ама не.Неговото го мачка, пуска на земята, подхвърля, размаза.Искаше да бърка в моята купа и то не за да яде а да омаже зехтина на дъното ooooh!
И с това кърмене вече ooooh!
Сутрин яде към 9 часа закуска.Спи към 11.И като се събуди към 13 часа преди да дам пюрето за обяд реве та са къса за цица.Посинял от рев постига целта си и го кърмя,че не издържам.
И то после кога обяд ooooh! чак в 16 часа.
За вечеря пак така прави и почти винаги не остава време за това ooooh!

# 531
Данче, твоя Петьо не е ли голям мъж вече, 'що така си го върнала при бебетата с тази лентичка?  Mr. Green baby_neutral

# 532
ааа,зна4и новината за беб4ето е била невярна засега  Mr. Green
остава да 4акаме Нурий през октомври  Hug
Звезди4ка, Hug  сигурно си права ,днес спря разтройството и заспа доста по лесно  Peace
Хъни,сигурно е въпрос на време,и Коко ще запо4не да си хапва вси4ко,но според мен не спирай да предлагаш ,било плод,бисквитка или каквото и да е Wink
може би защото се кърмите и той си предпо4ита кърмата  Hug
целувки и лека нощ!

# 533
Добро утро ,момичета!Днес при нас е ужасна мрачна сутрин ,но с малкия ще излизаме с колата поне.Ще ходим да си правим изследванията кръв и урина и ако можем да минем на УНГ,това ще ни е трети опит Tired
Бъни,яде кърмачето бе ,кърмя го и след половин час можр да изяде една купичка манджа от кухнята.А преди и аз като теб кърмех към 11 и чаааак към 15 обядвахме ,ужас ooooh!
ДО понеделник ще е все дъждовно ,не знам какво ще го правя вкъщи ,не иска грам да стои ,постоянно е на вратата и чака някой да дойде за да излизаме Laughing
Миме,верно съм го върнала при бебетата ,голяма съм шматка Crazy

# 534
cveti_ss, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДЪР! Да е здрав и да порасне голям и силен мъж!
Аз ще се изям от яд - нощес са откраднали на Сашко почти чисто новото колело, което държахме в заключено пространство пред вратата ни, заедно с количката и разни други джунджурляци. Махнали са стъклото и през дупката са го взели...затова и количката е оцеляла. Мила, родна действителност...  newsm61
Хубав ден на вас, макар и мокър... Wear Umbrella

# 535
Честит Рожден Ден на Александър!Да порасне голям и здрав мъж и да бъде гордост и радост за цялото семейство

Леле Маринииии, много неприятно #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Нефер, как сте? Дано се разминете с бебчо, а каката ви да изкара леко шарката. И аз имам не изкарана шарка, но мама не помни коя точно.

Нури, в коя седмица си вече? Как върви бременността? Знаете ли бебето какво ще е? Целувки  Heart Eyes

Къде се загубиха някои от редовните мамчета- Ивееета, Сесил, Еличка Мама

Силве, все забравям да ти кажа- втората ти торта е разкошна!!! Как ги правиш тези полукълба?

Навайл, дано мине леко ваксината и проблемите на Марти да са остана зад гърба ви  Hug

За бенките- ние имаме една под лявото уше от около месец. Мислих, че се е одрала и това е коричка,ама не.
И мен като Мили Ванили ме е срам- ама все забравям да и давам жълтък. Супите от кухнята ги застройват, и май на това разчитам. А и ние всеки ден ядем месо- на обяд. Педито каза като се научи да дъвче хубаво да и правя пастет от намачкано сиренце, настъргано цяло яйце и малко масло. Да и загребвам с мекото на филийката и така да го яде- примерно за следобедна закуска.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 10:32 от vili_nik

# 536
Момичета влизам само за да благодаря на АПРИЛСКАТА ДРУЖИНА за прекрасния подарък! Didi, мила извинявам се, че не се включих по-рано, подаръкът е страхотен, ще ви пиша по-късно, надявам се да мога да се включа днес!

ooooh! Да са ни живи и здрави и рожденничетата! Преси много целувки на сладкия Коко и на Косарка!

