Мамино синче

• 24 537
  • 319
  •   1
Отговори
# 270
Странно, в перфектни отношения съм с майка ми, както и със свекърва ми. Не помня да ми се е налагало да искам съвет от тях, и двете са съвременни жени, но не, не се е случвало /виж някой друг буркан от тях мога да взема, но точно съвет  newsm78/. Каквото и да ни вълнува си го решаваме двамата, ако е нещо, некасаещо семейството коментираме с приятели. Не мога да си представя да питам "кажи сега, как да постъпя", че то аз ако не знам какво искам, как  ще знае "мама"  Mr. Green

# 271
  • София
А приятелите как ще знаят?

# 272
  • София
Е то това не изключва и искането на съвет от друг после.

Само не мога да разбера от толкова съветване кога остава време да се вземе решение  Rolling Eyes.

# 273
А приятелите как ще знаят?

Правилно Peace
Имам предвид, че коментираме ситуации и варианти с тях. Много ми е странно това с искането и даването на съвети.
Честно казано, ако синчето е поискало веднъж съвет от майка си  с мед да го намажеш, аз казах вече какво разбирам под понятието "мамино синче", за мен то никога няма да има положително звучене. Такова чудо в къщи нямам, надявам се и след години да не ми дойде до главата.

# 274
Много уважавам свекърва ми и съм в чудесни отношения с нея, но някак не мога да си представя мъжо да иска съвет от нея по въпроси, касаещи нашето семейство или отглеждането на детето
Определено няма да съм очарована, тези неща мисля, че трябва заедно да ги обсъдим и решим, без намесата на други хора

# 275
   Голям грях да се съветва човек с родителите си. Ами аз пък се съветвам. И сега мисля да се посъветвам с майка си за училището в което евентуално ще учи детето - местоположение, ангажименти, кой какво би могъл да съобрази като време... що не? Нека си каже мнението жената, тя е много умна. Съвети събирам всякакви, а с мъжа ми избираме по свой вкус.
    Като си купувахме жилището също се съветвах по покупко-продажбата, тъй като е юрист. Както и по ред други разнобразни въпроси.
   И със свекървата се съветваме и двамата с мъжа ми, и то точно така - "мисля да направя рождения ден на малката тая година само с деца, ти какво ще кажеш"? Жената рече - най-добре.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 13:58 от Iris04

# 276
Ирис, айде без квалификации кой е смешен и кой не  Stop
Коментирай си темата, моля

# 277
  • София
Е, Теди, ти нали не си представяш, че това го правя по въпроси от сорта на с какво да застроя супата  Laughing
Но за неща като дали СМГ е подходящо за детето; дали е нормално да е толкова разсеян на тази възраст; дали са доволни от Актифрай-а, който си взеха; последно се съветвах с баща ми за това къде е най-изгодно да открием краткосрочен депозит, защото беше проучвал банките.
Честно, не виждам какво толкова неразбираемо има.

Ирис, едновременно сме писали  Peace

# 278
Смешни, несмешни такива сме си- оправни  Mr. Green.
И апартамента сами си купихме, и детето сами решихме къде да запишем, и за обиците сами си решихме...
На мен пък са ми смешни тия дето семейства имат, а все някой трябва да ги съветва.

# 279
  • София
А, добавям. Сутринта се консултирах с майка ми дали може синузита да ми се е възпалил само от едната страна, понеже ме боли само от дясно, но много. Понеже не питах миУото, сега може ли да остана да живея с него или като мамина щерка да си ходя при мама?  Laughing

Рая, оправни не означава да не взимаш съвети Simple Smile За мен глупавия човек не се учи от опита на другите, не оправния  Laughing Ако всички бяхме така, човечеството нямаше да мръдне наникъде, защото всяко поколение щеше да се налага да открива колелото  Laughing

# 280
  • София
Честно казано до сега за нищо не се е налагало да се съветваме ние с родата.  newsm78 Започвам да се чудя дали е нормално. Решенията ги вземаме на база проучване, като се наложи сверка за нещо - има гугъл.  Mr. Green Изплюва тонове информация, че и хиляди мнения. За децата пък абсурд да се съветвам - откакто са се родили само ние си ги гледаме. Как ще ми даде някой по-адекватно мнение за тях, като аз и баща им ги познаваме най-добре?

# 281
  Е хубаво, айде не ми е смешно, само ми е чудно. Хора всякакви.
  Че какво общо има оправността? А и родителите ни отдавна се съветват с нас за доста неща, подозирам, че с времето ще стават и все повече.

# 282
Май объркахме обикновените разговори със съвети. Ние също общуваме много с родителите си, обсъждали сме различни неща- както казахте и банки, и различни имоти, които сме гледали, но по- скоро сме коментирали, сравнявали сме плюсове и минуси, кой какво чул, чел и т.н.
За мен съвет е нещо точно и конкретно " не си купувай тази марка, купи си другата, не вземай таз змия  Mr. Green /жена/, вземи другата"...
Както казва и Klemy, ако имам нужда от помощ Google ми е най- ценен.

# 283
Аз друго не мога да разбера.
Казвате-съветвам се с приятели,вие повече доверие на приятелите ли си имате,отколкото на родителите си?
И аз се допитвам до майките ни,може да не могат да ми помогнат с адекватен съвет,но поне аз си нахвърлям мислите и ми е по-лесно да взема рашение,пък и знам,че никога няма да ми мислят лошото.

# 284

Май объркахме обикновените разговори със съвети.

Явно така стана. Но да, за обсъждане, коментари, съвети,  за мен е съвсем естествено. И по отношение на детето също, особено пък ако ги касае и тях -  съгласуване на храненето, нЕкои стари бабински номера в лечението, които ми се оказаха много полезни, нещо тревожно в поведението на хлапето...такива работи.     
   Иначе за по интимни семейни отношения - в никакъв случай. Но ако пък реша да се разведа, също бих се посъветвала, съвсем човешки Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт