Отговори
# 660
Гале, кой има право за детски надбавки?
Не съм Галя ,ама да се обадя,всеки който има доход не по голям от 350 лв на член от семейството има право на детски.

# 661
  • Варна
Гале, кой има право за детски надбавки?
Не съм Галя ,ама да се обадя,всеки който има доход не по голям от 350 лв на член от семейството има право на детски.
Да уточня аз - Мили ванили, понеже мисля, че нямате брак с таткото взимаш само твоите брутни доходи (в случая сега това е майчинството ти през изминалата година + ако взимаш нещо друго официално през последните 12 месеца) и ги делиш на 2 (за теб и Габи) и ако са не по-големи от 350 лв. за всяка от вас тогава имаш право. 35 лв. на месец са, ама кой ти ги дава. Ако влизаш в "категорията" ще ти обясня подробности.  Peace

# 662
ГАле,извинявай за тъпият въпрос,ама тези детски надбавки същите ли са като т.н.''  детски'',в смисъл те не са ли задължителни за вси4ки деца до 18 години?или това са + тях ?просто все съм си мислила 4е е едно и също и 4е вси4ки ги вземате?

# 663
Докопах се и аз до компа  Mr. Green
Ани  Flutter и моето мнение като на останалите.
Силве, Мили Ванили и на мъж ми от този месец заплатата му е минус 150лв Sad Сърцето ме заболя ви казвам. А иначе работи повече и дава и нощни смени/който не са негова работа,но нямат хора/.
Ние ще дойдем твърдо на общия РД, най после да се запознаем на живо. Ще дойдем с майка ми, тя ще ни е шофьор Sunglasses Бройте 2парчета торта. Моля Ви кажете с каква сума да се подготвя? Някой има ли представа? И нали става въпрос за клубчето в кв. Витоша от 11ч. в неделя  newsm78

Иначе ние сме добре,. Мъж ми замина вчера за 2 седмици на санаториум. За първи път съм сама с Яни за толкова дълго. Освен това няма и с кой да се разхождаме. Валето се върна на работа, а другите 2 мами с които сме редовно на вън отиват в провинцията и се връщат края на месеца. Надеждата ми беше в мама, но се оказа че и тя заминава- в командировка- пак до края на месеца. И оставаме абсолютно самички. Какво ще правя не знам, как ще я разнообразявам Яни ? Не ми се мисли

# 664
  • Варна
ГАле,извинявай за тъпият въпрос,ама тези детски надбавки същите ли са като т.н.''  детски'',в смисъл те не са ли задължителни за вси4ки деца до 18 години?или това са + тях ?просто все съм си мислила 4е е едно и също и 4е вси4ки ги вземате?
Ани, едно и също е, но не ги взимат всички, а само семействата с ниски доходи. Те са помощ от държавата за гледане на дете.  Stop Аз се вмествам идеално в категорията с моята държавна заплатка  Mr. Green Не, че е смешно де!

Вили ник, Силве, погледнете от хубавата страна - по-добре така отколкото без работа. Само, че наистина ми писна и на мен всички да се оправдават с тази криза.

# 665
  • Sofia
И ние май отпадаме за неделя. Продължава да се сополяви, а кашлицата пак се завърна.  Доктора все вика, че е от зъби, но не ми се рискува с толкова много деца. Да вземе да поизразболее здравите. Весело ви изкарване и чакаме снимки!

# 666
Здравейте, минавам само да ви видя как сте?
Като чета тук как намаляват заплати на поразия и се вбесявам #Cussing out направо ....... (тук се слагат мнооого пегели,че..) и аз Като Галето съм на държавна работа,с ново ръководство и счетоводителката ме предупреди колкото може по-дълго да си гледам детето(да позлвам после и натрупаните отпуски,всичко),защото щели да ме уволнят.Много тъпо и съм в дилема какво да правя,до кога да я гледам,кога на ясла,на градина.Ужас! То хубаво ще я гледам,максимално искам,ама пари-няма,никакви!  Cry Crazy
Иначе днес ни взеха кръв(герой ми е тя,не каза гък изобщо),а урина взех като професионалист от раз  bowuu Mr. Green
Вчера я водих на репетиция в операта(на деца от музикалното училище) и Дария беше меко казано запленена,мирна,кротка,послушна,после почна и да танцува(голям кеф й е,много обича)! Иначе не знае нищо ново май- последно само ново си показва коремчето,бузките и ушичките къде са. Обича много като се приберем с покупки и да вади от чантата и да ги носи към хладилника да се прибира всичко.Голяма помощница ми е Mr. Green Вече се опитва и да тича Crazy и така.Ох това е от нас!