# 537
  • В сърцето на един мъж
Добро утро
да си открадна малко време за форума  Crazy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДЪР!!!! пожелавам му вълшебно детство с много усмивки и игри и много късмет в живота!!!!! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И ХУБАВИ ПОДАРЪЦИ !!!!! newsm59

Много хубаво празника се очертава на 14 май  Heart Eyes

За яденето - кога яде, кога не иска, по едно време ходех след него с лъжицата ама вече не Naughty, Опитва вече почти всичко от нашата храна. Днес ще си хапва пълнени чушки  Crazy Вече не пасирам, дъвка си здраво. Мляко пие вечер към 220 мл. и спи до 7 сутринта понякога и до 8.
На годинка и 1 месец - 11 кг и 81 см. Струва ми се доста, но се успокоявам с това, че последните месеци наддава по 100-200 грама, та дано скоро позаслабне Rolling Eyes Ходим вече, но и пада от време на време, та ще видим кога точно ще правим прощъпулник.
Бенки - няма още, аз съм светла и имам малки бенки и лунички и той е със светла кожа та ще видим кога ще почнат да излизат.
Мед - давала съм веднъж на препечена филийка с масло и мед. Хареса му, не сме имали проблеми.
Жълтък - давам през ден. Белтък и прясно мляко - веднъж или два пъти съм давала.
Ягоди си хапва
Закопчан с колани  не иска да стои нито в количката, нито в столчето, нито в колата. Пищи, врещи докато не го откопчая.
Как почиствате ушите на малките. При нас това е мисия невъзможна. Откакто имахме отит януари въобще не дава да му се пипнат ушите. Чувала съм за някакъв спрей ама забравих да питам док.
Другата седмица ни предстои ваксина, тройна някаква Praynig

Много си пада по чужди играчки. Като идем в клуб винаги си тръгваме с рев. Вкъщи взехме от тези топки дето се пълнят басейните, напълнихме му кошарата обаче ако стои 10 минути там, ще е добре. В друг клуб рева за един строител, който вкъщи също го имаме същия и не му обръща никакво внимание. В една градинка си хареса едни камъчета на едни деца, те не му дадоха, аз му намерих някакви други - не ги иска. Направо не знам. При вас момичета има ли такъв интерес към чуждите играчки  newsm78 Опитвам се да обяснявам за чуждото и че неможе така ама май му е раничко да разбере Thinking
Иначе най-новото дето сме научили е да намигаме  Wink

Марини  много неприятно. До кога така незнам
kapico   Hug

еми май това от нас
днес не е много за разходки

# 538
  • София
Mерси за съчувствието момичета към нашата варицелена одисея! Hug Много е гадно... Rolling Eyes
Каката е вeче добре, тя доста леко изкара, утре и свършва карантината и здраве и живот в понеделник е на училище, че вече завършват!
А ние с дреби все още не сме се опъпчили, само броя дните....Много заразна била, ама дано се отървем. Praynig
На Дани му растат горните кучешки зъби и не спи добре през нощта, а и отделно е кисел през деня защото не излизаме, абе чудно сме се наредили! Crazy

Хубав, макар и дъждовен и хладен ден! Sunglasses

# 539
Честит Рожден Ден на Александър.  party041
marini много неприятно.
Силве тортите ти са страхотни.
Да се похваля че си имаме ходещи крачета, но прощъпулник мисля да направя като стане по-стабилна...че сега ходи малко като на три ракии.
didi666 не го свиквай да търчиш с лъжицата по него, казвам ти го от опит...търчах по сина ми да го храня 3 год. Като тръгна на градина, чаках да стане по-самостоятелен и да започне да се храни сам, а моя синковец си намерил лелката "кака Мими" да го храни. С Ралица съм непреклонна...хранене на масата в столчето, а не в движение.
За чуждите играчки- нейните играчки си мисля вече дали да не ги прибера, че тя така или иначе не играе с тях, а като види чужди играчки(особено на батко и) е неудържима...взима количката и след него вика бууу..
За храненето прясно мляко и белтък давах по веднъж, мед мисля да давам рядко(домашен, свекъра гледа пчели). Кърмим се сутрин, понякога и през нощта, но като гледам взе да ни втръсва и на двете и мисля лека полека да я отбивам. Иначе яде всичко което ядем и ние без горните..леко намачкани, без да пюрирам.
За морето от 15 юни сме в Гърция, юли сме на Велинград-една седмица, а август на Жребчево на риба.
Довечера почвам да обработвам мъжо да ме води на концерта на Judas Priest и Whitesnake на 8юли на Хиподрума в Банкя.  superuu
Момичета аз съм решила всички ненужни играчки и дрехи от децата да ги дам в някой дом за сираци...знам че има такъв пункт срещу кино Арена.
П.С. Ей направо това време ме побърка. buria

Общи условия

Активация на акаунт