Сглобяеми къщи 3

• 372 533
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 480
  • Перник
Руми, би ли показала снимки на къщата?

# 481
Не не влиза фундамента. Той отделно и ти го прави друга фирма. Нашето е мазе и не мога да кажа колко излиза само фундамент Simple Smile
цените на къщата сами по себе си изглеждат наистина много атрактивни.
А вашият фундамент с мазе, колко излезе приблизително, плюс какви други разходи може да има човек по една такава къща за да стане годна за обитаване (освен посоченото в сайта на фирмата).

# 482
  • Пловдив
Здравейте!

От известно време с мъжа ми обмисляме варианта за сглобяема къща. Попаднах на този сайт и цените ми се струват прилични. http://misia-nov-dom.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8 Някакви отзиви и мнения?

# 483
Здравейте!

От известно време с мъжа ми обмисляме варианта за сглобяема къща. Попаднах на този сайт и цените ми се струват прилични. http://misia-nov-dom.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8 Някакви отзиви и мнения?

И тези като нашите политици по време на предизборна кампания - доста неща са наобещали за 230 (270) евро/м2...Ама то нали на нас, българите, все ни се ще да приемаме желаното за реалност. Като не достигат парите за професионално изпълнение се хващаме с аматьори, които ни го обещават. Те също приемат желаното за реалност - да могат да направят онова, което са обещали. Ама то само с желание не става.

Може наистина тези юнаци да влезнат в посочената цена с всичко, което са изброили (в което поне аз се съмнявам)...Но строителството не е продукт, който да закупиш от магазина по определени параметри - "Двуслоен гипсокартон 12,5 мм", "Обшивка на стените с Фасаден гипсфазер Vidiwall" и т.н. Може всичко изброено да звучи идеално, но покупката на строителство не е като покупката на компютърна конфигурация. Четеш например "Памет: DDR 3, 4 GB, 1600 MHz"; "Твърд Диск: 750 GB, 5400 RPM" и т.н - и  ти става ясно какво точно ще получиш. Строителството е услуга - случва се като процес и много е вероятно нещо да се обърка.
Затова изборът не е по това кой ще ви изброи най-дълъг списък от хубави материали, а по това кой изглежда достатъчно подготвен, за да знае какво прави.

Защо са ти мнения? Само като им погледнеш построените...къщи - и ти става ясно: Бегай!

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 02:30 от SHB

# 484
  • Перник
...Защо са ти мнения? Само като им погледнеш построените...къщи - и ти става ясно: Бегай!

И аз не останах очарована от построените къщи, но поне са реални  Peace

# 485
Ами дайте примери за хубави къщи  Thinking

# 486
  • густо майна Филибето
Ако става въпрос за външния вид - грознички са, но то е защото са евтини. Има и много монолитни такива. ПВЦ дограма, с едно отваряемо крило - като еднооки са ми. Пропорциите на прозорците често не са добри. Двускатен покрив - по-евтин е, но често пъти създава усещането за хамбар. Покрива е покрит с битумни керемиди - за мен е отврат, но има хора, на които им харесва. Ако се наблегне повече на детайлите по довършителните работи, и с тези дадености може да изглежда съвсем прилично. Но за съжаление не всичко става както ни се иска, въпрос на възможности е.
И изобщо не разбирам защо не се прави хубава архитектура, от дърво може да се построи всичко! Но сигурно и от архитект спестяват Simple Smile
Тия дни мисля по един въпрос - за каква точно дълговечност става въпрос , като обикновено наследената стара къща или купена такава , се събаря и се строи нова, отговаряща на съвременните изисквания. На колко от вас ще е удобна една къща, строена преди 50-60 години?
И тооолкова ли е важно от никъде да не влиза въздух от вън, като се херметизираме колко по-комфортно ще ни е? Аз топля 40 квадрата с малка печка на дърва и вечер стигаме до 30 градуса, зимата сме изкарали с 2-3 кубика дърва целодневно топлене (смятам и април), в една полу-дървена къща, изобщо нямам намерение да се втелясвам за тази, която строим в момента.

# 487
  • Перник
Ljuboznatelna, все едно аз съм писала поста ти (с изключение  на битумните керемиди - аз си ги харесвам  Wink , а откак носих едни "истински" из двора - още повече). За херметизирането - и аз си задавам същия въпрос - дали е по-комфортно? Дай Боже, след няколко месеца ще разбера, а дотогава - някой от експертите в темата може да ни просветли Peace

# 488
Ето тази фирма от Варна : www.myperfecthome.bg правят много хубави къщи. Покривите им също са разчупени, а не двускатни. Имат и страница в facebook, както и много снимков материал на къщите и се вижда целия цикъл на изграждане. Направи ми впечатление че правят и много други работи от дърво, барбекюта и др.
Тази фирма построи къщата на наши приятели .Много са доволни от изпълнението.В галерията може да се види тяхната къща /Къща СО Добрева чешма/
При тях фундамента го прави фирмата

# 489
  • Пловдив

И тези като нашите политици по време на предизборна кампания - доста неща са наобещали за 230 (270) евро/м2...Ама то нали на нас, българите, все ни се ще да приемаме желаното за реалност. Като не достигат парите за професионално изпълнение се хващаме с аматьори, които ни го обещават. Те също приемат желаното за реалност - да могат да направят онова, което са обещали. Ама то само с желание не става.

Може наистина тези юнаци да влезнат в посочената цена с всичко, което са изброили (в което поне аз се съмнявам)...Но строителството не е продукт, който да закупиш от магазина по определени параметри - "Двуслоен гипсокартон 12,5 мм", "Обшивка на стените с Фасаден гипсфазер Vidiwall" и т.н. Може всичко изброено да звучи идеално, но покупката на строителство не е като покупката на компютърна конфигурация. Четеш например "Памет: DDR 3, 4 GB, 1600 MHz"; "Твърд Диск: 750 GB, 5400 RPM" и т.н - и  ти става ясно какво точно ще получиш. Строителството е услуга - случва се като процес и много е вероятно нещо да се обърка.
Затова изборът не е по това кой ще ви изброи най-дълъг списък от хубави материали, а по това кой изглежда достатъчно подготвен, за да знае какво прави.

Защо са ти мнения? Само като им погледнеш построените...къщи - и ти става ясно: Бегай!

Ами защо изобщо я има тази тема? За споделяне на мнения и опит! Ти само по външния вид на къщите ли прецени, че фирмата не става, че чак и да "Бегам"?

# 490
Здравейте,
именно информацията от форумите помогна на мен и мъжът ми да живеем в момента в къща със сглобяема конструкция. Първо, бих искала да споделя причините да търсиме сглобяема къща. Основаната беше ограничения ни бюджет, тъй като земята, която купихме не беше евтина. Втората и не по маловажна, беше срока на строителство и желанието ни да заживеем веднага в нея. Аз обръщах повече внимание на архитектурата, а мъжът ми захапа технологията. В крайна сметка се оказа, че 90% от десетките фирми в Бг използват технология включваща дървена рамка пълна с вата, ОСБ и 5см стиропор. Всичи ни предлагаха сходни финансови условия и срокове. В крайна сметка  се спряхме на технология и фирма, която предлагаше Канадска система от конструктивни термопанели от EPS, в които има предватително интегрирани метални профили. Много опростена, изчистена от многобройни процеси от качетвеното изпълнение, на който зависи живота и комфорта в дома ти. И изборът ни беше мотивиран най вече от мнения хора в нета и информация от сайта на фирмата  и канадски и американски форуми. С две думи иска се много четене и информация за да вземете мотивирано решение.  И не съжяляваме за избора. Действително избрахме малко известна, може да се каже новаторска технология, но мисля че не сбъркахме.
Вече две години живеем в тази къща и нямаме забележки нито че нещо скърца или шкафовете падат. Напротив, ние избрахме среден вариант на изпълнение, със стени с дебелина 18 см, 12 см покривен панел, 5 камерна дограма с двоен стъклопакет и разходите за отопление и охлаждане са несравнимо по ниски от тези в стария ни апартамент. Стените ни са облицовани отвън и отвътре с гипсофазер, а покрива със шперплат. Дървена конструкция имаме само в междуетажната плоча и покрива, като гредите са немски слепени, добре ги импрегнираха. Нямаме мазе, фирмата си изпълни фундамента и ни предадоха къщата. Всичко ни излезе към 300 евро на кв.м., като за нас остана да боядисаме стените и таваните и да налепиме плочките в баните и кухнята.  Дадоха ни и петнадесет години гаранция на конструкцията и десет за, фасадната мазилка, ВИК, ЕЛ инсталация и покрива. Къщата ни е в каталога на сайта им, мисля че една от най-красивите и с модерна визия, което пък доказва, че сглобяемите къщо могат да бъдат и със съвременна архитектура. А това е въпросния сайт www.stybox-houses.eu. Технологията е наистина интересна и все пак нещо по различно масовите изпълнения.

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 16:38 от Жоржета Иванова

# 491
Може ли снимка Simple Smile

# 492
Ето снимки от строителството и като завършена.

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 15:11 от Жоржета Иванова

# 493
Надявам се сега се виждат

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 15:15 от Жоржета Иванова

# 494
  • густо майна Филибето
Не разбирам от технологията, но архитектурата е страхотна! Много рядко виждам хубава модерна жилищна архитектура .

Общи условия

Активация на акаунт