п.с. може ли да ви се оплача Praynig в голяма депресия съм,от както спрях да я кърмя вече и гърдите ми се ужасно деформирани,ужас ви казвам,мразя сутиени,а и ги забравям да ги слагам,а е безобразно грозно без такъв. вие как сте?поражения големи?

п.с.2 весело,прекрасно изкарване в неделя!  bouquet

p.s.3 аааааа и 2 нови зъба - кучешките,леко и спокойно излизат,показали са се вече!

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 22:19 от sparkling eyes

# 667
sparkling eyes, при мен няма какво да се деформира...  Mr. Green Аз кърмя още, де, въпреки че се чудя от къде излиза това мляко...

Колкото до детските - голяма е простотия това с доходите и, едва ли не, не трябва да сключваш брак, за да можеш да ги вземеш...  #Cussing out

Ох, аз умирам за сън... През нощта ме побърка овнето, а на обяд не успях да поспя с нея и направо заспивам седнала...

За РД няма да рискувам да идваме, защото както й мина хремата, така днес пак бърсах сополи.
Бързо оздравяване на всички "братя и сестри по съдба"!

# 668
sparkling eyes относно гърдите и аз съм много притеснена, четох , че като отбиваш плавно , не би трябвало да им се промени формата, при теб как стана?
Иначе ние доста скиторим напоследък, прибираме се късно вечер , колкото да хапнем и в леглото, сега го приспивам без да кърмя  вечер и е голяма мъка, гледам по цял ден да сме навънка , за да се измори добре. Добре , че времето не е много топло, щото като се сетя лятото в големите жеги излизахме само сутрин и късно вечер.
А с тези заплати, си е направо ужас , на мен не ми се връща на работа , но ще се наложи , иначе не знам ако изчакам до 2 години, дали изобщо ще ме искат и то при същите условия. Казвам ви много ми е хубаво да съм майчинство , бързо минава времето покрай малкия и ми е много приятно, ако можех само вкъщи щях да си стоя.
Ние отдавна проходихме  и втози ред на мисли , кажете как се прави прощъпулник, знам за питката и предметите , които се нареждат, но кого се кани? - майки с деца или роднини, вие кого поканихте?
А за общия рожден ден мога да потвърдя в събота, да видим дали ще мога да дойда
Това е и лека вечер
*Галя* дано някак да се оправите с апартаменти и по-малко се притеснявай Simple Smile

# 669
*gest* , всичко стана плавно,едно по едно отпадаха кърменията,някои и сама махаше и...трагикомично е !  Cry И аз като теб ми е голям кеф да съм в майчинство,ако има как хич няма да ходя на работа Mr. Green

да ви разкажа и друго за моето диване(знае Да,Не и Не знам вече,успяваме да водим разговор Mr. Green ): надвечер я питам :искаш ли да излезнем навън? а тя: НЕ!  newsm78
хм,ми хубаво,ама трябваше да отидем до магазина та я изведох,по улицата вървим и я питам: Дари,искаш ли да се прибираме? а тя:ДА!  newsm78
що така? и през деня като я питам иска ли вече навън да излизаме,тя:НЕ!

# 670
Ох чета ви за проблеми със строители... Ние сега строим по къщата... Разпокриха стария покрив и си говорят ли горорят а работа не вършат и само се обажда счетоводителка... моля до края на седмицата да преведете ..... лв. И се вбесявам и ако не видя скоро някакъв напредък ще ги сиктирдосам... затова уж фирма наехме, да не се занимаваме толкова... Гале успех, дано си дооправи блока този строител и си докара нещата до акт 16  Peace

За смяна на работа  ooooh! Мъжа ми март месец смени... защото предния работодател един прекрасен ден го посрещна с "подпиши това допълнително споразумение, че от 1-ви март си на 4 часов работен ден"  ooooh!Което реално нямаше да е така... та хем половин пари, хем половин трудов стаж щеше да получи... Отиде да преговаря с едни, които доста време го омайваха... и той вика ще ходя там, по-добри са условията и след като си пусна молбата, тея го прецакаха. Новите работодатели му дадоха срочен трудов договор, които изтича този месец и заплата по документи 300 лв  ooooh!
Той горкия се беше шашнал. Понеже и двамата сме много против работа в сивия сектор той се чудеше какво да прави ама накрая сколони, вика с 2 деца е трудно да останем аз без работа и ти с 240 лв. майчинство Sad Та перекрасно ви разбирам и се моля в скоро време БГ работодателите да престанат да шикалкавят.

Ние вече 100% няма да дойдем... имах надежда, че може да му мине на Коко, но в сряда, точно преди едно тържество на малката разбрахме цялата яслена група, че има дете с варицела...
И така нито тържество, нито общ РД, нито събирания с деца, а една прекрасна карантина  Rolling Eyes Е ще ги чакам, не вярвам да не се разболеят, понеже имунитета им напоследък не е хич в час, та няма да може да устиска на напъна Sad Та чакам ги и само ги попоглеждам дали няма да се почешат някъде  Rolling Eyes

Извинете за многословието  Peace

# 671
Гале,благодаря за разяснението Hug Ама е срамота бе ,хораа!То големите детски,4е и не всяко детет да ги полу4ава!!!
Sparkling Eyes,Elichka mama,много е гадно това с намалянвто на заплатите..Толкова е трудно в Бг,все по-сложно става..SadИ тук да ви кажа хи4 не е розово  Rolling Eyes Мъжът ми преди се скъсваха от работа,едва ли не се сърдех ,4е нямаме много време за нас си,а сега ходи по 3-4 дена в седмицата..Не знам какво става,но много големи компании фалират,не подписват договори,вси4ко е  в един застой,и не знам кризата ли е виновна ,нещо друго ли,но дано се раздвижват нещата!
за гърдите-и при мен няма  кой зане какво да се е деформирало  hahaha Аз отдавна не кърмя де Heart Eyes
исках да ви питам   ,има един сайт във ФБ ,Бебешки дрешки май се казва,има страхотни неща,и не са много скъпи,пове4ето са на доста разумни цени(странно,но е факт:)))някой поръ4вал ли си е от него?доволни ли сте?Пише 4е може да се поръ4ва и от други държави,но за пощенските разходи,зависи от теглото???Мисля си да няма уловка в това,да слагат много за пощенски разходи примерно?АКо някоя от вас знае,нека сподели,моля Wink Rolling Eyes

# 672
anni2002 Hug аз съм поръчвала дребни неща...шапки, аксесоари за коса...за дрехите не мога да кажа...но са коректни...доставката им е 5лв за БГ.
За кърменето кърмим се само сутрин, вечерното го махнах постепенно, но се хващам че както мислех като навърши 1 год да я отбивам...прибавих още 1мес., започнахме и втори Rolling Eyes...Синът ми го кърмех до 1г и 6м и след като го отбих, два месеца продължаваше да ми рови в блузата Mr. Green
Формата на гърдите не мисля че ми се е променила много, но при мен промяната е по-скоро от кг..
Галя това е много неприятно...дано успеете да излезете бързичко и без много нерви от тази ситуация.
Данче царевични пръчици, снаксове, чипсове и тем подобни...не купувам...понякога му се дояжда на бате...но за моя радост е много рядко.
Elichka_mama, Мечопух, sparkling eyes, vili nik, Мили Ванили за съжаление част от работодателите се възползват под предлог "криза е" и намаляват заплатите...а ние как ще живеем, никой не го е грижа. #Cussing out
Всички болнички бързо да оздравяват.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 09:36 от Galeto.

# 673
  • София
Мацки добрютро, Елчето няма нет, но очаква днес да й го пуснат и ще се включи с точни описания и обяснения. Иначе в сайта на Барбарони има карта на мастоположението му, каза че ще сложи и табели откъм Симеоновско и откъм Г.М.Димитров.
За да се каже цена на човек мисля че, първо трябва да се уточни бройката, а аз лично се овъртолих с тези записвания и отписвания, но от предишен опит мисля, че ще е 4-6 лв на човек.
(говоря за дъртите, мисля че бебетата торта и хапки или пица няма да ядат, пък и да ядат ще е някаква врабчова порция).
За детските - този доход от 350 лв на калпак трябва да е  БРУТЕН. Аз детски не съм взимала, няма и да взимам сигурно  Whistling. Не ме яд за парите, щото има по-нуждаещи се, но ме яд че делят децата, а най-ме е яд, че много хора злоупотребяват - уж са самотни майки, а таткото взема 4-цифрена заплата с първа цифра, различна от 1, ама се осигурява на 500 лв и прочее подобни дивотии. Докато лъжем държавата - тя ще лъже нас.  Outta Joint
Гале това вашето вече е ПРОБЛЕМ. Търсете юридическа помощ овреме. На какъв етап е строежът? Приятелка беше в същата ситуация, ама намериха решение. При тях проблемът беше, че строителят продал половината жилища на него и родата си и засъсал с парите. Whistling Сега е много модно да се обявават фалити, щото като почнеш да го съдиш няма кво да му вземеш - фалирал човека. #2gunfire
Като ви чета и ми се отщява къща, като зная че ще трябва да скочим на кредит от около 100 000 евра ooooh! ooooh! ooooh! + три подрастващи деца с растящи претенции и нужди. Thinking
Оня ден викам на една колежка - ей да ни е жив и здрав шефа, да кара до пенсия и ние покрай него, че между 30-40 г. и с по 2-3 деца не сме много конкурентноспособни вече, въпреки н-броя езици, висши, магистратури и около 15 г. стаж. Whistling

Толкоз - Леа протeстира  Mr. Green Болните да оздравяват.За неделя сме твърди, и да стане нещо да не дойдем - ще си платим кувертите. Peace

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 09:17 от bibi

# 674
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, затъжила съм се. Пък и ме предизвика питането на sparkling eyes относно гърдите след спиране на кърмене. При мен не изглеждат добре нещата след като спрях, при все че го отбивах в продължение на месец и нещо. Обаче съм спокойна, защото след големия син (също отбиван сравнително плавно) гърдите ми бяха трагично-комични, пък след няколко месеца формата се възстанови, само размерът намаля незначително.
По много теми исках да се включа, но от много четене забравих половината.
Някой питаше за пипането на половите органи, аз знам че е абсолщтно нормално и не трябва да им се казва "не". Същото е като да си пипат ушите или крачетата, така си изучават тялото. А от опит мога да кажа, че интересът спира по някое време.
Ужасно е това с намаляването на заплатите. *Галя*, а на теб съчувствам за проблемите за апартамента, до болка ми е познат този проблем.
Моите младежи изкараха един вирус, три дена непрестанно висока температура, ден затишие и след това лека хрема и кашлица. Тежко беше, ама мина замина.
Относно заниманията в лошо време, на Борис играчките са му абсолютно безинтересни. Обича да пъха нещо в нещо и измисляме разни варианти. Топчета в дупки, капачки на фулмастри слага, бобчета, копчета и др дребосъчни штучки в бурканче. Пълна му една огромна купа с овесени ядки и вътре заривам камъчета, малки буквички или шарени декоративни стъкълца, и после ги търсим и отделяме. Много му харесва брат му да му показва цифрите. Другите му любими занимания са да се катери на всевъзможни места и да кара една кола, коята се бута с крачета.
Исках още да пиша, но ме викат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт